İşte bakın ine aynı hata
mune nin itiraz ettiettiği konu recm
recme ben de itiraz ediyorum
ama bu 100 sopa reci değil başka bir ayet
bilgi sorunu diyorum ya
Ne kadar güzel, yalnız bu forumda o terör olayına iyi olmuş, oh olmuş diyen üyeler var. Birileri gidip onlara Müslüman olmadığını hatırlatsın o zaman. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Elbette onlar da Müslüman. Onlara göre zedeliyor ki iyi olmuş diyorlar.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum ama bahsettiğimiz grup zaten tefsire ve yorumlamaya karşı. Aynen sizin dediğiniz şekilde Kuran olduğu gibi okunmalı, ataların doğru söylediği nereden belli diyorlar. Okumuş ve öyle anlamışlar. Doğrudan Kuran'ı okuyorlar yani.
Medyada takip edin isid kadın sünneti uyguladıHanımefendi şu yazdığınızı iyice araştırın. Bilginiz zayıf bu konuda. IŞİD selefidir, yazdığınızın tam tersi yani.
Kadın sünneti yaptıran topluluklar tamamen ayrı bir mesele. Bahsettiğimiz terörist gruplarla alakası yok.
Ben de kadın sünnetinin İslam getirisi olduğunu iddia etmiyorum, tamamen alakasız bir kültür.
Ben yanlış okumadım gayet açık bir şekilde suz recmi konuştun uzBen recm konusu açmadım hiç, recme de cevap vermedim. Herhangi bir ayette herhangi bir sebeple 100 sopa olması berbattır diyorum, anlatamıyor muyum?
Ekleme: Buyurun bu da ayet
Zaniye (zina yapan kadın) ve zani (zina yapan erkek); o zaman ikisinden herbirine yüz celde (yalnız cilde tesir edecek sopa) vurun. Eğer Allah’ın dînini (uygulama) konusunda, Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız; onlara merhamet sizi tutmasın (size mani olmasın). Ve onların (ikisinin) azabına, mü’minlerden bir grup şahit olsun.
Siz bilgilerinizi kontrol edin isterseniz.
Ben yanlış okumadım gayet açık bir şekilde suz recmi konuştun uz
Evet yorumları tekrar okudumBen recm konusu açmadım hiç, recme de cevap vermedim. Herhangi bir ayette herhangi bir sebeple 100 sopa olması berbattır diyorum, anlatamıyor muyum?
Ekleme: Buyurun bu da ayet
Zaniye (zina yapan kadın) ve zani (zina yapan erkek); o zaman ikisinden herbirine yüz celde (yalnız cilde tesir edecek sopa) vurun. Eğer Allah’ın dînini (uygulama) konusunda, Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız; onlara merhamet sizi tutmasın (size mani olmasın). Ve onların (ikisinin) azabına, mü’minlerden bir grup şahit olsun.
Siz bilgilerinizi kontrol edin isterseniz.
Sevgili Mune abla sen recme karşı çıktın değil mi ben de recme karşıyım
Size birkaç örnek daha sonra müsadenizi istiyorum.
Yine hafızam beni yanıltmıyorsa peygamberimizin amcası Hz. Ebubekir peygamberimizin ölümünün hemen sonrası müslümanlara çıkıp açıklama yapıyor.
Peygamberimizin Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu söylüyor ve öldüğünü vurguluyor, bunu neden yapıyor sizce? Putlaştırılmasın diye, evet Allah'ın resülü, en sevdiği kullarından ama fani.
Allah'sa sonsuz, dinse Allah'ın.
Bunu vurgulamak için konuşuyor.
Bir örnek daha okuyorlar diyorsunuz ya, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer İstanbul'daysanız veya şehre yolunuz düşerse Yuşa hazretleri denen yere gitmenizi tavsiye ederim, sebebini de hemen söyleyeyim, bizde Kabe dışında hiçbiryeri tavaf yoktur.
Ama o okuduğunu sandığınız insanlar Yuşa türbesinde tavaf ederlerdi, bu sebepledir ki türbe tavaf edilmesin diye bir tarafına demir parmaklık koydular.
Sevgili Mune abla sen recme karşı çıktın değil mi ben de recme karşıyım
arkadaş benim onayladığım görünen yerlere vurma ayetini senin kabul etmedigini söylüyor ama ben yorumlardan böyle anlamadim
Evet, recm yoktur, recm var dersek o zaman ayetin Allah onlara bir çıkış yolu gösterinceye kadar kısmını reddetmiş oluruz ve zina yapan kadınla zina yapan erkek evlenir hükmünü de.Sevgili Mune abla sen recme karşı çıktın değil mi ben de recme karşıyım
arkadaş benim onayladığım görünen yerlere vurma ayetini senin kabul etmedigini söylüyor ama ben yorumlardan böyle anlamadim
Bu arada işid için recm de vardırBen ilk tartistigim uyenin Islamda siddet oldugunu kabul etmedigini yazdim, Mune degil ilk tartistigim uye.
Recm'in Islamda olmadigini biliyorum, hic recm yazmadim, hic kastetmedim.Mune ornek verdi.
