Fiziksel görüntü evlilikte ne kadar önemli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meme neyse de popo sevdasını hiç anlamıyorum ben. Yıllar yılı poposu büyük olan kadınlar saklamak için uğraştı, kusur gibi algıladı ( asla kusur değil) ama birden bire moda oldu.
kardashianlarin sucu :KK53: su an makbul (!) olan da zaten hem genis hem kalkik yuvarlak popo sosyal medyaya gore. bu da bence ameliyatsiz imkansiz cunku bacak da kalinlasir yani bodyci gibi olur insan.

hep yaziyorum bu arada yine yazayim, vucut sekillendirmek icin aletli pilates denesin lutfen imkani olan herkes. cok etkili.

Ki şunu da söylemeden edemeyeceğim, hangi bedende olursanız olun kendinize haksızlık etmeyin, güveninizi kırmayın. Ben erkek arkadasımla uzak mesafe ilişkisiyle aylar sonra buluştum. Konuşmaya başladıgımızda 85 kiloydum. Depresyondaydım. Yedikçe yiyordum. Mutsuz bir kadındım. O da filinta gibi bi çocuktu. Buluştugumuzda 68e düşmüştüm. Ben ponçik ellerimi kollarımı saklamaya çalışırken o her yerime övgüler yagdırdı, öptü, sevdi. Sevgi böyle bişey. Sevdiğinin kusurlarını görmüyorsun. Görecek olanla da hiç ugrasmayın zaten. Yol verin gitsin. Erkek arkadasımla buluşana kadar 15 kilo vermiştim. Ama o benim bu son halimin kilo almış halim oldugunu sanıyordu. Kilo vermeye çalışltıgımı da biliyordu. Bana destek de oldu. Diyet yaptıgımı bildiğinden aç kalmamam için sürekli arayıp yemeğimi yiyip yemediğimi kontrol etti.
Ondan sonra 10 kilo daha verdim.
Sevildikçe de insanın kendine ve bedenine güveni geliyor vallahi. Hayatı boyunca bedeniniz için birileri kötü eleştirilerde bulununca bu bedeni kimse sevmez diye düşünüyorsun. Şu an gayet fitim ama bu düşünce bilinçaltımdan çıkmıyor. İnsanlar o kadar acımasızlar ki, zayıf bir kadına kilo mu aldın demenin onları kıracagını çok iyi biliyorlar ama kiloluysan senin ruhun yokmuş gibi davranıyorlar. Özellikle çocuklugu genç kızlıgı kilolu geçen biriyseniz.
Önemli olan kendinizi o bedende sevebilmeniz.
Bişey yapacaksanız kendiniz için yapın. Seni seven sevmiştir. Sen o küçük memelerini saklamak yerine onlar dünyanın en seksi memeleriymiş gibi ger eşinin karsısında bence :D sen inanmadıktan sonra 500 cc silikon da taktırsan olmaz. Kendimizi sevelim

Herkese iyi geceler. Yakın zamanda 70 civarı kilolardan 55e düştüm. Kilolu olduğum dönemde de meme ve popo kısmım çok ufaktı. Tüm kilom hep bacaklar ve göbeğimdeydi. Kilo aldığımda sürekli ölçtüm, bir santim bile artı çıkmadı :) Memeler zaten biraz aşağıya bakıyor minik minik boy iki elma kadar. Bu kadar küçük olmasına rağmen nasıl dimdik değiller hayret ediyorum. İlk sorum spora başlasam göğüs çalışsam ufak da olsa bir toparlanma olur mu? Yada popo biraz büyür mü?

İkincisi ise
Temmuz'da nikahım var. Erkek arkadaşım küçük olduğunun elbette farkında, dolgulu iç çamaşırları giymiyorum çünkü. Ama çıplakken görüntü hiç hoş değil ve öyle hiç görmedi. Popom zaten öyle minik ki, tahta. Merakım şu, evlilikte fiziksel görüntü ne kadar etkili? Büyük bir önem taşıyor mu? Yoksa aradaki çekim, uyum veya sevgi bunu tolere edebiliyor mu? Kendimi çok eksik hissediyorum. İlk önce benim kendimi beğeniyor olmam mühim ama malesef.. Estetik için de hem korkuyorum hemde yakın dönemde asla o parayı denkleştirebilecek durumda değilim. Bu zamanlarda heyecanlı hevesli olmam gerekirken kafamı bunlara takmaktan hiçbir şeyin tadını çıkaramıyorum. Sizin fikirleriniz nedir?
Bunların hiç birinin evlilikte onemi yok. Emzirince gogusler sarkacak, hamileyken catlak olacak, belki varis falan da olacak, kafayı bu kadar takiyorsaniz o zaman ne yapacaksınız merak ettim.
Ayrıca cinsel hayatinizda sorun olacağını dusunuyorsaniz şimdiden denemelere başlayın ve çözün. Çünkü simdi alt tarafi ayrılırsınız ilerde bosanmak cok daha zor olur

