Erkek kardesim yok benim , demek ki sizde bu gen sebep degil ya da kardeslerinde yok.Insallah bizde de sebep degildir cunku bu erken menopoz sebeplerinden sadece bir tanesi herkeste sebep bu olacak diye bir kural kaide yok.Ya ben de bizim durum icin diyorum tatlim o dedigin kadinlarin 20 yumurtasi oluyor icinden seciyolar ama bizim hepi topu bir elin parmagini gecmiyor.erkek kardesin varmi senin benim erkek kardeslerimde yok bu sorun madem oyle anneden geciyor.valla hicbi dr soylemedi bana bilmemem de iyi olmus .bence sen de cok takilma tatlim . Annemin fsh sinin 30 dan sonra yukseldigini dusunmuyorum cunku annemin kac yil olmamis cocugu sonra ilk ben olmusum dr a gitmis yumurtalarin zayif demis dr benden sonra 2 tane daha oldu.hemde kac yil arayla .sanirim annem az yumurtluyordu fakat yumurtasi kaliteli oluyordu dr banna da oyle demisti fazlasiyla anneme cekmisim sanirim.
canımcığımkeşke imaknalrı biraz zorlayabilsen ben 3 kere binbir zorluklarla denedim tüp bebeği kredi ödüyoruz şimdi ama denedim olmadı diyorum içimde kalmadı ve üstelik sadec eşim çalışıyor..eşinle konuşsan bir kere güzel iyi bir merkezde denesen.anne kayınvaliden biraz destek lamazlarmı canım ya senin böyle üzüldüğünü gördükçe kahroluyorum..keşke madi imkanım ççook geniş olsa sana kendime başkasına yardımım dokunabilse senin ne hisetiğini çok iyi anlayabiliyorum..şöye bişey diyeyim birde canım merkez ve araştırma hastaneleri arasında pek fiyat farkı oynamıyor araştırmada 2500 rapor çıkartabilirsen rapor gecen merkezlerde 3500 diye biliyorum canım..şu rapor olayınıda bir araştır canım..ve araştırma hastanelerinin labortuvarları ne kadar iyi bizim nazlı yumoşlar o kadar hasaski dölenmesi için labortuvarda emriyologta çok önemli..Cok sagolun kader arkadaslarim ALLAH razı olsun hepinizden HEPIMIZ AYNI DERTTENIZ HEPIMIZ AYNI SEYLERI YASIYORUZ. .HISSEDIYORUZ. .BU DUYGUNUN NE KADAR DERINDEN ETKILEDIGINI NE KADAR BÜYÜK BIR BOSLUK OLDUĞUNU HEPIMIZ ÇOK IYI BILIYORUZ. .YA OLMAZSA YA HICBIR ZAMAN BU DUYGU YU YASAYAMAZSAM KORKUSU INSANI TUKETIYOR. ..BIR YANDAN BORÇLAR BIR YANDAN YUMURTA NIN AZ OLMASI MENOPOZDA SÜRECİ ÇOK YIPRANIYORUZ ISTERIM ISTEMEZ. ..ALLAHIM BÜYÜK INŞALLAH EN YAKIN EN HAYIRLI ZAMANDA VERIR YAVRULARIMIZI.INANIN ÖYLE ÇOK ISTIYORUM KI ARD ARDA 3 TANE DOGURACAM DIYORUM OKADAR ACIYOKI YYÜREĞİM. .TEKRAR HEPINIZE TEŞEKKÜR EDIYORUM KARDESLERIM DERDIME ORTAK OLDUĞUNUZ ICIN..HEPINIZI ÇOK SEVİYORUM IYI KI VARSINIZ IYI KI BENIM DOSTLARIMSINIZ. ..BUGUNLERDE GECECEK. ..NE DEDIK ALLAH VAR UMUT VAR..
