- Konu Sahibi pink_dream
-
Genelde küçükler büyükleri kıskanır. Burada öğrendiğim kadar tam tersi olaylar da var. Ben farkmedim ama annemin ifadeleriyle kız kardeşim de beni kıskanıyor.Eee koskoca peygamber Hz. Yusuf'un başına gelmiiş bu kıskançlık olayı.
Böyle bitmesin dizisinin bir bölümünde de bir abla kızkardeşini çok kıskanıyordu, hatta anne ve babadan ilgi görmek için ayakları iyileşmesine rağmen tekerlekli sandalye de yaşamaya devam ediyordu, kız kardeşinin çocuğun kaçırmış ve nerdeyse bilerek ölümüne sebep oluyordu. Eniştesini hapse attırmaya çalıştı. Tek nedeni kıskançlık ve anne ve babanın daha güzel olan küçük kardeşe daha çok değer vermesi. Anne baba eşit davrandıklarını iddia ediyorlardı ama dizinin baş kahramını hiç bir zaman eşit ve adil davranmadıklarını da bir yandan aileye ispatlamıştı.
Sizde Hz. Yusuf gibi affedebilirsiniz, ve o var diye anne ve babadan vazgeçecek değilsiniz.
Hz. Yusuf a.s ile ilgili bir kitapta okumuştum. Peygamberler yaptıkları hataların bedelini mutlaka dünyada öderlermiş. Hz. Yakup (a.s) da oğlu Hz. Yusuf (a.s ) a karşı diğer evlatlarından daha fazla sevgi duyması ve bunu belli etmesi sebebiyle uzun yıllar cefa çekmiş , gözlerinden olmuş. Ne zaman ki Yusufun sevgisini Allah için adayabileceğini konusunda tam teslimiyet gösterdiği zaman , Cenabı Hakk kavuşmayı nasip etmiş.
Ben hiçbir zaman annemden babamdan vaz geçmedim. Ablam yüzünden defalarca azarlandım. Hak etmediğim muameleler gördüğüm halde yine de hep ziyaretlerine gittim , ellerini öptüm. En son yine ablam yüzünden bayram günü kocamın yanında , kucağımda çocuğum varken evden kovuldum. Artık sabredecek gücüm kalmadı . Bir daha gitmeme kararı aldım. Sabredecek dayanacak gücüm kalmadı. Onu affedecek kadar güçlü değilim. Affedemiyorum.
Ne yapacaksınız kardeş işte. 7 kardeşiz. Ablam, annemin bana bir erkek kardeşime daha fazla sevgi duyduğunu söyleyip durur arkamdan, kız kardeşimde anneme sen şöylesin der, anneme ne kadar eziyet de etse, hep bir bahaneyle evladına uzun sür darılamaz.
"Aman ben olmasam evi dağılır, eşi ile arası bozulur" diypor annem, çocukalrı sürekli annemin üzerinde.Hatta geçen mutfağını temizleyecem diye küçük yengeyle, tüm mutfak eşyasını çöpe attı. Rahatsızdım kızkarşim de benle gelsin diye aradım, kendisi hemşire, allem etti kullem etti annemle beni yolladı, sonra 1 saat içinde eski kullanışmış ne varsa bütün eşyayı yengeye vermiş ya da çöpe indirdik diyorlar. Annem kaç gün kendine gelemedi.
Hemen gidip bir kaç parça yeni eşya almış, vitrine konulacak bir kaç parçayı ödünç vermiş, sonra biraz hatasını anlayınca, annem o eşyaları gönderdiğinde ödünç vermedim diye geri getirdi. Erkek karşim ve ben "neden sormadan bütün eşyayı öyle yolladın" dedik diye annemle çok kötü kavga etmişler, kadın korkusundan, tatsızlık olamsın diye ben bir şey demedim, niye yaptın bile demedim diyor.
Şimdi 2 güne bir yine annemde, bana dert yandığında Anne evlat işte, eni sonu barışacaksnız uzatma istersen diyorum. Kadıbncağız halen, yok kullanmaya kıymaduğım çelik tava mı da atmı, yok şöyle büyük kase vardı, daha yepyeni o niye atmış diye söyleniyor. Ama kızına belli edemiyor kızgınlığını.
