fsh yüksek olanlar

Erkek kardesim yok benim , demek ki sizde bu gen sebep degil ya da kardeslerinde yok.Insallah bizde de sebep degildir cunku bu erken menopoz sebeplerinden sadece bir tanesi herkeste sebep bu olacak diye bir kural kaide yok.

Erken menopoz neden olur? Herhangi bir nedenle yumurta hücrelerini hızla tüketen her olay erken menopoza neden olabilir.En sık görülen nedenler aşağıda sıralanmıştır:
Otoimmun hastalıklar :Yumurtalıkların erken tükenmesi ve menopoz ortaya çıkması en sık otoimmun hastalıklar adı altında toplanan bir diz hastalığa bağlı ortaya çıkar. Otoimmun hastalık bireyin bağışıklık sisteminin henüz bilinmeyen nedenlerle kendi organlarını yabancı doku gibi algılaması ve bu organlara saldırarak onları tahrip etme çabası olarak tarif edilebilir. Eğer yabancı olarak algılanan doku yumurtalıklar ise işte bu otoimmun hastalık türü erken menopoz ortaya çıkmasına neden olur.
Ameliyatla yumurtalıkların alınması : Herhangi bir gereklilik sonucu genç kadının her iki yumurtalığı birden çıkarıldığında görülen erken menopoz türüdür. Bunun yanında diğer jinekolojik operasyonlarda da ender olarak (yumurtalıklara kastedilme olmaksızın) yumurtalıklar zarar gördüğünde erken menopoz ortaya çıkabilmektedir.
Kanser tedavileri:Kanser tedavisi için radyoterapi (ışın tedavisi) veya kemoterapi (ilaç tedavisi) alan kadınlarda yumurtalıklar hasar görebilir ve menopoz ortaya çıkabilir.
Aile öyküsü:Menopoza girme yaşını belirleyen en temel etkenlerden biri kişinin annesinin menopoza girme yaşıdır ve yakın aile bireylerinden birinde erken menopoza girme öyküsü erken menopoz olasılığını beli
rgin şekilde artırır.
Kromozom bozuklukları:Frajil X Sendromu, Turner Sendromu gibi ender görülen kromozom bozukluklarında yumurtalıklar erken yaşta tükenir.

Genel sebepler bunlarmis canim , hepimizde farkli seyler sebep olmustur bende hem aile oykusu var hem otoimmunite cunku tiroidlerimde de antikor var hucreleri yikmaya yonelik.Insallah bununla sinirlidir , frajil x de bir sebep degildir.Su an bakilan gen frajil x geni.Senin anneninki daha ilgincmis benimki bana hemen hamile kalmis , adetleri duzenliymis sonra adetlerin arasi acilmis zor hamile kalmis kardesim dogduktan 3-4 yil sonra da tamamen kesilmis ama o kendi haline birakmis cylo vs kullanmamis cunku onlar da sureci uzatiyor biraz en azindan adet goruyorsun.Senin anneninki daha ilginc sen de ona cekmissen kizindan sonra yine cocuk sahibi olman zor olmaz belki ama benim anneminki normal menopoz sureci.

canımcığımkeşke imaknalrı biraz zorlayabilsen ben 3 kere binbir zorluklarla denedim tüp bebeği kredi ödüyoruz şimdi ama denedim olmadı diyorum içimde kalmadı ve üstelik sadec eşim çalışıyor..eşinle konuşsan bir kere güzel iyi bir merkezde denesen.anne kayınvaliden biraz destek lamazlarmı canım ya senin böyle üzüldüğünü gördükçe kahroluyorum..keşke madi imkanım ççook geniş olsa sana kendime başkasına yardımım dokunabilse senin ne hisetiğini çok iyi anlayabiliyorum..şöye bişey diyeyim birde canım merkez ve araştırma hastaneleri arasında pek fiyat farkı oynamıyor araştırmada 2500 rapor çıkartabilirsen rapor gecen merkezlerde 3500 diye biliyorum canım..şu rapor olayınıda bir araştır canım..ve araştırma hastanelerinin labortuvarları ne kadar iyi bizim nazlı yumoşlar o kadar hasaski dölenmesi için labortuvarda emriyologta çok önemli..