Evet ya hem risk hem para hem yeni bir dert insallah cikmaz da bir de bununla ugrasmam ama bende yeterince sebep var aslinda frajil x sendromu olmayabilirim de , oyle umit ediyorum.Hele de az embriyoda tam sıkinti cok embriyon olsa neyse sagliklilari edelim dersinde bunda tam bicak sirti , dusunmek bile istemiyorum o asamayi.Ben de genetigi hic sevmem dersleri de hep zor olur hastaliklarinin tedavisi yoktur ve agirdir hep hastaliklari , evet kromozomlarin kollari var kisa ve uzun , p ve q diye onlarda hasar var demek ki sende aslinda cok anlayacagimi sanmiyorum onlar uzmanlik kismina girer sanirim isin hastalik boyutu yani ama yaz canim zarari olmaz belki esim anlar ona da sorarim :)canım üst üste tüp bebek düşüklerinde pgt yapılıyor diye biliyorum çok emriyosu olanlara tavsiye ediliyor genelde..pgt işleminde emriyodan tek hücre alarak yapılan bir işlemiş emriyoya zarar verilebiliyormuş bazen..bir arkadaş tüp bebek yaptırmıştı 9 denemesinde tutu 11 haftada kalbi durmuş bebeğin genetik için gönderilmişti cenin ve 37 kromoz çıkmış yani down sendromluymuş 11 haftada kalbi durmuştu kürtaj oldu onada doktoru pgt önermiş ama tek emriyoda biraz risk denilmiş ona onunda amh düşük en fala iki emriyosu oluyor..bu işler karışık işler canımcığım hiç kafamda basmıyor bu genetik olayına..benimde genetik testim çıktı bana doktorumu dediği şu biraz sorunluymuş ama hamile kalmaama engel değilmiş down sendromluçocuklarda görülüyomuş..normal 46xx ama bunların kolları varmış biri kısaymış canım sana testimin sonucunu yazsam yorumlayabilirmisin bilgin varmı nede olsa geleceğin doktoru sayılırsın..
kartotip : 46,xx,21pss yazıyor canım ya ne demek bu doktorumun dediğine göre önemsencek bişey değil diyor ben oraya takıldım geçen aile hekimine gösterdim net bir açıklama yapamadı..hamile kalırsam bebeğye gecicek bişey değilmiş..eşimin değerleride karyotip 46,xy yazıyor erkeklerde xy onu biliyorum bayanlarda xx ama 21neyine nesi eşimde 21 değer yok..biaraz karışık sordum kusura bakmaEvet ya hem risk hem para hem yeni bir dert insallah cikmaz da bir de bununla ugrasmam ama bende yeterince sebep var aslinda frajil x sendromu olmayabilirim de , oyle umit ediyorum.Hele de az embriyoda tam sıkinti cok embriyon olsa neyse sagliklilari edelim dersinde bunda tam bicak sirti , dusunmek bile istemiyorum o asamayi.Ben de genetigi hic sevmem dersleri de hep zor olur hastaliklarinin tedavisi yoktur ve agirdir hep hastaliklari , evet kromozomlarin kollari var kisa ve uzun , p ve q diye onlarda hasar var demek ki sende aslinda cok anlayacagimi sanmiyorum onlar uzmanlik kismina girer sanirim isin hastalik boyutu yani ama yaz canim zarari olmaz belki esim anlar ona da sorarim :)
Canim esin normal karyotip genetik sorun yok.Simdi soyle insanda 23 cift kromozom var.23 tane farkli tip kromozom yani.Toplam 46 tane.Bu kromozomlarin da uzun ve kisa kollari var.P kolu kisa kol demek , q kolu uzun kol.Senin 21. Kromozomunun p kolunda yani kisa kolunda bir bozukluk var.Normalde her kromozomdan 2 tane vardir , 23 cift yani ama down sendromlularda 21. Kromozomdan 3 tane vardir bir tane fazladir yani down sendromunun tiptaki diger adi trizomi 21 zaten.Senin de onlarla ayni kromozomda bozukluk var ama ss ne tip bir bozukluk ifade ediyor bilmiyorum acikcasi down sendromuyla alakasi yoktur muhtemelen onda kromozom fazla cunku sende bozukluk yani mutasyon olmus netten bi bakayim olmazsa ama onemli olsa doktorun soylerdi bence de cok kafani takma derim.kartotip : 46,xx,21pss yazıyor canım ya ne demek bu doktorumun dediğine göre önemsencek bişey değil diyor ben oraya takıldım geçen aile hekimine gösterdim net bir açıklama yapamadı..hamile kalırsam bebeğye gecicek bişey değilmiş..eşimin değerleride karyotip 46,xy yazıyor erkeklerde xy onu biliyorum bayanlarda xx ama 21neyine nesi eşimde 21 değer yok..biaraz karışık sordum kusura bakma
