Fitneci ablası olan var mı?

Hz. Yusuf a.s ile ilgili bir kitapta okumuştum. Peygamberler yaptıkları hataların bedelini mutlaka dünyada öderlermiş. Hz. Yakup (a.s) da oğlu Hz. Yusuf (a.s ) a karşı diğer evlatlarından daha fazla sevgi duyması ve bunu belli etmesi sebebiyle uzun yıllar cefa çekmiş , gözlerinden olmuş. Ne zaman ki Yusufun sevgisini Allah için adayabileceğini konusunda tam teslimiyet gösterdiği zaman , Cenabı Hakk kavuşmayı nasip etmiş.

Ben hiçbir zaman annemden babamdan vaz geçmedim. Ablam yüzünden defalarca azarlandım. Hak etmediğim muameleler gördüğüm halde yine de hep ziyaretlerine gittim , ellerini öptüm. En son yine ablam yüzünden bayram günü kocamın yanında , kucağımda çocuğum varken evden kovuldum. Artık sabredecek gücüm kalmadı . Bir daha gitmeme kararı aldım. Sabredecek dayanacak gücüm kalmadı. Onu affedecek kadar güçlü değilim. Affedemiyorum.

Ne yapacaksınız kardeş işte. 7 kardeşiz. Ablam, annemin bana bir erkek kardeşime daha fazla sevgi duyduğunu söyleyip durur arkamdan, kız kardeşimde anneme sen şöylesin der, anneme ne kadar eziyet de etse, hep bir bahaneyle evladına uzun sür darılamaz.

"Aman ben olmasam evi dağılır, eşi ile arası bozulur" diypor annem, çocukalrı sürekli annemin üzerinde.Hatta geçen mutfağını temizleyecem diye küçük yengeyle, tüm mutfak eşyasını çöpe attı. Rahatsızdım kızkarşim de benle gelsin diye aradım, kendisi hemşire, allem etti kullem etti annemle beni yolladı, sonra 1 saat içinde eski kullanışmış ne varsa bütün eşyayı yengeye vermiş ya da çöpe indirdik diyorlar. Annem kaç gün kendine gelemedi.
Hemen gidip bir kaç parça yeni eşya almış, vitrine konulacak bir kaç parçayı ödünç vermiş, sonra biraz hatasını anlayınca, annem o eşyaları gönderdiğinde ödünç vermedim diye geri getirdi. Erkek karşim ve ben "neden sormadan bütün eşyayı öyle yolladın" dedik diye annemle çok kötü kavga etmişler, kadın korkusundan, tatsızlık olamsın diye ben bir şey demedim, niye yaptın bile demedim diyor.
Şimdi 2 güne bir yine annemde, bana dert yandığında Anne evlat işte, eni sonu barışacaksnız uzatma istersen diyorum. Kadıbncağız halen, yok kullanmaya kıymaduğım çelik tava mı da atmı, yok şöyle büyük kase vardı, daha yepyeni o niye atmış diye söyleniyor. Ama kızına belli edemiyor kızgınlığını.

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle fedakar annelere hayranım. Oğlunun mutluluğu için huzuru bozulmasın diye ne kadar da olgun davranmış

Yani belki annenizde kolay değil 4 defa nişandan dönmiş kardeşiniz. Şimdiki evliliği dağılmasın diye onun kahrını daha çok çekiyordur. Yalnız ken annenizle konuşsanız. Kardeşler arasında eşit olunamaz ama adil davranmak gerekir. Herkesin karakter yapısı farklı.
Benim annemde eskiden kız kardeşimi övüp dururdu, "öyle yapmasam adı deli çıkacaktı" diyor. Şimdi annem en fazla kardeşimin nazını çekmesine rağmen yine de niye ben en çok sevilmiyorum diye anneme mobing yapılıyor. Annem, kızım tutarlı davranmıyor, ben de böyle yapsam daha kötü olacak diyor bana.. Yapma anne hepimizden akıllı, bu kadar da ezdirme kendini diyorum.
Sizde konuşun iki arkadaş gibi annenizle.

