Fransa 15 kişiyi kurtaran Müslüman genci konuşuyor

Aynen bazilari varki benimde midemi bulandiriyorlar. .

Ben okuyorum da siz ne benim yazdığımı ne kendi yazdığınızı okumuyorsunuz galiba. Ben hangi yorumumda ben öyle diyorsam öyledir diye cevap vermişim? Yahu bunlar şizofrenik ithamlar fakında mısınız? Çıkarın gösterin bana hemen ben öyle diyorsam öyledir dediğim tek bir yorumu! Benim dediğim şey şu: Kuran öyle diyorsa öyledir. Bununla karıştırmış olabilir misiniz acaba? Kayda değer bir yorum yapsanız akilane bir şekilde sizinle yorumlaşayım diyeceğim ama malesef çok farklı bir kulvardasınız.

Verdiğiniz ayet örneğinde incitmeden vurun der hani şakaşırken yaparız ya? Buna karşı olarak dikkati çekmeye çalıştığınız islamdan başka diğer dinlerden örnekler verir, objektif olmanızı diler ve selametler dilerim.

Tek. 20:16 Ancak Tanrınız RAB'bin miras olarak size vereceği bu halkların kentlerinde soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız.

eze 9:6 Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. işe tapınağımdan başlayın." onlar da tapınağın önünde duran israil ileri gelenlerinden işe başladılar.

Matta,10:34-35 Yeryüzünde selamet getirmeye geldiğimi sanmayın; ben selamet değil, fakat kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben adamla babasının, kızla anasının ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymaya geldim. Adamın düşmanları kendi ev halkı olacaktır."

Bu arada verdiğim ayet örnekleri insanlar tarafından değiştirilmiş olanlardır. Haşa hiç bir peygamber böyle gubidik şeyler söylemez.

Hafifçe dövmek, vurmak şiddet değil olayına girecekseniz gerçekten zaten aynı dünyanın insanları değiliz. Hiçbir İslam alimi de kafirlere veya kadınlara olan şiddet yatkınlığını inkar etmez, haklı çıkarmak için uğraşır. Şu koşullarda der, şu sebeple der, ağır şiddet değil der, vs ama inkar etmez.

şunlar Yahudilikte Hristiyanlıkta yada dinsizler arasında hiç yaşanmıyormu sence ..
Hristiyanlarda Musevilerde Müslümanlarda kendi dini dışındakilere zulm yapmıştır.hitler Yahudilerin kökünü kazımaya çalışmadımı..
canım bu bir güç savaşı bazen dinler bunlara alet ediliyor bence..Müslümanlığı dilediğince uygulayanlar olduğu gibi diğer dinlerde aynını hep yaptı..

Bu arada verdiğim ayet örnekleri insanlar tarafından değiştirilmiş olanlardır. Haşa hiç bir peygamber böyle gubidik şeyler söylemez.

Kendi kendinizi cevaplamissiniz tesekkur ederim.

Hem degistirildigine inanip hem de bu ayetleri elestirmek nasil mumkun oluyor acaba?

Kaldi ki kutsal kitaplar; hitap, anlatim bicimi ve context acisindan birbirinden cok farklidir.

(Kuran oyle diyorsa oyledir de herhangi bir tartismada mantiksal cikarimin sonu demektir, bir arguman degildir, bir normdur. Kuran oyle diyor demek benim acimdan ben boyle diyorum ile ayni sey, cunku ben zaten inanmiyorum.)

Kuran cok daha acik ve dogrudan emirler verir, ama uslubunuz nedeniyle sizinle daha fazla tartismayi anlamli bulmuyorum, tesekkur ederim.

Değiştirilmiş olma kısmı ona inananlar değil islami benimseyen kişiler tarafından öyledir
Kafanız çok karışık

Bakin siyasi eylemlerle din bazli eylemleri birbirinden ayirmadikca anlamli bir tartisma yurutuyor olmayiz
Hitler orneginiz de bunun tam tersini ifade ediyor.

Zaten diger dinlerde veya dinsizlerde siddet eylemleri yasanmadigini iddia etmek salakliktir diyorum ben. Islam icin de bu boyle. Siddete yatkindir elbette, dinler ilk mesruiyetlerini ve siyasal guclerini siddet eylemleri ile kazanir.

Burada problem Islam pespembe bir ruyadir, siddete izin vermez demek. Bana cok komik geliyor.

