Fırsatçı Abi

bir meleğin annesiymişsiniz. O meleğin rıskını vermeyin. Kaza olur, sakatlık hastalık olur neyse ama zaten sicili de bozukmuş. Ben olsam vermezdim.
Eşinizde bugün sen bilirsin sonuçta ağbin der yarın başka der.

Aslında içimde küçücük de olsa öyle bir korku var. Eşimin ailesine çoğunlukla maddi desteğimiz var. Eşimin abin sonuçta demesinde biraz olsun bunun da desteği var gibi geliyor bazen. Yarın bunu ima bile etse benim de lafım olur elbet ama çok yıkılırım gerçekten.

verme abinin ihtiyacı falan yok adam kullanmaya alışmış.
vereni olmayınca ayağını denk almayı öğrenir.

o zaman verme.

Verme.

Her zaman devamı gelir.

Sanki hep onlar sıkıntı çekiyormuş gibi davranırlar.

Geri gelmeme ihtimali yüksekmiş. Ben olsam vermem.

Ben senin yerinde olsam vermem. Bu anne babaların erkek çocuk derdi nedir bilmiyorum ama genelde bu tip ayrıcalıklarla büyüyorlar zaten. Bu yaşa kadar hep el üstünde tutulmuş. Bu yaştan sonra bir zahmet kendi sorunlarını halletmeyi öğrensin. Yok paramız de bitsin gitsin. Senden banka hesap özetini isteyecek değil. Hiçbir mecburiyetin yok. Hem maddi hem de manevi açıdan için rahat bir şekilde hayatına devam edebilirsin.

Sizden alıp ödemediği önceki borçlarını hatırlatın mutlaka, biraz utansın...

Geri ödemediği takdirde sizi zora sokmayacak bir meblağ ise verin, neticede kardeş..

Çok teşekkür ederim fikir ve destek için. Anne babalar neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. En küçük şeyde beni ararlar. Abim hiçbir işlerini halletmez. Babamın bir işi olduğunda eşimi daha çok aramıştır gerçekten. Hiç de ağır, zor gelmez. Ama lafa gelince o abin senin...

Sizden alıp ödemediği önceki borçlarını hatırlatın mutlaka, biraz utansın...

Geri ödemediği takdirde sizi zora sokmayacak bir meblağ ise verin, neticede kardeş..
500 tl. Beni zorlar tabi ama hallederim o dert değil de geçmişin etkisinden kurtulamıyorum. Bir de yeni eşinin ödemesi varmış. Onun için isteyince benim sinirler fora...

vermezdim tabi. hani ihtiyacı olduğunu artık nereden kestireceğim ki. sürekli istiyor. evlenmiş iseniz ihtiyaclarınız var sizin de

50 lira da olsa vermeyin.
Ve ilk borcunu mutlaka hatırlatın. sen onu odemediginde biz sıkıntı çektik kusura bakma dersiniz olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…