3 ay önce evlendim. 30 yaşında iken

3 ay evlenen kim ,10 yıl önce evlenen kim analayamadım ben.

Ablana diyecek kelime yok.Bazı insanlar gerçekten kötü doğuyorlar ve ömrü boyunca kötü yaşıyorlar demek ki.
Öz ablan olması ayrı bir yara.
Ama ne yapacaksın,onu düzeltmek senin elinde değil.Hatalarını kendisi görecek ve düzeltecek.
Anna babanın tavrı da hoş değil.Onların uyarıları ve frenlemesi de etkili olabilirdi oysaki.
Uzak durmakla en iyisini yapıyorsun.Mecbur uzak duracaksın.
Şimdie kadar yaptıkları ne büyük izler bırakmış sende.Bundan sonraki hayatını da etkilemesine izin verme.
Senden yana bir hata kusur olmadığını düşünecek ve Allaha havale edeceksin.
Bazen şer gözüken hayırdır derler ya uzak durun böylesi daha iyi gibi.

allahım ablanıza vicdan,merhamet ve güzel ahlak versin...
bunlar tamamen ahlak eksikliği diye düşünüyorum ahlak derken maddi anlamda değil manevi olarak...

ben ablam ve çocujkları için deli oluyorum
10 gün görmesem koşa koşa giderim hemen
yiğenlerim benim canım kanım herşeyim...
yiğenim ağlarken bile teyzem diye ağlar
benim çoook arkaşdaım vardır ama dostum bir tanedir;oda ablamdır...elhamdülillah...
ne diyeyim bol bol dua edinde ablanız aklını başına lasın bu dünyanın fani olduğunu anlayabilsin....

kıyamam ya
daha küçükten temiz kalplimişsin

kıskanç ablası olanlar listesine beni de yaz
benden 10 yaş büyük ablam olacak şahıs beni kıskanır
herşeyde benle yarışmaya çalışır
geçen sene düğünüm olacaktı il dışında
gelmemek için saçma sapan bahaneler uydurması vardı
gülsem mi kızsam mı
neyse nişanlıdan ayrıldım
bu sefer orda burda adam bunu istemedi diye anlatmalar
halbuki yok öyle bişe
ben de bir kesit sundum hayatımdan
aslında daha çok var ama anlat anlat bitmez

Canım burada bir arkadaş bana , ablandan önce mi evlendin diye sormuştu. Ben de ona cevaben , 3 ay önce , 30 yaşında iken şeklinde cevap vermiştim. Şimdi ise evliliğimin 10. yılındayım.

Dediğiniz gibi onu düzeltmek benim elimde değil. Allah ıslah etsin ne diyeyim. Zaten Allaha havale ettim. Bana karşı yanlış yaptığını bile bile yanlış davranıyor. Yani nasıl anlatsam. Örnek olarak insanlar içki içmenin zararlı olduğunu , yanlış olduğunu bile bile içerler. Bu da onun gibi bir şey. Bana karşı yanlış davrandığını bile bile yanlış yapıyor. Artık onda hobi haline geldi. Allaha havale ediyorum. Islah edicilerin en büyüğüne havale ettim onu.

Amin. İnşaallah. Çok güzel dua ettiniz.

Burada anlattıklarımdan sonra belki buraya yazacaklarım tuhaf gelebilir size. Ama inanın ben de yeğenlerim için deli olurdum. Onları değil 10 gün , bir iki gün görmesem çok özlüyordum. Ben her zaman , onun yanında oldum. Hem iyi gününde , hem de kötü gününde. Kendi çocuklarının bana olan sevgilerini bile fesatladı. Bu kadar fesattır kendileri. Artık irtibatımız tamamen kesildi. Ben de bağrıma taş basmak zorunda kaldım

şu an nasılsınız çok merak ettim:26:

