Fransa 15 kişiyi kurtaran Müslüman genci konuşuyor

İşte bakın ine aynı hata
mune nin itiraz ettiettiği konu recm
recme ben de itiraz ediyorum
ama bu 100 sopa reci değil başka bir ayet
bilgi sorunu diyorum ya

Ben recm konusu açmadım hiç, recme de cevap vermedim. Herhangi bir ayette herhangi bir sebeple 100 sopa olması berbattır diyorum, anlatamıyor muyum?

Ekleme: Buyurun bu da ayet

Zaniye (zina yapan kadın) ve zani (zina yapan erkek); o zaman ikisinden herbirine yüz celde (yalnız cilde tesir edecek sopa) vurun. Eğer Allah’ın dînini (uygulama) konusunda, Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız; onlara merhamet sizi tutmasın (size mani olmasın). Ve onların (ikisinin) azabına, mü’minlerden bir grup şahit olsun.

Siz bilgilerinizi kontrol edin isterseniz.

Size birkaç örnek daha sonra müsadenizi istiyorum.
Yine hafızam beni yanıltmıyorsa peygamberimizin amcası Hz. Ebubekir peygamberimizin ölümünün hemen sonrası müslümanlara çıkıp açıklama yapıyor.
Peygamberimizin Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu söylüyor ve öldüğünü vurguluyor, bunu neden yapıyor sizce? Putlaştırılmasın diye, evet Allah'ın resülü, en sevdiği kullarından ama fani.
Allah'sa sonsuz, dinse Allah'ın.
Bunu vurgulamak için konuşuyor.

Bir örnek daha okuyorlar diyorsunuz ya, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer İstanbul'daysanız veya şehre yolunuz düşerse Yuşa hazretleri denen yere gitmenizi tavsiye ederim, sebebini de hemen söyleyeyim, bizde Kabe dışında hiçbiryeri tavaf yoktur.
Ama o okuduğunu sandığınız insanlar Yuşa türbesinde tavaf ederlerdi, bu sebepledir ki türbe tavaf edilmesin diye bir tarafına demir parmaklık koydular.

Medyada takip edin isid kadın sünneti uyguladı
onlar mezhep tarikat karşıtı bu demek değildir ki mevzu hadisler e itibar etmezler

Ben yanlış okumadım gayet açık bir şekilde suz recmi konuştun uz

Evet yorumları tekrar okudum
Mune recme karşı çıkmış bu gönderdiğiniz ayetayete değil
muhtemelen siz bu ayetler i recm sandiniz
yukarıda tekrar okursanız daha iyi anlarsiniz

Hanımlar,
konuyu polemiğe çevirmeyelim, aptalasik sorularına cevap arıyordu, onun sorularını bilgi dahilinde cevaplamaya çalışalım.
Dışardan bakıncayla içinde olup konuşmak çok farklı, zaten sonuçta mutlaka ayrışacağız lakin burda mevzu illa kabul ettirme de olmamalı.

Sevgili Mune abla sen recme karşı çıktın değil mi ben de recme karşıyım
arkadaş benim onayladığım görünen yerlere vurma ayetini senin kabul etmedigini söylüyor ama ben yorumlardan böyle anlamadim

arkadaş benim onayladığım görünen yerlere vurma ayetini senin kabul etmedigini söylüyor ama ben yorumlardan böyle anlamadim

Ben ilk tartistigim uyenin Islamda siddet oldugunu kabul etmedigini yazdim, Mune degil ilk tartistigim uye.

Recm'in Islamda olmadigini biliyorum, hic recm yazmadim, hic kastetmedim.Mune ornek verdi.

Evet, recm yoktur, recm var dersek o zaman ayetin Allah onlara bir çıkış yolu gösterinceye kadar kısmını reddetmiş oluruz ve zina yapan kadınla zina yapan erkek evlenir hükmünü de.

Ben ilk tartistigim uyenin Islamda siddet oldugunu kabul etmedigini yazdim, Mune degil ilk tartistigim uye.

Recm'in Islamda olmadigini biliyorum, hic recm yazmadim, hic kastetmedim.Mune ornek verdi.
Bu arada işid için recm de vardır
neyse konuya gelelim tartıştığım ilk üye demediniz başta tartıştığım diğer üye dediniz ben de mune olarak algiladim

Evet, recm yoktur, recm var dersek o zaman ayetin Allah onlara bir çıkış yolu gösterinceye kadar kısmını reddetmiş oluruz ve zina yapan kadınla zina yapan erkek evlenir hükmünü de.
He ama maalesef recm'i savunan ve uygulayanlar yine ayetin "ölüm onları alıp götürünceye kadar" kısmını makaslayıp zina yapan kadınla zina yapan erkeğe 100 sopa ayetini yok sayıp uygulayanlardır.

İslamda kadın sünneti ve recm kesinlikle yoktur, böyle bir iddiam da yok.