Herkese iyi geceler. Yakın zamanda 70 civarı kilolardan 55e düştüm. Kilolu olduğum dönemde de meme ve popo kısmım çok ufaktı. Tüm kilom hep bacaklar ve göbeğimdeydi. Kilo aldığımda sürekli ölçtüm, bir santim bile artı çıkmadı :) Memeler zaten biraz aşağıya bakıyor minik minik boy iki elma kadar. Bu kadar küçük olmasına rağmen nasıl dimdik değiller hayret ediyorum. İlk sorum spora başlasam göğüs çalışsam ufak da olsa bir toparlanma olur mu? Yada popo biraz büyür mü?

İkincisi ise
Temmuz'da nikahım var. Erkek arkadaşım küçük olduğunun elbette farkında, dolgulu iç çamaşırları giymiyorum çünkü. Ama çıplakken görüntü hiç hoş değil ve öyle hiç görmedi. Popom zaten öyle minik ki, tahta. Merakım şu, evlilikte fiziksel görüntü ne kadar etkili? Büyük bir önem taşıyor mu? Yoksa aradaki çekim, uyum veya sevgi bunu tolere edebiliyor mu? Kendimi çok eksik hissediyorum. İlk önce benim kendimi beğeniyor olmam mühim ama malesef.. Estetik için de hem korkuyorum hemde yakın dönemde asla o parayı denkleştirebilecek durumda değilim. Bu zamanlarda heyecanlı hevesli olmam gerekirken kafamı bunlara takmaktan hiçbir şeyin tadını çıkaramıyorum. Sizin fikirleriniz nedir?
Sporla göğüs büyür diyenler olmuş hayır büyümez. Hiç bir sporcudan duymadım bunu. Ama çalışırsan biraz dikleşip toparlanabilir. Popo için de etkili hareketler var. Pilates yapmalısın. Eğer zayıflarken sporla destekleseysin sıkı bi şekilde zayıflardın. Ama hala geç değil sıkılaşıp güzel bi görüntü elde edebilirsin

Sırf şu kıllı, şekilsiz vücutlu yaratıklar sizi daha çok beğensin, daha çok zevk alsın diye etlerinizi sürekli inceleyip şekil vermeye çalışıyorsunuz ya hayret ediyorum. Yav zaten 90-60-90 da olsan herifçioğlu bi süre sonra ona da alışacak, "vay anasını bee" demeyecek ki. Kendileri ne b.k ki...
Ya bence bazı yorumlar "en iyi yorum" olarak en üstte alıntılanmalı, mesela sizin yorumunuz, öyle netki bu kadar yorum yeter konu kapanmıştır der gibi 😁

İkincisi ise
Ben ten uyumunu test etmeden evlenilmesine sıcak bakmıyorum. Ama kadınların karşıdaki erkek kusursuzmuş gibi, kadın bedeni erkeğin beğenisine sunulacakmış gibi kendisini metalaştırmasına da karşıyım.

İkincisi ise
Goguslerde spor sutyenleri hep dikleştirme hem de toparlama yönünden çok etkili. Bir süre bu sutyenleri kullanın benm de goslgslerm yana doğruydu ama spor sutyenleri ile biraz daha toparladı ✌🏻 zaten evlendikten sonra düzenli ilişki hormonlar üstüne gebelik vs olursa goguslerin hacmi değişiyor 😁
Kalça için de düzenli squat yapmanızı tavsiye ederm. Tabi ki ısınma hareketleri yaptıktan sonra yapın !
Yeter ki düzenli ve devamlı olsun toparlanirlar ama bunu kendiniz için yapın esiniz için değil☺️eşiniz sizi gerçekten seviyorsa bu tarz şeyleri kiyaslamaz bozulmaz umursamaz çünkü sevdiği insanın her şeyi gözünde güzeldir siz yasayacaginiz güzel günlere odaklanın bu anı her zaman yasamiyir insan 🧡