Bu arada pss mi yaziyor ps mi? Ps ise satellit artisi demekmis bu kromozomlarin bazilarinin uclarinda satellit denilen yapilar var sende 21. Kromozomunda bu fazlaymis , fenotipi yani dis gorunusu etkilemez yaziyor ama baska bilgi bulamadim bence cok onemli bir sey degil olsa yazardi canim.kartotip : 46,xx,21pss yazıyor canım ya ne demek bu doktorumun dediğine göre önemsencek bişey değil diyor ben oraya takıldım geçen aile hekimine gösterdim net bir açıklama yapamadı..hamile kalırsam bebeğye gecicek bişey değilmiş..eşimin değerleride karyotip 46,xy yazıyor erkeklerde xy onu biliyorum bayanlarda xx ama 21neyine nesi eşimde 21 değer yok..biaraz karışık sordum kusura bakma
Canim senin bu duruma baktim da kisirlik uzerine etkisi yok diyor.ya hamile kalinca zaten soruyorlar ailenizde bu tip sendromlar var diye yani sulaleyi es gecip sadece bizde mi cikacak bu sorunlar canim muhtemelen cocugun saglikli dogacak inan bana .bana dr erken menopozumun sebebini soyle acikladi bebegin yumurtalik ve rahim gelisimi 20.haftaya kadar tamamlanir ve milyon tane follikul olur kiz cocuklarda fakat xx kromozomlu olan bizler fazlasiyla anneye cekermisiz bu konuda yani bize dogustan az yumurta oluyor .boyle demisti.cok kurcalamak da insanin kafasini allak bullak ediyokartotip : 46,xx,21pss yazıyor canım ya ne demek bu doktorumun dediğine göre önemsencek bişey değil diyor ben oraya takıldım geçen aile hekimine gösterdim net bir açıklama yapamadı..hamile kalırsam bebeğye gecicek bişey değilmiş..eşimin değerleride karyotip 46,xy yazıyor erkeklerde xy onu biliyorum bayanlarda xx ama 21neyine nesi eşimde 21 değer yok..biaraz karışık sordum kusura bakma
Evet annemin ki ilginc ailesi bu kadar uzun bir dogurganligi varken boyle olmasi cok ilginc ama annem yapi olarak cok kaygili stresli bi insan di her ne kadar drlar yok dese de bunun cok etkisi var canim bence.cunku bir komsumuz var kadin 30 yasinda pat diye girdi menopoza ailesinde de yok.kocasi askerde olunce kadin .meselabunalima girdi .tamam her sikintili kadinda olmuyor ama bazisinda bu sebepten oluyo benceErkek kardesim yok benim , demek ki sizde bu gen sebep degil ya da kardeslerinde yok.Insallah bizde de sebep degildir cunku bu erken menopoz sebeplerinden sadece bir tanesi herkeste sebep bu olacak diye bir kural kaide yok.
Erken menopoz neden olur? Herhangi bir nedenle yumurta hücrelerini hızla tüketen her olay erken menopoza neden olabilir.En sık görülen nedenler aşağıda sıralanmıştır:
Otoimmun hastalıklar :Yumurtalıkların erken tükenmesi ve menopoz ortaya çıkması en sık otoimmun hastalıklar adı altında toplanan bir diz hastalığa bağlı ortaya çıkar. Otoimmun hastalık bireyin bağışıklık sisteminin henüz bilinmeyen nedenlerle kendi organlarını yabancı doku gibi algılaması ve bu organlara saldırarak onları tahrip etme çabası olarak tarif edilebilir. Eğer yabancı olarak algılanan doku yumurtalıklar ise işte bu otoimmun hastalık türü erken menopoz ortaya çıkmasına neden olur.
Ameliyatla yumurtalıkların alınması : Herhangi bir gereklilik sonucu genç kadının her iki yumurtalığı birden çıkarıldığında görülen erken menopoz türüdür. Bunun yanında diğer jinekolojik operasyonlarda da ender olarak (yumurtalıklara kastedilme olmaksızın) yumurtalıklar zarar gördüğünde erken menopoz ortaya çıkabilmektedir.
