• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FSH YÜKSEK OLANLAR BAKIN LÜTFEN !!!!

Yok d vitamini kullanmıyorum sadece e vitamini iki günde bir içtim hep tavsiye ederim kullan vitamin den zarar gelmez eşim e vitamini ve keçi boynuzu da içti sabah aksam bilmiyorum muhakkak yararı olmuştur diye dusunuyorum
Tamam kullandıgın şey nasıl bisey adı ne nerden aldın

Ya benim B12 Dusuk biraz belki o da etki ediyor olabilir direk e vitamini verin desem verirler yani iyi bu ay ben b12 içeyim doktor da iç demişti ben göz ardı ettim

Benim eşim b12 kullanıyor her zaman geçen ay bende kullanmistim evet vitaminlerde sıkıntı yok yazdirmadan alabiliyorsun

Hamile kalmak istiyor, ancak bu konuda biraz sıkıntı çekiyorsanız bu yazımızda yer verdiğimiz gıdalar işinizi kolaylaştıracaktır.

Hormonları düzenleyen muz döllenmeye yardımcı olur. B6 vitamini eksikliği düzensiz adet, hasta yumurta ve sperm oluşumuna neden olur. Muz bu gibi durumlarda yardımcı olur.

Araştırmalar sırasında kuşkonmazın yumurtlama sorunlarına olumlu etki yaptığı tespit edildi. Hamile kalmaya çalışan kadınlara folik asit önerilir. Kuşkonmaz folik asit bakımından zengindir.

Araştırmalar B12 eksikliği ile anormal östrojen düzeyleri arasında ilişki olduğunu ortaya koydu. Östrojen seviyesinin anormal olması döllenmiş yumurtanın sertleşmesini engelleyememiş olabilir. Salyangoz gibi deniz ürünleri bu açıdan faydalıdır.

Kısırlık sorunu yaşayan kadınların yüzde 93'de D vitamini eksikliği yaşanıyor. D vitamini hamile kalmak isteyen kadınlar için önemlidir. Bu yüzden yumurta yenmelidir.

E vitamini eksikliği hem erkek, hem de kadınlarda üreme hücrelerini olumsuz etkiliyor. E vitamini sperm ve yumurtadaki DNA yı koruyan antioksidandır. E vitamin ihtiyacını karşılamak için badem tüketebilirsiniz.

Araştırma sırasında kısırlık sorunu yaşayan erkeklere günde 2 defa 1000 mg C vitamini verilip, sperm sayısı ve kalitesinde yükseliş gözlenmiştir. Hormonları ayarladığı için C vitaminli besinler ve meyveler yiyin.

Somon balığının içerdiği selenyum maddesi sperm ve yumurtayı serbest radikallerden koruyan antioksidanların hazırlanmasında önemli rol oynuyor. Kromozom sorunlarını da önlemeye yardımcı olur.

Her şeyi her zaman yiyemiyoruz eksiklik olabilir canım birde vitamin den zarar gelmez kullan korkma baksana doktorlar hemen omega 3 folik asit veriyor neden belli vitaminler eksik o yüzden e ve d vitamini de aynı şekilde bir kadın yazmış e ve d vitamini ve hayıt içmiş o ay hamile kalmış

canım d vitamının fazlası böbrekte tas yapıyor benim annemde tas var sürekli tekrarlayan ablamda cıktı ta yanı genetik bu tas olayı işte insan korkuyor kafasına göre almaktan ama b12 dusuk cidden testlerde hep dusuk çıkar bana ilaç verilir 2-3 gün kullanıp bırakırım bu ay bide b12+folık aşıt kullanayım

D vitamini hiç kullanmayım ama adetim gelirse gelecek ay kullanmayı dusunuyorum bilgim yok canım benim böbrek taşı yaptığını sizde eğer öyleyse sen kan ver hangi vitamin lerin eksik baktir ona göre al vitaminlerini

D vitamini hiç kullanmayım ama adetim gelirse gelecek ay kullanmayı dusunuyorum bilgim yok canım benim böbrek taşı yaptığını sizde eğer öyleyse sen kan ver hangi vitamin lerin eksik baktir ona göre al vitaminlerini
en doğrusu test yaptırmak zaten kafana göre alma canım ya tehlikeli ALLAH korusun fazlası zehirliyor d vitamini hemen bakmıyorlar genelde doktorlar küçük yerlerde bakılmıyor mesela daha büyük bir hastaneye gönderiyorlar ama sen bilirisn

Çok kötüyüm hala olmadım adet evet idrar testi yaptım gittim sağlık ocağına kan testinde verdim 16.30 cikcak bu ne şimdi anlamadım gelmedi adette olmadım ne oluyor canım ya

Back
X