Canim biz senle hep ayni gidiyoruz gibi insallah sonucum da senin gibi olur :) sen de fsh 30 cikti sonra 8 cikti sonra 30 cikti tekrar falan demistin gerci seninki ard arda ama olsun ben 8 fshi gorunce aklima sen geldin.Ben bu ay bunla deneyeyim bakalim ne olacak ona gore sizlere danisir doktora danisir farkli bir sey izlerim olmazsa.Yok onlari yiyecegim ama hamur isi yemicem ekmek cok yiyorum evlendim evleneli onu da kesecem meyve ve sebze agirlikli beslenecem bir da balik mevsimindeyiz balik yiyeyim diyorum bol bol.Ay dedim ben de Allahim her tedavi sonrasi 10 kilo alsam sonum ne olacak :) cok kilo takintiliyim yaa neyse dogru senin cylo vardi bir de.Ben bu tedavime odaklanayim o zaman 1 embriyom gelissin bana yeter yeter ki hepsi bosa gitmesin yumurtalarimin hazir fsh boyleyken.Ben de her ay takip ettirecem tup bebege gitmedigim aylar da klomen kullanacam gerekirse baska doktora takibe giderim yumurta senin gibi buyurse hemen tup bebek merkezine giderim illa her seferinde gonal f vs yuklenmicem bunyeme.Sen iyi bir umutsun canim benim icin durumlarimiz benzer cunku bir de bebegine kavussan sag salim coook sevinecem :) ilk aylar zor olur bebekle ama bizi de tumden birakma canim senin tecrubelerine cok ihtiyacimiz oluyor gercekten.Ya seni yaniltmak istemem dr daha iyi bilir tatlim ama bana bu gonalf hic olmadi fsh 9 iken yaptirmistim .ya famera protokolu de uyguluyorlar famera bi meme kanseri ilaci onda daha basarili oluyolarmis erken menopozda.herkesin bunye farkli canim.sende ise yarar senin follikulun daha cok.bu arada sakin beslenmemezlik etme sut yogurt meyveni ye.o 10 kg alanlarda abartiyorlar.ilahi kiz ben hamileuim daha 10 kg almadim.onceki kilo almamin sebebi hem diteti biraktim bildigin yedim yani hem de cyclo prognova bana kilo aldirdi incir filan
Canim ben cok kilo takintiliyim ya yok normal beslenecem ama hamur isini ve ekmegi kesecem bu surecte bol bol balik yesem iyi olacak hatta.Sebze yesillik meyve vs benim de yatkinligim var kolay da veremiyorum oyle almak kolay vermek zor o yuzden dikkat edecem.Aa kontrolumuz de ayni gunmus :) umarim olur canim ya 2 olsa daha ne 1 e raziyim su an yeter ki fsh hazir dusmusken hepsi bosa gitmesin gelecek ay kac cikar kimbilir.Senin de olacak bence canim embriyon neyse aksam ilk ignemi ben de vurulayim bakalim umarim sonu iyi olur.Şimdilik gata dayım tatlım artık burada devam ederim,inşallah sonuca ulaşabilirim ama hayırlısı tabiki.valla yemedende olmaz besinede dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum şu aşamada kiloyu çok takmıyorum ama spora yüklenebilirim belki bilmiyorum,genetik olarak kilo almaya çok müsaitim,dikkat etmekte fayda var,abur cubur yenmezse dengeli beslenmeyle kilo alırsakta alırız ne yapalım, kilo bu alınır verilir.
bana tek puregon verdi, ilk 2 gün 400 dü,bugün 375 e düşücem,salıya kadar öyle devam edicem,pazartesi kontrolüm var evet.
ben kaliteli en az 2 embriyonun olacağını düşünüyorum canım.sakin ol ve tedavinede odaklan,herşey olacağına varır gördünmü yum yoktu ama olmuş,Rabbim isterse daha da olur büyür gelişir inşallah.
