- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Sertlikle sınır çizemezsin. İstediği kafada olsunlar sen kendine göre davranıcaksın. Açık olucaksın lafını esirgemeyeceksin ama aynı zamanda da tatlı dilli olucaksın. Eşine iyi davranıcaksın ki adam beni rahat bırakın noktasına gelmesin.Bıraz sertde olmam gerek. Ben samımı olunca, kv rahat laf sokuyor. Bundan sonra eşime sıkayet etmemeye calısacagım. Ama ınsan bazen patlıyor. Eşime, benı hızmetcı olarak mı aldılar dedim. Kuranda da, anayasada da gelin hizmet etmek zorunda degil dedim.
Eşimin, benimle yaşıt akrabaları gar.Hepsi tam kv kafasında. Ev gezmelerine giderler. Kv ile benden çok konuşurlar. Kv onlar gibi olayım, sürekli onunla olayım istıyor. Ben gezıp kvye gitmiyorum, deliriyor.
Bazen canım laflar aklıma gelmiyor. Aniden laf sokunca kalıyorum. Bazen cevap veriyorum. Ben kvye kaç kez pazar aile ziyareti yapmıyoruz dedim.Boşa konuşmuşum demekki.Eşimle aram çok iyi. O yüzden beni de kırmak istemiyor.Sertlikle sınır çizemezsin. İstediği kafada olsunlar sen kendine göre davranıcaksın. Açık olucaksın lafını esirgemeyeceksin ama aynı zamanda da tatlı dilli olucaksın. Eşine iyi davranıcaksın ki adam beni rahat bırakın noktasına gelmesin.
Sen ne istiyorsun ? Önce bi kendini dinle. Kaçarak çözemezsin ki.
Benimkiler bin beterdi hatırlamıyor musun ? Şimdi üstlerine gidiyorum. İstediklerini desinler. Gelinden temizlik bekliyorlar yapamam anne dedim bitti. Yok efendim erken çık arife günü. Sana mı soruyorlar kaçta çıkacağımı anne diyorum. Bunu derkende oturup yemeğimi yiyorum birlikte çağırdıklarında eşime tabikide gideriz diyorum. Görümcem mesela bana dün kalk hadi dedi :) terbiyesizlik ne yapayım eşime desem gitmicem desem ne olucak ki ? İletişimim az oluyor birdaha yaptığında kibar ol biraz aaa derim olur biter. Siz ya hep ya hiçsiniz böyle olmaz ki. Evde huzur kalmaz yeni de evlenmediniz çözmüş olmalıydınız bu konuyu. Gelmez dedim mi ded kaynanan “ anne evet gelmezdik mantıklı düşünmüşsün “ diceksin. Gelin yardım eder mi dedi ben bu düşünceye karşıyım kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz diceksin.
Eşinizmi kp hizmet etmen lazım diyor ? Tamam o zaman o da kendi kayınpederine hizmet etsin hodri meydan.Bazen canım laflar aklıma gelmiyor. Aniden laf sokunca kalıyorum. Bazen cevap veriyorum. Ben kvye kaç kez pazar aile ziyareti yapmıyoruz dedim.Boşa konuşmuşum demekki.Eşimle aram çok iyi. O yüzden beni de kırmak istemiyor.
Benim birde kp hizmet etmen lazım diyor. Kvnin demek istediklerini o söylüyor.
Ay evet. Eskıden dı o deseydim keske canım
Canım kp hizmet etmen lazım diyor.Benim kvnin kızı yok ya. Ee tek gelin benim. Benim hizmet etmem lazımmış. Herkes gelinin nerde diyormuş.Eşinizmi kp hizmet etmen lazım diyor ? Tamam o zaman o da kendi kayınpederine hizmet etsin hodri meydan.
Cok afedersin bende kayinvalide adayıyım yakın zamanda oğlumun kız arkadasi ile tanışma planlarımız var şimdi okuyunca bi tırstım acikcasi ben ev hanimiyim ne konuşacağım bunlar benim hayatımın gerçekleri muge anlinin sözünü çok severim atom parçalamiyoruz ne konuşacağım pekiCanım kp hizmet etmen lazım diyor.Benim kvnin kızı yok ya. Ee tek gelin benim. Benim hizmet etmem lazımmış. Herkes gelinin nerde diyormuş.