Biri Arap kültüründen, diğeri biraz Afrika biraz Arap kültüründen gelen kavramlar.

Kadın sünnetini IŞİD fetva olarak verdi doğrudur, IŞİD'in genel olarak sapkın olduğu da doğrudur, bunları inkar etmiyorum.

Ama genel olarak Selefiler ve diğerlerini yozlaşmış buluyorlar, yani ataların doğru söylediği nereden belli diyorlar, bu spesifik olarak Mune'a verdiğim cevaptı, Kuran'ı tamamen doğru uyguladıklarını iddia etmiyorum. Sorun da bu, kimse edemez. Kimse onlar Müslüman değil diyemez. Burada dahi terör eylemlerini destekleyen Müslümanlar var.

meryemd, tartışmak niyetinde değilim kesinlikle. Lütfen mesajlarıma tekrar bakın. Başta tartıştığım üye dedim, pinkpin adlı üyeyle olan konuşmamı kastediyorum. Mune zaten konuya İslam'da şiddetin varlığını kabul ederek başladı, onu kastetmiyorum elbette.

Bakın kesinlikle böyle örnekler var ve kesinlikle büyük çoğunluk Kuran okumuyor.

Hatta ben inanmayanların daha çok okuduğu kanaatindeyim, elbette kişisel görüşüm.

Ama anlatmak istediğim şey, anadilim Arapça olmasına rağmen, ben Kuran'ı Kerim okuduğumda barışçıl ve şiddete izin vermeyen bir din anlamadım, anlamıyorum. Her insan kendine göre yorumlayacaktır.

Sırf insanların kendi doğruları ile uyuşmuyor diye insanlara ''Hayır o Müslüman değil.'' demek çok yanlış. Eğer öyle olsa idi, alkol kullanan insanlara da denebilirdi bu. Bir insanın dinini iddia etmek başka bir insana düşmez.

Bütün Müslümanlar harikadır demek gerçekçi mi? Nerede bir olumsuz olay olsa ''Gerçek İslam bu değil.'' deniyor. Halbuki elbette bazı olumsuzluklara da yol açıyor dinler. İslamda şiddet vardır, ben bunu iddia ediyorum.

aptalasik,
dışardan bakınca nasıl oluyorda müslümanım diyen biri tüm xxlere ölüüüm derken, bir diğeri aaa olur mu öyle şey, Paris'te yapılan katliamdır diyor ve herkes müslüman olduğunu iddia edip farklı şeyler söylüyor kısmının garip gelmesi o kadar doğal ki.
Ve tabii birimiz ılımlı islam derken diğeri dinlerde şiddet vardır diyor kısmı da garip geliyordur.
Bunu açıklamak yani yeterince açıklayabilmek mümkün değil zira şimdi biz kimseye aman efendim şu şu kişiler müslüman şunlar değil diyemeyiz haddimiz değil.

Karışık bir durum olduğunun farkındayım yalnız şunu diyebilirim ne yazık ki dinde olmayan ama varmış gibi gösterilen uygulamalar öyle kemikleşmiştir ki ve bunların ucu epeyce uzun bir süre öncesine dayanır, değiştirmek düzeltmek mümkün olamıyor.
Düzeltmeye çalışan din alimlerine bile tepki gösteriliyor, birde düşünün bizler bir garip kendi halinde insanlarız, o yüzden sözlerimiz hiç itibar görmüyor.

Kuran'da yazan ayetlerde ibretlik olaylarda vardır, hükümlerde vardır ama bütünüyle ele aldığınızda aslında sizi hoşgörülü, salih amelli, hayırda önde giden, merhamet, vicdan sahibi, hak yemeyen, yetimin, dulun hakkını koruyan, kibir ve hasetten uzak duran, bir karıncanın bile üzerinizde hakkı olduğunu anlatan yani hayvanları da koruyup kollamanızı emreden, kötülükten uzak durmanızı salık veren bir Allah çıkar karşınıza.
Biz inananlar olarak işin bu kısmındayız.

Fakat kuran arapça korunmuş fasih arapcadir
anadiliniz arapça olabilir ama sizin bildiginiz arapça halk arapcasi oluyor o da arapları Kuran'dan uzaklaştırmak için abd nin eliyle açılan ammice ile yayılmıştır
o yüzden sizin veya anadili arapça olmayan birinin kurani anlama açısından bir farkı olamaz
dil yönünden

İşte hakkı yenen Müslümanlar da siz oluyorsunuz bana göre.

Siz bu kesim olarak bu anlamları başka bir dine mensup olsaydınız da çıkarırdınız, niyetiniz iyi. Öldürelim, keselim, dövelim'e değil de iyi amellere odaklanıyorsunuz.

Zaten Müslümanların tüm kurtuluşu da bu kesimde. Büyük bir kısmı kendini diğer taraflarda, öfkede, savaşta kaybediyor çünkü. Bu görüşteki Müslümanların artmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.