Hic kimse ama hic kimse diger dinlerin siddete meyilli olmadigini iddia etmiyor. Butun dinler siddete meyillidir.

Ama neden Gandhi yi kendine baz alan bir insanin asla ama asla, hicbir sekilde, yanlis yorumlasa dahi teror eylemi gerceklestiremeyecegini inananlarin kendilerine sormasi gerekiyor bence.

Değiştirilmiş olma kısmı ona inananlar değil islami benimseyen kişiler tarafından öyledir
Kafanız çok karışık

Ne farkeder? Ben o dinlere inananlarin siddete meyilli olmadigini mi iddia ediyorum?

Diger dinler ile Kuran ayetlerini aklamaya calismak neye hizmet ediyor?

Size gore degistirilmis, bana gore zaten bastan Tanri tarafindan yazilmamis ki.

Dinler siddete meyilli degil demek bana gore kor olmaktir. Ama daha da komigi Islam meyilli degildir demek adina diger dinleri ornek vermek.

Bombos bir ornek yani. Illa bir sey ifade edecekse edecegi sey sudur:

Daha sert ayetlere ragmen diger dinlerden insanlar karikaturist oldurmuyor.

Evet savasiyorlar. Insanlar savasir. Teror baska bir konudur, ki siz gormezden geliyorsunuz.

Ben sadece o kısmı düzeltti m
tartışmanın içinde değilim
diğer konulara girecek olursam cikamam

Konunun çok sonunda cevap yazmış oluyorum, başlangıcı nedir bakamadım, o yüzden sözlerim yazdıklarınızı karşılamayabilir, havada kalabilir ama evet tüm dinlerde şiddet vardır, kelebek gibiyiz diyemeyiz, o zaman var olan ayetleri inkar etmiş oluruz lakin bu şiddet bireysel durumlardan en bilindik zinayı örnek vereyim, zina yapanların görünen yerlerine vurma şeklindedir ve şimdilerde yapıldığı gibi cinsiyet ayrımı yapılmaz, recm yoktur zaten, kadın ve erkek 4 şahitle zina yaptıkları ispatlanırsa görünen yerlerine vurulur, ki bu vurma öldürme maksatlı değildir, öyle olsa zinayla alakalı diğer bir ayette "Allah onlara bir çıkış yolu gösterene kadar" ibaresi olmazdı.

Toplumu alakadar edenlerden bir ayetse kavminiz zulme uğruyor, yurdunuzdan çıkarılmak istemiyorsanız ve öldürülerek yok ediliyorsanız aynı şekilde karşılık verin ayeti vardır.

Amma Paris'te yaşanan gibi bir katliam tasvip edilemez zira yurdundan çıkarılma, öldürülme, kavminin başka bir toplumca helakı söz konusu değildir.

Havada kalmadı yazdıklarınız, hatta cevap veren ilk kişi oldunuz aslında. Tartışma çok anlamsız bir şekilde sürüyordu.

evet tüm dinlerde şiddet vardır, kelebek gibiyiz diyemeyiz, o zaman var olan ayetleri inkar etmiş oluruz

Yani bunu kabul etmek çok da zor bir şey değil bence, neden inkar edildiğini anlayamıyorum, bu kadar basit aslında.

Devamında yazdıklarınıza gelince:

Şiddet illa öldürme maksatlı olduğunda arzu edilmeyen ya da kötü bir eylem olmuyor ne yazık ki. Hele hiçbir şekilde başkalarını zarara uğratmayan, iki kişinin isteği ile gerçekleştirdiği bir eylem için sizin bahsettiğiniz sopayla vurma bile inanılmaz ağır bir şiddet göstergesi bence.

İslam kendine göre yasaklar koyabilir, şiddeti gerekli bulduğu durumları tanımlayabilir, her şeyi yapabilir. Bu kendi başına kötü veya iyi bir şey demek değildir. Ama yanlış olan şey, sırf kendi doğrularına uymuyor diye İslam'ı bu doğrulara uyuyormuş gibi göstermek. İslam'da şiddet vardır.

Amma Paris'te yaşanan gibi bir katliam tasvip edilemez zira yurdundan çıkarılma, öldürülme, kavminin başka bir toplumca helakı söz konusu değildir.

Bu yazdığınız kısım ise çok ayrı bir sorun. Siz öyle düşünmüyorsunuz ancak bahsettiğiniz teröristler zaten yerlerinin yurtlarının kafirler tarafından işgal edildiğini, kültürlerinin yok edildiğini, dinlerinin aşağılandığını düşünüyorlar. Yani toplumları helak oluyor onlara göre. Atıyorum Amerika gidip Müslümanları bombalıyor vs gibi.

