- 12 Ağustos 2014
- 5.223
- 9.015
- 248
- 43
aslında her gittiğimde 1 eksik oluyor yani yarına nolur bilinmez ondan sıkıldı canım yani hiçbirini bulamıycam diye korkum yoksa tabii büyüklükleri ideal gibi.Sekercim niye sikiyosun canini 3 tane kocaman yumosun var 3 tane bebek demek tatlim masallah cok da guzel buyumusler.bi kac gune opu olur desene.masallah tatlim hadi sikma canini artik
maşallah canım olsun sen incirde ye mutlaka,bende bugün yarın biraz yiyeyim diyorum. yaaa ezgiyede yazdım her gittiğim 1 eksik oluyor,bir gidicem hiç kalmamış dicek diye korkuyorum,beni yarında görmek istedi.aynen iğnelere devam,hormonlar mahvetti, düzgün düşünemiyorum bazen bu bir gerçek, 7 folikülün büyümesinide beklemiyordum hayalcilik olurdu bu zaten hem her 2 dr. da senden ancak 3-4 yumurta alabiliriz demişti.inşallah 3 ü görürüm diyorum ne yapayım.Canim senin yumoslarinin boyutu cok guzel muhtemelen o 3le opuya gireceksin ama bence onlar dolu dolu yumoslar , bende de 3 var ama benimkiler esit buyumuyor o yuzden suphedeyim.Tabi sen 7 folikulle basladin onun uzuntusu var haklisin ama 3 tane guzel yumosun var canim o da yeter sana.Benim de arkadan gelen minikler var ama doktor onlar bize yetisemeyecek gibi dedi simdi 3 yumosla takipteyiz bakalim.Evet ya bende de akinti var seffaf beyaz boyle , demek ki orgalutrandan kaynaklaniyor.
aynen elde avuçta hiç yoktan 2 tane kalsa kaliteli daha ne isterim ki ama işte her gidişte iyi mi oluyor daha kötü mü çözemiyorum,bugün bir değişiğim Allah sonumu hayr etsin.Canim bunlarin boyutu farkli farkli ya canim sıkildi benim neden yaklasmamislar ki birbirlerine gene aralarinda ayni oranda fark var.Insallah bu 3 yumosla girerim opuya ya bir de benim gunde 1 mm buyuyorlar sanki az degil mi bu da? Korkuyorum geriye tek yumurta kalacak o da dollenmeyecek her sey bosa gidecek diye.Orgalutrana devam canim tum ignelere devam.Bu arada doktorum sagolsun maddi yonden cok rahatlatti bizi her seyi maliyetine yapiyorlar igneler de dahil hakkini odeyemem o konuda.Yoksa bu igneler de dunyanin parasi hakkaten.
Aynen canim ya ben 4le baslamistim su an 3le devam ediyorum ama bende de bu kucukler korkutuyor icleri bos olacak diye.E2 ve progesteron istedi benden simdi benim en az 600 cikmasi mi lazim e2nin , umarim cikar ya cikmazsa iptal mi ediliyor acaba tedavi? Eskiden tup bebek deyince basit bir islem sanirdim amma mesakkatliymis hele de bizim gibi hastalarda.Sen o 3le devam edersin yola canim da benimki nolacak bilmiyorum herbiri kendi kafasina takiliyor gibi yumoslarin.maşallah canım olsun sen incirde ye mutlaka,bende bugün yarın biraz yiyeyim diyorum. yaaa ezgiyede yazdım her gittiğim 1 eksik oluyor,bir gidicem hiç kalmamış dicek diye korkuyorum,beni yarında görmek istedi.aynen iğnelere devam,hormonlar mahvetti, düzgün düşünemiyorum bazen bu bir gerçek, 7 folikülün büyümesinide beklemiyordum hayalcilik olurdu bu zaten hem her 2 dr. da senden ancak 3-4 yumurta alabiliriz demişti.inşallah 3 ü görürüm diyorum ne yapayım.
Aynen küçüklerde kalite sorunu olabiliyormu,valla bende verdim kan dünde vermiştim,artık ne çıkarsa bahtımıza opu yaklaşmış bu arada gözün aydın inşallah o küçüklerde yetişir sen incir yiyordun ama değil mi? an itibariyle içi dolu 2 taneyede razıyım elden bişey gelmiyor?şimdiii ben bu e2 yi tam bilmiyordum birde bunun için tutuşayım,yani 600 çıkmazsa iptalmi? tüp bebek tedavisi bizim gibi hastalarda zor, yoksa hastanede görüyorum 12 tane dondurulmuş embriyosu olan kadınlar var maşallah,sanırım onlarda etkili ve kolaydır...Aynen canim ya ben 4le baslamistim su an 3le devam ediyorum ama bende de bu kucukler korkutuyor icleri bos olacak diye.E2 ve progesteron istedi benden simdi benim en az 600 cikmasi mi lazim e2nin , umarim cikar ya cikmazsa iptal mi ediliyor acaba tedavi? Eskiden tup bebek deyince basit bir islem sanirdim amma mesakkatliymis hele de bizim gibi hastalarda.Sen o 3le devam edersin yola canim da benimki nolacak bilmiyorum herbiri kendi kafasina takiliyor gibi yumoslarin.
