Erkek İnfertilitesi Fsh prolaktin yüksekliği

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ymrsis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
920
1.638
63
35
arkadaşlar merhaba bilgisi olanlar çok rica ediyorum bana yardımcı olabilirmi eşimin sperm testinde sadece 3 tane motil görülmüştü bugün hormon testinin sonuçları geldi hormonları bu şekilde olup düzelince sperm sayısı artanlar varmı kısacası bunun tedavisi varmı
Bu hormonlardan dolayı sperm bozulmuş olabilirmi ??????

Eklentiler

• 3090C5D7-A460-4178-8A34-09B4F574595A.webp
    9 KB · Görüntüleme: 677
Evet fsh ı yüksek eşinizin bu sebeple tane ile çıkış var. Eşiniz küçük yaşta ameliyat geçirmiş olabilir testislerinden sebep bu olabilir.Çıkan hareketli spermlerinizi dondurarak tedaviye devam etmenizde yarar var.Doktorunuz bu şekilde de tüp bebek denemenizi önerebilir yıkamalı santifirüjle olan test sonuçlarınızda sayınız daha fazla çıkacaktır.şimdiden tedaviniz hayırlı olur inşallah

Merhaba geri dönüş için çok tşklerrr eşimin 10 yaş gibi bir testis yukarı çıkmış iğne ile indirmiş doktorlar ama ne iğnesi vurulduğunu hatırlamıyor birde apandist ameliyatı olmuş bunlar da sebep olabiliyormu ?
Fsh ın tedavisi varmı acaba duydunuzmu

Fsh yüksekliğinde hormon tedavisi uygulayan ürologlar var.Aslında tedavi üretimi kalitendirmek ya da başlatmak için.Sizde üretim var çünkü çıkış var.Apandist ameliyatının problem olacağını sanmıyorum.genelde inmemiş testis olduğunda ameliyatla indirmeye çalışıyorlar ne kadar erken yapılırsa ilerde çocuk olma şansı artıyor.Sizin bnce iki testisde de sıkıntı olabilir.Tek testiste olsa sperm üretiminiz daha fazla olurdu.Eşimde çift taraf ve tek tük çıkış var.

Nasıl bir tedavi görüyorsunuz vaktiniz varsa lütfen beni bilgilendirirmisiniz daha çok yeni öğrendik ve bilgim yok haliyle kafamız karışık

Bu test sonucumuz ama santfrüjlümü onu bilmiyorum

Eklentiler

• D085C6E7-6645-4739-BC85-C7A6063BE559.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 462
Bu test sonucumuz ama santfrüjlümü onu bilmiyorum
İç açıcı şeyler olsaydi siz sormadan yazardım yaşadığım süreci bizi esas almayın.yolunuzda vakit kaybetmeden devam edin. biz ilk öğrendiğimizde çıkış olanlarla denedik sonra hormon tedavisi alarak denedik ve her iki denemede negatif.sperm testinizden anlamadım çünkü bizimkilerin sonucunda yıkamalı yapıldığında yazıyor.bir dahaki sperm testi yaptırdığınızda embriyologa sorarsanız iyi olur yıkamalı olup olmadığını.özel bir sıvıyla yıkanıyor sperm ve daha çok sperm bulunabiliniyor.bizim gb vakalarda önemli bu yöntem.Yolunuz açık olur inşallah hayırlı tedavi kapıları açılır

İnşallah sizde hayırlı ve mutlu sonuçlae alırsınız hakkımızda hayırlısı diyecek söz bulmak zor

Maalesef çok zor vakayız maddi manevi çok yıprandık. Hepimizin sonu hayrolsun.İnşallah sizin çıkanlarla tutar ve bu zorlu yolda yolunuz kısa olur.

Maalesef çok zor vakayız maddi manevi çok yıprandık. Hepimizin sonu hayrolsun.İnşallah sizin çıkanlarla tutar ve bu zorlu yolda yolunuz kısa olur.
Çok korkuyorum açıkçası bilemiyorum zor bir süreç bizi bekliyor sanırım

Çok korkuyorum açıkçası bilemiyorum zor bir süreç bizi bekliyor sanırım
Kiminin ilk denemede oluyor kiminin iki üç ...denemekten başka çare yok.Çok ağladım çok zorlandım.bitmeyen çocuk soruları,anlayışsız akrabalar, olumsuz tedaviler zor tabi ki. Evlat hasretiyle sınanmakta çok zormuş çekmeyenin anlayabileceği bir durum değil.sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Allah yardımcımız olsun.

Amin hepimizin inşallah benim anlamak istediğim şey ne yapmamız gerekiyor kafam çok karıştı önce hormon tedavisi mi olmaylıyız yoksa dondurulan spermler ile tüp bebek mi yapmalıyız her doktor aynı değildir tabiiki ama sırd para için tutmayacağını bile bile tüp bebek yaptıran doktorlar merkezler duyuyoruz bu kafamı karıştırıyor çok fazla maddi gücümüz yok 2-3 kere deneyecek kadar maalesef

Şimdi şöyle buna tüp bebek merkezinizdeki ürolog ve embriyolog ile karar vereceksiniz.Çıkış olması ve çıkanın motil olması avantaj.sayı çok az olduğu için spermin yapısı bilinmiyor.Ya tutarsa hesabı deneyip görmekten başka çare yok.hormon tedavisinden sonra bizim sayı daha da azaldı.dondurulmuş spermlerimiz duruyor biz çıkış varken dondurduk.her iki denemede de çıkan spermler kullanıldı.Doktorunuza güveniyorsanız dediği yoldan ilerleyin muhtemel çıkanlarla denemek isteyecektir.Vitamin de kullanmanızı önerebilir. Çıkanların güçlenmesi için.biz kullandık uzun süre.

Bize tüp bebek dışında imkansız denildi doktor tarafından
Peki size birşey daha sormak istiyorum çıkan motil ama sayı az dediğiniz gibi sağlıklı mı değilmi ona bakılamıyorsa hamile kalınırsa bebekte sağlıksız olma olasılığı yüksek olabilir mi öyle bir durumda yanlış birşey soruyorsam kusura bakmayın bilgi eksilliğimden

Yani spermde hasar varsa tutmayabilir ya da düşük olabilir tabi ki.Bizim sperm çok sağlıksıZdı kalitesiZdi ki hiç tutunma olmadı öyle söylediler.embriyolar da zaten çok kaliteli olamadılar.belli bir sayının altında olunca sperm detaylı analiz edilemiyor maalesef.dna hasarı vb bakılamıyor.dediğim gibi deneyip görmekten başka çare yok bizim durumdaki vakalar için.

Arkadaşlar bizler AZOSPERMİ hastaları olarak yeni bir site kurduk sizleri oraya davet ediyoruz.
çok yeniyiz bizim gibi olan kader ortağı dostları bir arada dertleşmeye bilgi tecrübe paylaşmaya ve bizden sonra azospermi tanısı konulan insanlara faydalı olmaya çağırıyoruz. ,
sitemiz sizin destekleriniz ve katkılarınız ile daha da büyüyerek hakettiği yeri alacaktır.
saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
bizimde fsh 33,79 lh 9,71 prolaktin 9,44 total testesteron 4,94...

sonuçlar bunlar direk tüp bebek dedi ama mikrotese olur mu bilmiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…