Emos bir cumlen var ya aglatti beni canimmm.baskalarinin sokaga attigin hayal edemiyoruz demissin.rabbim su mubarek ay yuzune hayallerden ote gercek yapsin.tez vakitte rahmine dusursun kuzunu bitanemmmYorum yazan herkesten ALLAH RAZI OLSUN ARKADASLARIM. .çok Sağolun iyiki varsınız iyiki tanıdım sizleri. Biliyorum eşimle çok zor evlendik çok bekledik çok agladım sma sonunda Kavuştuk. .çok şükür çok seviyorum onu oda beni..o bana iyi davrandikca ona çocuk veremedigim için hisleniyorum. .belki saçma gelecek ama sırf onu düşündüğüm baba olmasını istediğim için...ALLAHIM ICIMIZI BILIYOR. ..BASKALARININ SOKAGA ATTIGINI HAYAL BILE EDEMIYORUZ SABIRSIZLIKLA bekliyoruz. ..HERAY ADET TE GIDECEM DR A YUMURTALARIMI TAKIM ETTIRECEM BAKALIM DR UN DEDIGI GIBI MI OLACAK HIC COGALMAYACAK MI GERCEKTEN YOKSA ARTACAK MI..INŞALLAH ARTAR OZAMAN ŞARTLARI ZORLAYACAM ZATEN ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE YAPTIRMAYI HIC ISTEMIYORDUM BAKALIM ONUMUZDEKI GÜNLERDE NE OLACAK..2 SENEDIR AGLIYORUM ARTIK BITKI INSANLAR BENDEN..ŞANLI BEBEGIM OLSA HERSEY ÇOK GÜZEL OLACAK GIBI GELIYOR. .ASLINDA SUAN DA HERSEY ÇOK GÜZEL AMA BEBEK ÇOK BÜYÜK BIR BOSLUKMUS BU HAYATTA..ALLAHIM EVLATSIZ KOYMA BIZLERI
Eee peki annede var diyelim niye hala da teyze de yok bu sendrom off kurcaladikca karisiyo kafamiz .mozaik turner nedir ya onlarda cucelik filan oluyor diye biliyorum.bitanem kafama takilan su ee benim tek yumurtam var pgt yapildi ve bu sendrom cikti ee ne olacak yani ben hic cocuk yapamayacak miyim.bu arada degerlerin cok guzel e2 80 den dusuk olmali fsh de cok iyi follikulun iyiyse hemen baslarlar canim degerlerin gayet iyiCanim evet kizlarda erken menopoz erkeklerde zeka geriligi sebebiymis bu gen.Gendeki tekrar ne kadar fazlaysa o kadar erken over yetmezlik goruluyormus hatta.Frajil x sendromu diye geciyor.Gen de anneden alinabiliyor zaten canim belki de annelerimizdeki erken menopozun bizde cikma sebebi bu.Ama tabi olmayadabilir bana doktor mozaik turner misin acaba dedi ama karyotipim normal cikmisti insallah bu da yoktur ama nedense sebep bu gibi geliyor insallah yaniliyorumdur.Evet dondurma cok pahaliymis ya ben en fazla bin tldir diyordum.Ezgi 67 e2 yuksek mi , bilgin var mi fsh 8.30 e2 67 cikti normal adetimin 2. Gunu bu.
Canim benim hic oyle dusunme bir bebek olsa her sey duzelecek diye Allah korusun bebegin olacak sakat olacak belki belki down sendromlu olacak belki olacak kaybedeceksin belki daha kotu hastaligi olacak onla birlikte her gun sen de kahrolacaksin vs vs bir suru ihtimal hep hayirlisini dilemek lazim.Bak ben lisede derdim ki ahh su univ sinavini bir atlatsam hayatim ne guzel olacak diye hep stres yapardim o sinavi , sonra sinava girdim iyi bir derece yaptim havalara uctum sevincten simdi ankarada iyi köklü bir okulda tip okuyorum ama bak beni otede ne sorunlar bekliyormus haberim bile yokmus.Simdi lise gunlerimi mumla ariyorum inan bana ne rahat gunlermis hic derdim yokmus benim.Su an kafamda milyonlarca dusunce okudugum okulun ne tadi kaldi bir sey bitirebilecek miyim ondan bile emin degilim bebek olursa eger.Diyecegim o ki hakkinda hayirlisini iste canim.Ben her gun hastaneye gidiyorum ellerinde bebekler sakat cocuklar vs ne insanlar var insan sukrediyor , hakkinda hayirlisi olsun canim Allah gonlune gore versin.Sana boyle diyorum ama bakma kendim de senden farksizim hayatim kaymis gibi geliyor cok uzuluyorum , insallah bugunler gecer gider en kisa zamanda hepimizin gonlune gore olur her sey.Yorum yazan herkesten ALLAH RAZI OLSUN ARKADASLARIM. .