3 ay önce evlendim. 30 yaşında iken
8 yıl çocuğum olmadı. 8 yıldan sonra nur topu gibi bi roğlum oldu. Yedi kat yabancı evime hayırlı olsuna geldi. Kocasını yanına alıp evime bir kez olsun hayırlı olsuna gelmedi. Eniştem bize gelmek istedi. Ona bile engel oldu. Ben oğlumu annemlere alıp gittiğim zaman eniştem orda taktı altınını
3 ay evlenen kim ,10 yıl önce evlenen kim analayamadım ben.Ben evleneli 10 yıl oldu. Bu 10 yılda duyguları sanki daha da depreşti. Önceden kendini benimle karşılaştırıyordu. Evlendikten sonra kocalarımızı karşılaştırır oldu. Sürekli benim ve eşim aleyhine hem annemi hem babamı hem de kardeşlerimi doldurdu. O kadar çok olay yaşadım ki 10 yıldır sürekli bunun fitneleriyle savaşıyorum. Burada hepsini sizlere bir bir anlatıcam. Eniştem iyi biridir. Ona bile hakkımızda fitne vere vere düşman etti. Beni kötüledi , eşimi kötüledi. Eşimle eniştem tekme tokat kavga ettiler. Karakolluk olduk
39 yaşındayım. Bu yaşıma kadar emin değildim. Ama artık eminim. Kardeşler arasında problem olmaz değil. Herkes mutlaka ufak tefek yaşar . Ama bu kadarı da fazla değil mi? Kıskanmasa bu kadar çirkeflik yapamazdı. Diyet yapmaya başlıyorum. Hemen diyet yapmaya başlıyor. Başladığını da söylemiyor. Gizli gizli diyet yapıyor. Ben başkalarından tesadüfen öğreniyorum. Bu kadar basit konularda bile afedersin benimle sidik yarıştırıyor
Eşimin işleri bir ara çok kötü gitmişti. Anneme söylemiştim ben de. O da nasıl olduysa ablamı ikna etmiş , kardeşine borç ver demiş. Bana 5 bin lira borç verdi. Ben de sağol var ol Allah razı olsun dedim , aldım. Aradan fazla geçmedi , verdiği parayı geri istedi. Dedim ki şu an ödeyecek durumum yok. O zaman , bankadan faizle para çek , bana ver dedi. Üstelik kendi de hacı. Namazlı niyazlı sözde Müslüman. 5 bine de o zaman için ihtiyacı yoktu , bunu çok iyi biliyorum. Haram olduğuna inandığım halde , sırf bunun çenesinden kurtulmak için , gittim , tüketici kredisi çekip parasını ödedim. Hala daha bankaya taksitlerim bitmedi
Ortahalli bir ailenin çocuğuyum. İlk okuldayken babam bana hergün bir simit parası harçlık verirdi. Yemedim içmedim paralarımı biriktirdim. Anneler gününde anneme hediye almak için. Okulun yanındaki o mis kokulu pastanelerden sevdiğim çikolatalı pastaları almayacaktım. Nedeni benim için çok önemliydi. Neyse harçlıklarımı biriktirdim. Kendimce çok beğendiğim hediyeler aldım : Kenar çerçevesi çok şıkır şıkır süslü ayna , cüzdan ve bir de ruj. Hepsini güzelce hediye paketi yaptırıp anneler gününde anneme verdim. Annem sevinçten havalara uçacak sanıyordum. Hediye paketini açınca , bunları nerden aldın dedi. Ben de söyledim. Mağazaya gitmiş , aldıklarımın hepsini iade edip yerine kızkardeşime giyecek birşeyler alıp gelmiş. Eve gelince bir de bunları bana anlattı. Üzüntümden günlerce ağladığımı bilirim.
3 ay evlenen kim ,10 yıl önce evlenen kim analayamadım ben.
Ablana diyecek kelime yok.Bazı insanlar gerçekten kötü doğuyorlar ve ömrü boyunca kötü yaşıyorlar demek ki.
Öz ablan olması ayrı bir yara.
Ama ne yapacaksın,onu düzeltmek senin elinde değil.Hatalarını kendisi görecek ve düzeltecek.
Anna babanın tavrı da hoş değil.Onların uyarıları ve frenlemesi de etkili olabilirdi oysaki.
Uzak durmakla en iyisini yapıyorsun.Mecbur uzak duracaksın.
Şimdie kadar yaptıkları ne büyük izler bırakmış sende.Bundan sonraki hayatını da etkilemesine izin verme.