Evlilik arifesinde bunu dert etmenize mi uzulsem, yoksa beni de kocam kusurlarimla kabul etti diyen hemcinslerime mi uzulsem bilemedim.
Siz gercekten yunan heykeli gibi adamlarla mi evleniyorsunuz, kılsız mis kokulu, adonisli...
Hepinizin kocasi ortalama Turk erkeği iste, kendini en atletik zannedenin bile poposu tahta bacaklari cirpi. Once onlar size kendini begendirmeye calissin, once onlar cinsel performans kaygisi yasasin... ortalama 3 dk sevisebilen bir milletin erkekleri icin sizin tek kayginiz beni tatmin edebilecek mi olmali begenecek mi degil.
Orda yazanlardan biri olarak amac kendini karşısındakine begendirmekten ziyade kendini kadin olarak hissetme durumu. Mesela ben kıyafette sineyi acik severim. Biraz göğüs olsa dekolte dahada şahane olurdu bence. Yoksa hic birimiz süper adamlarla evlenmiyoruz. Onun farkındayız ama karsidaki insanin tepkisi kişinin istemsiz kendine bakış açısını etkiledigi icin sanirim. Esim belki bu konuda laf soyleseydi ona sen kendine bak derdim ama kendi içimde de burukluk hissederdim. Buda bir gerçek.. mesela ben yakası acik kiyafet giyerim. Esim gogus çatalin gorunuyor der, bende ben ciplakken çatalı geç o göğsü görmüyorum sen bu halde nasil gormeyi beceriyorsun derim. Ikimizde güleriz. Olay kendimizle barışık olmamız ve bu olumlu benlik algısınıda sekilleyen çevresel etmenler.

İkincisi ise
Birincisi elbette sporla düzelir.
ikincisi önce siz kendinizi kabul edin, siz kendinizi sevin, bu şekilde eleştirmeye devam ederseniz eşinizin eline koz veririsiniz, bende mesela kendimi bildim bileli hep kilo sorunum var ha öyle aman aman obez tarzda değilim tabiki, ama eşim bir kez olsun lafını etmedi, ben kilo vermeye çalışınca kızar hatta açlıktan hasta olacaksın ben seni böyle beğeniyorum der.
ha keza evlendiğiniz adamda masal diyarlarından gelen beyaz atlı prens değil eşlerimiz, sevgililerimiz için değil önce kendi mutluluğumuz için uğraşmalıyız, bunları sorun edecek adam zaten sizi gerçekten sevmiyordur.

Evlilik arifesinde bunu dert etmenize mi uzulsem, yoksa beni de kocam kusurlarimla kabul etti diyen hemcinslerime mi uzulsem bilemedim.
Siz gercekten yunan heykeli gibi adamlarla mi evleniyorsunuz, kılsız mis kokulu, adonisli...
Hepinizin kocasi ortalama Turk erkeği iste, kendini en atletik zannedenin bile poposu tahta bacaklari cirpi. Once onlar size kendini begendirmeye calissin, once onlar cinsel performans kaygisi yasasin... ortalama 3 dk sevisebilen bir milletin erkekleri icin sizin tek kayginiz beni tatmin edebilecek mi olmali begenecek mi degil.

Bence çok sagliksiz dusunuyorsunuz.
Siz bir de diger "yaratik" diyen arkadaş.
Adamlari bu kadar şekilsiz bulup, begenmiyorsaniz niye evlenirsiniz mesela??? Ben o kadar hakeret ettigim, kusur buldugum adamla ayni yataga giremem.
Simdi "hepsi oyle" demeyin oyle olmayan da cok var ama onlar da size gelmemiş demek ki ya da Turk olmayanlarla evlisiniz ya da evleneceksinizdir artik bilemiyorum.😁😁😁

Kendine bakmayip kadini eleştiren erkek ne kadar sacmaysa evlendigi adami sekilsiz bulan, yetersiz bulan ve hala evli olan kadin da o kadar sacma. Madem oyle niye evlisin degil mi?

kardashianlarin sucu :KK53: su an makbul (!) olan da zaten hem genis hem kalkik yuvarlak popo sosyal medyaya gore. bu da bence ameliyatsiz imkansiz cunku bacak da kalinlasir yani bodyci gibi olur insan.

hep yaziyorum bu arada yine yazayim, vucut sekillendirmek icin aletli pilates denesin lutfen imkani olan herkes. cok etkili.
Yok yahu imkansız değil. Benim öyle mesela popom. Küçüklüğümden beri hem de. Yatarken belimde o kadar boşluk kalıyor ki belim ağrıyor sırtüstü yatınca. Ben senelerdir anatomik bozukluk olarak kabul etmiştim bunu. Ve de öyleymiş zaten. Bacaklarım da ince sayılır. 165 m 55 kiloyum ve de şimdiye kadar ki en kilolu halim. Normalde 40larda gezerdim. Ona rağmen popişim hiç küçük olmadı. Ha tabi düzenli spor yapıyorum senelerdir. Fitness yapıyorum. Doğru çalıştığım için bacaklarım hiç Roberto Carlos bacağı olmadı. Ama yanlış çalışanların ki hakkaten bodyci abiler gibi oluyor.