Kiiiiz biliyorum onlardan biz de almistik anacim isitin diyor oradaaaa:) biz de cok isitmistik icinden cikolatasi filan akmadi yiyemedik esimle.ilahi kiz hamuru yedirmissin adama .:)
yok dr.um değişti hem özeline hemde hastaneye gidiyorum şimdi. ben söylemeyi nasıl unuttum ya, Doç Dr Seyit Temel Ceyhan,dr.dan memnunum ama olmazsa bu dr.ile devam eder ama lab.ı değiştiririm.gata da da en ileri teknikleri kullandıklarını söyledi yoksa istediğimiz lab ve embriyologla çalışabilirmişiz bunu gata da denemek istedim.bakalım hayırlısısekerpancari canim bir de sen bulent beyle mi devam ediyorsun , tedavini gataya aldirinca degisti mi doktorun aklima geldi merak ettim de sorayim dedim.
canımmm rahat rahat gidebilmene çoook sevindim.inşallah yarınıda öyle kolayca atlatırsınız.sekercim ve fkm cim tedaviniz ALALH ımın istediği şeklde olacak üzülmeyinn siz elinizden geleni yapıyorsunuzz ALALH ım göriyor bunlarıı olumsuzlukları kışkışlayınn olacak hayırlısı ileeeee.
yok yok soruların saçma değil olurmu hiç,süreci merak etmen gayet normal ama bu benim ilk denemem.yani bende çok tecrübeli sayılmam va yaşadıkça dr.a gidip geldikçe öğreniyorum. şimdi tabii sizin fsh ınıza amh nize bakıldıktan sonra mutlaka eşinizde spermiogram verecek,çünkü dr.buna göre tedavi uyguluyor.tabii birde rahim filmi çektireceksiniz. tüplerinizin durumunu bilmedende tedavi uygulamaz hiçbir dr.ondan sonra dr.nuz sizinde güvendiğiniz iyibir tüp bebek uzmanı olacak hastanesi lab.ı güvenilir olacak.bizTekrar Merhaba herkese, tedaviye başlayıp gelişmeleri takip edenlerin yazdıklarıyla ben de heyecanlandım okurken.
Müsait olan biri var ise, tüp bebek tedavisi nasıl oluyor kısaca anlatabilir mi acaba?
Ben Perşembe AMH baktıracağım için doktor henüz bu süreçle ilgili bilgi vermedi.Sonuca bakarak konuşuruz diye planlıyor sanırım
Ben bu FSH yüksekliğini duyduktan sonra artık hiç vakit kaybetmek istemiyorum. Bir de zaten sanırım ilk denemede başarılı olmama ihtimali de yüksek bu tüp bebek işlerinde
Örneğin tedaviye ne zaman başlanabiliyor, tüm işlem ne kadar sürüyor bir de ortalama maliyetler nedir acaba?
Belki sorularım saçma ve kişiye göre değişen cevapları vardır ama söyleyecekleriniz olur ise duymak isterim.
canımmm rahat rahat gidebilmene çoook sevindim.inşallah yarınıda öyle kolayca atlatırsınız.
sufle neymiş süt tatlılarından vede tabiki şerbetli Türk tatlılarından vazgeçmemek lazım :)
valla bütün çabamız hepimizin bir evlat sahibi olabilmek,ama işte sen istediğini yap en iyi dr.a git en iyi ilacı kullan olanı bu.bu kadar,bakalım bizi neler bekliyor.Rabbim hayırlısını versin.
Anladım, çok teşekkürler Ezgi. Rahatladım.Canim dusuk riskinin en fazla oldugu donem ilk 12 hafta.hatta cogu kadin anlamazmis adet zannedermis krampla beraber kanaman olursa pihtili sekilde kanda bhcg baktir oradan anlarsin.fakat sinirlenmekten dusuk olacagini zannetmiyorum.genelde sagliksiz embriyo olunca rahim atiyo tutunamiyor
sorma hormon ilaçları beni böyle yaptı eminim :) çok fenayım bugünYAA NEYMİŞŞŞ ÖĞRENDİİM Artıkkk :)...ben sütlü tatlılara bayılırım şerbetlileri pek sevmme..
