Hocam ben bugun çok simardim farkındayımSakin lütfen, bugün etrafta sevgi pıtırcığı gibi dolaştım ama bendeki sabırda bir yere kadar, evliya değilim ki sonsuz sabrım olsun, bir yerden sonra taşıverir, taşıverirse önüne birkaç kişiyi de katıverir mazallah
Ben bile sinirlendim..Bir haber paylaşmışsınız, altına haberden ziyade " e hani nerdeler, yan konuda amerikayı örnek vermekle meşguller, göremiyoruz sizi gençler" gibi gayet abesle iştigal, kışkırtıcı, tahrik edici yorumlar..
Amacınız bu haberi paylaşıp yorumlamak mı yoksa karşıt görüşteki insanlara nispet yapmak mı? İnsanları resmen kavgaya davet ediyorsunuz.
Herkes her konuyu o anda görmeyebilir, 7/24 kadınlar klubu siyaset topiğinde yatmıyoruz.
Habere gelince, insan olmak merhamaetli olmayı gerektirir. O bir müslümanmış ve insanmış...Aynı dine mensup olduğum bu kişinin davranışından gurur duydum..
Darısı müslümanım deyip her bir haltı yiyen diğer dincilerin başına.
Evet gercekten yazdiklariniz cok dogru muslumanligi kotulemeye calisiliyor bence ya cok zekice planlanmis yada cok acemice.Onceligetise hayirli geceler. Muslumanlik baris dinidir, savasi emretmez. İlk kelimesi ikra'dir yani oku. Bu yuzdendir ki kurani okuyup anlamak ozellikle tefsirlerine bakmak gerekir.
Fransadaki olaylara gelince bu kadar zekice planlanmis bir saldirida nasil oluyorda saldirganlar kimliklerini aracta birakiyor?
Sadece disardan ates edilen bir binaya ozellikle dunyanin en unlu iki karikaturustu hedef oluyor?
Disarda saldiri bitiren saldirgan sol elinin isaret parmagini kaldiriyor buda islamla bagdaslatiriliyor, bilinmesi gereken muslumanlar sag elinin isaret parmagiyla sehadet getirir. Sol elin bas parmagini kaldirmak super egitimli savascilarin toplanin gidiyoruz isaretidir.
Sorular sorular. Oynsnan oyunlar cok buyuk once hristiyanlar hedef alindi sonra bu marketle yahudiler. Amac dunysda islamafobiyi yaymak. Muslumanlari terorist gibi gostermek. Ey muslumanim diyen hakkiyla dini yasa sor sorgula dogruyu bul.
Cesur ve iyiniyetli bir insanmış.
Bütün xler kötüdür veya bütün xler iyidir demek inanılmaz salakça bir yaklaşım, x ne olursa olsun.
Ama asıl problem, bazı insanların bütün Müslümanlar kötüdür dediğinin iddia edilmesi.
Annesi, babası hiç olmazsa dedesi Müslüman olan insanların bunu söyleme ihtimali sıfır. Bunu siz de biliyorsunuz zaten.
Eleştirilen kısım zaten Müslümanların bütün din kardeşlerini muhteşem ilan etmeleri, bu aksinden çok daha sık rastlanan bir durum. Kötü olduğu ispatlı bir Müslüman görünce de, ''Gerçek İslam bu değil demeleri.
Ben gidip o teröristlere sizi göstersem, o da ''Gerçek Müslüman bu değil.'' diyecek, sizi kötüleyecek.
Bir de tartışılamayacak bir gerçek var. İslam teröre ve şiddete daha açık bir din. Terörist gruplar (din adına terör eylemleri gerçekleştirenler) yüksek oranda Müslüman gruplar.
Not: Haçlı Seferleri örneği ile gelmeyin, gerçekten komik.
Kötü olduğu ispatlı bir Müslüman görünce de, ''Gerçek İslam bu değil demeleri. diyorsunuz da müslüman nedir islam nedir önce bunun bir ayrımını yapın. Müslüman islam dinini benimseyip uygulayan kişiye denir. İslamsa benimsediği olgunun adıdır. Dolayısıyla bir kişi islam dışı davranıyorsa evet müslüman değildir uyguladığı şey de islam değildir. Ayrıca islam asla ve asla teröre ve şiddete yatkın bir din değildir. Sadece bir takım maskeciler çamur at izi kalsın misali bunu kullanırlar. Biz burada müslüman görünümlü insanları değil islamı koruyoruz. Aradaki çizgiyi iyi ayırt edin ona göre yorum yapın.
İslam nedir?
İSLAM
İslam, itaat ve teslimiyet demektir. Muhammed (Sallallahu Aleyhi vesellem) in
Allah’ın emriy le insanlara bildirdiği dine İslam dini denir. Bu dinin
mensubunada Müslüman denir
İslam dininin beş şartı vardır
Kelime-i şehadet getirmek
Namaz kılmak
Oruç tutmak
Zekat vermek
Hacca gitmek
Diniyle mükellef olan insanın öncelikle akıllı olması, müslüman olması ve baliğ
olması gerekir.
Ortada İslam berbat bir dindir, her Müslüman teröristtir diyen kimse yok zaten. İslam'ı kimden koruyorsunuz?
Size göre IŞİD İslam dışı davranıyor, ben onlara sorsam namahrem sesinizi duyduğu için siz İslam dışı davranıyorsunuz.
Müslüman görünümlü insanları koruduğunuzu değil, direkt Müslüman olmadıklarını iddia ettiğinizi yazdım. Böyle bir bilgiye kimse erişemez. Şu yazdığınız da tamamen yanlış, tamamen:
Dolayısıyla bir kişi islam dışı davranıyorsa evet müslüman değildir uyguladığı şey de islam değildir.