Problem de bu. Neden bir din herhangi bir sebeple şiddeti tasvip etsin, onaylasın, önersin?

Bunun herkes tarafından farklı yorumlanacağı ve bahane sayılacağı açık. Adam karım bana itaatsizlik etti diyor ama aslında sadece su getirmemiş, hafifçe vurdum diyor ama aslında kolunu kırıyor. Bunlara İslam sebep olmaz demek bana fazla pembe gözlüklerle bakmak gibi geliyor. Sonuçta insanlara gelen ayetlerden bahsediyoruz, muhteşem ve mükemmel yaratıklara değil.

''Hayır bu teröristler Müslüman değil.'' demek de çok saçma. Onlara göre de siz değilsiniz. Aslında Müslüman olmasalar ve Müslümanmış gibi davransalar neyse. Ciddi anlamda buna inanmış insanlardan bahsediyoruz. Açıyor ayeti, böyle diyor uygulayayım diyor.

Demek ki müsait o kitap, o kültür. Bunu inkar etmek çok anlamsız.

Yine elimin erdiği dilimin döndüğünce açıklamaya çalışayım, zina kısmında özellikle vurguladım ki şiddeti şirin göstermek amaçlı değil, şimdilerde İslam ülkelerinde uygulananın ayetle bağdaşmadığını anlatmak istedim.

Erkeklerin su getirmedi veya sesini yükseltti ya da itaat etmedi diye eşine uyguladığı şiddetinse aslında dinle alakası yok, acıdır ama gerçektir biz bazı şeyleri işimize geldiği gibi yorumlamayı severiz, mesela ne deriz cennet annelerin ayağının altındadır, oysa çöp konteynırında bebeğini ölüme terk eden annelerde vardır değil mi? Şimdi biz o anneler için cennet ayaklarının altında diyebilir miyiz?
Diyemeyiz, anne olmakla cennet öyle hop diye kazanılmıyor üstelik.

Teröristlerin yaptıklarını yine ayetlere bağlamak mümkün değil, bu sebeple burda yazan birçok insan dinden ziyade insanların dini algılayışına dikkat çekmeye çalışıyor, şöyle ki yine maalesef bizim eksiğimizdir çoğumuz Kuran'ı pek okumayız, kimin ne söylediğine kimin nasıl yönlendirdiğiyle ilgileniriz ve çabuk yönlendiriliriz, bu yüzdendir tüm İslam ülkelerinde uygulamalar farklı farklı, oysa kitap tek, ayetler belli.
Ki bakın size bunla ilgili bir ayet bile yazabilirim, bu arada ayetleri yazıyorum ama size direkt şu surede geçiyor diye bilgilendirme yapamıyorum kusura bakmayın zira yazdığım herşeyi hafızamdan yazıyorum.
İşte bizim gibi kitabını okumayanların Allah huzuruna çıktığı anı anlatan bir ayettir bu, kullar der ki ama biz atalarımızdan böyle gördük, böyle duyup işittik.
Allah bunun üzerine size dosdoğru kitap indirdim okuyasınız, okuyup anlayasanız diye, atalarınızın doğru sözlüler olduğuna emin misiniz?
Kafamda tam toparlayıp size ayeti tam net haliyle yazamadım ama açılımı aynen böyledir.
Paris olayına geri döneyim, normalde olması gereken kötü birşey olduğunu gördüğünüzde ordan mümkün olduğunca uzaklaşmaktır, öldürmek değil.
Ve ayrıca peygamberlerimiz ve gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin hem kıymetli olduğu, Allah'ın resulleri olduğu yazar ayetlerde hemde onlarında kul olduğu vurgulanır.
Şimdi bu durumda alay mı edildi? Benim dinime göre Musa peygamber, İsa peygamber ve bizim peygamberimizi karikatürize etmeleri peygamberlerin Allah katındaki itibarını zedelemiyor, Allah'ın onlara sevgisini veya bizlerin peygamberlere olan sevgisini de eksiltmiyor.

