Fitneci ablası olan var mı?

Gerçekten çok acı. İçler acısı hatta. Öyle noktaya geliyorsun ki görüşmemek zorunda kalıyorsun. Yoksa ben bırak annemin babamın yanına gitmemeyi ayaklarının altını bile öperim. Onların rızasını almak için kendimi paralarım. Ama ne yapayım , öyle bir durumdayım ki ne yapsam boş. Annem de babam da öyle fitneye geliyorlar ki ağzımı açıp da tek kelime bile edip kendimi savunma hakkı tanımıyorlar. Görüşmemekten başka yapacak bir şeyim kalmadı. Rabbimden dileğim ölmeden önce annemin de babamın da rızasını alarak bu dünyadan göçüp gitmek. Emin olduğum bir şey var ki annem de babam da bakıma muhtaç olduklarında benden başka hiçbir evlatları bakmaz. Bunu adım gibi biliyorum. İşte o zaman onların rızasını kazanmak için bana bir fırsat doğar. Onlar evlatları arasında ayırımcılık yaptılar. Onlara çok kırgınım. Ama yine de kalbimden sevgilerini söküp atamıyorum. Benim onlara duyduğum sevginin zerresini onlar bana karşı duymamışlar. Ben hayalimde kafamda kurduğum ana babama sevgi duymuşum. Karşılıksız bir sevgiymiş bu. Bunu yıllar sonra anladım. Ama onlar hala onları çok sevdiğimi bilmiyorlar. Allah bildirsin. Ne diyeyim. Bu geçtiğimiz anneler günü benim için çok hüzünlüydü.

Benim 8 yıl çocuğum olmadı. Doğuma yakın bir zamanda ablam annemi alıp tatile götürdü. Karnım burnumda evde çok yalnız günler geçirdim. Evlerimizin arası da arabayla 10 dakika . Öyle çok uzak değiliz yani. 15-20 gün hiç arayıp sormadıkları zamanlar oldu. El gibi arayıp sordular. Hamileliğimin belirgin olup da karnım şişmeye başladığı zaman annemin söylediği bir laf var hiç unutmam. Alt dudağını kıvırıp Bana dedi ki : Şimdi sen de essahtan hamile kaldın hemi ? şimdi sen de ana olacan öyle mi? Bir de oğlan anası olacan. Benimle dalgavari konuştu. o günü hiç unutmam. Resmen beni aşağıladı. Ben cevap vermedim. Ben gözlerinde değersiz olduğum için çocuğum da değersiz

şok oldum ve gerçekten çok üzüldüm
bunları söyleyen annen öylemi

şok oldum ve gerçekten çok üzüldüm
bunları söyleyen annen öylemi

Evet maalesef söyledi. Bazen ben onların üvey evladımıyım diye düşündüğüm çok olmuştur. Ama ne yapayım? Elimden bir şey gelmiyor. Üzüldüğümle kalıyorum. Doğuma da gelmez diye tahmin ediyordum. Doğumumda hastanede ellerden birilerini ayarlamaya çalıştım. Belki doğuma gelmezse tek başına hastanede kalmayım diye. Neyse ki doğumumda yanımda kaldı. Refakat etti. 2 gün hastanede kaldık. Bana yardım etti sağ olsun ama homur homur homurdandı. Bebeğim gece acıkınca ağlıyordu. Bu hemecük de beni bir türlü uyutmadı dedi. Bebeğime hemecük diye isim taktı. Doymayı bilmedi bu çocuk diyordu. Bunun yediklerini ben yesem doyardım diyordu

insan bir maşallah der,o bebek senin torunun ya:26::26:
keşke birini bulsanda homurdanmalarınıd dinlemeseydin
güle güle büyüt bebeği,inşallah bundan sonra güler yüzün

Siz neden annenizle ve ablanızla görüşmüyorsunuz? Belli ki siz de bu konuda çok dertlisiniz. Paylaşmak ister misiniz?

insan bir maşallah der,o bebek senin torunun ya:26::26:
keşke birini bulsanda homurdanmalarınıd dinlemeseydin
güle güle büyüt bebeği,inşallah bundan sonra güler yüzün

