Doğuma Hazırlık Folik asit içmek istemiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Valla bende gebelik yok 4 aydir kullaniyorum hic kilo almadim
4 ay once 69 kiloydum suan 67 kiloyum

Arkadaslar kullaniyorum ve Allahin hikmeti mi ictigim anda istah kalmiyor zaten midem bulaniyor. Benden sonra merak eden birisi olursa kilo aldirmadigina ben de inaniyorum artik. Zaten icim elvermedi bir hata yapmak istemedim. Ben iciyorum

Folik asit kullandığım dönem mide bulantısı sorunu yaşadığım için tam tersi kilo vermiştim ben. Hamileliğimde toplam 23 kilo aldım, hepsini de verdim bir sene olmadan. Şaka gibisiniz ya. Bebekten daha mı önemli bu?

Burada bunu sormanız bile saçmalık, içmeyin desek içmeyecek misiniz doktora sormak varken. Ayrıca bugün folik asit almak istemeyen iştah açıyo diye b12 ya da diğer vitaminlerini de almak istemez. Bebeğin gelişiminden daha değerliyse sizin kilolarınız ya da açılan iştihanız siz bişey diyemeyeceğim.

Burada sormam sacmaliksa neden doktor tavsiyeleri veriyosunuz? Ben icmesem olur mu cok mu elzem diye bir soru sormusum bebegin gelisimini bitirmisim imalarinda bulunuyorsunuz kilolari da eminim cogu kisi dusunmustur az veya cok...

Folik asit çok önemli geçen yıl eltim bebeğinin beyin gelişimi olmadığı için kaybetti. Bilin bakalım neden. Folik asit eksikliğinden..

Folik asit kesinlikle kilo aldiran birsey degılkı sadece bebege gerekli birsey olmaz için bence bakin eksikliğinde yarik damak zeka geriliği vs vs bircok seye sebep olabiliyormus bebeğiniz alıp sonra verebileceğiniz kilolardan cok daha önemli ve once gelmedi ilk gebeliğim de 25 kilo alıp 1 sene içinde eski haline dönen biri olarak konuşuyorum bunları kafanıza takmayın once sağlık.

Burada sormam sacmaliksa neden doktor tavsiyeleri veriyosunuz? Ben icmesem olur mu cok mu elzem diye bir soru sormusum bebegin gelisimini bitirmisim imalarinda bulunuyorsunuz kilolari da eminim cogu kisi dusunmustur az veya cok...

Doğru, sizin şu ilacı içmesem olur mu diye sormanız mantıklı, ama içmelisin yazılınca doktor musun tavsiye ediyosun ay çok saçma. Kiloyu hemen hemen her kadın düşünmüş olabilir, ama sanmıyorum ki her kadın bebeğe yarar sağlayan bir takviyeden sırf kilo yapıyo diye feragat etmiştir.

Doktora sor bize neden soruyosun diyen sizdiniz sonra da doktor gibi tavsiye verdiniz. Simdi de sizin yaptiginizi soyledigim icin yine linc ettiniz. Iki oldu

Doktora sor bize neden soruyosun diyen sizdiniz sonra da doktor gibi tavsiye verdiniz. Simdi de sizin yaptiginizi soyledigim icin yine linc ettiniz. Iki oldu
Size doktor tavsiyesi vermiyorum. Çünkü ben doktor değilim. Folik asit içilmesiyle ilgili tavsiye vermek için de doktor olmak gerekmiyor. Çünkü her doktor zaten içilmesi yönünde teşvikte bulunuyor. Açın bir doktor sitesini orada zaten bunlar yazıyor. Bu tarz forumlarda kendinizi de bebeğinizi de üzersiniz. İşi ehlilere danışın.

Burada sormam sacmaliksa neden doktor tavsiyeleri veriyosunuz?
Folik asit kullanmanız gerektiğini söylemek doktor tavsiyesi değil ki. Bu bilgi gayet topluma yerleşmiş durumda. Parol’un hafif bir ağrı kesici ilaç olduğunu bilmek gibi bir şey, uzman olmaya gerek yok.

Biz doktor muyuz bize bu soruyu soruyosun diyen bayanlar simdi de doktor tavsiyesi degil ki folik asit icmek vs. diyolar. Gereksiz konuyu saptirmayin. Samimi nasihatleri olan arkadaslara tesekkurler.

Folik asiti asla ihmal etme. Bak arkadaşım kullanmadı çok kötü bir sonuçla karşılaştı, yazıp üzmek istemem seni. Mutlaka al.
Ayrica folik asit birkaç ay kullanılıyor, ilk aylar kilo almıyorsun, son aylar kilo alınıyor.