Sizler icin daha zor benim cevrem Allahtan bekar su an ama ben de hep bunu dusunerek evlendim dedim ki okul bitecek sonra herkes evlenecek cocuklari olacak ben eli bombos kalacagim dedim bunu istemiyorum dedim ciktim bu yola zaman zaman takilip dusuyorum duraksiyorum geri kalkiyorum devam ediyorum bakalim sonum ne olacak.Hayat hep boyle canim sen de takilip dusuyorsun her haberle her olumsuzlukla ama sonra kalkip devam ediyorsun cunku etmek zorundayiz, hayat devam ediyor.Ben amhimin 0.5 oldugunu ogrendigim gun o kadar cok aglamistim ki anlatamam davul gibi sismisti suratim.Bir daha hic gulemem saniyor insan ama kalkiyorsun devam ediyorsun , 1 sene gecmis o gunden bu gune hayatimda neler degisti neler daha neler olacak kimbilir.Hakkimizda hayirlisi olsun hep canim oyle dusun , o insana belki hayir gibi gorunen aslinda serdir hic bilemezsin belki o da evladiyla imtihan olacak daha farkinda degil.Hepimiz ayri ayri uzuluyoruz ama birbirimizi teselli edebiliyoruz icinizdekini yazinki rahatlayin ben de bazen cok bunaliyorum burdan baska yazacak paylasacak yerim yok dokuyorum icimdekileri bir soz bile iyi geliyor bazen.Kendini uzme sen kontrollerine git bakalim su yumoslara takviye de ver de bi canlansinlar kendine gelsinler hadi bakalim :)Biraz önce bir akrabanın hamile olduğunu öğrendim 3 ay oldu evleneli çok sevindim onun adına...ama beni sorarsaniz gene yıkıldım güçsüzlestim agladım. .suan ezan okunuyor ALLAHIM NE OLURSUN BIZEDE NASIP ET ANNELIGI HAYIRLISI ILE...AMINNNN...ne yapacagimi ne konusacagimi bilmiyorum çokzzormuş bu sınavımız...kendimemi uzuleyim eşimin baba olamayisinami uzuleyim bilemedim. .ALLAHIM AFFET BENI Isyan ETMIYORUM UZULDUGUM ICIN AFFET YARABBIM GÜÇLÜ OLMAYI ISTIYORUM AMA BASARAMIYORUM HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM MORALINIZI BOZDUM HELAL EDIN HAKKINIZI. .
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNAllahım evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün aileleri görsün,duysun,bizimde kucaklarımızı doldursun inşallah Ezgicim,Rabbim hamişleride yavrularınıda korusun,aminnn
canım benim pss yazıyor doktorumda çok öenmli bişey değil dedi ama tüp bebek merkezi doktoru değil benim doktorum normal kadın doğumcu kendisi hangi doktora gidip gösterebilir hangi bölüme araştırma hastanesinde genetik sonuçlara hangi doktorlar bakıyor..bülen tıraşa soru sorulan bir topik var bakalım ordan sorucam kendisine gerçekten Bülent tıraşmı cevaplıyor o soruları acabama..canım çok teşekkür ederim bilgilerin için Allah razı olsun araştırmışsın sormuşsun..yeni yeni sorunlar çıkıyor karşımıza Allah yardımcımız olsunBu arada pss mi yaziyor ps mi? Ps ise satellit artisi demekmis bu kromozomlarin bazilarinin uclarinda satellit denilen yapilar var sende 21. Kromozomunda bu fazlaymis , fenotipi yani dis gorunusu etkilemez yaziyor ama baska bilgi bulamadim bence cok onemli bir sey degil olsa yazardi canim.