Kelime bazında pek öyle değil ama evet genel olarak öyle.

Fasih Arapça'ya hakim olmanın da anlamak için yeterli olacağını düşünmüyorum, zira yine tefsirlere ihtiyaç duyuluyor. Herkes farklı yorumluyor.

Ben dahil kimsenin islamda şiddet yoktur dediği yok. Siz şiddete meyil verir dediniz. Bakın şiddete meyil vermek başka şiddete mecbur kalındığı durumlarda izin vermek başka. Sapla samanı ayırmak da tam bu noktada devreye giriyor. Meşru müdafaa kanunu şiddete meyil veriyor demeyiz mecburi durumlarda izin veriyor deriz. İslamda şiddet de aynen bu şekilde. Verdiğim diğer dinlerden ayet örneklerini aradaki farkı anlayabilesiniz diye verdim gerisi size kalmış.

Diğer konuşmalarımızda kimin müslüman olup olmadığına karar veriyormuşum gibi algılamıştınız. Haşa ben böyle bir kararı nasıl verebilirim bu mümkün mü? Fakat benim bir kitabım var, o kitapta mümin ve kafir tanımları var. Müslüman değildir dediğim kişiler ışid ve Charlie Hebdo katliamının sorumlularıdır başka kimse hakkında yorumda bulunmadım. Oysa siz dediklerimi tüm müslümanlara bağladınız... Neden böyle bir şey dedim ve ben mi karar veriyorum buna? Ben karar vermiyorum. Hiç kadına kıza tecavüz eden, çoluk çocuğu ve masum insanları hatta müslümanım diyeni bile öldüren, bizleri dünyaya terörist gibi gösteren bir örgütün üyesi müslüman olabilir mi? Olamaz. Bakın Allah c.c. Kuran'da ne diyor:

6:151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.

2:85 - Sonra sizler öyle kimselersiniz ki, kendilerinizi öldürüyorsunuz ve sizden olan bir grubu diyarlarından çıkarıyorsunuz, onlar aleyhinde kötülük ve düşmanlık güdüyor ve bu konuda birleşip birbirinize arka çıkıyorsunuz, şayet size esir olarak gelirlerse fidyeleşmeye kalkıyorsunuz. Halbuki yurtlarından çıkarılmaları size haram kılınmış idi. Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.

4:92 - Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez.

23:80 - Ve O, yaşatan ve öldürendir; gecenin ve gündüzün değişmesi O'nun eseridir. Hâlâ aklınızı kullanmaz mısınız?

Bunlar nasıl müslüman ki masum birini kasten öldürebiliyor? http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/11/141116_kassig_infaz

Bunlar nasıl müslüman ki öldürdükleri adamların karılarına kızlarına tecavüz edebiliyor?
Umarım anlatabilmişimdir.

Bir metni bir kişi yazar, bin kişi ayrı anlar; onla bir sorunum yok, daha önce de amminin siyonist yayması olduğuna falan da denk geldiğimden kaale almıyorum ortaya atılan "güya" ortaya çıkış sebeplerini, fark zamanla mutlaka olur çünkü korunan metinle günlük dil arasında konuşulan coğrafyaya bağlı olarak. Fakat ümmi de fasih de yetersizse; o güzel insanlar, o güzel metinleri sadece kendileri doğru anlayıp, güzel atlarına binip gitmişler oluyor o zaman.

Gerçek İslam bu değilin yanında, gerçek Kuran bu değil tartışmasına da mı alışalım? Çünkü o zaman hafifçe dövmek kelimesinin 1400 sene önce ne manaya geldiğini bile bilmeyen insanların yıl 2015 de yanlış anlıyorsunuz tafralarından ben bıktım artık, ee sen de bilmiyorsun ki? Sanki Hititçeyi anlayabilmemize yol açan "ekmeği yiyeceksin, suyu da içeceksin" gibi kesin yargı cümlelerinden bahsediyoruz. Bana göre zaten oksimoron; bu iki kelimenin yanyana olması bile saçma, şakalaşırken vurmak gibi düşün diye anlam açıklamaya çalışılması o çok boş geliyor ki, o kadar olur. Bahsedilen kelimeler bir sıfat ve fiil üstüne bir de çeviri, evrensel hafif tanımımız yok, dövme tanımımız da yok, güya bir sen anladın açıklamaya çalışan kardeş, onu da %90 yanlış anladın. İşin daha da abes yanı, yazarken, konuşurken aynı şeyi anladıklarını iddia eden insanlardan bu harekete örnek vermelerini istesek, 3 ü de ayrı ayrı farklı şekilde deney nesnesine vurur, bunun ötesinde 3ü beraberlerken de farklı vururlar. Ama normalde tabi kapılar kapılar ardında yapıldığı için bilemiyoruz kim hafifçe yapıyor bunu, kim kitabına uygun yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…