Kanser tedavileri:Kanser tedavisi için radyoterapi (ışın tedavisi) veya kemoterapi (ilaç tedavisi) alan kadınlarda yumurtalıklar hasar görebilir ve menopoz ortaya çıkabilir.
Aile öyküsü:Menopoza girme yaşını belirleyen en temel etkenlerden biri kişinin annesinin menopoza girme yaşıdır ve yakın aile bireylerinden birinde erken menopoza girme öyküsü erken menopoz olasılığını beli
rgin şekilde artırır.
Kromozom bozuklukları:Frajil X Sendromu, Turner Sendromu gibi ender görülen kromozom bozukluklarında yumurtalıklar erken yaşta tükenir.
Genel sebepler bunlarmis canim , hepimizde farkli seyler sebep olmustur bende hem aile oykusu var hem otoimmunite cunku tiroidlerimde de antikor var hucreleri yikmaya yonelik.Insallah bununla sinirlidir , frajil x de bir sebep degildir.Su an bakilan gen frajil x geni.Senin anneninki daha ilgincmis benimki bana hemen hamile kalmis , adetleri duzenliymis sonra adetlerin arasi acilmis zor hamile kalmis kardesim dogduktan 3-4 yil sonra da tamamen kesilmis ama o kendi haline birakmis cylo vs kullanmamis cunku onlar da sureci uzatiyor biraz en azindan adet goruyorsun.Senin anneninki daha ilginc sen de ona cekmissen kizindan sonra yine cocuk sahibi olman zor olmaz belki ama benim anneminki normal menopoz sureci.
süper bilgilerrrrrrrrrrrrrrrrrr sağolasın nerdeen biliyorsunuzIyi de 20 li yaslarda annemin fsh sine baksalar anneminki de yuksek cikardi bitanem.biz menopoza girmedik ki canim benim bir kadina menopoz demek icin uc kez ust uste olculen fsh nin 40 tan yuksek e2 nin 20 nin altinda olmasi lazimmis .ayrica hic follikul olmamasi lazim ve rahimin kalinlasmamasi lazim.amh si 0.1 olan biri 6 ila 9 yil arasinda giriyormus menopoza yani bizimki de annelerimizin yasina denk gelecek.ama annelerimiz bizim gibi kafaya takmafiklari icin o an bi yumurta denk gelmis olmus benim annem menopoza 1 yil kala dogurmus.gorumcemin de adetleri cok duzensiz 4 ayda bir adet oluyor ama nasil denk getiriyo bilemiyorum hemen hamile kaliyor.hic de adetim duzensiz diye kafama takmadim gitmem dr a diyor 30 yasinda o da
şimdi ben en azından bu ilk denemede bu pgt işine girmeyim diyorum, benim annemde erken menapoz öyküsü yok sayılır 40'ından sonra girdi,ancak teyzemde 30 unda başlamış,38 de menapoza girmiş. benim birde erkek kardeşim var,çok şükür öyle bir sıkıntı yok,teyzeminde tek çocuğu var 2.yi istemiş ancak tedaviyi yarım bırakmış,olmamış ki kuzenimin reglilerinde düzensizlik var,şimdi ben onlara söylemeye çekiniyorum o da30 yaşında ve bekar,dr.a git desemmiki?bu konular çetrefilli ya gözümün önünde zora girsin istemiyorum, evlenmek içinde adayda yok sanırım,offff kendi derdim bitti birde teyze kızımı düşünüyorum, önümdeki haftayı düşünüyorumm,yani bir bunalıyorum bir iyi oluyorum ...Erkek kardesim yok benim , demek ki sizde bu gen sebep degil ya da kardeslerinde yok.Insallah bizde de sebep degildir cunku bu erken menopoz sebeplerinden sadece bir tanesi herkeste sebep bu olacak diye bir kural kaide yok.
Erken menopoz neden olur? Herhangi bir nedenle yumurta hücrelerini hızla tüketen her olay erken menopoza neden olabilir.En sık görülen nedenler aşağıda sıralanmıştır:
Otoimmun hastalıklar :Yumurtalıkların erken tükenmesi ve menopoz ortaya çıkması en sık otoimmun hastalıklar adı altında toplanan bir diz hastalığa bağlı ortaya çıkar. Otoimmun hastalık bireyin bağışıklık sisteminin henüz bilinmeyen nedenlerle kendi organlarını yabancı doku gibi algılaması ve bu organlara saldırarak onları tahrip etme çabası olarak tarif edilebilir. Eğer yabancı olarak algılanan doku yumurtalıklar ise işte bu otoimmun hastalık türü erken menopoz ortaya çıkmasına neden olur.
