folic asit vs. metafolin & folinic asit

kalbimsenisecti

Allah'u Ekber Kebira, Velhamdü Lillahi Kesira..
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
384
482
Merhaba Bülent Bey,

MFHTR 1298 ve 677 genlerinde heterezigotum. Tedavi olarak doktorum sentetik folat olan folic asit başlattı. Ancak yurt dışından takip ettiğim bazı doktorlar doğal folat grubu folinik asit veya metafolin kullanılmasını doğru buluyorlar. Ve açıklamaları da çok mantıklı gözüküyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? 2 bebek kaybettim yeni bebeğimde aynı şeyleri yaşamak istemediğim için en doğrusunu yapmaya çalışıyorum.

cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Merhaba Bülent Bey,

MFHTR 1298 ve 677 genlerinde heterezigotum. Tedavi olarak doktorum sentetik folat olan folic asit başlattı. Ancak yurt dışından takip ettiğim bazı doktorlar doğal folat grubu folinik asit veya metafolin kullanılmasını doğru buluyorlar. Ve açıklamaları da çok mantıklı gözüküyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? 2 bebek kaybettim yeni bebeğimde aynı şeyleri yaşamak istemediğim için en doğrusunu yapmaya çalışıyorum.

cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
Merhabalar :
Tekrar eden gebelık kaybı olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı: sızın sonuclarınızda kan pıhtılasmaya meyil oldugu gorulmekte . kan sulandırıcı hap ve ıgne tedavısı ıle bu durumu engellemek mumkun olmaktadır. folık asıt kullanmanız da faydalı olucaktır.), rahip- tüp fılmi cektırmek,tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Tüp bebekte genetık tarama yöntemı ıle (array cgh ) saglıklı saglıksız embrıo ayırımı yapılarak canlı bebek elde etme şansını yakalamaktayız. Sonuclarınıza gore array cgh gerek olup olmadıgına karar verılecektır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.