Canım kv şanslı. Kaynanası da kayınpederi de öldü. Kpnin akrabaları da başka şehirde. Hep kendi tarafı burda. Onun öyle sorunu yok.Eşim kadın ortamını sevmedigimi söyledi.
Bende dedimki, insanların işi gücü yok, insanlara sarıyor.Ben o yaşta insanlarla ne konuscam. Tek muhabbetleri, çocuk, iş, bulaşık falan dedim. Çok sıkıcılar dedim. Ama o ortama girmem gerekmiş. Ben eşime baştan söyledim girmem diye dedim. Biz nişanlıyken konuştuk. Kadın ortamına girmemi istıyorsan, gelır sende benımle o ortamda oturursun dedım.Evlendıkten sonra kv dıyorkı.Artık sende kadınsın. Sende giren o ortama. Ya çok cahiller çok.
Aslında konuşacak şey illaki bulunur. Ama yanlış olan, insanları kendinden 30 40 yaş büyük kadın ortamına sokmak istemek. Yeni nesil bunu istemıyor.Cok afedersin bende kayinvalide adayıyım yakın zamanda oğlumun kız arkadasi ile tanışma planlarımız var şimdi okuyunca bi tırstım acikcasi ben ev hanimiyim ne konuşacağım bunlar benim hayatımın gerçekleri muge anlinin sözünü çok severim atom parçalamiyoruz ne konuşacağım peki
Laf sokmasiginiz ve ilgi delisi olmadiginiz surece hic bir sey olmazCok afedersin bende kayinvalide adayıyım yakın zamanda oğlumun kız arkadasi ile tanışma planlarımız var şimdi okuyunca bi tırstım acikcasi ben ev hanimiyim ne konuşacağım bunlar benim hayatımın gerçekleri muge anlinin sözünü çok severim atom parçalamiyoruz ne konuşacağım peki
Problem Senin kadin ortamina girmen degil ki, ego yaristirip bak istedigimizi yaptiriyoruz demek, seni de o rahatsiz ediyor zaten. Bence konusup dursunlar alisirlarAslında konuşacak şey illaki bulunur. Ama yanlış olan, insanları kendinden 30 40 yaş büyük kadın ortamına sokmak istemek. Yeni nesil bunu istemıyor.
Kafamı karıştıran şey, eşim haberi olsun, çalışıyor diye çagırmadım diyor. Eşim çagırmadı diyor. Ancak kv ve kp gitmedim diye laf yaptı.Haberim o gün oldu zaten.Problem Senin kadin ortamina girmen degil ki, ego yaristirip bak istedigimizi yaptiriyoruz demek, seni de o rahatsiz ediyor zaten. Bence konusup dursunlar alisirlar
Yeni sorun olmadıgı sürece eşime birşey demiyorum. Dün gerçekten sinir oldum. Hiç bu kadar gerilmedim. Onlarsa gergindi ve bana ters davrandılar. Azarlar gibi konuştular hep. Allah için koruyor da nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.Bence eşini boşu boşuna biktirma konuşup dursunlar kendi bildiğini yapmaya devam et. Üç haftada bir gidiyorsan aylık gidersin mesela he he deyip geçersin . En sonunda anlayacaklar . Adamın suçu yok ki konu sahibi ailesinin ağzını dikemez demesi gerekeni diyormuş . Konuşsunlar ayda iki saat idare edilebilir. Yok yapamam de ,istemiyorum de illaha kötü olmana gerek yok .
