Canim stres fsh uzerinde etkili olsa da tek sebebi degil bence.Bak annelerimiz hep 40indan once girmia menopoza.Benim cok daha stresli yasami olan arkadaslarim var ama sorunlari yok bu konuda stres adet olmani etkiler yumurta gelisimini etkiler ama rezerv uzerine sadece dolayli etkisi olur bence.Evet stresli olmamizin da fsh ustunde etkisi var ama ana sebep degil bana gore.Ana sebep dogustan yumurtalarimizin normal kadinlara gore az olmasi.Belki stres yumurtalarin daha hizki tuketilmesine yol aciyordur ama benim 20 yasima kadar ne denli bir stres yasamis olabilirim ki bu yumurtalar bitsin.Okulu kazanma stresim vardi evet ama o cogu insanda vardi sonucta.Benim.annemden gelen bir rezerv azligim var stres belki sureci hizlandirmistir biraz daha o kadar.Ha anne 50 yasinda girmis kizinda varsa stres ya da baska bir sey sebep olabilir ama bende o degil sebep.Amh 0.5 zaten moralimi duzeltsem rezerv mi artacak sanki sadece olan yumurtalarimin kalitesi artar belki fsh daha dusuk seyreder ama sayisi artmaz artik bu bir gercek.Sen de zor zamanlar yasamissin canim senin de surecini hizlandirmistir belki stres haklisin.Allahim insallah seni daha cok yormadan yavrularini verir cok dua ediyorum senin icin cok yipranmissin cunku kolay degil maddi manevi Allahim yardimcin olur insallah bir sonraki tedavin son olur bebisini alirsin kucagina.Bak hayatta senin gibiymis ama Allah verecek olduktan sonra hicbir sey engel olmuyor buna.canım aslında fsh stresle alakalı bişey bence sen çok büyük sters yapmışındır okul öncesi onunda etkisi olabilir fsh yükselmesinde..ben eşimle isteme ve nişanlamaya karar verince çok büyük sters yaptım aileme nasıl bahsedicem diye biliyorun eşimn 1 kızı vardı..bir şekilde kabulendiler ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim..çevremde arkadaşlarım bilmiyordu çocuk olduğunu onlara anlatamadım anlatıklarımda yadırgadı çook zor günlerdi evlendim şehir değiştirdim hiç alışık değildim ailemden uzak kalmaya..çevre farklı insanlar farklı yen evliyim çocuk var na nasıl bakıcam korkusu hep stersliydi evliliğimin başlarında sonra zaten adetlerim dahada düzensileşt doktora 3 aylık evliyken gittim fsh görünce senin çocuğun olmaz yüzde bir şansın var tüpte yapmazlar bu değerle demişti dünyam başıma yıkıldı 1 sene kabullenemedim neden ben diye çok zor zamalar geçirdim..ilk aşılamada tüp bebek diye başlamıştık yüksek doz ilaçlarla orantısız büyümüştü bu doktorumda tüp için uygun değil aşılama yapalım demişti ve 14 gün sonra test sonucum kanda gebelik 1000 çıkmıştı..o günü hiç unutamam devlete yaptrmıştı kanda gebeli tetsimi ordaki müjde hamilesin demişti neyse doktoumu aradım olmaz 1000 çok yüske demiş hafta sonuydun pazartesi gelin bakalım demiş..iki gün hamişim diye gezdim doktora gidince idrarda baktı tek çizgi tekrar kan testi yaptı çıkmadı nasıl sinir olmuştum doktora o zaman onun ne suçu varsa..o şoktan ve üzüntüden sonra adetlerim iyice düzensileşti yüksek doz ilaçlardanmı nedir ilaçsız adet olamaz olmuştum..hiç yumurtam görünmüyodru sonra biesterona başladım 3 tüp bebk deneme olmuştu geçen kış..4 ayda üst üste 3 tüp denememiz oldu..çok uzun yazmışım kusura bakma canımcığım..bence fh yükselmesinin tek sebei stres biraz rahat olabilsek çok şey değişicek bende senin kadar takınıtılı biriyim evdede öyleyim her şey dört dörtlük olucak..hiç sevmiyorum bu huyumu..