Çok pişmanım parayla yanımda bir refakatçi tutmadığıma.
Sağolasın Allah razı olsun canım. İnşaallah evladımdan yana yüzüm güler. Allahtan dileğim bu

Onun çocukları var. Benden önce anne oldu. Ben onun için çok sevinmiştim. Ama o benim için sevinemedi bir türlü. Benim mutluluğum ona batıyordu her zaman. Ellerin ablalarına kız kardeşlerine bakıp imreniyorum yaa. Teyze demek anne yarısı demek derler. Teyzesi yiğeninin dünyaya geleceğinden mutsuz. Hay ben tüküreyim böyle işe diyesim geliyor. Buraya yazarken bile yaşadıklarımı sanki tekrar yaşıyorum.

Senin ablan da apaçık kendini belli etmiş. Evet bunun adı gerçekten kıskançlık fesatlık. Başka bir şekilde tanımlayamıyorum.

Bu tür konularda anne babaya çok iş düşüyor. Çocuk yaşta bile olsa. Anne baba taraf olmamalı. Yapıcı davranmalı. Bir tarafı hatalı görse bile başını okşayarak iyiyi doğruyu anlatarak evlatlarını yetiştirmeli , sahip çıkmalı.

Ben ablamla problem yaşadığım zaman , annem diğer kardeşlerimi arayıp benimle görüşmemelerini tembih etmiş. Düşünebiliyor musun saçmalığı?

Siz neden annenizle ve ablanızla görüşmüyorsunuz? Belli ki siz de bu konuda çok dertlisiniz. Paylaşmak ister misiniz?

Konularımda da yazdığım gibi evet çok dertliyim.duymasam,görmesem ,uzak olsam keşke ama değilim.benim olayımda hemen hemen sizinki gibi ama daha ilerlememiş boyutu :26: annem beni ablamın yanında üvey gibi görür,eltimin kayınvalidemin yanında benim en kıymetli kızım ... (ablam) der.halbuki o o an orda yok.ben çeyizime yer bezlerime kadar kendim aldım aklına ne geldiyse.hatta bohçalara koyulan nerdeyse herşeyi de. ama değerli kızına herşeyi kendi yaptı.benim canımı maddi yönden ayırması değil de , beni de eşimi de avucunun içinde,ne isterse yapmak zorundayız gibi görmesi gitti aslında amann çok doluyum yaa ama anlatacak hiiiç mi hiççç kimsem yok

Aynısını ben de yaşadım. Ablamın çeyizini görsen bir bakan bir daha bakar. Kıymetli kızına dizdi de dizdi. Ben Allahtan çalışıyorum da her şeyimi kendim aldım. Ben bir şey alınca da hemen eline alıp inceler sonra da tüh keşke ablana da alaydık bundan diye söylenir. Aldığım her şeyi ama her şeyi inceler. Sonra kıymetli kızında da olması için kendini paralar. Hemen çarşıya çıkar onu bulur buluşturur kızına da alır. Ama ablama aldıklarından bende olmasa da olur. Çünkü annemin gözünde her şeyin en iyisini en üstününü o almalıdır.

Ayy canım ya sen tam bendensin. gerçekten. Benim de anlatacak kimsem yok. O yüzden buraya sayfa açtım. Dertleşebilmek için. Bir kişiye anlatmaya kalktım. Tuhaf karşıladı. Çünkü insanların çoğunda böyle anneler yok. Çünkü insanların çoğunda böyle ablalar yok. O yüzden insanlara anlatmaya kalkınca garipseyebiliyorlar.