çok Sağolun iyiki varsınız iyiki tanıdım sizleri. Biliyorum eşimle çok zor evlendik çok bekledik çok agladım sma sonunda Kavuştuk. .çok şükür çok seviyorum onu oda beni..o bana iyi davrandikca ona çocuk veremedigim için hisleniyorum. .belki saçma gelecek ama sırf onu düşündüğüm baba olmasını istediğim için...ALLAHIM ICIMIZI BILIYOR. ..BASKALARININ SOKAGA ATTIGINI HAYAL BILE EDEMIYORUZ SABIRSIZLIKLA bekliyoruz. ..HERAY ADET TE GIDECEM DR A YUMURTALARIMI TAKIM ETTIRECEM BAKALIM DR UN DEDIGI GIBI MI OLACAK HIC COGALMAYACAK MI GERCEKTEN YOKSA ARTACAK MI..INŞALLAH ARTAR OZAMAN ŞARTLARI ZORLAYACAM ZATEN ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE YAPTIRMAYI HIC ISTEMIYORDUM BAKALIM ONUMUZDEKI GÜNLERDE NE OLACAK..2 SENEDIR AGLIYORUM ARTIK BITKI INSANLAR BENDEN..ŞANLI BEBEGIM OLSA HERSEY ÇOK GÜZEL OLACAK GIBI GELIYOR. .ASLINDA SUAN DA HERSEY ÇOK GÜZEL AMA BEBEK ÇOK BÜYÜK BIR BOSLUKMUS BU HAYATTA..ALLAHIM EVLATSIZ KOYMA BIZLERI
cnmm bugün ikimiz de iyice hislenmişiz.. talım Rabbim inşallah bize de yaşatacak o günlere biz duamızı yapalım elimizden geleni yapalım.. ben de eşimin askere gitme durumu var biliyosun o yüzden sıkılıyorum ister istemez. ama ne kadar sıkılsak da olacağına varıyor her şey.inşallah rabbim tez amanda hayallerimizi gerçeğe en hayırlı ve güzel haliyle gerçekleştirir...ahh evimizin çiçekleri bir gelsinler neler edicem ben ona....anneyi ağlatmak da neymiş bakalım öpücüklerle sarmalıycam onu...sen de iyi şeyer düşün cnm inşallah rabbim doğru adımlar attırır hepimize..Yorum yazan herkesten ALLAH RAZI OLSUN ARKADASLARIM. .çok Sağolun iyiki varsınız iyiki tanıdım sizleri. Biliyorum eşimle çok zor evlendik çok bekledik çok agladım sma sonunda Kavuştuk. .çok şükür çok seviyorum onu oda beni..o bana iyi davrandikca ona çocuk veremedigim için hisleniyorum. .belki saçma gelecek ama sırf onu düşündüğüm baba olmasını istediğim için...ALLAHIM ICIMIZI BILIYOR. ..BASKALARININ SOKAGA ATTIGINI HAYAL BILE EDEMIYORUZ SABIRSIZLIKLA bekliyoruz. ..HERAY ADET TE GIDECEM DR A YUMURTALARIMI TAKIM ETTIRECEM BAKALIM DR UN DEDIGI GIBI MI OLACAK HIC COGALMAYACAK MI GERCEKTEN YOKSA ARTACAK MI..INŞALLAH ARTAR OZAMAN ŞARTLARI ZORLAYACAM ZATEN ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE YAPTIRMAYI HIC ISTEMIYORDUM BAKALIM ONUMUZDEKI GÜNLERDE NE OLACAK..2 SENEDIR AGLIYORUM ARTIK BITKI INSANLAR BENDEN..ŞANLI BEBEGIM OLSA HERSEY ÇOK GÜZEL OLACAK GIBI GELIYOR. .ASLINDA SUAN DA HERSEY ÇOK GÜZEL AMA BEBEK ÇOK BÜYÜK BIR BOSLUKMUS BU HAYATTA..ALLAHIM EVLATSIZ KOYMA BIZLERI
cnm ilaç kargodaymış.sen ilaca ne zaman başladın adetin belli bir günü mü? bir de ilaçtan kaç tane alıyordun ? günde bir tane akşamları alsam uygun mudur sen ce?? EZGİM10 SEN NASIL KULLANIYORDUN GÜLÜM YA?Canim ben de o iki seyden korkarak basladim ama kilo olarak da tuylenme olarak da belirgin bir sey olmadi.Yani eskiye gore bir degisiklik hissetmedim , tartiya cikmadim ama kilom da ayni bence belki bir kilo falan artmistir onun da sebebi esimin gece yeme aliskanligina beni de dahil etmesi bence DHEA degil sebep :) uyku olarak da cok yoruldugum icin uykum geliyor ama oyle gun icinde asiri bir uyku halim yok benim.Yani ictigim hicbir hap da belirgin bir yan etki yasamadim ben canim cok korkma o kadar bir anda sisirip tuylendiren ilaclar degilmis ben de baya korkmustum oyle olacam diye :) kullan bence de kimde yarayip yaramadigi belli olmuyor ama ben bu ayki sonucumda.ictigim haplarin etkisinin oldugunu dusunuyorum acikcasi.
