Fırsatçı Abi

Aynen kirada şuan. Babam da bıktı artık arkasını toplamaktan ama iş işten geçti. Bizimkisi alıştı artık. Abim ölüyorum dese durup bir düşünürüm zaten. Yengemi bahane etmesi normal yani.

Verme, verme, verme! Bizde de var aynı modelden. Sanırım her aileye numunelik koyuyorlar bir tane. Bunlar tüm ömrünü böyle geçiriyor. Alamayacağını anlasın artık. Bırak karısı uğraşsın.
Sözde abi ama arkasını kardeşleri topluyor işte. Bence de ömrünü böyle geçirecek. Şimdi babam hayatta çok şükür ona güveniyor. Yarın Allah gecinden versin babama bir şey olsa ne yapacak hiç bilmiyorum.

Cocugunuz varsa ondan kısip para göndermeniz doğru bir şey mi? Birikim yapın gonderip durmayın.
Çocuğum yok. Geçen yıl doğuma az bir süre kala kaybettik ne yazık ki. Ama farketmez. Hiç kimse ben yemedim sen ye demez heralde. Sadece kahrolası acaba vicdan yapmalı mıyım ki diye düşünüp danışmak istedim. Aynı doğrultuda olduğumuzu görmek de içimi rahatlattı. Teşekkürler

Kardeslik vazifelere mecburiyetten olmamali asla.
Kardeslikte iki taraftan gelmeli.
Sevilmelisinki sevesin.
Sakin verme.
Kullandirma kendini.

belli ki evin şımarık çocuğu istediğini alıyor alıyor karısı ile yiyip içiyor sonra benim borcumu ödeyin.. yok öyle hayat. sen nasıl zorlukla kazanıyorsundur o parayı rızkını bir şımarığa yedirmemelisin. bence kesinlikle vermemelisin.

Aynen öyle. Eşim denizci. Bir gitti mi 6 ay gelmiyor. Ben yalnız, eşim evinden, ailesinden uzak. Ama uzaktan bakınca onlarda para vardır. Offf of...

Birmelegin_annesi ne yaptınız konuştunuz mu verecek misiniz
vermiyorsunuz inşallah.. ne söyledi merak ettim..
Ödemelerim var. Benim maaşım kredilere bile yetmedi. Eşimin maaşı da daha yatmadı kusura bakma dedim. Hadi ya falan filan. Üzüldü tabi. Altın yumurtlayan kardeşten beklenmedik cevap...

Ödemelerim var. Benim maaşım kredilere bile yetmedi. Eşimin maaşı da daha yatmadı kusura bakma dedim. Hadi ya falan filan. Üzüldü tabi. Altın yumurtlayan kardeşten beklenmedik cevap...

iyi yapmışsın canım kendinide suçlama bu konuda veriptemi kötü olursun vermedenmi demişler vermeden kötü olmak en iyisi hiç olmazsa paran cebinde kalır..
aynı bahsettiğin abinin aynısı bndede var ordan bikliyorum bizden borç aldı on yıl oldu hala vermiyo telefonlara bile çıkmıyo düşün böyle moralin bozulacağına hiçverme daha iyi..

Önceden aldığı borçları ödeseydi zamanında elimde olsa verirdim. Ama borca sadık olmayan ve söz verip tutmayan adam kullaniyordur.
Bu şekilde vermem asla.

Ben abidir diye düşünüyorum o kardeşimin eşi var. Yarın laf duyarsa ya da zorda kalırsa diye düşünmüyor. Ki ben eşim yurt dışında olduğu için lazım olsa kimden para bulur. Yalnız bir kadın sonuçta diye düşünmüyor sağolsun.

ne kadar stıyor?

Empati yapın önce. Daha sonra karar verin.
Eşinizin kardeşi abisi istese?
Eşimin kardeşi beni ablası gibi görür ben de onu gerçekten kardeşim gibi. Hatta belki nankörlük gibi algılanabilir ama abimden daha çok desteğini görmüşümdür manevi olarak. Maddi olarak abimin istediğinden daha fazlasını kaç defa istedi ve verdim. Vaadettiği günden tek bir gün bile sekmedi geri ödemesi. Aslında mevzu sadece para değil. İki sözünden birisinin yalan olması beni rahatsız eden. Bizimkisi de bu çeşit işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…