okulum ahh canım ya nasıl da üzülmüşsün sen tatlım.seni o kadar iyi anluyorum ki..buna benzer muahebbetleri evledndiğimizden beridir her akarabalarla bir araya geişimizde işitmekten yoruldum.onlar senin zayıf yönünü bulup acıtmaya çalışan insanlar.dost falan da değiller.bunu bil.ve siz de onlara mesafe koyun ya da sizi ilgilendirmez falan gibi biraz sert söyleyin. baktım bundan da anlamıyor ben de başlıyorum onlara senin şuyun yok buyun yok ben sürekli soruyor muyum neden yok? mesela neden okumadın neden çalışmıyosun ev bekliyosun falan diyor muyum dedim? sürekli söylesem sorsam ne hissedersin diyorum.ben okudum çalışıyorum bununla seni eziyor muyum sana normal davranıyorum dedim.ama bunarı söylerken gerçekten söyler gibi ilk başta pat pat yüzüne karşı söyledim tıpkı onun yaptığı gibi..sonra sesimi yumuşattım ve hoşuna gitmedi değil mi işte insan zayıf yerlerinden yaralanıyor bazı şeyler bizim elimizde değil dedim..sustu bir daha da soramadı...ama bazı suratsızlar yüzssüzler var ki Allah a havale ediyorum kendi tuzu kuru öyle konuşuyor.....üzülme canım inşallah Allah bugünlarimizin sonunda hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize..ben de senin gibi çok ağladığım günler oluyor..özellikle bayramları sevmez oldum artık........çok ağlattılar beni de......ama kendi çocukalrı yaşarsa ne yapacaklar düşünmezler....Allah derdimizi biliyor oa sığın canım..dün ben de ağladım gene doktor çıkışı fsh yüksek çıktı.eşim de kapıda arkadaşını gördü hayırdır dedi hamile mi? .....işte böyle insanlar senin ne yaşadığını bilmedikleri için anlamıyorlar....hatta yaşayan bile anlamıyor bizim okulda bir arkadaş var sorun eşindeymiş galiba.sürekli bana bende sorun yok şu bu diyor...bana da sen stresten böylesin falan diyor ama ben ondan daha fazla tedaviyle uğraştım..o sadece bir kere tup yaptırmış başka bir takip falan yok....öyle yani yaşayan da bilmiyor maalesef......sıkma canını biz varız burada...dert oratklarımızla konuşunca inan dün hem yazdım hem ağladım sonra rahatşamışım.....insan bir tek ben böyleyim sanıyor ilk başta ama Rabbim güldürecek yüzümüzü inşallah canım buna inanalımm..boş ver sen onları beddua da etme boşver canım...
