- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
Folik asit kesinlikle kilo aldiran birsey degılkı sadece bebege gerekli birsey olmaz için bence bakin eksikliğinde yarik damak zeka geriliği vs vs bircok seye sebep olabiliyormus bebeğiniz alıp sonra verebileceğiniz kilolardan cok daha önemli ve once gelmedi ilk gebeliğim de 25 kilo alıp 1 sene içinde eski haline dönen biri olarak konuşuyorum bunları kafanıza takmayın once sağlık.Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?
Burada sormam sacmaliksa neden doktor tavsiyeleri veriyosunuz? Ben icmesem olur mu cok mu elzem diye bir soru sormusum bebegin gelisimini bitirmisim imalarinda bulunuyorsunuz kilolari da eminim cogu kisi dusunmustur az veya cok...
Doktora sor bize neden soruyosun diyen sizdiniz sonra da doktor gibi tavsiye verdiniz. Simdi de sizin yaptiginizi soyledigim icin yine linc ettiniz. Iki olduDoğru, sizin şu ilacı içmesem olur mu diye sormanız mantıklı, ama içmelisin yazılınca doktor musun tavsiye ediyosun ay çok saçma. Kiloyu hemen hemen her kadın düşünmüş olabilir, ama sanmıyorum ki her kadın bebeğe yarar sağlayan bir takviyeden sırf kilo yapıyo diye feragat etmiştir.
Size doktor tavsiyesi vermiyorum. Çünkü ben doktor değilim. Folik asit içilmesiyle ilgili tavsiye vermek için de doktor olmak gerekmiyor. Çünkü her doktor zaten içilmesi yönünde teşvikte bulunuyor. Açın bir doktor sitesini orada zaten bunlar yazıyor. Bu tarz forumlarda kendinizi de bebeğinizi de üzersiniz. İşi ehlilere danışın.Doktora sor bize neden soruyosun diyen sizdiniz sonra da doktor gibi tavsiye verdiniz. Simdi de sizin yaptiginizi soyledigim icin yine linc ettiniz. Iki oldu
Folik asit kullanmanız gerektiğini söylemek doktor tavsiyesi değil ki. Bu bilgi gayet topluma yerleşmiş durumda. Parol’un hafif bir ağrı kesici ilaç olduğunu bilmek gibi bir şey, uzman olmaya gerek yok.Burada sormam sacmaliksa neden doktor tavsiyeleri veriyosunuz?
Ben hamile kalmadan önceki kilomla, doğum yaptıgım hafta aynı kilodaydım. Kilo almadan bu süreci tamamladım. Ama bunun folikle baglantısı yok.Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?
Şöyle düşün,mercimeğin hem senden hemde senin ve yine mercimeğin alacağı bazı takviyeler var. Dünyaya geldiğinde mahrum bırakmayacağın gibi bağı henüz seninleyken mahrum bırakmak ister misin ? Ayrıca her hamilelik her kişinin bünyesi o kadar farklı ki ... şöyle örnek vereyim ilk hamileliğimde doğuma yakın zamanlarda 88 kiloydum duba misali ne oturabiliyordum ne kalkabiliyordum çok eğlenceliydi bir o kadar da çok serüvenli. Şu an ki hamileliğimde doğuma bir aydan az zaman olmasına rağmen evet şişmeye başladım ama 60 kilo oldum. Yediğim halde çok çok çok yediğim halde . Her çocuk farklıdır,her bünye farklıdır,herhamilelik farklıdır. Çünkü hepimiz farkliyiz sadece içimizdeki mercimek için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. Dğer veya doktorun ne önerir bilmem ama bende her hamileliğimi bir ay kala öğrendim ve hep solgar in folicasitini kullandım. Kilo yaptığını yapacağını asladüşünmüyorum ve mercimeği de seni de bu takviyeden mahrum etmemen gerektiğini öneriyorum.Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?
Ne güzel beş kiloyla doğum yapmışsınız nasıl oldu buFolik asit kilo aldırmıyor hatta Demir hapı falan da içeceksin hiçbirisi kilo aldırmıyor sana şöyle söylim anlaman için 51 kilo ile hamile kaldım 56 ile doğum taptım folik asit demir doktorum ne verdiyse de içtim
Bulantın olucak kusacaksın da ister istemez kiloda alıcaksın sonuçta içinde bir can taşıyorsun
Bir çocuk sahibi olmak istiyorsan ne yaparsan yap o kiloyu alacaksın. İster az ister fazla ne yaparsan yap. Hamileyken almazsan doğumdan sonra emzirme sürecinde bile alabilirsin. Kilonu çok düşünüyorsan çocuk yapma o zaman, aldır kilo almazsın. Ayrıca folik asit kilo aldırmıyor. Herkesin yapısı farklı, folik asit kullanan çevremdeki hamilelerin folik asit sebebiyle kilo aldığını hiç duymadım, folik asit kilo aldırmaz, belki doktorun vereceği kan ilacı aldırabilir ama folik asit kilo aldırmaz. Ben aylardır folik asit kullanıyorum kilo almadım. Hatta hamileliğimin başından bu zamana kadar kilo verdim, yavaş yavaş bebek büyüdükçe kilo almaya başladım ama bebek büyüdüğü için ben kilo aldığım için değil.Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?
Bende hamilelikten aylar önce ve hamilelik sonrasında folik asit kullandım, ama folik asit bana kilo aldırmadı, hatta hamileliğimin başından bu haftaya kadar 5 kg verdim. Daha yeni yeni karnım çıkmaya ve kilo almaya başladım. İlk 4 ay zaten mide bulantısı ile geçti daha bir kaç hafta öncesine kadar mide bulantısı için hap kullanıyordum. Bulantılarım yeni kesildi. Benimde vücudum kilo almaya müsait, hatta kan ilacı kullandığımda direk kilo alıyorum. Şuan doktorum kan hapı verdi mecburen kullanıyorum tabi bazı günler almadığım oluyor ama o da kabızlık yaptığı için.Folik asit kilo yapmıyor ki neden öyle düşündün hamileligin ilk 3 ayı folik asit sonra da vitaminler falan kullandım hala da kullanıyorum hamilelikte şuana kadar 6 kilo aldım sadece bunun folik asit le alakası yok hiç kullanmadan da çok kilo alma ihtimalin var vücudunla alakalı bir durum benim vücudum normalde çok kilo almaya müsait su içse yarıyor dediklerinden ama hamilelikte herkesi şaşırttım karnım bile çıkmadı öyle düşünme yani ki folik asit bebek için çok önemli kullanmalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?