Ben hamile kalmadan önceki kilomla, doğum yaptıgım hafta aynı kilodaydım. Kilo almadan bu süreci tamamladım. Ama bunun folikle baglantısı yok.
Folik kullanmaya 3 4 ay önce başlamştm hatta ilk gebelıgımde. Muktivitamin içemedim ama 3 ayı doldurana kdr folik kullandım.

İlk işim beyaz ekmeği bırakmaktı. Kii kokusundan tiksinmiştim. Halk ekmekten tambuğday alıyodu eşim buzluga atıp onu yiyordm.
İkincisi babamda şeker var bendede olur korkusuyla şekeri kestim. Kii yedigimde midem bulanırdı.
Hasta gibi yatarak bi hamılelık gecırmedım. Rahattım bedenen. Buda kilo almama engel oldu.
Hıı bide suyu arttırınca ztn insan çok kilo almıyor.
Abur cubur yemeyın. Çekırdegı bile kavrulmamş tuzsuz yeyın. Kuruyemş tuketın vs ztn dikkat edınce kılo alınmıyo pek. Genetık faktörlerı saymazsak tabi

Şöyle düşün,mercimeğin hem senden hemde senin ve yine mercimeğin alacağı bazı takviyeler var. Dünyaya geldiğinde mahrum bırakmayacağın gibi bağı henüz seninleyken mahrum bırakmak ister misin ? Ayrıca her hamilelik her kişinin bünyesi o kadar farklı ki ... şöyle örnek vereyim ilk hamileliğimde doğuma yakın zamanlarda 88 kiloydum duba misali ne oturabiliyordum ne kalkabiliyordum çok eğlenceliydi bir o kadar da çok serüvenli. Şu an ki hamileliğimde doğuma bir aydan az zaman olmasına rağmen evet şişmeye başladım ama 60 kilo oldum. Yediğim halde çok çok çok yediğim halde . Her çocuk farklıdır,her bünye farklıdır,herhamilelik farklıdır. Çünkü hepimiz farkliyiz sadece içimizdeki mercimek için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. Dğer veya doktorun ne önerir bilmem ama bende her hamileliğimi bir ay kala öğrendim ve hep solgar in folicasitini kullandım. Kilo yaptığını yapacağını asladüşünmüyorum ve mercimeği de seni de bu takviyeden mahrum etmemen gerektiğini öneriyorum.

Ne güzel beş kiloyla doğum yapmışsınız nasıl oldu bu

Bir çocuk sahibi olmak istiyorsan ne yaparsan yap o kiloyu alacaksın. İster az ister fazla ne yaparsan yap. Hamileyken almazsan doğumdan sonra emzirme sürecinde bile alabilirsin. Kilonu çok düşünüyorsan çocuk yapma o zaman, aldır kilo almazsın. Ayrıca folik asit kilo aldırmıyor. Herkesin yapısı farklı, folik asit kullanan çevremdeki hamilelerin folik asit sebebiyle kilo aldığını hiç duymadım, folik asit kilo aldırmaz, belki doktorun vereceği kan ilacı aldırabilir ama folik asit kilo aldırmaz. Ben aylardır folik asit kullanıyorum kilo almadım. Hatta hamileliğimin başından bu zamana kadar kilo verdim, yavaş yavaş bebek büyüdükçe kilo almaya başladım ama bebek büyüdüğü için ben kilo aldığım için değil.
Folikasit bebeğin beyin gelişimi ve gelişimi için çok çok önemli. Sağlıklı ve sıkıntısız bir gebelik için mutlaka kullanman gerekir. Senin kan değerlerinin iyi olmasıyla folik asit kullanmanın arasında bir bağlantı yok. Kan değerlerin iyi de olsa kullanmak zorundasın. Bebeğinin doğduğunda sağlığında ve gelişiminde sıkıntılar yaşamak istemiyorsan kullanmalısın. Benimde değerlerim iyiydi, hep kullandım doktor kesinceye kadar kullanıyorsun zaten. Takarsan daha çok kilo alırsın.

Bende hamilelikten aylar önce ve hamilelik sonrasında folik asit kullandım, ama folik asit bana kilo aldırmadı, hatta hamileliğimin başından bu haftaya kadar 5 kg verdim. Daha yeni yeni karnım çıkmaya ve kilo almaya başladım. İlk 4 ay zaten mide bulantısı ile geçti daha bir kaç hafta öncesine kadar mide bulantısı için hap kullanıyordum. Bulantılarım yeni kesildi. Benimde vücudum kilo almaya müsait, hatta kan ilacı kullandığımda direk kilo alıyorum. Şuan doktorum kan hapı verdi mecburen kullanıyorum tabi bazı günler almadığım oluyor ama o da kabızlık yaptığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…