kesinlkle toplumda aşılması gereken bir yaraaa..ALLAH ım akıl fikir versiiiinn..millett eksiğini arayıp gerçekten de seni üzmek istiyorrr yaa ALALh a versiner hesabıını..inşALLAH CANIM HEPİMİZ HAMİLE KALALIM..Canim insanlar boyledir ben de bunu bu hastalik ve erken evlilikle cok net tattim herkes kendi hayati mukemmel gibi baskasinin eksigini gedigini iyice gunyuzune serme pesinde.Hepsini Allah'a havale et canim , insanlar bazi laflarin karsisindakinin canini nasil yaktiginin farkina varmiyor cahillik iste ettikleri laflar.Ben de cok takiyorum insanlarin laflarini elimde degil esim hic takmaz ama sonra onun bakis acisiyla bakiyorum o kimki neden takayim onun lafini diyorum gercekten daha mantikli bir bakis acisi :) ben bu cocuk mevzusunun bizim toplumda asilmasi gereken bir yara oldugunu dusunuyorum insan basina gelmedigi muddetce anlamiyor hatta bazem basina gelen bile bunun Allahtan oldugunu bilmezmis gibi konusuyor.Olgunlasmamis erkek surusu de gec canini sıkma sen cok gecmeden anne olacaksin ben inaniyorum hepsi agzinin payini alir o zaman :)
HEE NEVŞEHİRDE YKTURR HİİÇÇ DUYMADIM ÖLE BİR YERR KAYSERİDE Bİ DOKTORA GİTMEK İSTİYORUM ONA SORACAM YAPTIRAYIM DİYE MERAK ediyorum bakalı o dr ne diyecekkk..kayseride vardır mutlakaa..Canim duzen laboratuvar grubu , iyi guvenilir bir laboratubar.Ankara istanbul adanada falan var sanirim nevsehirde yok yanilmiyorsam ama.Universite hastanelerinin hepsinde var mi bilmiyorum ama kayseride bulursun yapan yer.Bu arada farraha katiliyorum ya kadin da sana bunu soylemesiymis keske yani ne gerek var ki boyle bir seyi soylemeye iyi niyetli olabilir ama karsidakinin uzulecegini bile bile bunu soylemek cok dogru degil bence.
oraya bende üyeyidim sonra girmedim takip etmiyorum o forumu..öyle canım bekliycez görücez.benim doktorumda çok sabrla takip ediyor benimde 6 ay hiç yumoşum görünmedi yazın yumoşum olmuyor nedense.şeker adına çook evindim elde var iki yumoş hiç moralini bozmasın biraz üzülmüştür şimdi dua edicez ikiside dölensin kaliteli Allahım yar ve yardımcısı olsun..
Geldim geldim :) ancak toparlandım, acayip uyudum, şimdi şöyle ki 2 yumoşum alındı doluymuş :) çok şükür, 3. Yumoş bana çikolata kisti olarak geri döndü,nur topu gibi 1,5 Cm kistim varmış olmuş anlamadım çünkü daha önce yoktu,dr içini boşaltmış, ancak gebelik olmazsa tedavi olucam ondan sonra bebiş olayına devam edicem, çünkü gebeliğe engelmiş hatta infertilite de 1. Sırada gelirmiş,ağrı sızı çok çok az,damarlarım ince olduğundan damar yolu zor açıldı hatta patlattılar damarımı :) zor uyanmadım çok şükür, birde çok az kanamam olmuş şimdi gördümkızlarr şekerpancarı ne yaptıı hiç girmemişşş merak ediyoruumm..
Ebru sana ozel msj atcaktim atamadim kapali mikızlarr şekerpancarı ne yaptıı hiç girmemişşş merak ediyoruumm..
Zor günler zor zamanlar, hep gelecek güzel günler için çekiliyor, var bir limiti, insan daima dibe gitmez işte, eşinde senin aslında büyük şansın, sevginiz saygınız varolsun gerisi de gelecek Allah'ın izniyle, bizde biliyorsun eşimle zor evlendik çok bekledik,babamı kaybettim eşimle malum ayrıyız, yani şöyle bir bakınca benim fsh yükselmesinde ne yapsın :) valla bir zaman sonra dalga geçmezsemde olmuyor, kaderdaşım benim artık üzülmek geçmişte, sende bende bizde tedaviye bakıcaz,bak mesela her şerde bir hayır var, bugün opu olmasaydı sanırım bu çikolata kistini göremeyeceklerdi.. Herşey çok güzel olacak, sadece zamanı varcanım aslında fsh stresle alakalı bişey bence sen çok büyük sters yapmışındır okul öncesi onunda etkisi olabilir fsh yükselmesinde..ben eşimle isteme ve nişanlamaya karar verince çok büyük sters yaptım aileme nasıl bahsedicem diye biliyorun eşimn 1 kızı vardı..bir şekilde kabulendiler ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim..çevremde arkadaşlarım bilmiyordu çocuk olduğunu onlara anlatamadım anlatıklarımda yadırgadı çook zor günlerdi evlendim şehir değiştirdim hiç alışık değildim ailemden uzak kalmaya..çevre farklı insanlar farklı yen evliyim çocuk var na nasıl bakıcam korkusu hep stersliydi evliliğimin başlarında sonra zaten adetlerim dahada düzensileşt doktora 3 aylık evliyken gittim fsh görünce senin çocuğun olmaz yüzde bir şansın var tüpte yapmazlar bu değerle demişti dünyam başıma yıkıldı 1 sene kabullenemedim neden ben diye çok zor zamalar geçirdim..ilk aşılamada tüp bebek diye başlamıştık yüksek doz ilaçlarla orantısız büyümüştü bu doktorumda tüp için uygun değil aşılama yapalım demişti ve 14 gün sonra test sonucum kanda gebelik 1000 çıkmıştı..o günü hiç unutamam devlete yaptrmıştı kanda gebeli tetsimi ordaki müjde hamilesin demişti neyse doktoumu aradım olmaz 1000 çok yüske demiş hafta sonuydun pazartesi gelin bakalım demiş..iki gün hamişim diye gezdim doktora gidince idrarda baktı tek çizgi tekrar kan testi yaptı çıkmadı nasıl sinir olmuştum doktora o zaman onun ne suçu varsa..o şoktan ve üzüntüden sonra adetlerim iyice düzensileşti yüksek doz ilaçlardanmı nedir ilaçsız adet olamaz olmuştum..hiç yumurtam görünmüyodru sonra biesterona başladım 3 tüp bebk deneme olmuştu geçen kış..4 ayda üst üste 3 tüp denememiz oldu..çok uzun yazmışım kusura bakma canımcığım..bence fh yükselmesinin tek sebei stres biraz rahat olabilsek çok şey değişicek bende senin kadar takınıtılı biriyim evdede öyleyim her şey dört dörtlük olucak..hiç sevmiyorum bu huyumu..
tatlım geçmiş olsun inşallah güzelce döllenirler.hadi bakalım hayırlı haberlere inşallah. darısı bizlere olsun inşallah:)Zor günler zor zamanlar, hep gelecek güzel günler için çekiliyor, var bir limiti, insan daima dibe gitmez işte, eşinde senin aslında büyük şansın, sevginiz saygınız varolsun gerisi de gelecek Allah'ın izniyle, bizde biliyorsun eşimle zor evlendik çok bekledik,babamı kaybettim eşimle malum ayrıyız, yani şöyle bir bakınca benim fsh yükselmesinde ne yapsın :) valla bir zaman sonra dalga geçmezsemde olmuyor, kaderdaşım benim artık üzülmek geçmişte, sende bende bizde tedaviye bakıcaz,bak mesela her şerde bir hayır var, bugün opu olmasaydı sanırım bu çikolata kistini göremeyeceklerdi.. Herşey çok güzel olacak, sadece zamanı var
gulneva77
Geldim geldim :) ancak toparlandım, acayip uyudum, şimdi şöyle ki 2 yumoşum alındı doluymuş :) çok şükür, 3. Yumoş bana çikolata kisti olarak geri döndü,nur topu gibi 1,5 Cm kistim varmış olmuş anlamadım çünkü daha önce yoktu,dr içini boşaltmış, ancak gebelik olmazsa tedavi olucam ondan sonra bebiş olayına devam edicem, çünkü gebeliğe engelmiş hatta infertilite de 1. Sırada gelirmiş,ağrı sızı çok çok az,damarlarım ince olduğundan damar yolu zor açıldı hatta patlattılar damarımı :) zor uyanmadım çok şükür, birde çok az kanamam olmuş şimdi gördüm
tatlım geçmiş olsun inşallah güzelce döllenirler.hadi bakalım hayırlı haberlere inşallah. darısı bizlere olsun inşallah:)
Canlarım inşallah döllenirler inşallah büyürler,amin inşallah çok teşekkürler :)canım benimm geçmiş olsun hadi gözün aydıınn ..maşALALHH YUMOŞLARNAA ..güzelce döllenir bölünür tutunurlar sana inşALALHH..DUALARIMIZ SENİNLEE..