Canim herkesin genetik yapisi farkli bu kizkardesimin mavi gozlu olmasi benim yesil olmam gibi yani genler farkli farkli aktariliyor herkese.Bana a geni cok geliyor ona az geliyor bende erken menopoz oluyor onda olmuyor gibi ama annede olmasi cocuk icin risk neden alma ihtimali fazla cunku.O sekilde yani.Senin dedigin turner sendromu bir tane x geni yok onlarda hic yumurta olmuyor yumurtaliklar kör oluyor hatta gelismemis oluyor yani boyun kisa yeleli boyun var vs tipik goruntuleri var.Mozaik turnerda da genel olarak 46xxsin ama bazi hucrelerin 45xo karisik yani disardan normalsin ama o x geni eksik olan hucreler menopozun erken olmasina sebebiyet veriyor yumurtaliklari etkiliyor cunku x geni.Umarim anlatabildim canim.Off hic sorma benim merkez genetik ustune kurulu ondan daha titizler herhalde pgt yapalim falan diyecekler dedigin gibi tek embriyo oldu gen bozuklugu cikti orda karari anne verecek herhalde ama muhtemelen iptal edilir tedavi benim de kafam karisik yarin unutmazsam sorarim doktora.80 alti normalse iyi canim bana da DHEA yaradi herhalde doktor 10 a yaklasabilse degerlerin cok iyi olur ama 20de falan kalirsa da uzulme oteki ay bakariz ilaclara devam edersin demisti 10un bile altina dustu fsh ben DHEAya yordum bunu.Eee peki annede var diyelim niye hala da teyze de yok bu sendrom off kurcaladikca karisiyo kafamiz .mozaik turner nedir ya onlarda cucelik filan oluyor diye biliyorum.bitanem kafama takilan su ee benim tek yumurtam var pgt yapildi ve bu sendrom cikti ee ne olacak yani ben hic cocuk yapamayacak miyim.bu arada degerlerin cok guzel e2 80 den dusuk olmali fsh de cok iyi follikulun iyiyse hemen baslarlar canim degerlerin gayet iyi
Gunde 3 kere kullan dedi bana doktorum ister sabah oglen aksam al istersen 3unu bir al dedi ben de ucunu bir aldim hep bazen sabah ictim bazen aksam ama genelde aksam ictim.Bir de tok karnina aliniyordu sanirim o yuzden aksam iciyorum hep.cnm ilaç kargodaymış.sen ilaca ne zaman başladın adetin belli bir günü mü? bir de ilaçtan kaç tane alıyordun ? günde bir tane akşamları alsam uygun mudur sen ce?? EZGİM10 SEN NASIL KULLANIYORDUN GÜLÜM YA?
Ayyy benim de kafami cok karistirdin yaaa tirstim su an kizimin menopoza erken girecegini tahmin ediyorum ama rabbim esirgesin zeka geriligi filan kotu ..bu genetik ne belaymis ya .bu arada evet dhea cok etkiliyor bende de etkili olmustu canim.Canim herkesin genetik yapisi farkli bu kizkardesimin mavi gozlu olmasi benim yesil olmam gibi yani genler farkli farkli aktariliyor herkese.Bana a geni cok geliyor ona az geliyor bende erken menopoz oluyor onda olmuyor gibi ama annede olmasi cocuk icin risk neden alma ihtimali fazla cunku.O sekilde yani.Senin dedigin turner sendromu bir tane x geni yok onlarda hic yumurta olmuyor yumurtaliklar kör oluyor hatta gelismemis oluyor yani boyun kisa yeleli boyun var vs tipik goruntuleri var.Mozaik turnerda da genel olarak 46xxsin ama bazi hucrelerin 45xo karisik yani disardan normalsin ama o x geni eksik olan hucreler menopozun erken olmasina sebebiyet veriyor yumurtaliklari etkiliyor cunku x geni.Umarim anlatabildim canim.Off hic sorma benim merkez genetik ustune kurulu ondan daha titizler herhalde pgt yapalim falan diyecekler dedigin gibi tek embriyo oldu gen bozuklugu cikti orda karari anne verecek herhalde ama muhtemelen iptal edilir tedavi benim de kafam karisik yarin unutmazsam sorarim doktora.80 alti normalse iyi canim bana da DHEA yaradi herhalde doktor 10 a yaklasabilse degerlerin cok iyi olur ama 20de falan kalirsa da uzulme oteki ay bakariz ilaclara devam edersin demisti 10un bile altina dustu fsh ben DHEAya yordum bunu.