Evet ya hem risk hem para hem yeni bir dert insallah cikmaz da bir de bununla ugrasmam ama bende yeterince sebep var aslinda frajil x sendromu olmayabilirim de , oyle umit ediyorum.Hele de az embriyoda tam sıkinti cok embriyon olsa neyse sagliklilari edelim dersinde bunda tam bicak sirti , dusunmek bile istemiyorum o asamayi.Ben de genetigi hic sevmem dersleri de hep zor olur hastaliklarinin tedavisi yoktur ve agirdir hep hastaliklari , evet kromozomlarin kollari var kisa ve uzun , p ve q diye onlarda hasar var demek ki sende aslinda cok anlayacagimi sanmiyorum onlar uzmanlik kismina girer sanirim isin hastalik boyutu yani ama yaz canim zarari olmaz belki esim anlar ona da sorarim :)

kartotip : 46,xx,21pss yazıyor canım ya ne demek bu doktorumun dediğine göre önemsencek bişey değil diyor ben oraya takıldım geçen aile hekimine gösterdim net bir açıklama yapamadı..hamile kalırsam bebeğye gecicek bişey değilmiş..eşimin değerleride karyotip 46,xy yazıyor erkeklerde xy onu biliyorum bayanlarda xx ama 21neyine nesi eşimde 21 değer yok..biaraz karışık sordum kusura bakma

Canim esin normal karyotip genetik sorun yok.Simdi soyle insanda 23 cift kromozom var.23 tane farkli tip kromozom yani.Toplam 46 tane.Bu kromozomlarin da uzun ve kisa kollari var.P kolu kisa kol demek , q kolu uzun kol.Senin 21. Kromozomunun p kolunda yani kisa kolunda bir bozukluk var.Normalde her kromozomdan 2 tane vardir , 23 cift yani ama down sendromlularda 21. Kromozomdan 3 tane vardir bir tane fazladir yani down sendromunun tiptaki diger adi trizomi 21 zaten.Senin de onlarla ayni kromozomda bozukluk var ama ss ne tip bir bozukluk ifade ediyor bilmiyorum acikcasi down sendromuyla alakasi yoktur muhtemelen onda kromozom fazla cunku sende bozukluk yani mutasyon olmus netten bi bakayim olmazsa ama onemli olsa doktorun soylerdi bence de cok kafani takma derim.

Bu arada pss mi yaziyor ps mi? Ps ise satellit artisi demekmis bu kromozomlarin bazilarinin uclarinda satellit denilen yapilar var sende 21. Kromozomunda bu fazlaymis , fenotipi yani dis gorunusu etkilemez yaziyor ama baska bilgi bulamadim bence cok onemli bir sey degil olsa yazardi canim.

Canim senin bu duruma baktim da kisirlik uzerine etkisi yok diyor.ya hamile kalinca zaten soruyorlar ailenizde bu tip sendromlar var diye yani sulaleyi es gecip sadece bizde mi cikacak bu sorunlar canim muhtemelen cocugun saglikli dogacak inan bana .bana dr erken menopozumun sebebini soyle acikladi bebegin yumurtalik ve rahim gelisimi 20.haftaya kadar tamamlanir ve milyon tane follikul olur kiz cocuklarda fakat xx kromozomlu olan bizler fazlasiyla anneye cekermisiz bu konuda yani bize dogustan az yumurta oluyor .boyle demisti.cok kurcalamak da insanin kafasini allak bullak ediyo