tatlım geçmiş olsun inşallah güzelce döllenirler.hadi bakalım hayırlı haberlere inşallah. darısı bizlere olsun inşallah:)
Canlarım inşallah döllenirler inşallah büyürler,amin inşallahcanım benimm geçmiş olsun hadi gözün aydıınn ..maşALALHH YUMOŞLARNAA ..güzelce döllenir bölünür tutunurlar sana inşALALHH..DUALARIMIZ SENİNLEE..
günaydınn ezgim10Gunaydin canlar mutlu haftasonlari herkese
canımcığım inş zor günler geçicek Alllahın izniyle.. sabrediyoruz Rabim sabredenlerle berabermiş..inş tez zamanda bizde kavuşcaz meleklerimize..bende de çikolata kisti var canım seneden beri gitmiyor doktorum gebeliğe engel deyil diyor..canım yumoşlardan hebr varmı inş ikiside dölenmiştir..gulneva77
Geldim geldim :) ancak toparlandım, acayip uyudum, şimdi şöyle ki 2 yumoşum alındı doluymuş :) çok şükür, 3. Yumoş bana çikolata kisti olarak geri döndü,nur topu gibi 1,5 Cm kistim varmış olmuş anlamadım çünkü daha önce yoktu,dr içini boşaltmış, ancak gebelik olmazsa tedavi olucam ondan sonra bebiş olayına devam edicem, çünkü gebeliğe engelmiş hatta infertilite de 1. Sırada gelirmiş,ağrı sızı çok çok az,damarlarım ince olduğundan damar yolu zor açıldı hatta patlattılar damarımı :) zor uyanmadım çok şükür, birde çok az kanamam olmuş şimdi gördüm
canımcığım hadi bakalım inş inci inci dizilmiş birsürü yumoşun olsun..fsh testini mutlaka yaptır canım..gerçi onlar yaparlar..Günaydın kizlar adet oldum yarin tup bebege gidecem inşallah. .bana dua edin ilk defa bu kadar yaklaştım tedavi olacam cok şükür bakalım kac yumurta var fh kac cikacak hayırlısı. .
şekercim çook merak ediyorum hadi güzel haberler ver bizlere..Canlarım inşallah döllenirler inşallah büyürler,amin inşallah
Üzgünüm gülüm iyi haberlerim yok, döllenme yok,tedavi bittişekercim çook merak ediyorum hadi güzel haberler ver bizlere..
canım ya çook üzüldüm ne diyceğimi ne yazıcağımı bilemiyorum bende aynı şeyleri yşadım bugün üzül ağla yarın yine dimdik ayakta olucan inş..herşeyde vardır bir hayır canım..merkez değiştir canım laborotuvar çook önemi e2 kaç çıkmıştı canım..banada ımcı yapılmıştıÜzgünüm gülüm iyi haberlerim yok, döllenme yok,tedavi bittinasibimiz bu kadarmış çikolata kisti gebeliğe engel değil belki ama düşük sebebi olabilirmiş, önce şu kisti küçültmenin ve yok etmek mümkün ise bunun yoluna bakıcam, dr da dün öyle demişti, kısmet imsi de yapılmıştı yum.larda dolu idi Kısmetten öte köy yok olmadı çok üzgünüm..
canım beim dualrımız seninlee hadii gözün aydınn canım...Günaydın kizlar adet oldum yarin tup bebege gidecem inşallah. .bana dua edin ilk defa bu kadar yaklaştım tedavi olacam cok şükür bakalım kac yumurta var fh kac cikacak hayırlısı. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?