Canim ben gunde 2 defa yemeklerle yada yemegin ardindan ictim sabah ve aksamcnm ilaç kargodaymış.sen ilaca ne zaman başladın adetin belli bir günü mü? bir de ilaçtan kaç tane alıyordun ? günde bir tane akşamları alsam uygun mudur sen ce?? EZGİM10 SEN NASIL KULLANIYORDUN GÜLÜM YA?
Kizlarda zeka geriligi sebebi degil canim erkeklerde oyle korkma sen :) erken menopoz icin risk altinda olur ama o kismet ya bence de baksana gorumcenin annesinde var kendinde yok , ya da bizim annelerimiz 30larda girmis biz 20lerde bazisinin annesinde hic yok kendinde var vs kaderinde varsa oluyor yani kafani yorma kizini takip ettirirsin ihmal etmezsin yumurta dondurursunuz vs onun zamanina neler cikar neler yumurta dondurma teknolojisi bile gelisir.Ben bi de anneme keske bizi erkek dogursaydin demistim yani takilarak demistim ciddi degil ama ettigim lafin farkinda degilmisim eger bu gen bozuksa insallah cikmaz ya basima bir de pgt isi.Ayyy benim de kafami cok karistirdin yaaa tirstim su an kizimin menopoza erken girecegini tahmin ediyorum ama rabbim esirgesin zeka geriligi filan kotu ..bu genetik ne belaymis ya .bu arada evet dhea cok etkiliyor bende de etkili olmustu canim.
Iyi de 20 li yaslarda annemin fsh sine baksalar anneminki de yuksek cikardi bitanem.biz menopoza girmedik ki canim benim bir kadina menopoz demek icin uc kez ust uste olculen fsh nin 40 tan yuksek e2 nin 20 nin altinda olmasi lazimmis .ayrica hic follikul olmamasi lazim ve rahimin kalinlasmamasi lazim.amh si 0.1 olan biri 6 ila 9 yil arasinda giriyormus menopoza yani bizimki de annelerimizin yasina denk gelecek.ama annelerimiz bizim gibi kafaya takmafiklari icin o an bi yumurta denk gelmis olmus benim annem menopoza 1 yil kala dogurmus.gorumcemin de adetleri cok duzensiz 4 ayda bir adet oluyor ama nasil denk getiriyo bilemiyorum hemen hamile kaliyor.hic de adetim duzensiz diye kafama takmadim gitmem dr a diyor 30 yasinda o daKizlarda zeka geriligi sebebi degil canim erkeklerde oyle korkma sen :) erken menopoz icin risk altinda olur ama o kismet ya bence de baksana gorumcenin annesinde var kendinde yok , ya da bizim annelerimiz 30larda girmis biz 20lerde bazisinin annesinde hic yok kendinde var vs kaderinde varsa oluyor yani kafani yorma kizini takip ettirirsin ihmal etmezsin yumurta dondurursunuz vs onun zamanina neler cikar neler yumurta dondurma teknolojisi bile gelisir.Ben bi de anneme keske bizi erkek dogursaydin demistim yani takilarak demistim ciddi degil ama ettigim lafin farkinda degilmisim eger bu gen bozuksa insallah cikmaz ya basima bir de pgt isi.
Canim bana cok mantiksiz geliyo bu pgt isi.sen bu geni tasiyorsan olusan embriyoya bakacaklar erkekse zeka geriligi kizsa erken menopoz riski tasiyacak bu konuda hem fikiriz sanirim.eee kiz olursa biz bu ihtimali biliyoruz zaten.erkekse cinsiyet yok koymayin embriyoyu mu diyeceksin .bu kadari da Allahin takdirine mudahale olur sen bilirsin yine de .herseyi duzgun olsa da sagliksiz cocuk doguran da cok hicbiseyin garantisi yok ki.ben uclu dortlu testleri bile yaptirmadim dovn sendromlu dese ne yapacagim ki bunlar biraz da imtihan canim.saglikli cocuk dogursanda imtihanin varsa bundan kacilmazKizlarda zeka geriligi sebebi degil canim erkeklerde oyle korkma sen :) erken menopoz icin risk altinda olur ama o kismet ya bence de baksana gorumcenin annesinde var kendinde yok , ya da bizim annelerimiz 30larda girmis biz 20lerde bazisinin annesinde hic yok kendinde var vs kaderinde varsa oluyor yani kafani yorma kizini takip ettirirsin ihmal etmezsin yumurta dondurursunuz vs onun zamanina neler cikar neler yumurta dondurma teknolojisi bile gelisir.Ben bi de anneme keske bizi erkek dogursaydin demistim yani takilarak demistim ciddi degil ama ettigim lafin farkinda degilmisim eger bu gen bozuksa insallah cikmaz ya basima bir de pgt isi.