canım bak Allahım çıkış kapısı gösterdi çook şükür..yumurta sayın çok iyi yaşın küçük Allahında izniyle yumoşlar büyücek birinci kalite dölencek Rabim kan can vericek onlara sağlıklı bebiş olucaklar..inş dondurlulmuş kardeşlerinizde bekliycekler 2 çocuk için..ben senden çok umutluyum canım yaş faktörü çok önemli..Allahım yolunu açık etsin yar ve yardımcın olsun..doktorununda söyledikleri çok mantıklı önce emriyo sonra rahmi dinlendirip transfer..Gunaydin kizlar , doktordan geldim sagda 1 solda 3 yumos varmis, insan vucudu ilginc 2 gun once de sagda 3 solda sifirdi.Degerlerin iyi rahmin de guzel baslamamamiz icin hicbir sebep yok dedi.225 gonal-f verdi bir de menopur verdi gunluk bir tup cok mu kizlar ilaclar nasil ben hic anlamiyorum dozlardan.Havuz yontemine karar kildik , bu verilen ilaclar rahmi de kotu etkiliyor embriyonun tutunma ihtimalini azaltiyor rahmini dinlendirip bir ay rahmine calisir onu gelistirir oyle transfer yapariz dedi subata kadar embriyo biriktirecegiz, taze transfer tavsiye etmiyorum dedi.Embriyolar zarar gorur mu dedim gormez goren de zaten kalitesizdir dedi ayni zamanda embriyoyu da teste tabi tutmus olacagiz dedi.Benim de aklimda dondurma vardi zaten su an bunda karar kildik.Pazartesi kontrolum var , aysun hanim sagolsun ucret olarak da cok yardimci olacak tip ogrencisi oldugumuz icin doktor olarak cok sevdim gercekten.Bu tedavim olumlu olmasa bile subata kadar genartta devam etmeyi dusunuyorum merkezden cok memnunum simdilik insallah tedavi suresince de ayni memnuniyetim surer.
ikimizin durumu çok birbirine benziyor canım ama sana tavsiyem yumurta sayısına takılma artış bekleme nedeni bizim fsh bayağı yüksek ben en yüksek fsh 60 gördüm geçen sene sonrası doktorum ölçtürme yumurta varsa tedaviye başlıycaz demişti başladım 3 tüp denedim tutmadı nasip değilmiş diyorum..bu arada bu memelekete gitiğim doktorum fsh bakıyordu her ay yüksek olduğu zmanlarda tedavimi başlatmıyordu fsh düştüğü aylardaa yumurta sayın az derdi en fazla 3 görürdü az tüpe başlamak için derdi..6 ay öyle oyalandım o zaman eşimin başını etini yerdim her ay başka doktora gidelim bu doktor bişey bilmiyor diye..nesye bir adetimde onun ortak çalıştığı İstanbul tüp bebey gitmek istediğimi aret beylede görüşmek istiyorum dedi neyse randevu ayarlandı gittim ultrasonla baktı hiç yumurta yok.. kendi doktorum her ay fsh bakardıya test istemiycekmisiniz fsh için dedim yok gerek dedi biz yumurtaya bakarak tedavi başlatıyoruz dedi..neyse klomen başlatı bana o ay yumurta olmamasına ramen bunu adetin 5 günü başla memleketteki doktoruna kontrole git dedi ve benim mucize tek taşım büyüdü zor büyüdü ama opu dolu çıktı ilk kez 2 günü 5 hücreli emriyom oldu transfer oldu tumadı ama tüp bebek maceram başlamıştı canım..o merkezden 3 denem oldu 4 denemede yumurta dölenmeyince şimdi birdaha kesinlikle rabim yolumu oraya düşürmesin gitmek istemiyorum..canım anlatmaya çalıştığım yumoşta sayı fazlalaşma fikrini aklından çıkar bir olsun iki yumoş olsun bizim olsun imkanları zorla