arkadaşlar çok haklı ve tecrübeli. bulmuşsun bunu kaçarmı bir sekreter yüzünden, ayyy halden anlamıyorlar sanki başka zaman olsa biz gelmek istemezmiyiz vakit mi var, dar vakit dar,sen çarşamba git Allah ın izniyle dr.u görürsün bence...
empatiden falan o kadar uzaklar kiii,genede Rabbim kimselere yaşatmasın, çok zor bizi ancak biz anlıyoruz,Rabbim işlerini yoluna koysunda su gibi olsun dr daki her işin.bizde güzel haberlerini okuyup umutlanalım mutlu olalımmmSagol sekercim yaaa hepimiz Sağolun inanin içim sıkılıyor. .Çarşamba ola Hayrola dr da aramadi zaten..hayırlısı olsun ya zaman geçmez şimdi
aslında empati yapsalar bizim için ne kadar güzel olur..ama nerde. ..
empatiden falan o kadar uzaklar kiii,genede Rabbim kimselere yaşatmasın, çok zor bizi ancak biz anlıyoruz,Rabbim işlerini yoluna koysunda su gibi olsun dr daki her işin.bizde güzel haberlerini okuyup umutlanalım mutlu olalımmm
Çok geçmiş olsun, evliyseniz eğer vajinal usg den mutlaka yumurtalık rezervlerinizede bakılsın, fsh değişken bir hormon çünkü,birde kaç yaşındasınız?yani 9,75 çok yüksek değil ama en yüksek sonç olan 17 baz alınıyor.amh denilen testide yaptırmalısınız şayet gene yüksek çıkarsa...
iyi akşamlar..Benim annem 45 inde girdi menopoza, ben niye böyle oldum peki, yani geçmişim biraz stresli, o etkilermi yani tetiklermi acaba, öyle yada böyle sonuçta bu bizim imthanımız, hem kadınlık hemde annelik olarak sınanıyoruz, yalnız bilmeyenin yanında bende çok üzülüyorum ama ne gelir elden..
Çok teşekkürler bilgiler için FKB. Ben bugün test oldum. FSH 11 çıktı. Estrediol E2 <20.. Özellikle bu dikkatiimi çekti. Bunların haricince LH, TSH, Prolaktine bakıldı. Bir de çarşamba amh sonucum çıkacak. Yarın da doktora gidiyorum. Bakalm ne diyecek. FSH geçen ay 12 çıkmıştı. Nisandan beri bende üzüntü keder stres... Belki de çıkması doğal. Sen ne diyorsun bu sonuçlara? Sen bu arada acayip gençmişsim. Niye oluyor bu menepoz böyle??Ben 21 yasindayim canim.Annem de erken menopoza girdi annesi erken giren kizlar malesef boyle talihsiz doguyor.Fsha baktir antral folikule de baktir.Fshı stres artirir ama daha cok yukselmis bir fsh uzerinde etkili olur diye dusunuyorum yani rezerv iyi olduktan sonra kolay kolay fsh artmaz fshi yukselmeye baslamis olanlarin genelde rezervi de azalmis demek.Amh da yaptir bana kalirsa daha uzun vadeli bir sonuc elde edersin.Yasina gore iyi aslinda fsh bence de bizim cogumuz 20li yaslarda basladik fshla ugrasmaya.Rahim filminden once fsh , amh ve antral folikul sayimi yaptir digerinin ustunden 2 yil gecmis cunku.Olmadi yumurtani takip eder doktorun buyuyor catliyorsa dogal yoldan denersiniz ama oncesinde mutlaka amh baktir derim.
Yarın bu rahim filmini de sorayım doktoruma :) Anestezi alabiliyormuyuz?hayır rahim filmi zararlı değildir ancak ağrılı ve sancılı bir işlem olup oldukça kısa sürer, 10-15 dk civarı.zarardan çok faydası vardır, rahim tüplerinde herhangi bir yapışıklık var ise verilen ilaç ile bu yapışıklık giderilir ve yolları açtığından ilaç bu işlemi yaptıran kadınlarda başka hiçbir sorun yoksa eğer 2-3 ay içinde gebe kalabilirler.gebe kalmayı hızlandırabilir.aklınızda bir şüphe kalmaması açısından çektirmeyi dr.unuzdan talep edebilirsiniz tabi.