Canim.sen belki 30una varirsin ama benim 30uma nerden baksan 10 yil var o yuzden ben en gec 26-27de de kesin girerim diye dusunuyorum acikcasi.Yani fshin 10u asmasi artik menopoz surecinin basladigini gosterir bu kiminde 5 yil surer kiminde 10 yil.Bu kisinin o surecten sonra yumurta tuketme hizina bagli ama fshin 10 u asmasi belirgin bir gostergedir menopoz sureci icin.Benim fsh 6 ayda 10dan 30a cikti e2im 9 du o olcumde cok uzun surecegini sanmiyorum acikcasi.Annenin 20li yaslarda fshinin yuksek cikmasi icin menopoz surecinin 15 yil falan olmasi gerekir o da ucuk bir sure.Muhtemelen annelerimizde 30dan sonra fsh yukselmesi basladi en azindan benimkinde oyle cunku bana ilk ay hamile kalmis ama kardesimde uzun surmus doktora gitmis vs demek ki yumurtalar kalitesizlesmeye baslamis artik tam adetten kesilmesi de 36 falan olmus ama annem hic ilac kullanmadim diyor cylo falan belki ilac kullansa 40a yaklasirdi.Tam anlamiyla menopoz degiliz ama menopoz surecindeyiz bu bir gercek.Iyi de 20 li yaslarda annemin fsh sine baksalar anneminki de yuksek cikardi bitanem.biz menopoza girmedik ki canim benim bir kadina menopoz demek icin uc kez ust uste olculen fsh nin 40 tan yuksek e2 nin 20 nin altinda olmasi lazimmis .ayrica hic follikul olmamasi lazim ve rahimin kalinlasmamasi lazim.amh si 0.1 olan biri 6 ila 9 yil arasinda giriyormus menopoza yani bizimki de annelerimizin yasina denk gelecek.ama annelerimiz bizim gibi kafaya takmafiklari icin o an bi yumurta denk gelmis olmus benim annem menopoza 1 yil kala dogurmus.gorumcemin de adetleri cok duzensiz 4 ayda bir adet oluyor ama nasil denk getiriyo bilemiyorum hemen hamile kaliyor.hic de adetim duzensiz diye kafama takmadim gitmem dr a diyor 30 yasinda o da
Pgt ile cocuk sahibi olan cok insan var canim.O zaman o da Allahin isine karismak oluyor oyle bakarsan olaya.Insanlar 3-4 dusuk yapiyor sebebi arastiriliyor bir gende bozukluk cikiyor demek ki annenin dogal hamilelikleri veya ilk tup bebek denemeleri hep o gende bozukluk olan embriyolara denk gelmis.Tarama yapilip sagliklilar eleniyor bu kez cocuk dusmuyor yasiyor.Onlardaki genetik bozukluk dusuge sebep veriyor bizdeki vermiyor ama sonucta sagliksiz bir cocuk doguyor.Erken menopoz neyse ama zeka geriligi buyuk sorumluluk canim.Tek embriyoda ne olur bilmiyorum ama 3-4 embriyo olursa bende sagliklilarin transferini isterim acikcasi ama biz o kadinlar kadar sansli degiliz 3-4 embriyo bulmamiz cok zor.Tek embriyo,erkek, gende bozukluk 3u birarada olursa ne yaparim bilmiyorum.Insallah gende bozukluk cikmaz da gerek kalmaz bunlari dusunmeye , bazen bilmemek daha iyi sanirim ya ne guzel sana hic dememisler bunu o sekilde yola devam etmissin benim su an kafam karisik ama zaten bir suru derdim varken olmayan derdi de sirtima almak istemiyorum.Umarim bunlari dusunmeye hic gerek kalmaz bunlar zor secimler.Zaten bu isin maddi boyutu da var o da ayri dert.Belki ben de ne olursa kabulum der transfer ettiririm bilemem su an o asamaya gelmedim zaten.Yasayacagin varsa yasarsin bundan kacinilmaz bence de.Canim bana cok mantiksiz geliyo bu pgt isi.sen bu geni tasiyorsan olusan embriyoya bakacaklar erkekse zeka geriligi kizsa erken menopoz riski tasiyacak bu konuda hem fikiriz sanirim.eee kiz olursa biz bu ihtimali biliyoruz zaten.erkekse cinsiyet yok koymayin embriyoyu mu diyeceksin .bu kadari da Allahin takdirine mudahale olur sen bilirsin yine de .herseyi duzgun olsa da sagliksiz cocuk doguran da cok hicbiseyin garantisi yok ki.ben uclu dortlu testleri bile yaptirmadim dovn sendromlu dese ne yapacagim ki bunlar biraz da imtihan canim.saglikli cocuk dogursanda imtihanin varsa bundan kacilmaz
Canimmmm cunku Allah bizleri o duyguyla yaratmis anne olma icgudumuz hep baskin oluyor.eslerimiz hep cocuk ikinci plan olmasada olur demiyorlar mi.kadin olarak duygusaliz kirilganiz.bu sikinti tamamen Allahtan tatlim.ondan umudumuzu kesmeyelim emosum