Ameliyatla yumurtalıkların alınması : Herhangi bir gereklilik sonucu genç kadının her iki yumurtalığı birden çıkarıldığında görülen erken menopoz türüdür. Bunun yanında diğer jinekolojik operasyonlarda da ender olarak (yumurtalıklara kastedilme olmaksızın) yumurtalıklar zarar gördüğünde erken menopoz ortaya çıkabilmektedir.
Kanser tedavileri:Kanser tedavisi için radyoterapi (ışın tedavisi) veya kemoterapi (ilaç tedavisi) alan kadınlarda yumurtalıklar hasar görebilir ve menopoz ortaya çıkabilir.
Aile öyküsü:Menopoza girme yaşını belirleyen en temel etkenlerden biri kişinin annesinin menopoza girme yaşıdır ve yakın aile bireylerinden birinde erken menopoza girme öyküsü erken menopoz olasılığını beli
rgin şekilde artırır.
Kromozom bozuklukları:Frajil X Sendromu, Turner Sendromu gibi ender görülen kromozom bozukluklarında yumurtalıklar erken yaşta tükenir.
Genel sebepler bunlarmis canim , hepimizde farkli seyler sebep olmustur bende hem aile oykusu var hem otoimmunite cunku tiroidlerimde de antikor var hucreleri yikmaya yonelik.Insallah bununla sinirlidir , frajil x de bir sebep degildir.Su an bakilan gen frajil x geni.Senin anneninki daha ilgincmis benimki bana hemen hamile kalmis , adetleri duzenliymis sonra adetlerin arasi acilmis zor hamile kalmis kardesim dogduktan 3-4 yil sonra da tamamen kesilmis ama o kendi haline birakmis cylo vs kullanmamis cunku onlar da sureci uzatiyor biraz en azindan adet goruyorsun.Senin anneninki daha ilginc sen de ona cekmissen kizindan sonra yine cocuk sahibi olman zor olmaz belki ama benim anneminki normal menopoz sureci.
Günaaayddınnnn, yağmur yağıyor,cumanın yüzü suyu hürmetine yumlar görülsün,büyümüş olsunlar inşallahhhh,her birinizden ayrı güzel haberler bekliyoruz ki,topikimiz canlansın şenlensin inşallahhh....Gunaydin güzel anne adaylarii...bu bereketli cuma gununde, bereketli kontroller var bugun.benim,okulumun ve fkb2012 nin ultrason gunu.haydin kizlar bize dua edin, guzel haberlerle gelelm
Ah be fatmacim rabbim sifasiz dert vermesin .bi sikintim olunca benim huyumdur enigini cucugunu arastiriyorum yabanci kaynaklari bile turkce tercume ettirip bakmistim.süper bilgilerrrrrrrrrrrrrrrrrr sağolasın nerdeen biliyorsunuz
Gunaydin seker burdads yagmur var tesadif yagmurda dua edin bol bolGünaaayddınnnn, yağmur yağıyor,cumanın yüzü suyu hürmetine yumlar görülsün,büyümüş olsunlar inşallahhhh,her birinizden ayrı güzel haberler bekliyoruz ki,topikimiz canlansın şenlensin inşallahhh....
Gunaydin canim hayirli cumalar.hadi hayirli haberlerinizi bekliyorum.yarin da benim kontrolum var 28.haftam bitiyo yarinGunaydin güzel anne adaylarii...bu bereketli cuma gununde, bereketli kontroller var bugun.benim,okulumun ve fkb2012 nin ultrason gunu.haydin kizlar bize dua edin, guzel haberlerle gelelm
Allahım evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün aileleri görsün,duysun,bizimde kucaklarımızı doldursun inşallah Ezgicim,Rabbim hamişleride yavrularınıda korusun,aminnnGunaydin seker burdads yagmur var tesadif yagmurda dua edin bol bol
Aminnnn canimAllahım evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün aileleri görsün,duysun,bizimde kucaklarımızı doldursun inşallah Ezgicim,Rabbim hamişleride yavrularınıda korusun,aminnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?