He ama maalesef recm'i savunan ve uygulayanlar yine ayetin "ölüm onları alıp götürünceye kadar" kısmını makaslayıp zina yapan kadınla zina yapan erkeğe 100 sopa ayetini yok sayıp uygulayanlardır.Evet, recm yoktur, recm var dersek o zaman ayetin Allah onlara bir çıkış yolu gösterinceye kadar kısmını reddetmiş oluruz ve zina yapan kadınla zina yapan erkek evlenir hükmünü de.
Evet, recm yoktur, recm var dersek o zaman ayetin Allah onlara bir çıkış yolu gösterinceye kadar kısmını reddetmiş oluruz ve zina yapan kadınla zina yapan erkek evlenir hükmünü de.
Size birkaç örnek daha sonra müsadenizi istiyorum.
Yine hafızam beni yanıltmıyorsa peygamberimizin amcası Hz. Ebubekir peygamberimizin ölümünün hemen sonrası müslümanlara çıkıp açıklama yapıyor.
Peygamberimizin Allah'ın kulu ve elçisi olduğunu söylüyor ve öldüğünü vurguluyor, bunu neden yapıyor sizce? Putlaştırılmasın diye, evet Allah'ın resülü, en sevdiği kullarından ama fani.
Allah'sa sonsuz, dinse Allah'ın.
Bunu vurgulamak için konuşuyor.
Bir örnek daha okuyorlar diyorsunuz ya, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eğer İstanbul'daysanız veya şehre yolunuz düşerse Yuşa hazretleri denen yere gitmenizi tavsiye ederim, sebebini de hemen söyleyeyim, bizde Kabe dışında hiçbiryeri tavaf yoktur.
Ama o okuduğunu sandığınız insanlar Yuşa türbesinde tavaf ederlerdi, bu sebepledir ki türbe tavaf edilmesin diye bir tarafına demir parmaklık koydular.
aptalasik,
dışardan bakınca nasıl oluyorda müslümanım diyen biri tüm xxlere ölüüüm derken, bir diğeri aaa olur mu öyle şey, Paris'te yapılan katliamdır diyor ve herkes müslüman olduğunu iddia edip farklı şeyler söylüyor kısmının garip gelmesi o kadar doğal ki.
Ve tabii birimiz ılımlı islam derken diğeri dinlerde şiddet vardır diyor kısmı da garip geliyordur.
Bunu açıklamak yani yeterince açıklayabilmek mümkün değil zira şimdi biz kimseye aman efendim şu şu kişiler müslüman şunlar değil diyemeyiz haddimiz değil.
Karışık bir durum olduğunun farkındayım yalnız şunu diyebilirim ne yazık ki dinde olmayan ama varmış gibi gösterilen uygulamalar öyle kemikleşmiştir ki ve bunların ucu epeyce uzun bir süre öncesine dayanır, değiştirmek düzeltmek mümkün olamıyor.
Düzeltmeye çalışan din alimlerine bile tepki gösteriliyor, birde düşünün bizler bir garip kendi halinde insanlarız, o yüzden sözlerimiz hiç itibar görmüyor.
Kuran'da yazan ayetlerde ibretlik olaylarda vardır, hükümlerde vardır ama bütünüyle ele aldığınızda aslında sizi hoşgörülü, salih amelli, hayırda önde giden, merhamet, vicdan sahibi, hak yemeyen, yetimin, dulun hakkını koruyan, kibir ve hasetten uzak duran, bir karıncanın bile üzerinizde hakkı olduğunu anlatan yani hayvanları da koruyup kollamanızı emreden, kötülükten uzak durmanızı salık veren bir Allah çıkar karşınıza.
Biz inananlar olarak işin bu kısmındayız.
Fakat kuran arapça korunmuş fasih arapcadir
anadiliniz arapça olabilir ama sizin bildiginiz arapça halk arapcasi oluyor o da arapları Kuran'dan uzaklaştırmak için abd nin eliyle açılan ammice ile yayılmıştır
o yüzden sizin veya anadili arapça olmayan birinin kurani anlama açısından bir farkı olamaz
dil yönünden
Bakin siyasi eylemlerle din bazli eylemleri birbirinden ayirmadikca anlamli bir tartisma yurutuyor olmayiz
Hitler orneginiz de bunun tam tersini ifade ediyor.
Zaten diger dinlerde veya dinsizlerde siddet eylemleri yasanmadigini iddia etmek salakliktir diyorum ben. Islam icin de bu boyle. Siddete yatkindir elbette, dinler ilk mesruiyetlerini ve siyasal guclerini siddet eylemleri ile kazanir.
Burada problem Islam pespembe bir ruyadir, siddete izin vermez demek. Bana cok komik geliyor.
Hic kimse ama hic kimse diger dinlerin siddete meyilli olmadigini iddia etmiyor. Butun dinler siddete meyillidir.
Ama neden Gandhi yi kendine baz alan bir insanin asla ama asla, hicbir sekilde, yanlis yorumlasa dahi teror eylemi gerceklestiremeyecegini inananlarin kendilerine sormasi gerekiyor bence.
Kelime bazında pek öyle değil ama evet genel olarak öyle.
Fasih Arapça'ya hakim olmanın da anlamak için yeterli olacağını düşünmüyorum, zira yine tefsirlere ihtiyaç duyuluyor. Herkes farklı yorumluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?