Emos bir cumlen var ya aglatti beni canimmm.baskalarinin sokaga attigin hayal edemiyoruz demissin.rabbim su mubarek ay yuzune hayallerden ote gercek yapsin.tez vakitte rahmine dusursun kuzunu bitanemmm
Canim benim hic oyle dusunme bir bebek olsa her sey duzelecek diye Allah korusun bebegin olacak sakat olacak belki belki down sendromlu olacak belki olacak kaybedeceksin belki daha kotu hastaligi olacak onla birlikte her gun sen de kahrolacaksin vs vs bir suru ihtimal hep hayirlisini dilemek lazim.Bak ben lisede derdim ki ahh su univ sinavini bir atlatsam hayatim ne guzel olacak diye hep stres yapardim o sinavi , sonra sinava girdim iyi bir derece yaptim havalara uctum sevincten simdi ankarada iyi köklü bir okulda tip okuyorum ama bak beni otede ne sorunlar bekliyormus haberim bile yokmus.Simdi lise gunlerimi mumla ariyorum inan bana ne rahat gunlermis hic derdim yokmus benim.Su an kafamda milyonlarca dusunce okudugum okulun ne tadi kaldi bir sey bitirebilecek miyim ondan bile emin degilim bebek olursa eger.Diyecegim o ki hakkinda hayirlisini iste canim.Ben her gun hastaneye gidiyorum ellerinde bebekler sakat cocuklar vs ne insanlar var insan sukrediyor , hakkinda hayirlisi olsun canim Allah gonlune gore versin.Sana boyle diyorum ama bakma kendim de senden farksizim hayatim kaymis gibi geliyor cok uzuluyorum , insallah bugunler gecer gider en kisa zamanda hepimizin gonlune gore olur her sey.
cnmm bugün ikimiz de iyice hislenmişiz.. talım Rabbim inşallah bize de yaşatacak o günlere biz duamızı yapalım elimizden geleni yapalım.. ben de eşimin askere gitme durumu var biliyosun o yüzden sıkılıyorum ister istemez. ama ne kadar sıkılsak da olacağına varıyor her şey.inşallah rabbim tez amanda hayallerimizi gerçeğe en hayırlı ve güzel haliyle gerçekleştirir...ahh evimizin çiçekleri bir gelsinler neler edicem ben ona....anneyi ağlatmak da neymiş bakalım öpücüklerle sarmalıycam onu...sen de iyi şeyer düşün cnm inşallah rabbim doğru adımlar attırır hepimize..
Yok tatlım özel değil hiç,iş durumları bizimki,2 mizde özel sektör de çalışıyoruz eşimin işi küçük bir ilçede,ben orda iş bulamıyorum,eşimde ank.da kendininki kadar iyi iş bulamıyor, şimdiki işimde 10 sene olacak çalıştığım,evim eşimin lü yanında,az biraz borcumuz var tek maaşla geçim çok zor, şimdi birde tedavi başladı, hafta içi annemle kalıyorum , haftasonu eşime gidiyorum, bizimkide böyle çok zor oluyor bebiş işi biraz da bundan ertelendi işte, sen beni çok iyi anlarsın,eşten ayrı olmak çok zor, ekmek parası işte, artık ağır geliyor ama Rabbim bir yol gösterir inşallahSekercim esinle neden ayrisiniz ozel degilse tabi soylemeyebilirsin.biz de gecen yil ayriydik gecen yaz evlendik kac ay ayri kaldik cok cok zor tatlim seni anliyorum rabbim sabir versin ben depresyona girm8stim fsh sikintisi bir de ayri kalma agir geliyodu bana.bizde ogretmeniz canim es ozrunden tayinim cikmiyordu ...ben koyde bir basima kaliyordum
Canim.sen belki 30una varirsin ama benim 30uma nerden baksan 10 yil var o yuzden ben en gec 26-27de de kesin girerim diye dusunuyorum acikcasi.Yani fshin 10u asmasi artik menopoz surecinin basladigini gosterir bu kiminde 5 yil surer kiminde 10 yil.Bu kisinin o surecten sonra yumurta tuketme hizina bagli ama fshin 10 u asmasi belirgin bir gostergedir menopoz sureci icin.Benim fsh 6 ayda 10dan 30a cikti e2im 9 du o olcumde cok uzun surecegini sanmiyorum acikcasi.Annenin 20li yaslarda fshinin yuksek cikmasi icin menopoz surecinin 15 yil falan olmasi gerekir o da ucuk bir sure.Muhtemelen annelerimizde 30dan sonra fsh yukselmesi basladi en azindan benimkinde oyle cunku bana ilk ay hamile kalmis ama kardesimde uzun surmus doktora gitmis vs demek ki yumurtalar kalitesizlesmeye baslamis artik tam adetten kesilmesi de 36 falan olmus ama annem hic ilac kullanmadim diyor cylo falan belki ilac kullansa 40a yaklasirdi.Tam anlamiyla menopoz degiliz ama menopoz surecindeyiz bu bir gercek.