Yok yahu imkansız değil. Benim öyle mesela popom. Küçüklüğümden beri hem de. Yatarken belimde o kadar boşluk kalıyor ki belim ağrıyor sırtüstü yatınca. Ben senelerdir anatomik bozukluk olarak kabul etmiştim bunu. Ve de öyleymiş zaten. Bacaklarım da ince sayılır. 165 m 55 kiloyum ve de şimdiye kadar ki en kilolu halim. Normalde 40larda gezerdim. Ona rağmen popişim hiç küçük olmadı. Ha tabi düzenli spor yapıyorum senelerdir. Fitness yapıyorum. Doğru çalıştığım için bacaklarım hiç Roberto Carlos bacağı olmadı. Ama yanlış çalışanların ki hakkaten bodyci abiler gibi oluyor.
ama sizinki genetikmis, gelistirmissiniz. ben dumduz poposu olup sonra sporla kardashian olmaya calisanlardan bahsediyorum. cok fazla arkadasim var boyle popolarini hem genisletip hem kaldirmaya calisirken ust bacaklari kalinlasan. erkeksi gorunuyor.

Spor cookk etkili squat ozellikle popo icin mukemmel bi kaftan temmuza kadar en azindan sekil alir sekli duzelir diri olur ama duzenli yapman lazim. Meme icin buyume degilde diriligi sporla yapabilirsin

Birde bak memen kucuk popom dumduz falan deme tam aksine gozune bu sekilde sokma koca popo ne ya hic hos degil 1 metre arkadan gidiyo hic sevmem buyuk popo diye ters etki yapinki gelip size popon kucuk guzel degil diyemesin. Benimde memem degil elma erik kadar bile yoktu bence dumduzdu benim gozumde buyuk meme hos degil ama orantili memem olsa guzel olurdu gerci boylede her kiyafeti yakistiriyorum derdim buyuk meme cok sarkiyo yasli memesi gibi ya derdim sonra gittim estetik oldum yaa guzeldi kucuk meme iyidi ne gerek var falan demeye baslamisti 😅 erkeklerin beynini kusa taksak ters ucar hesabi etkiyi ters tepkiye donusturerek sunmak lazim 😂

Popomda buyukce degil ama yine iyi var evde 50 ser 60 sar squat yaparim ama onada laf soyleyemesin diye fizigim cok guzel cok sanslisin hii falan diyorum 😂 herkes cok guzel fizigin ya ne sanslisin falan diyolar diyorum hep 😂 suan eminim gozune guzel geliyodur ama hic yok popom ya dumduz suna bak falan dersen bu sefer o da evet duz diye aklindan gecirir odagi orasi olur o yuzden kendini sev vucut hallolur hallolmayani hallolmus gibi goster benden sana puf noktasi😂

Buradaki yorumlara katılmıyorum dik bir popo her zaman güzel ve dikkat çekicidir hiç bir zaman da koca popolu olarak yorumlanmaz. Spor şart biraz kendine bakmalı herkes ama önce kendisi için. Ne aman boşverdim kocam beni çok beğeniyorculardan ol ne de aman ya beni beğenmezse diye kaygılanıp öz güvensizlik yap elinden geleni yap sen de kendini daha iyi hissedersin zaten.

Sporla eğer göğüs çalışırsanız dikleşme elde edebilirsiniz.. Poponuzu da kaldırarak daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz..

Fakat anlamadığım nokta şu ki bu durum sizi şuan en heyecanlı olmanız gereken dönemde sıkıntıya sokması.. Sizin göğsünüz küçük poponuz küçük anladım.. Peki erkek arkadaşınızın şöyle hafif göğüs kasları, kol kasları,fit vücudu, biçimli sakalları, bakımlı ipek gibi saçları var mı???

Canınızın sıkılmasını anlıyorum ama inanın artık bıktım şu kadınlara diretilen şekilcilikten.. Neden çoğu zaman sadece kadınlar bu derde düşüyor, bu erkekler mükemmele layık varlıklar mı 🥴🥴

Yukarıda da yazdığım gibi aksine , en kıllısı, en gobeklisi bilmem en ne olanı en çok öz güvene sahip olanlar.