Şöyle düşün senin ailen de çok anlayışsız olabilirdi bu senin suçun mü olurdu . Temizliği gelin yapar deyince ah baba bende temizlik yapacak gelin arıyorum da bulamıyorum valla de. Ne olur ki . Sana hakaret eden ya da seni bir şeye zorlayan olmadığı sürece . Bir kulağından girsin diğerinden çıksın . Şartlar zaten senin istediğin gibi olduğu sürece başkasının dediğinin ne önemi var. Eşini bunaltmaya devam edersen çok huzursuz olacaksın . Ben senin yerinde olsam tatilden sonra uğrarim otururum eşin de biraz rahatlasin . Sürekli adama söylenme bence
Ama eşin senden böyle birşey beklemiyor . O zaman ilişkini kendi bildigin gibi yönetmeye devam edebilirsin. Sürekli eşinle bu konuda konuşursan doğal olarak annesi ve babası savunmaya geçecek . Sen istemediğin jicbir şeyi yapma ama eşine de sürekli söylenme . Bildiğini yaparken tabi ki onlar bunu istemiyorsa bunun bir bedeli olur . Sende ve eşinin ailesi de karşılıklı bir savastaysaniz bu savaşı kazanmanın yolu sakinlikten geçer . Bildiğinizi okuyacağınızi er ya da geç anlarlar . Siz sakinliginizi korudugunuz sürece . Ama siz eşinize ben korkuyorum bizi bosandirurlar falan derseniz o. Zaman eşiniz de davranışlarını değiştirir. Yanlış birşey yapmiyorsunuz saygısızlık yapmayın bildiğinizi yapın ve cevap verin bu kadar basitYeni sorun olmadıgı sürece eşime birşey demiyorum. Dün gerçekten sinir oldum. Hiç bu kadar gerilmedim. Onlarsa gergindi ve bana ters davrandılar. Azarlar gibi konuştular hep. Allah için koruyor da nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
O an hiç öyle bişey demek aklıma gelmediki.Biraz daha hazır cevap olmam gerekiyor.
Haftaya kv lerin yatılı misafiri gelecek. Misafir gidince de onlar köye gidecek.Hiç ugramak içimden gelmiyor.
Ben yakın zamanda onları eve çagırdım.Güzel zaman geçirdik. Dün giderken sarma götürecektim. İyi pişmemiş diye götürmedim. Onlara da getirecektim, tam pişmemiş dedim.Ne yaparsam yapayım fazlasını istiyorlar. Göçmenler hep böyle.
Benim kvnin annesi yeni köye gitti. 1ay kv lerde kaldı. Haftaya kv annesinin yanına gidecek. En az 2 hafta kalırlar. Sonra annesini buraya getirir. Onlar bu şekilde bir ilişki istiyor.
Eninde sonunda zaten benim istedigim oluyor.Ama bu tavırları beni iyice uzaklaştırıyor. Yapmak zorundasın demeleri, bilenmeme sebep oluyor. Kızı yok, tek gelinim diye yapmak zorunda degilim.İnsanlar işlerine gelmediğinde gerçek yüzünü gösteriyor onu anladım. Haklısınız. Forumda görüyorum, bazıları bayramdan bayrama gidiyor. Ama o kadar da büyük problem yok aramızda.Söylenmeyi kestim eşime. Konusunu da açmam artık. Umarım yeni durumlar da olmaz.Ama eşin senden böyle birşey beklemiyor . O zaman ilişkini kendi bildigin gibi yönetmeye devam edebilirsin. Sürekli eşinle bu konuda konuşursan doğal olarak annesi ve babası savunmaya geçecek . Sen istemediğin jicbir şeyi yapma ama eşine de sürekli söylenme . Bildiğini yaparken tabi ki onlar bunu istemiyorsa bunun bir bedeli olur . Sende ve eşinin ailesi de karşılıklı bir savastaysaniz bu savaşı kazanmanın yolu sakinlikten geçer . Bildiğinizi okuyacağınızi er ya da geç anlarlar . Siz sakinliginizi korudugunuz sürece . Ama siz eşinize ben korkuyorum bizi bosandirurlar falan derseniz o. Zaman eşiniz de davranışlarını değiştirir. Yanlış birşey yapmiyorsunuz saygısızlık yapmayın bildiğinizi yapın ve cevap verin bu kadar basit
Ben yapmak zorunda değilim annemin işini de yapmıyorum kendime de yardımcı alacağım sizde alın deyin. Istemediğiniz de istemiyorum deyin yeni durumlar hep olacak çünkü denemekten vazgeçmezlerEninde sonunda zaten benim istedigim oluyor.Ama bu tavırları beni iyice uzaklaştırıyor. Yapmak zorundasın demeleri, bilenmeme sebep oluyor. Kızı yok, tek gelinim diye yapmak zorunda degilim.İnsanlar işlerine gelmediğinde gerçek yüzünü gösteriyor onu anladım. Haklısınız. Forumda görüyorum, bazıları bayramdan bayrama gidiyor. Ama o kadar da büyük problem yok aramızda.Söylenmeyi kestim eşime. Konusunu da açmam artık. Umarım yeni durumlar da olmaz.