Ya ben de bizim durum icin diyorum tatlim o dedigin kadinlarin 20 yumurtasi oluyor icinden seciyolar ama bizim hepi topu bir elin parmagini gecmiyor.erkek kardesin varmi senin benim erkek kardeslerimde yok bu sorun madem oyle anneden geciyor.valla hicbi dr soylemedi bana bilmemem de iyi olmus .bence sen de cok takilma tatlim . Annemin fsh sinin 30 dan sonra yukseldigini dusunmuyorum cunku annemin kac yil olmamis cocugu sonra ilk ben olmusum dr a gitmis yumurtalarin zayif demis dr benden sonra 2 tane daha oldu.hemde kac yil arayla .sanirim annem az yumurtluyordu fakat yumurtasi kaliteli oluyordu dr banna da oyle demisti fazlasiyla anneme cekmisim sanirim.Pgt ile cocuk sahibi olan cok insan var canim.O zaman o da Allahin isine karismak oluyor oyle bakarsan olaya.Insanlar 3-4 dusuk yapiyor sebebi arastiriliyor bir gende bozukluk cikiyor demek ki annenin dogal hamilelikleri veya ilk tup bebek denemeleri hep o gende bozukluk olan embriyolara denk gelmis.Tarama yapilip sagliklilar eleniyor bu kez cocuk dusmuyor yasiyor.Onlardaki genetik bozukluk dusuge sebep veriyor bizdeki vermiyor ama sonucta sagliksiz bir cocuk doguyor.Erken menopoz neyse ama zeka geriligi buyuk sorumluluk canim.Tek embriyoda ne olur bilmiyorum ama 3-4 embriyo olursa bende sagliklilarin transferini isterim acikcasi ama biz o kadinlar kadar sansli degiliz 3-4 embriyo bulmamiz cok zor.Tek embriyo,erkek, gende bozukluk 3u birarada olursa ne yaparim bilmiyorum.Insallah gende bozukluk cikmaz da gerek kalmaz bunlari dusunmeye , bazen bilmemek daha iyi sanirim ya ne guzel sana hic dememisler bunu o sekilde yola devam etmissin benim su an kafam karisik ama zaten bir suru derdim varken olmayan derdi de sirtima almak istemiyorum.Umarim bunlari dusunmeye hic gerek kalmaz bunlar zor secimler.Zaten bu isin maddi boyutu da var o da ayri dert.Belki ben de ne olursa kabulum der transfer ettiririm bilemem su an o asamaya gelmedim zaten.Yasayacagin varsa yasarsin bundan kacinilmaz bence de.
Bir de bu pgt isleminde cinsiyet secme var mi onu da sor tatlim turkiyede yasak diye biliyorum.Pgt ile cocuk sahibi olan cok insan var canim.O zaman o da Allahin isine karismak oluyor oyle bakarsan olaya.Insanlar 3-4 dusuk yapiyor sebebi arastiriliyor bir gende bozukluk cikiyor demek ki annenin dogal hamilelikleri veya ilk tup bebek denemeleri hep o gende bozukluk olan embriyolara denk gelmis.Tarama yapilip sagliklilar eleniyor bu kez cocuk dusmuyor yasiyor.Onlardaki genetik bozukluk dusuge sebep veriyor bizdeki vermiyor ama sonucta sagliksiz bir cocuk doguyor.Erken menopoz neyse ama zeka geriligi buyuk sorumluluk canim.Tek embriyoda ne olur bilmiyorum ama 3-4 embriyo olursa bende sagliklilarin transferini isterim acikcasi ama biz o kadinlar kadar sansli degiliz 3-4 embriyo bulmamiz cok zor.Tek embriyo,erkek, gende bozukluk 3u birarada olursa ne yaparim bilmiyorum.Insallah gende bozukluk cikmaz da gerek kalmaz bunlari dusunmeye , bazen bilmemek daha iyi sanirim ya ne guzel sana hic dememisler bunu o sekilde yola devam etmissin benim su an kafam karisik ama zaten bir suru derdim varken olmayan derdi de sirtima almak istemiyorum.Umarim bunlari dusunmeye hic gerek kalmaz bunlar zor secimler.Zaten bu isin maddi boyutu da var o da ayri dert.Belki ben de ne olursa kabulum der transfer ettiririm bilemem su an o asamaya gelmedim zaten.Yasayacagin varsa yasarsin bundan kacinilmaz bence de.