FKB bence paniğe hiç kapılma. Bana da bu ay oldu. Yumurtlama öncesidir o!! :) Ovülasyon kitinde son durum nedir?Kizlar benim acayip karnim agriyor kasiklarim yani sanki adet olacakmisim gibi ama daha cok erken gecen hafta bitti adetim.Belime de vuruyor agri korkmaya basladim yeniden adet olursam falan diye kendimi bir ay sonraya adapte etmistim.Daha once yasadim bunu o yuzden korkuyorum bir hafta arayla adet olma durumunu.Allahim insallaj yine oyle bir sey olmaz tedavi ne olacak o zaman doktora gitsem yumos olur mu bu kisa sure icinde? Panige kapildim birden....
Farkındalılık da bu ağrıyı yapıyor olabilir. Normalden daha fazla kendimizi dinlediğimiz için daha fazla hissetmeye başlamış olabiliriz. Ben de mesela hayatımda ilk defa acıdan uyuyamadım. Ve bu tam yumurtlama zamanımdı. Bazen hafif bir kasıkta ağrı olurdu ama ben onu hep adet öncesine hazırlık diye düşünürdüm. Bu ay kite başladıktan sonra böyle oldu işte. Sen eminmisin yumurtlama zamanın olmadığına? Sanki öyle gibi.. Bir testle baksan...Yok kizlar ya ben hic boyle yumurtlamam ki yani oyle belirtilerle olmaz kaldi ki bende duzgun yumurtlama oldugunu da sanmiyorum adet agrisi gibi ayni.Bos gececek bir de misafirim var 2 gunlukama normalde de yumurtlama oldugunu sanmiyorum yuregim agzimda yine adet olmasam eylul ayindaki gibi diye bekliyorum.Eylul ayinda da boyle bir hafta arayla adet oldum bitmek bilmemisti.
kırmzılar geldi yeni bir umut doğdu ne güzell..tedaviye tekrar başlıycanmı canım..kızlar iyi geceler ben adet olduum hayırlısı bakalım....
Sen de demek yedin bugun kirmizi kart.bir yandan sevinir bir yandan uzulurz kirmizilara.ama bir baslangctr bu kirmizilar.tedaviye basliyorsun, folikul baktriyorsn.hadi bakalm hayirlisi insallh...kızlar iyi geceler ben adet olduum hayırlısı bakalım....
Tatlim hic gardini dusurme.o sekreter yuzunden hic moralini bozma.empati yapsaydi doktorlar yapardi de mi? Bizim gibi yuzlerce binlerce hasta bakiyorlar.siradan geliyor artk onlara.sen moralini bozma.git doktorun kapisina mecbur bakicak sana15 gündür ne güzel gucluydum olacak diyordum inşallah tüp bebek. ..Ana gene esım negatiflige başladı. ..dün kahverengi ler geldi ya olumsuzluğa başladı hemen..Bu ay hamile kalacagima inaniyordu olmayınca gene tutmayacak diyor biliyorum. ..agladım gene iyiydim ne güzel nerden çıktı bu ağlama nöbeti yaaa
ALLAHIM NE OLUR TUTSUN EĞER HAYIRLIYSA YARABBIM EMEKLERIMI BOSA CIKARMA YARABBIM. ..VERDİĞİ NE ŞÜKÜR NE OLURSUN YALVARIYORUM ALLAHIM COCUKSUZ KOYMA BIZI. .AMINN
Evet cok erken ve cok aci ama yapabilecek bir sey yok.Annem kaynakli muhtemelen genetik yani annem de erken menopoza girdi.Dnadaki mutasyonlardan kaynaklaniyor muhtemelen annemde 1 mutasyon varsa bende 5 mutasyon olmus ve o 36da girerken ben 20de yasiyorum bunu.Bilmiyorum cok dusunursem altindan kalkamiyorum kendim de sok oldum zaten ama ogreneli 1 yili gecti insan zamanla kabulleniyor.Fsh iyi canim ya yasina gore normal yani E2 dusmus evet cocuk istiyorsan erteleme hic amh da iyi cikar insallah.Ama fsh yukselmeye basladiysa alarm calmaya baslamis demektir rezerv azaliyor yani bize dusen kalan yumurtalardan kalitelileri yakalamaya calisip degerlendirmek.Çok teşekkürler bilgiler için FKB. Ben bugün test oldum. FSH 11 çıktı. Estrediol E2 <20.. Özellikle bu dikkatiimi çekti. Bunların haricince LH, TSH, Prolaktine bakıldı. Bir de çarşamba amh sonucum çıkacak. Yarın da doktora gidiyorum. Bakalm ne diyecek. FSH geçen ay 12 çıkmıştı. Nisandan beri bende üzüntü keder stres... Belki de çıkması doğal. Sen ne diyorsun bu sonuçlara? Sen bu arada acayip gençmişsim. Niye oluyor bu menepoz böyle??