Senden yana bir hata kusur olmadığını düşünecek ve Allaha havale edeceksin.
Bazen şer gözüken hayırdır derler ya uzak durun böylesi daha iyi gibi.
allahım ablanıza vicdan,merhamet ve güzel ahlak versin...
bunlar tamamen ahlak eksikliği diye düşünüyorum ahlak derken maddi anlamda değil manevi olarak...
ben ablam ve çocujkları için deli oluyorum
10 gün görmesem koşa koşa giderim hemen
yiğenlerim benim canım kanım herşeyim...
yiğenim ağlarken bile teyzem diye ağlar
benim çoook arkaşdaım vardır ama dostum bir tanedir;oda ablamdır...elhamdülillah...
ne diyeyim bol bol dua edinde ablanız aklını başına lasın bu dünyanın fani olduğunu anlayabilsin....
şu an nasılsınız çok merak ettim:26:
kıyamam ya
daha küçükten temiz kalplimişsin
kıskanç ablası olanlar listesine beni de yaz
benden 10 yaş büyük ablam olacak şahıs beni kıskanır
herşeyde benle yarışmaya çalışır
geçen sene düğünüm olacaktı il dışında
gelmemek için saçma sapan bahaneler uydurması vardı
gülsem mi kızsam mı
neyse nişanlıdan ayrıldım
bu sefer orda burda adam bunu istemedi diye anlatmalar
halbuki yok öyle bişe
ben de bir kesit sundum hayatımdan
aslında daha çok var ama anlat anlat bitmez
benim hayatımla benzerlikler var. Düğün dediniz de . Ben evlenirken annem akrabalardan hiç kimseyi davet etmemiş. Ben bunu düğün günü fark ettim. Sebebi de annemin has kızı evlenmeden benim evleniyor olmam. Anneme o yıllarda bile fitne veriyormuş da benim haberim yokmuş. Annem ablamın gazına çok gelir. Dul kadın gibi evlendim. Nikahımda ailemin dışında bir kaç tane iş arkadaşım vardı. Hepsi o kadar.
Dediğin gibi anlatmakla bitecek bir hikmet ilahi değil. Ben yaşadıklarımı bir kaç ciltlik ansiklopediye yazsam ancak sığar herhalde. Yaşadıklarımı düşünmek bile beni acayip geriyor. Artık bu gerginliği hayatıma sokmak istemiyorum. Hayatımın geri kalan kısmını ablamın fitnelerini düşünerek geçirmek istemiyorum. Bu konuda sizinle kaderdaşız. Ne yapacaksın işte. Insan ailesini seçemiyor. Bu da bizim dünyadaki imtihanımızmış. Sabretmekten başka yapacak silahımız yok
değil mi keşke ailemizi seçebilseydik
benimkileri sokakta görsem selam vermem o derece
Sırf bana düşman olarak kalsaydı keşke. Bütün ailemi bana düşman etti. Sessiz sakin durur. İnsanı yılan gibi sokar. Şimdi yapayalnızım. Ailemden kimseyle görüşemez vaziyetteyim. Eminim sevincinden ne yapacağını şaşırmış durumdadır
8 yıl çocuğum olmadı. 8 yıldan sonra nur topu gibi bi roğlum oldu. Yedi kat yabancı evime hayırlı olsuna geldi. Kocasını yanına alıp evime bir kez olsun hayırlı olsuna gelmedi. Eniştem bize gelmek istedi. Ona bile engel oldu. Ben oğlumu annemlere alıp gittiğim zaman eniştem orda taktı altınını
Boy pos dedin de genç kızken , beni kolumdan aynanın karşına çekerdi. Beraber aynaya bakardık. Senin burnun şöyle , benimki böyle. Seni kaşın böyle , benim ki böyle. Senin boyunla benim boyum arasında şu kadar santim var. Aramızda şu kadar kilo farkı var. Görsen 3 güne bir beni aynanın karşına çekerdi. Hayatı boyunca hep sinsiydi. Bana düşmanlığını da sinsice devam ettirdi. Sudan sebeplerle önüne gelene beni karalayıp kötülerdi. Biriyle ufak bir sürtüşmem olsa , o kişiye öyle iyi davranırdı ki , elinden gelse teşekkür edip , madalya takacak.
Senin ablanın davranışlarıyla ablamın davranışları o kadar çok benziyor ki anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?