evet evlat sahibi olmak ama ALAHIM NASİP EDERSE OLACAKK HİÇÇ CANINI SIKMA HERŞEY OLACAĞINA VARACAK SEN GÜZEL DÜŞÜNN CANIMIN İÇİİİ..karamsar olmayalıımm...
canımcığım 3 yumoşun güzel dengeli büyümüş niye üzülüyorsunki..elde var 3 yumoş birde hepsi dolu çıkıp dölensin ohh deymeyin keyfimize..biz 1 yumoşa bile muhtacız Allahın gücüne gitmesin bunları bulamayanda var..aldığın hormonlar yüzünden duygusalsın canım..büyük bir ihtimale seninde opu az kalmış..e2 bakılıyormu canım neden kan veriyorsun hergün..sorma hormon ilaçları beni böyle yaptı eminim :) çok fenayım bugün
aynen sütlüler benim şerbetliler eşimin favorisidir.
güzel düşüneyim güzel şeyler olsun hepimiz için :)
Çok teşekkürler, Bakalım yaşayarak göreceğim desenize.yok yok soruların saçma değil olurmu hiç,süreci merak etmen gayet normal ama bu benim ilk denemem.yani bende çok tecrübeli sayılmam va yaşadıkça dr.a gidip geldikçe öğreniyorum. şimdi tabii sizin fsh ınıza amh nize bakıldıktan sonra mutlaka eşinizde spermiogram verecek,çünkü dr.buna göre tedavi uyguluyor.tabii birde rahim filmi çektireceksiniz. tüplerinizin durumunu bilmedende tedavi uygulamaz hiçbir dr.ondan sonra dr.nuz sizinde güvendiğiniz iyibir tüp bebek uzmanı olacak hastanesi lab.ı güvenilir olacak.bizFKB2012 arkadaşımızla karından vurulan iğneleri kullanıyoruz.aynı anda tedaviye başladık sayılır. ben gatada tedavi oluyorum ama özel muayehanesinede gidiyorum dr.umun.süreç uzun,iğneler kullanılacak yum.lar gelişecek sonra toplanacak ve eğer döllenip bölünürlerse rahme transfer edilecekler.bu süreçete en az 2 günde bir yum. kontrolü yapıyor dr.ona göre iğne dozu ayarlıyor.canım sormak istediğin olursa sor gene çokta uzun yazmayım kafan karışmasın daha tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa zaten düzeltirler beni :)
canımcığım geçen gitiğinde kaç mm iki tane olan önden giden 14mm o güzel büyümüş normali günde 1mm büyümesi..diğer 12,5mm ve 11,5 onlarda büyüme varmı..e2 ve progesteron değerlerin kaç..e2 yumurta başına 200 olması gerek progesteronda 0.değerlerde olması gerek canım..ama iki test içinde erken aslında düşük çıksada üzülme canımcığım..Kizlar bitti muayenem 16 mm 12,5 mm ve 11,5 mm olmus yumurtalar , doktor pazar ya da pazartesi opu dedi arkadaki iki folikulumden vazgecmek istemiyorum dedi.Bu onden giden insallah is acmaz basima.E2 ve progesteron istedi bu arada verdim kani da simdi.Aynen ignelere devam.Rahim cok guzel 8,5 mm olmus dedi.Gerci o simdiki is degil ama bu goruntu beni rahatlatiyor dedi.Cuma tekrar kontrol var.Benden haberler simdilik boyle, ignelerimi getirmelerini bekliyorum alip eve gidicem geri.
biliyorum biliyorum ama beynime laf anlatamıyorum,değişik bir insan oldum bugün ben,kendimi tanıyamıyorum..dün kanı anestezi onayı için verdim bugünde e2 için.valla sonucu almadım bile,yarın nasılsa gene usg var o zaman bakıp söyler dr. Allahım 3 yumoş toplansa daha ne isterim hele içleri dolu.ama Allahım sen ne hayırlısıysa onu ver.gülneva yaa mahvetti hormonlar beni karnımda elek gibi sırtımdan döksem suyu,karnımdan çıkar iğne delikleri yüzünden :) Rabbim hepimize yumoş versin,yumoşlarınada kan versin can versin inşallah,böyle konuşarak sizi üzüyorsamda affedin ilk denemem ve beklemdiğim durumlar o nedenle özür dilerim.canımcığım 3 yumoşun güzel dengeli büyümüş niye üzülüyorsunki..elde var 3 yumoş birde hepsi dolu çıkıp dölensin ohh deymeyin keyfimize..biz 1 yumoşa bile muhtacız Allahın gücüne gitmesin bunları bulamayanda var..aldığın hormonlar yüzünden duygusalsın canım..büyük bir ihtimale seninde opu az kalmış..e2 bakılıyormu canım neden kan veriyorsun hergün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?