Ay ne güzel yazmışsınız ya fikir akıl olsun diye diğer mesajlara yorumlarınıza bakmak için profilinize bakayım dedim ama sınırlandırılmış diyor vallahi akıl almak istermSertlikle sınır çizemezsin. İstediği kafada olsunlar sen kendine göre davranıcaksın. Açık olucaksın lafını esirgemeyeceksin ama aynı zamanda da tatlı dilli olucaksın. Eşine iyi davranıcaksın ki adam beni rahat bırakın noktasına gelmesin.
Sen ne istiyorsun ? Önce bi kendini dinle. Kaçarak çözemezsin ki.
Benimkiler bin beterdi hatırlamıyor musun ? Şimdi üstlerine gidiyorum. İstediklerini desinler. Gelinden temizlik bekliyorlar yapamam anne dedim bitti. Yok efendim erken çık arife günü. Sana mı soruyorlar kaçta çıkacağımı anne diyorum. Bunu derkende oturup yemeğimi yiyorum birlikte çağırdıklarında eşime tabikide gideriz diyorum. Görümcem mesela bana dün kalk hadi dedi :) terbiyesizlik ne yapayım eşime desem gitmicem desem ne olucak ki ? İletişimim az oluyor birdaha yaptığında kibar ol biraz aaa derim olur biter. Siz ya hep ya hiçsiniz böyle olmaz ki. Evde huzur kalmaz yeni de evlenmediniz çözmüş olmalıydınız bu konuyu. Gelmez dedim mi ded kaynanan “ anne evet gelmezdik mantıklı düşünmüşsün “ diceksin. Gelin yardım eder mi dedi ben bu düşünceye karşıyım kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz diceksin.
Tamamdır, çok teşekkür ederim yorumunuz içinBen yapmak zorunda değilim annemin işini de yapmıyorum kendime de yardımcı alacağım sizde alın deyin. Istemediğiniz de istemiyorum deyin yeni durumlar hep olacak çünkü denemekten vazgeçmezler
MaalesefHaklısınzı sadece tepkinizi belirtmekte eksik kalmışsınız
Ama ne yaptım. Facebooktan kv dahil eşimin tüm akrabalarını engelledim.instagramdan kv ve kankisini kısıtladım.Hikayerimi de eşimin tüm akrabalarına gizli paylaşıyorum artıkHaklısınzı sadece tepkinizi belirtmekte eksik kalmışsınız
Bende benzer sorunları yaşadım çünkü iliklerime kadar hissettim. Çokta konum vardır. En önemlisi eşle iyi geçinmek. Eş size alışınca ve benimseyince annemde annem ailem de ailem demiyor. Sen huzurlu ol canım diyor ya da kırmak istemiyor. Ufak tartışma da olsa tatlıya bağlanıyor. Kişi güçlü olunca bıdı bıdı yapamıyorlar. Çekiniyorlar. Kayınvalidemin akrabasına yemeğe gittik benim huyumdur yardım ederim ev sahibine. Kız da takıldı geline bak diye. “ gelinlik kavramına karşıyım ben gelin olduğum için yapmıyorum” dedim :) fikirlerini açık açık söyleyen kazanır. Konu sahibi uzaklaşmak ve görüşmemek istiyor ortada tipik kaynana var bu görüşmemek için yeterli bi sebep değil. Kadının anlamasına da gerek yok her laf ettiğin de o da laf edicek.Ay ne güzel yazmışsınız ya fikir akıl olsun diye diğer mesajlara yorumlarınıza bakmak için profilinize bakayım dedim ama sınırlandırılmış diyor vallahi akıl almak isterm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?