Bak bilgin ve bakış açın o kadar hatalı ki
o hafifçe vurma nin bile hangi durumda olduğunu bilmiyorsun
ister onayla ister onaylama ama hata yapıyorsun
Ladin iffetsizlik yapmadığı sürece o vurma gerceklesmiyor
Su getirme çamaşır yıkama gibi durumlarda olmuyor
his İslam'da kadına bu yönden bir hizmet de farz değil zaten

Bakın yazdığımı okumamışsınız. Ben adamın o şekilde anladığını söylüyorum. İslam'ın su getirmezse karınızı dövebilirsiniz dediğini değil. Tekrar bakın cümleye.

Adama göre camdan bakması iffetsizlik ise ne yapacaksınız?

İffetsizlik durumunda da şiddet kötüdür bu arada. Yani şu şekilde yazılan şeyler beni inanılmaz rahatsız ediyor. İffetsizlik durumunda da vurmasın. Sanki çok normal bir şey herhangi bir koşulda olması.

Zinada mesela 100 sopa. Şimdi buna da bir açıklama yazacaksınız yalnız 100 sopa. Farkeder mi hangi koşulla olduğu? İnsan öldürmemişler, bir şey çalmamışlar. 100 sopa.

Ne kadar güzel, yalnız bu forumda o terör olayına iyi olmuş, oh olmuş diyen üyeler var. Birileri gidip onlara Müslüman olmadığını hatırlatsın o zaman. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Elbette onlar da Müslüman. Onlara göre zedeliyor ki iyi olmuş diyorlar.

Diğer yazdıklarınıza katılıyorum ama bahsettiğimiz grup zaten tefsire ve yorumlamaya karşı. Aynen sizin dediğiniz şekilde Kuran olduğu gibi okunmalı, ataların doğru söylediği nereden belli diyorlar. Okumuş ve öyle anlamışlar. Doğrudan Kuran'ı okuyorlar yani.

Bakın farkindaysaniz ben size bir şeyleri sevimli göstermek kabul ettirmek için çaba harcamiyorum
sadece soyledikleriniz den islam hakkında böyle siz sahibi olacak kadar bikginizin olmadığını vurguluyoum
yoksa gerek savaş gerek zina âyetleri için size açıklama yapma zorunlulugu hissetmiyorum benim dinim böyle bana göre allah emrettiyse vardır hikmeti allah adam öldürmekten sonra en büyük günah olarak zina demisse benim için bitmistir
zina için yüz sopa diyen islam zinaya giden her yolu da tikamistir zaten herneyse
Ben sadece diyorum ki bilginiz yetersiz ve ithamlariniz çok yüzeysel bakılarak yazılmış çünkü bilgi yok
Tek söylediğiniz bu dinin teröre teşvik ettiği ama buna getirdiğiniz açıklamaların içi boş

İşte bu din meselesi değil kafa meselesi
başka dinden olsa veya dini olmasa da bu yaklaşımda biri olacaktı
üstelik oh olmuş diyen kişi direk kurani mi açıp okumuş?
ha bu arada teröristler doğrudan âyet almaktan çok
zayıf ve mevzu hadisler e itibar eder
en sağlam örnek de kadınları zorla sunnet ettirmeleri
oysa bu islanda n önce olan bir uygulama olduğu bilinen bir mesele

Hanımefendi başta tartıştığım diğer üyenin aksine siz kabul ediyorsunuz işte. Öldürmekten sonra en büyük günah zina, zinaya da şiddet cezası normal size göre. Şirinleştirmeye çalışmıyorsunuz evet, var diyorsunuz işte şiddet. Ama dinim öyle diyorsa bitmiştir diyorsunuz. Ben de başka bir şey iddia etmiyorum.

Dinlerin teröre ve şiddete teşvik ettiğini açıklamama bile gerek yok, görmemek için aşırı çaba sarf etmek lazım.

Bakış açılarımız bile bu kadar farklıyken nasıl açıklayabilirim ben size? Bence zinaya verilen şiddet cezası insanlık suçudur.

Bana göre boş bir iddia değil bu.

İşte bakın ine aynı hata
mune nin itiraz ettiettiği konu recm
recme ben de itiraz ediyorum
ama bu 100 sopa reci değil başka bir ayet
bilgi sorunu diyorum ya

Hanımefendi şu yazdığınızı iyice araştırın. Bilginiz zayıf bu konuda. IŞİD selefidir, yazdığınızın tam tersi yani.

Kadın sünneti yaptıran topluluklar tamamen ayrı bir mesele. Bahsettiğimiz terörist gruplarla alakası yok.
Ben de kadın sünnetinin İslam getirisi olduğunu iddia etmiyorum, tamamen alakasız bir kültür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…