canımcığım geçmiş olsun bu ay yumoşun vardı seninde çalışmaya devam oyun bozanlık yok hasta olsanda ihmal etmek yok çalışmasan sınıfta kalırsın sonra ona göre..Evet cok erken ve cok aci ama yapabilecek bir sey yok.Annem kaynakli muhtemelen genetik yani annem de erken menopoza girdi.Dnadaki mutasyonlardan kaynaklaniyor muhtemelen annemde 1 mutasyon varsa bende 5 mutasyon olmus ve o 36da girerken ben 20de yasiyorum bunu.Bilmiyorum cok dusunursem altindan kalkamiyorum kendim de sok oldum zaten ama ogreneli 1 yili gecti insan zamanla kabulleniyor.Fsh iyi canim ya yasina gore normal yani E2 dusmus evet cocuk istiyorsan erteleme hic amh da iyi cikar insallah.Ama fsh yukselmeye basladiysa alarm calmaya baslamis demektir rezerv azaliyor yani bize dusen kalan yumurtalardan kalitelileri yakalamaya calisip degerlendirmek.
Ben hic anlamam ovulasyon testi falan ya yarin alsam cikar mi acaba ama utanirim da istemeye simdi beeenDogru duzgun yumurtladigimi da dusunmuyom yeni de evliyim hic isim olmadi ovulasyon testi falan nasil kullanildigini bile bilmiyorum.Evde de hem misafir var hem de ben sifayi kaptim ya cok ciddi hic halim yok yumurtlama olduysa bile degerlendiremicem gibi yani.
kırmzılar geldi yeni bir umut doğdu ne güzell..tedaviye tekrar başlıycanmı canım..
Sen de demek yedin bugun kirmizi kart.bir yandan sevinir bir yandan uzulurz kirmizilara.ama bir baslangctr bu kirmizilar.tedaviye basliyorsun, folikul baktriyorsn.hadi bakalm hayirlisi insallh...
evet canım yeni bir başlangıç hayırlısı bakalım..yarın dr gidecem evet canım komen e devam dr 6 aylık süresi vardır demiştii bakalım artıkk ..
evet canım yarın gidecem ultrasyona bakacaktı dr hayırlısı olsun ..
yeni gördüm mesajınızı, korkmayın ve de üzülmeyin demek istiyorum ama ne kadar zor olduğunu hem kendimden hemde diğer arkadaşlarımdan biliyorum, yaşınızda bir problem yok zaten yaşlada çok ilgili değil kanımca, tahlillerinizi yaptırın önlem alınsın dr. tedaviye başlasın, ayrıca eşte sorun yoksa doğal yoldan ve aşılama ile bebek olabilir,tedavi olmak kötü birşey değilki,sadece biraz zaman biraz sabır biraz güç ve birazda maddiyat istiyor.bende 2,5 yıllık evli ve 32 yaşındayım, bir yola girdik Allah sonumuzu hayretsin...iyi akşamlar..
ben evliyim transvajinal us de baktı doktor ama yumurta rezervi için birşey demedi.. evliyim 2.5 yıllık 30 yaşındayım..
Benim annemde 38 yaşında başlamış menapoza ilaçla uzatmış doktoru.. zaten genetik faktörler ilk sırada geliyor menapozda malesef
adetimin2. günündeyim yarın sabah tahlil vermeye gideceğim.. standartlara artı olarak amh istedi onuda yaptıracağım çok korkuyorum
devlet hastanesinde anestezi yok, özelde istenebiliyor,ancak dedimmi hatırlamıyorum 10-15 dk sürüyor, böyle kısa bir işlem için narkoza değmeyebiliyor,genede herkesin ağrı eşiği farklı saygı duymak gerekir.siz dr.unuza iyice danışın.sanırım amh sonucu çıkınca gideceksiniz.Yarın bu rahim filmini de sorayım doktoruma :) Anestezi alabiliyormuyuz?
hayırlısı canım benim, hiç üzülme önümüzdeki maçlara bakalım...kısmet nasipkızlar iyi geceler ben adet olduum hayırlısı bakalım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?