Kabul edersen burada dertleşelim. Buraya içimi döktükçe sanki hafifliyorum. Belki sana da iyi gelir

Yazmayı unutmuşum. Annenin , eltinin kayınvaliden yanında o şekilde konuşması da gerçekten çok ayıp bir şey. İnsan öyle düşünse bile içinde tutar , elalemin yanında dillendirmese olmuyor mu? Başkalarının yanında ezmekten zevk alıyorlar sanki. Benim annem de öyle. Ama benim ki daha çok arkamdan konuşur. Sanki komşusu gibi herhangi bir arkadaşı gibi. O derece rahat yani. Resmen üvey evlat muamelesi bu. Ben doğurduğum yavruma , asla böyle davranamam. Nasıl bir vicdan gerçekten anlayamıyorum

Kesinlikle haklısın.ben en yakın arkadaşıma anlattım bana dedi ki ayy monna kendimi senin yerine koyamıyorum.empati kuramadığım için de sana destek olamıyorum.evet haklı çünkü melek gibi annesi var:2: bazen diyorum ki bu da senin imtihanınmış monna çekeceksin ama sonra da diyorum ki anne yaa.kaynanan yapsa aman zaten kaynana dediğin hep böyle dersin.koyarsın tavrını,görüşmezsin.ama anne bu hafta düğün var mesela akrabanın.gidip aynı masada oturcam.onu bile istemiyorum

Zaten normal olan yavrunun arkasından konuşmamak,bi sorun varsa al karşına konuş.yanlışı varsa düzelt.annesin sen be bana senin de senin gibi çocuğun olsun derdi sinirlenince beddua olarak ,amin derdim ben de

Kesin olan şu ki bu bizim imtihanımız. El olmadıkları için hemen kesip atamıyorsun da. Mesafeyi de öyle kolay kolay koyamıyorsun. Az önce demiştin ya , benim durumum seninkinin ilerlememiş safhası diye. Sana tavsiyem kesinlikle mesafe koy. Kolay bir şey değil biliyorum. Ama kesinlikle mesafe koy derim. Çünkü sıkı görüşünce problemler çoğalıyor. Birikerek çoğalıyor. Tıpkı bir çığ gibi. Yuvarlanarak büyüyor ve tam kafanın üstünde patlıyor. Bende öyle oldu.

Madem annemiz bizi üvey kızı gibi görüyor , sen de onu üvey anne gibi görüp tavrını koyacaksın. Ama kast ettiğim kesinlikle saygısızlık değil. Saygı sınırını ezmeden uzak durmak. Sonuçta anne işte. Kalbini kırmadan , duyduğun rahatsızlığı hissettirmek lazım

İşte o nasıl olacak asıl beceremediğim o.daha doğrusu nasıl yapacağımı bilmiyorum ben 12 gündür konuşmuyorum.en son telefonda kavga ettik kapadım.h.sonu düğün var.ne yapmalıyım :44: teyzem aramış onu monna hiç iyi değil demiş.o da ona bişey olmaz demiş . içim çok soğudu çokk şimdi düğünde hiçbişey olmamış gibi konuşursam hatalıydı kendi konuştu olacak ve bi daha ne olursa hep benim konuşmamı bekleyecek. şimdiye kadar hep öyle oldu çünkü

Zaten normal olan yavrunun arkasından konuşmamak,bi sorun varsa al karşına konuş.yanlışı varsa düzelt.annesin sen be bana senin de senin gibi çocuğun olsun derdi sinirlenince beddua olarak ,amin derdim ben de

Sosyal yaşantımda birileri arkamdan konuşsa ve benim de haberim olsa , inan artık takmıyorum. Niye biliyor musun? Diyorum ki kendi kendime , senin arkandan annen konuşuyor, başkaları mı konuşmucak? Ben kötü olduğum için değil. Kalbi kötü olan dedikodu yapar. Bu kadar basit. Konuşan utansın. Çünkü bu suç dedikodu yapanın suçu , benim değil.

Be heyy kadın , ben senin evladınım , evladın , diyerek yüzüne kükremek geliyor içimden. Ama hiç yapmadım. Ne yalan söyleyim , içimde kaldı. Allah sorsun hesabını. Evlatları arasında ayırımcılık yapanlar zulmedenlerdir. Şüphesiz ki bunu hesabını Rabbim soracak. Bana nasıl , anneni razı ettin mi ? diye soracaksa; ona da evlatları arasında yaptığı ayırımcılığı soracak. Herkes vereceği hesabı düşünsün. Ne diyeyim. Benim başka bir annem yok. Ama onun başka evlatları var. Ben ona Allahın emanetiyim. Allah verdiği emanetin hesabını elbette ki soracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…