Bunu yine yapan kadının kendisi. Her yerde ama her alanda obje olarak kullandiranlar da yine kadınlar , hem cinsine bunu yine yapan da kadınlar.

Bence çok sagliksiz dusunuyorsunuz.
Siz bir de diger "yaratik" diyen arkadaş.
Adamlari bu kadar şekilsiz bulup, begenmiyorsaniz niye evlenirsiniz mesela??? Ben o kadar hakeret ettigim, kusur buldugum adamla ayni yataga giremem.
Simdi "hepsi oyle" demeyin oyle olmayan da cok var ama onlar da size gelmemiş demek ki ya da Turk olmayanlarla evlisiniz ya da evleneceksinizdir artik bilemiyorum.😁😁😁

Kendine bakmayip kadini eleştiren erkek ne kadar sacmaysa evlendigi adami sekilsiz bulan, yetersiz bulan ve hala evli olan kadin da o kadar sacma. Madem oyle niye evlisin degil mi?

Ben sekilsiz buluyorum, yaratiklar, begenmiyorum gibi bir aciklama mi yapmisim pardon?
Ama bakin ne guzel bir farkindalik olmus siz bile, kusursuz olan begenilmez algisindasiniz. Erkeklerin de kusurlari var dedim diye onlari begenmedigim yargisina varmissiniz.
Evet eşimin bisepsleri siskin degil, hatta saclari beyazlasti, ama ben ona bayılıyorum, o da bana bayiliyor, kusurlarimizla, tamamen var oldugumuz gibi mukemmeliz.

Orda yazanlardan biri olarak amac kendini karşısındakine begendirmekten ziyade kendini kadin olarak hissetme durumu. Mesela ben kıyafette sineyi acik severim. Biraz göğüs olsa dekolte dahada şahane olurdu bence. Yoksa hic birimiz süper adamlarla evlenmiyoruz. Onun farkındayız ama karsidaki insanin tepkisi kişinin istemsiz kendine bakış açısını etkiledigi icin sanirim. Esim belki bu konuda laf soyleseydi ona sen kendine bak derdim ama kendi içimde de burukluk hissederdim. Buda bir gerçek.. mesela ben yakası acik kiyafet giyerim. Esim gogus çatalin gorunuyor der, bende ben ciplakken çatalı geç o göğsü görmüyorum sen bu halde nasil gormeyi beceriyorsun derim. Ikimizde güleriz. Olay kendimizle barışık olmamız ve bu olumlu benlik algısınıda sekilleyen çevresel etmenler.

Burda sagliksiz olan dusunce ne biliyor musunuz, eşim sagolsun beni kucuk memelerimle kabul etti, merhametli adammis popoma laf etmedi vs diye düşünmek. Çünkü burda normal olan zaten insanlarin vucutlarinda cesitli farkliliklarin olmasi, hiçbirimiz kyle jenner vucuduna sahip degiliz, olmak zorunda da degiliz, dolayisiylsa kimse bizi boyle kabul ederek bir guzellik yapmis olmuyor.
Birbirimizi fiziksel farkliliklarimizla kabulleniyor olmamiz iyilik degil yani, normal olan bu.

Valla lopez poposuna sahibim.
Göğüslerim orta büyüklükte ve sütyen takmasam da takmış gibi dik-ti.

Kendiliğinden tüysüz, kılsız süt gibi kadınım.
Evlenirken fazlalıklarım da yoktu yani.

Hiç bir kıymet görmedim.
Bunlar için kıymet veren adam var mıdır bilemiyorum.
Ben görmedim.

Kafaniza takmayın bunları yani :)

Ben sekilsiz buluyorum, yaratiklar, begenmiyorum gibi bir aciklama mi yapmisim pardon?
Ama bakin ne guzel bir farkindalik olmus siz bile, kusursuz olan begenilmez algisindasiniz. Erkeklerin de kusurlari var dedim diye onlari begenmedigim yargisina varmissiniz.
Evet eşimin bisepsleri siskin degil, hatta saclari beyazlasti, ama ben ona bayılıyorum, o da bana bayiliyor, kusurlarimizla, tamamen var oldugumuz gibi mukemmeliz.

Siz yazdiniz demedim siz ve yaratik diyen diger arkadas dedim.

Heryeri kaslı bir yunan heykeliyle evlenmedim ama uzun boylu, boyu kilosu orantili, temiz kokan, begendigim adamla evlendim. Arkasindan kendisi ne ki benden ne bekleyecek once kendini begendirsin demiyorum en azindan.

Ha birbirimize uygunuz dersiniz o ayri. Ne diyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X