gerekirse bedeli askerlik olayını iptal edin evlat daha önemli canım..ben senin durumunda olsam ki değilim sadec fikir veriyorum ben şu durumda iken bedeli askerlik için kredi çektirmem kendi durumuma yoğunlaşırım tüp bebek yaptırıım..hergün sen birde ebesin kaç tane bebek görüyorsun nasıl kahrolduğunu anlayabiliyorum..ben geçen akrabamın bebeğine gittim yeni doğum yaptı kucağım aldım uyutum şuan hala etkisinden kurtulamıyorum kıskançlık kesinlikle değil resmen bunlıma girdim hata dönor yumurta bile düşünmeye başlamıştım..canım yazdıklarımla biraz seni kırdım kusura bakma ama benim bebek olayımdan daha önemli bişey olamaz olmamalı..sağlık hariç canımSagol gulneva ALLAH RAZI OLSUN HEPIMIZ IN KUCAKLARI BEBEKLE DOLSUN INŞALLAH. .BUGÜN DAHA IYIYIM ARTIK MART KADAR HERAY KONTROLE GIDECEM EĞER YUMURTA ARTIŞ I VARSA OZAMAN ŞARTLARI ZORLAYACAGIM BAKALIM ALLAH BÜYÜK VARDIR BUNDADA BIR HAYIR NE YAPALIM NE OLACAGI BILINMEZ BEKLEYIP GORECEGIZ. .KREDİ 10 KERE CEKERDIMDE BEN ESIM FAIZLE OLMASINI KABUL ETMIYOR AMA YUMURTAM ARTAR SA BAKARIZ OZAMAN BIRILERINDEN BORÇ ALIRIZ NE YAPALIM. KREDİ VAR SUAN BIDE BEDELLI CIKARSA ONA DA CEKECEGIZ HAYIRLISI. .ATAMALARDA AZ BU AY MECBUR ESIM OZELDE IS BULACAK OZAMAN HERSEY DEGISIR BELKI KISMET. .KADERIMIZ BUYMUS ELIMIZDEN GELENI YAPACAGIZ KADERDE VARSA MARTTADA OLUR DEGILMI? OZAMANA KADAR HERAY KONTROL OLACAK YARIN OLA HAYROLA. .belkide çok zor olacak ama güzel olacak inşallah bu bitki kokunude içiyorum bir bakmissiz mucize olmuş doğal yoldan gelmiş. .hepimize kargodan gondeririz ozaman adamla görüşüp ALLAH BÜYÜK. .CUMA GUNUNUN YÜZÜ SUYU HURMETINE ANNE OLMAYI NASIP ET HAYIRLISI ILE YARABBIM AMINNNNNNNN. .TEKRAR ÇOK SAĞOL GULNEVACIMM BURDA EN ZOR IKIMIZIN DURUMU GALİBA. .INŞALLAH BIZIMDE YÜZUMUZ GÜLER HERKESİN BURDAKİ AMINNN
canım dikkat edersen hiç kilo almazsın korkma biz aldık neden aldık dikkat etmedik tamam ilaçlarda şişkinlik yapıyor ama ilacı kesince aldığın kilolar çok rahat veriliyor..ilaçlarla aldığın kiloda 2kg geçmez..Canim sen bi dene bakalim gatada sonrasinda duruma bakarsin ozelleri dusunursen genarti tavsiye ederim ben gercekten memnunum simdilik tabi bunda aysun hanimin etkisi cok fazla.Evet bizle cok ilgilendi umarim devami da iyi olur.Tek korkum yumoslarin buyumemesi bende zaten sayi az en azindan 1 tane de olsa kaliteli embriyom olur umarim.Bu igneler cok kilo aldirir mi nette bakiyorum herkes sistik falan yazmis acaba yemeye de vurduklari icin mi yoksa ilac mi sisiriyor cidden tirsiyorum su an ben 55i asmak istemiyorum hatta kendi kilomda kalsam iyi olur daha 20 yasindayim cunku.Yemek yemeye tirsar oldum yemicem bu surecte hatta tutabilsem oruc tutacagim da tutamiyorum yemek yemezsem kilo da.almam sanirim sissem bile ödemdir gider herhalde.Havalar iyi olsa bir de vaktim olsa yuruyus yaparim.Sana gonal f vermedi mi canim , kac doz ne verdi tam olarak tek puregon mu? Bu arada hic pgt falan kafani karistirma bence de sen tedavine devam et guzelce.Ne zaman gideceksin tekrar benim pazartesi kontrolum var.