Şu an tamamen irtibatımız kesildi. Ve ben artık ömrümün sonuna kadar görüşmek niyetinde değilim. Ablamın enişteme verdiği fitneler neticesinde, eşim ve eniştem tekme tokat birbirine girdi. Artık görüşmüyoruz. Karakola karşılıklı şikayet dilekçeleri verildi. En son ki durumumuz bu .

kıyamam ya
daha küçükten temiz kalplimişsin

Teşekkür ederim.
Burada size anlattıklarımı düşünürken acaba benim de hatam vardı da ben mi göremiyorum diye yıllarca kendimi sorguladım. Hiç bir zaman ablamı suçlu , kendimi tertemiz haklı görmedim. Sürekli kendimi sorguladım. Acaba ben bir yerlerde yanlış yapıyorum da fark mı edemiyorum diye. Yıllar sonra artık kesin kararımı verdim. Benim ona karşı bir yanlışım olmadı. Artık bundan eminim. Eşimle ilk evlendiğimiz zaman bile eşim durumu fark edip bana söylemişti. O zaman bile eşimin durumu çok kısa bir sürede fark etmesine çok şaşırmıştım. Demek ki ablamın fesatlığı su yüzündeymiş de ben görmemek için çabalamışım

Benim hayatımla benzerlikler var. Düğün dediniz de . Ben evlenirken annem akrabalardan hiç kimseyi davet etmemiş. Ben bunu düğün günü fark ettim. Sebebi de annemin has kızı evlenmeden benim evleniyor olmam. Anneme o yıllarda bile fitne veriyormuş da benim haberim yokmuş. Annem ablamın gazına çok gelir. Dul kadın gibi evlendim. Nikahımda ailemin dışında bir kaç tane iş arkadaşım vardı. Hepsi o kadar.

Dediğin gibi anlatmakla bitecek bir hikmet ilahi değil. Ben yaşadıklarımı bir kaç ciltlik ansiklopediye yazsam ancak sığar herhalde. Yaşadıklarımı düşünmek bile beni acayip geriyor. Artık bu gerginliği hayatıma sokmak istemiyorum. Hayatımın geri kalan kısmını ablamın fitnelerini düşünerek geçirmek istemiyorum. Bu konuda sizinle kaderdaşız. Ne yapacaksın işte. İnsan ailesini seçemiyor. Bu da bizim dünyadaki imtihanımızmış. Sabretmekten başka yapacak silahımız yok

değil mi keşke ailemizi seçebilseydik
benimkileri sokakta görsem selam vermem o derece

bende sizdenim :)))
benim tek artim artik ailemden kimseyi ne ozluyorum ne seviyorum.
Allaha sukur yoksa daha zor olurdu...
9 aydir gormedim yuzlerini. hicde goresim yok.
Yuce Allahim serlerinden esirgesin onlarin ve tum serlilerin..
bu benim ilk bebegim ve kardes yapmayi hic istemiyorum.
ister istemez ayrim yaparim diye korkuyorum

Son düzenleme:

İlahi adalet derler ya hani.işte öyle olmuş sizin yardımınıza gelmedikten sonra ablanın kazası.benim de ablam herşeyde hep haklıdır ailemde ama bu kadar keskin konular yaşamadık.Allah yardımcınız olsun.besbelli kıskanıyor sizi ve aynen sizin gibi annemle de ablamla da konuşmuyorum artık.aramıza hoşgeldiniz ...

Son düzenleme:

Onun çocuğu var mıydı peki?düpedüz kıskanıyor zaten.ben 6 aylık evliyim ablam 2 ay sonra evlenecek.bana ''sen hemen çocuk yapma.önce ben doğuracağım '' dedi düşünebiliyor musunuz bunların adı kıskançlık işte

Benimki de aynen senin gibi aynanın karşısına geçer ben daha güzelim derdi.hatta gelen her misafire kim daha güzel diye sorardı.monna güzel derdi %80 i o da kudurur yalancı derdi meğer kıskançlık,karşılaştırma böyle küçük yaşlarda başlamış.aman biz dkkat edelim de evlatlarımızda böyle sıkıntılar görürsek hemen düzeltme yoluna gidelim.sonrası malum :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…