• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fsh'ım 2 ayda 26.0' dan 4'e düştü, şaşkınım.

goodheartedgirl

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
309
283
18
36
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 senedir yumurta rezervi düşüklüğü, düşük amh, yüksek fsh ile uğraşıyorum.
Bir kızım var 11 yaşında, ancak neredeyse 7 senedir ikinci evladımızı istiyoruz.
Bu sene Mayıs ayı içinde 8 haftalık gebeyken gelişimi durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.

Ekim ayında Tüp Bebek tedavisine başlayabilmek için dün hormon testlerini yeniledim
Haziranda;
Amh 0.16 ken , 8 Eylül sonuçlarında 0.28
Çok az bir iyileşme var..
Fsh'ım Haziran'da 26.0' ken dün 4.16 çıktı.
Yine de yumurta rezervi düşük, bu maalesef artmıyor her hangi bir yöntemle biliyoruz, ama fsh'ın bu denli düşmesi tüp Bebekte başarı ihtimalini arttırır mı?
Var mi böyle bir durum yaşayanlar?
Tüp Bebek deneyimi yaşarken, düşük amh, FSH ve yumurta rezervi düşüklüğü ile ilgili ne gibi şeyler yaşadınız?
Benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Eklentiler

• Polish_20250909_100927402.webp
    Polish_20250909_100927402.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 senedir yumurta rezervi düşüklüğü, düşük amh, yüksek fsh ile uğraşıyorum.
Bir kızım var 11 yaşında, ancak neredeyse 7 senedir ikinci evladımızı istiyoruz.
Bu sene Mayıs ayı içinde 8 haftalık gebeyken gelişimi durması sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım.

Ekim ayında Tüp Bebek tedavisine başlayabilmek için dün hormon testlerini yeniledim
Haziranda;
Yine de yumurta rezervi düşük, bu maalesef artmıyor her hangi bir yöntemle biliyoruz, ama fsh'ın bu denli düşmesi tüp Bebekte başarı ihtimalini arttırır mı?
Tüp Bebek deneyimi yaşarken, düşük amh, FSH ve yumurta rezervi düşüklüğü ile ilgili ne gibi şeyler yaşadınız?
Açıkcası amh da fsh da dalgalı değerler verebilir. O ay bu şekilde diğer ay bir bakmışsınız eski haline dönmüş. Am FSH değerleri önemli tabi ki. Gölünüze göre olur umarım.

Merhaba arkadaşlar,

Haziranda;
Bence tüp bebek sürecinde fsh ın düşmüş olması çok iyi. O ayki foliküller daha iyi yanıt verir tedaviye. Nasıl düştü sizce bu kadar. Bitkisel bir ürün falan kullandınız mı yada kilo mu verdiniz. Çok iyi bir düşüş bu kadar süre için

Açıkcası amh da fsh da dalgalı değerler verebilir. O ay bu şekilde diğer ay bir bakmışsınız eski haline dönmüş. Am FSH değerleri önemli tabi ki. Gölünüze göre olur umarım.
Teşekkür ederim, inşallah..
Bakalım pazartesi eşim sperm testi verecek, tedavi durumu için Ekim reglimi bekliyorum, umarım her şey yolunda gider.

Bence tüp bebek sürecinde fsh ın düşmüş olması çok iyi. O ayki foliküller daha iyi yanıt verir tedaviye. Nasıl düştü sizce bu kadar. Bitkisel bir ürün falan kullandınız mı yada kilo mu verdiniz. Çok iyi bir düşüş bu kadar süre için
Evet , gerçekten iyi bir gelişme.
Yani kullandığım folik asit ve takviyeler hariç, hayıt otu içtim düzenli olarak.
Kendim demledim her gün, şişelerde hazır satılanlardan falan değil.
Herhalde onun etkisi oldu, umarım önümüzdeki ay da aynı şekilde olur da, en azından rezerv düşük de olsa, tedavi için kaliteli yumurtalar elde edebiliriz.

Back
X