Az önce iğnemi oldum, bakalım pazartesi ne olacak, büyüyorlarmı acaba içleri dolumu? inşallah iyi olur :) bende balık yemek istiyorum ne de olsa sezonu, ben hamur işinide fena yapmam, ama yapıp çevreme yediririm,ben kendim yemem,ekmek düşkünlüğümde yok.kilo dediğim gibi şimdilik çok takılmıyorum ama ileride ne olur bilemem tabiii :)Canim ben cok kilo takintiliyim ya yok normal beslenecem ama hamur isini ve ekmegi kesecem bu surecte bol bol balik yesem iyi olacak hatta.Sebze yesillik meyve vs benim de yatkinligim var kolay da veremiyorum oyle almak kolay vermek zor o yuzden dikkat edecem.Aa kontrolumuz de ayni gunmus :) umarim olur canim ya 2 olsa daha ne 1 e raziyim su an yeter ki fsh hazir dusmusken hepsi bosa gitmesin gelecek ay kac cikar kimbilir.Senin de olacak bence canim embriyon neyse aksam ilk ignemi ben de vurulayim bakalim umarim sonu iyi olur.
ebecim kendini suçlamaktan vazgeç bizim suçumuz yoki biz istermiydik böyle olmayı canım eşin hiç üzülme canım ben biraz açık sölüyüm kızıyorum biraz eşine ve gerçekten baba olma istese seni bu kadar ağlatmaz hediyler almakla gönül alınmıyor canım imkanları zorşluycak sana destek olucak arkanda durucak gerekirse gururunu bastırcak anne babasından yardım istiycek benim eşim hiç kimseden borç isteyemez ama giiti annesinden babasında para istedi tüp bebek için neden yaptı beni üzüldüğümü gördüğü için yaptı..lütfen kendini suçlama..Biraz önce bir akrabanın hamile olduğunu öğrendim 3 ay oldu evleneli çok sevindim onun adına...ama beni sorarsaniz gene yıkıldım güçsüzlestim agladım. .suan ezan okunuyor ALLAHIM NE OLURSUN BIZEDE NASIP ET ANNELIGI HAYIRLISI ILE...AMINNNN...ne yapacagimi ne konusacagimi bilmiyorum çokzzormuş bu sınavımız...kendimemi uzuleyim eşimin baba olamayisinami uzuleyim bilemedim. .ALLAHIM AFFET BENI Isyan ETMIYORUM UZULDUGUM ICIN AFFET YARABBIM GÜÇLÜ OLMAYI ISTIYORUM AMA BASARAMIYORUM HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM MORALINIZI BOZDUM HELAL EDIN HAKKINIZI. .
aşkolsun hakkım varsa şayet helal olsun, kuzum işte bizi bizden başkası anlamıyor, evet çok zormuş gerçekten bu sınavımız,Rabbim bu sınavdan insan olarak daha güçlü merhametli vicdanlı olarak çıkmamızı nasip etsin inşallah.her bebek haberinde biraz burkulsamda aslında içimden çok şükür o kadın benim kadar uğraşmadı demek oluyor,ne diyim Allah düşmanımın başına vermesin,evlat hasreti ne zormuş,geçen sene hiç bu kadar düşmüyordum oysa bu işin üstüne, insanın içinde bir ateş yanmaya görsün,nasıl bir duygu bu annelik hele ki ben 32 yaşındayken :) ve benki 35-36 ya kadar çocuk düşünmüyordum biliyormusun,aynı senin gibi bizde eşimle zor evlendik,borç harç ödeyelim bebeişte feraha doğsun istiyordukki çok şükür genede erken öğrendim hastalığımı..Biraz önce bir akrabanın hamile olduğunu öğrendim 3 ay oldu evleneli çok sevindim onun adına...ama beni sorarsaniz gene yıkıldım güçsüzlestim agladım. .suan ezan okunuyor ALLAHIM NE OLURSUN BIZEDE NASIP ET ANNELIGI HAYIRLISI ILE...AMINNNN...ne yapacagimi ne konusacagimi bilmiyorum çokzzormuş bu sınavımız...kendimemi uzuleyim eşimin baba olamayisinami uzuleyim bilemedim. .ALLAHIM AFFET BENI Isyan ETMIYORUM UZULDUGUM ICIN AFFET YARABBIM GÜÇLÜ OLMAYI ISTIYORUM AMA BASARAMIYORUM HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM MORALINIZI BOZDUM HELAL EDIN HAKKINIZI. .