Anlamazmiyim tatlim Rabbim yardimciniz olsun ya bir de bu durum ust uste gelmis.ama sen guclu bir kizsin bu durumunu hic bozmaYok tatlım özel değil hiç,iş durumları bizimki,2 mizde özel sektör de çalışıyoruz eşimin işi küçük bir ilçede,ben orda iş bulamıyorum,eşimde ank.da kendininki kadar iyi iş bulamıyor, şimdiki işimde 10 sene olacak çalıştığım,evim eşimin lü yanında,az biraz borcumuz var tek maaşla geçim çok zor, şimdi birde tedavi başladı, hafta içi annemle kalıyorum , haftasonu eşime gidiyorum, bizimkide böyle çok zor oluyor bebiş işi biraz da bundan ertelendi işte, sen beni çok iyi anlarsın,eşten ayrı olmak çok zor, ekmek parası işte, artık ağır geliyor ama Rabbim bir yol gösterir inşallah
canım üst üste tüp bebek düşüklerinde pgt yapılıyor diye biliyorum çok emriyosu olanlara tavsiye ediliyor genelde..pgt işleminde emriyodan tek hücre alarak yapılan bir işlemiş emriyoya zarar verilebiliyormuş bazen..bir arkadaş tüp bebek yaptırmıştı 9 denemesinde tutu 11 haftada kalbi durmuş bebeğin genetik için gönderilmişti cenin ve 37 kromoz çıkmış yani down sendromluymuş 11 haftada kalbi durmuştu kürtaj oldu onada doktoru pgt önermiş ama tek emriyoda biraz risk denilmiş ona onunda amh düşük en fala iki emriyosu oluyor..bu işler karışık işler canımcığım hiç kafamda basmıyor bu genetik olayına..benimde genetik testim çıktı bana doktorumu dediği şu biraz sorunluymuş ama hamile kalmaama engel değilmiş down sendromluçocuklarda görülüyomuş..normal 46xx ama bunların kolları varmış biri kısaymış canım sana testimin sonucunu yazsam yorumlayabilirmisin bilgin varmı nede olsa geleceğin doktoru sayılırsın..Pgt ile cocuk sahibi olan cok insan var canim.O zaman o da Allahin isine karismak oluyor oyle bakarsan olaya.Insanlar 3-4 dusuk yapiyor sebebi arastiriliyor bir gende bozukluk cikiyor demek ki annenin dogal hamilelikleri veya ilk tup bebek denemeleri hep o gende bozukluk olan embriyolara denk gelmis.Tarama yapilip sagliklilar eleniyor bu kez cocuk dusmuyor yasiyor.Onlardaki genetik bozukluk dusuge sebep veriyor bizdeki vermiyor ama sonucta sagliksiz bir cocuk doguyor.Erken menopoz neyse ama zeka geriligi buyuk sorumluluk canim.Tek embriyoda ne olur bilmiyorum ama 3-4 embriyo olursa bende sagliklilarin transferini isterim acikcasi ama biz o kadinlar kadar sansli degiliz 3-4 embriyo bulmamiz cok zor.Tek embriyo,erkek, gende bozukluk 3u birarada olursa ne yaparim bilmiyorum.Insallah gende bozukluk cikmaz da gerek kalmaz bunlari dusunmeye , bazen bilmemek daha iyi sanirim ya ne guzel sana hic dememisler bunu o sekilde yola devam etmissin benim su an kafam karisik ama zaten bir suru derdim varken olmayan derdi de sirtima almak istemiyorum.Umarim bunlari dusunmeye hic gerek kalmaz bunlar zor secimler.Zaten bu isin maddi boyutu da var o da ayri dert.Belki ben de ne olursa kabulum der transfer ettiririm bilemem su an o asamaya gelmedim zaten.Yasayacagin varsa yasarsin bundan kacinilmaz bence de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?