Türkiye'de İslam dışı davrandığı ispatlı olan kişi oranı, bakın ispatlı diyorum, yüzde 60tır. Bu cümlenize göre alkol alan, tesettüre girmeyen herkes İslam dışı davrandığı için Müslüman değil.
O zaman Türkiye'nin yüzde 60'ı Müslüman değil.
Bir de İslam korunmaya ihtiyacı olan bir din değildir. Dini bütün insanların böyle şeyler yazdığını görünce şaşıyorum. Hiçbir din korunmaya muhtaç değildir, muhtaç olsaydı din olamazdı zaten. Elbette ki Müslümanları koruyorsunuz, İslam'ı değil.
Yalnız İslam asla şiddete yatkın değildir yazmak... Elbette ki yatkındır. İnanmayanlar için, kafirler için, eşine sürekli itaatsizlik eden kadınlar için dahi şiddete yatkındır. Bu illa kötü bir şey de demek değil ama yatkındır yani.
Bunu yazanlardan biri de bendim ve siz sinirlenmişsiniz sinirlenmemişsiniz pek de önemsediğim bir durum değil. Yazdığım şeyde "sizin dininiz böyle işte, dünyadaki terör saldırıları hep müslümanlardan çıkıyor, islam öldürmeyi emrediyor" ve türevleri gibi asıl abesle iştigal, kışkırtıcı, saygısızca ve objektiflikten çok uzak olan yorumlardan çok daha masumane. Buraya takılmanız komik gerçekten. Ben de yüzüme rihannanın maskesini takıp türlü pislikler yapayım olan tüm rihanna hayranlarına olsun. İşte bu kadar saçma ve adaletsiz yorumlardan tahrik olduğumuz için, tüm müslümanlar şöyle böyle diyenlerin ne diyeceklerini merak ettiğimizdendir hani nerede diye sormamız. Sizin mantığınıza göre gerçekten ortalık karışmasın isteseydiniz bu şekilde ateşi körüklercesine bir yorum yapmazdınız.
Siz benim adıma neyi koruyup neyi korumadığım hakkında özellikle belirtmeme rağmen nasıl karar verebiliyorsunuz? İçinden çıkamadığınız için böyle yollara başvurmanıza gerek yok. İçki içmek, tesettüre girmemek benim kitabımda dinden çıkarır diyorsa çıkarır çıkarmaz diyorsa çıkarmaz. Siz neye dayanarak Türkiye'nin % 60 ının müslüman olmadığını söylüyorsunuz?
İslam korunmaya muhtaç değildir evet ama benim korumak istemem için illa ki ihtiyaç mı olması gerekiyor? Canım istiyor koruyorum, içimden geliyor koruyorum. Oradan buradan yaptığınız çıkarımlarla neyi koruduğumla ilgili benim adıma karar vermeniz tuhaf gerçekten.
Bahsettiğiniz şu şiddete yatkınlıkla ilgili ayet örneği verir misiniz?
Hersey birbirine girdi baksana bunlari bile tartisiyoruz..Yaz
Yazdiginiz dogru ama sadece bu degildir.
İslam tek tanrılı (monoteistik) bir din. Musevilik ve Hristiyanlık gibi İslam da İbrahimi Dinler başlığı altında geçer[1].
İslam sözcüğü S-L-M kökünden türemiştir ki kökün anlamı "barış"tır. Bununla birlikte kökün aktif ortaç formu eslemedir ve "teslimiyet" anlamına gelir. Sonuçta İslam "teslimiyet" anlmına gelirken Müslüman da teslim olmuş anlamına gelir; burada teslim olunan tek tanrı olduğu kabul edilen Allah'tır
Yani insanoglunun yaradilisindan beri 125.000 peygamber inmistir ve hepsi islami anlatmistir. İslam ortak dindir. Bozulmamis son kitap kurandir.
Her musluman bir degilki medcezir bu tutumun yanlis 5 parmagin bir mi?yaniSon olarak; bunubr defasında yazıyorum yine yazmak istiyorum..Dinimin yani İslamın muazzam bir din olduğuna inanıyorum..Ama müslümanlardan ciddi anlamda tiksiniyorum. Yineliyorum, islama müslümanlardan başka zarar veren hiç bir topluluk yoktur.
Müslümanları kotuleyecek hakaret edecek bir nokta bulma cabasindalar ya zorlanıyorlar dur ondan...Bu konuda müslümanlar şöyle böyle diyenleri göremiyorum nedense :)
Oncelikle herkese hayirli geceler. Muslumanlik baris dinidir, savasi emretmez. İlk kelimesi ikra'dir yani oku. Bu yuzdendir ki kurani okuyup anlamak ozellikle tefsirlerine bakmak gerekir.
Fransadaki olaylara gelince bu kadar zekice planlanmis bir saldirida nasil oluyorda saldirganlar kimliklerini aracta birakiyor?
Sadece disardan ates edilen bir binaya ozellikle dunyanin en unlu iki karikaturustu hedef oluyor?
Disarda saldiri bitiren saldirgan sol elinin isaret parmagini kaldiriyor buda islamla bagdaslatiriliyor, bilinmesi gereken muslumanlar sag elinin isaret parmagiyla sehadet getirir. Sol elin bas parmagini kaldirmak super egitimli savascilarin toplanin gidiyoruz isaretidir.
Sorular sorular. Oynsnan oyunlar cok buyuk once hristiyanlar hedef alindi sonra bu marketle yahudiler. Amac dunysda islamafobiyi yaymak. Muslumanlari terorist gibi gostermek. Ey muslumanim diyen hakkiyla dini yasa sor sorgula dogruyu bul.
Her musluman bir degilki medcezir bu tutumun yanlis 5 parmagin bir mi?yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?