Tedaviniz hayırlı olsun, inşallah hayırlı sonuçlar alırda bebeğinizi kucağınıza alırsınız.önerileriniz içinde ayrıca teşekkürler,aynen moral bozukluğu sadece daha yüksek daha yüksek hormon ve daha az folikül demek,bu anlamda iç rahatlatan kitaplar tevekkül bol dua ve sabır en önemlisi.Rabbim yardımcınız olsunherkese merhaba öncelikle rabbim tüm isteyenlere bebiş verir inşallah demek istiyorum.
benimde fsh ım 40-50 arasındaydı 1 yıldan fazladır tedavi gördüm ama sonuç alınamadı en son iki defa tüp bebek denemsi oldu folikül gelişmedi erken menapoz teşhisi ve over yetmezliği tanısı koyuldu kahrolmuştum tabi...
daha sonra bir doktorla tanıştım aynı evre de uğur koşar kitaplarını okudum moralimi düzelttim ve bitkisel tedaviye başladım su an fsh ım 5 e indi folikül yeterince var kendiliğinden büyümeye başladı kısacası normale döndüm daha ilk ayım hamile kalmadım ama bir an önce yazmak istedim benim gibi bayan çok çünkü önce moral daha sonra bu tedavi ve allahın izniyle herşey yoluna girecek. inanmak lazım herşeyden önemlisi tedavimi yazıyorum bana da dua etmeniz temennisiyle...
sabah aç karna bir yemek kaşığı çörek otu suyla birlikte yutulacak
bir yemek kaşığı (metal olmamalı) kestane balı ve 1 çay kaşığı ginsengle karıştırılıp yenilecek ardından bir limon kabuğuyla birlikte yenilecek
bir gün kuşburnu bir gün papatya çayı 5 dakika porselen demlikte kaynatılıp içilecek
akşam yatmadan önce bir tutam maydonoz ve yarım limon 5 dakika kaynatılıp içilecek
rabbim şifa verecek inşallah deyip başlayın ben sonuç almak üzereyim herkes alır inşallah
çook sevindim canım doktorunu yumurtanın yapısından az buçuk kestirebiliyorlar..canım pazartesi gününe kadar çatlamaz inş..klomene başlayalı kaçıncı günün bugün hapın bitimi..inş tek taşına Rabim kan can versin..Kizlarr stresli ve heyecanli bekleysin ardindan nihayet gorundumm.ve kizlarr 7 mm olan yumurtam 16 mm olmuussss guzel gelismis dedi, cok sasirdi bu mucize dedi.cok zayifti cunku.sag tarafta hic yok ve o taraf iyi degilmis.rahmim de kalinlanmis cok sukur.cok sevncliym Rabbimme sukur.bu benm icin gerckten mucize.hic yumurta yoktu folikul kiriltisi bile yoktu.aslnda erken mi seviniyorm bilemiyorm.tup bebek yapsam mi dedim.bence yaptrma simdi, cok canli degil tutmayabilir.p tesi gel dedi catlatma ignesi yapacak(ovitrelle)dogal deniyecem yani.olmadi bi dahaki ay igne tedavilerine baslicam.3 yil sonunda nihayet tedavi asamasna geldim..ama kafam karisik bu firsat kacar mi ki...
Sagol cnm ya.klomen biteli 3 gun oldu bugun.aslnda iki gun sonra gel dedi ama pazara denk geliyo diye p tesi gel dedi.çook sevindim canım doktorunu yumurtanın yapısından az buçuk kestirebiliyorlar..canım pazartesi gününe kadar çatlamaz inş..klomene başlayalı kaçıncı günün bugün hapın bitimi..inş tek taşına Rabim kan can versin..
muhtemelen çatlamaz canım Allah büyük bir bakmışsın normal yolla hamiş kalıcan senin bir doğumun var zaten rahim alışık bu duruma..hacamat yaptırmışsın o günler hangi günler canım bende yaptırmak istiyorum..Sagol cnm ya.klomen biteli 3 gun oldu bugun.aslnda iki gun sonra gel dedi ama pazara denk geliyo diye p tesi gel dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?