Evet annemin ki ilginc ailesi bu kadar uzun bir dogurganligi varken boyle olmasi cok ilginc ama annem yapi olarak cok kaygili stresli bi insan di her ne kadar drlar yok dese de bunun cok etkisi var canim bence.cunku bir komsumuz var kadin 30 yasinda pat diye girdi menopoza ailesinde de yok.kocasi askerde olunce kadin .meselabunalima girdi .tamam her sikintili kadinda olmuyor ama bazisinda bu sebepten oluyo bence

süper bilgilerrrrrrrrrrrrrrrrrr sağolasın nerdeen biliyorsunuz

şimdi ben en azından bu ilk denemede bu pgt işine girmeyim diyorum, benim annemde erken menapoz öyküsü yok sayılır 40'ından sonra girdi,ancak teyzemde 30 unda başlamış,38 de menapoza girmiş. benim birde erkek kardeşim var,çok şükür öyle bir sıkıntı yok,teyzeminde tek çocuğu var 2.yi istemiş ancak tedaviyi yarım bırakmış,olmamış ki kuzenimin reglilerinde düzensizlik var,şimdi ben onlara söylemeye çekiniyorum o da30 yaşında ve bekar,dr.a git desemmiki?bu konular çetrefilli ya gözümün önünde zora girsin istemiyorum, evlenmek içinde adayda yok sanırım,offff kendi derdim bitti birde teyze kızımı düşünüyorum, önümdeki haftayı düşünüyorumm,yani bir bunalıyorum bir iyi oluyorum ...

Gunaydin güzel anne adaylarii...bu bereketli cuma gununde, bereketli kontroller var bugun.benim,okulumun ve fkb2012 nin ultrason gunu.haydin kizlar bize dua edin, guzel haberlerle gelelm
Günaaayddınnnn, yağmur yağıyor,cumanın yüzü suyu hürmetine yumlar görülsün,büyümüş olsunlar inşallahhhh,her birinizden ayrı güzel haberler bekliyoruz ki,topikimiz canlansın şenlensin inşallahhh....

Gunaydin seker burdads yagmur var tesadif yagmurda dua edin bol bol

Gunaydin güzel anne adaylarii...bu bereketli cuma gununde, bereketli kontroller var bugun.benim,okulumun ve fkb2012 nin ultrason gunu.haydin kizlar bize dua edin, guzel haberlerle gelelm
Gunaydin canim hayirli cumalar.hadi hayirli haberlerinizi bekliyorum.yarin da benim kontrolum var 28.haftam bitiyo yarin

Gunaydin seker burdads yagmur var tesadif yagmurda dua edin bol bol
Allahım evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün aileleri görsün,duysun,bizimde kucaklarımızı doldursun inşallah Ezgicim,Rabbim hamişleride yavrularınıda korusun,aminnn

Gunaydin kizlar , doktordan geldim sagda 1 solda 3 yumos varmis, insan vucudu ilginc 2 gun once de sagda 3 solda sifirdi.Degerlerin iyi rahmin de guzel baslamamamiz icin hicbir sebep yok dedi.225 gonal-f verdi bir de menopur verdi gunluk bir tup cok mu kizlar ilaclar nasil ben hic anlamiyorum dozlardan.Havuz yontemine karar kildik , bu verilen ilaclar rahmi de kotu etkiliyor embriyonun tutunma ihtimalini azaltiyor rahmini dinlendirip bir ay rahmine calisir onu gelistirir oyle transfer yapariz dedi subata kadar embriyo biriktirecegiz, taze transfer tavsiye etmiyorum dedi.Embriyolar zarar gorur mu dedim gormez goren de zaten kalitesizdir dedi ayni zamanda embriyoyu da teste tabi tutmus olacagiz dedi.Benim de aklimda dondurma vardi zaten su an bunda karar kildik.Pazartesi kontrolum var , aysun hanim sagolsun ucret olarak da cok yardimci olacak tip ogrencisi oldugumuz icin doktor olarak cok sevdim gercekten.Bu tedavim olumlu olmasa bile subata kadar genartta devam etmeyi dusunuyorum merkezden cok memnunum simdilik insallah tedavi suresince de ayni memnuniyetim surer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…