- Konu Sahibi burcum1988
-
bu gibi sıkıntıları yaşamak istemiyorsan evini ayırmaktan başka çaren yok canım.ne yap et iki oada bile olsa ayrı eve çık derim
Ben artık hayatımızdan çekilsinler istiyorum ve üstüne üstlük aynı evde yaşıyorum ailesiyle.evliliğim daha 5 aylık ve bitme noktasına geldi sayelerinde...yapışkan gibi yapışıyor sanki eşimle kendi evli bunaldım ya eşimdende soğumaya başladım
BAKIN BU SİZİN MESAJINIZ.......................................................................
kaynana oturur gelin çabalar kaynana bağırır gelin susar gelin çocuğuna bile istediği gibi terbiye veremez bumu bizi avrupalılardan ayıran özellik.yada ailesi yüzünden eşinden soğuyan üstüne bide şiddet gören kadınlarmı bizim toplumumuzun kaderi?adet kalıbına o kadar farklı şeyler sokuluyorki benim bahsettiğim toplumsal olarak benimsenmiş adetler değil...adettir töredir bizim geleneğimizdir kadın susar erkek getirirse yer deniliyor bunları yaşadınızmı hiç?üstelik kadın susar diyenler eşlerinin karşısında eşlerinden daha çok bağıran insanlar...ben savunurumki herkesin konuşma herkesin kendini ifade etme hakkı vardır siz maraşı nasıl tanıdınız nasıl bildiniz bilemem ama inanın bana gelenek kültür adet kalıplarına sığınılıp neler yapılıyor neler tabi istisnaları yok saymayacağım.adananın halkına gelince içten pazarlık yada mutasıplık altına SIĞINARAK kendini temize çıkarmaya çalışmaz adana halkı içide dışıda birdir genelinin ve baskıcı değillerdir bu farkı anlamış olmak gerekir ..............................................................................................................................................................BAŞKA KONUDAKİ MESAJINIZA DAYANARAK YAZIYORUM.türkiyede ki kadınların toplumda ne kadar ezildiğini,kadınların kaderini anlatmışsınız.DOĞU daki kadınların cahilliğinden bahsetmiştiniz.MARAŞ taki görücü usulü evliliklerin çağdışı olduğunu ima etmiştiniz.SİZ SEVEREK EVLENMİŞSİNİZ HEM DE ADANALI VE KÜLTÜRLÜSÜNÜZ.!!!!!!!!!!!!!!!NEDEN AYNI EVDE YAŞAMAYI KABUL ETTİNİZ?HERKESİ ÇOK İYİ TANIRKEN!!!!!!!!!HERŞEYİ BİLİRKEN !!!!!!!!!AYNI EVDE YAŞAYINCA BAŞINIZA BUNLARIN GELECEĞİNİ KESTİREMEDİNİZ Mİ??????????????
BAKIN BU SİZİN MESAJINIZ.......................................................................
kaynana oturur gelin çabalar kaynana bağırır gelin susar gelin çocuğuna bile istediği gibi terbiye veremez bumu bizi avrupalılardan ayıran özellik.yada ailesi yüzünden eşinden soğuyan üstüne bide şiddet gören kadınlarmı bizim toplumumuzun kaderi?adet kalıbına o kadar farklı şeyler sokuluyorki benim bahsettiğim toplumsal olarak benimsenmiş adetler değil...adettir töredir bizim geleneğimizdir kadın susar erkek getirirse yer deniliyor bunları yaşadınızmı hiç?üstelik kadın susar diyenler eşlerinin karşısında eşlerinden daha çok bağıran insanlar...ben savunurumki herkesin konuşma herkesin kendini ifade etme hakkı vardır siz maraşı nasıl tanıdınız nasıl bildiniz bilemem ama inanın bana gelenek kültür adet kalıplarına sığınılıp neler yapılıyor neler tabi istisnaları yok saymayacağım.adananın halkına gelince içten pazarlık yada mutasıplık altına SIĞINARAK kendini temize çıkarmaya çalışmaz adana halkı içide dışıda birdir genelinin ve baskıcı değillerdir bu farkı anlamış olmak gerekir ..............................................................................................................................................................BAŞKA KONUDAKİ MESAJINIZA DAYANARAK YAZIYORUM.türkiyede ki kadınların toplumda ne kadar ezildiğini,kadınların kaderini anlatmışsınız.DOĞU daki kadınların cahilliğinden bahsetmiştiniz.MARAŞ taki görücü usulü evliliklerin çağdışı olduğunu ima etmiştiniz.SİZ SEVEREK EVLENMİŞSİNİZ HEM DE ADANALI VE KÜLTÜRLÜSÜNÜZ.!!!!!!!!!!!!!!!NEDEN AYNI EVDE YAŞAMAYI KABUL ETTİNİZ?HERKESİ ÇOK İYİ TANIRKEN!!!!!!!!!HERŞEYİ BİLİRKEN !!!!!!!!!AYNI EVDE YAŞAYINCA BAŞINIZA BUNLARIN GELECEĞİNİ KESTİREMEDİNİZ Mİ??????????????
herşeyi çok güzel yazmışsın gerçekten....
son cümlen dışındakilere tamamen katılıyorum...
ama bilmekle yaşamak aynı şey değil...
olsaydı kimse kendine böyle bi eziyeti yapmazdı eminim....
sen yaşlarda bende değmeyecek bi adam için aynı fedakarlığı yaptım ama ben başıma gelecekleri tahmin ettim çok sevmeme rağmen attım nişan yüzüğünü.. ama okulumu bırakmıştım onun yüzünden başka hata yapmamak için evlenmedim... evlensem bende maraşa gelin gidecektim ailesi ile yaşacaktım hatta ailesinini eline bakacaktım yok dedim bana kimse bunları yaşatamaz sonra eşimle tanıştık zaman geçti o destek oldu okulumla ilgili okumama yardım etti ehliyet aldırdı bana destek oldu ve evlendik..... eski nişanlımsa hala bekarmış..... sanırım sende maraştasın çok zor orada yaşamak kaynana faktörü çok büyük bi yere gidecekse gelinler kaynana yada büyük görümceyle gidiyolar kıyafete giyime herşeye karışıyolar bi halt yiyeceğinde kaynanadan izin almadan yapamıyolar eşi evet desede değişen bişi olmuyo babam yalvardı resmen kızım yapma etme sevgi bunlara katlanmana yardımcı olmaz dedi sonra aklım başıma geldi tabii... bunların hepsini gördüm ondan vazgeçtim... rabbim sanada yardımcı olsun inş eşinle yuvanda mutlu olursun herşeyi geride bırakıp...
burcum şimdi durumlar nasıl
galiba kızımızısilah zoruyla evlendirip aynı eve koydular
Madem bir süre sonra başka yerden iş cevabı gelecekti,bir süre bekleyip eşi işe girdikten sonra evlenseydi
beklemediğime pişmanım ama ne yazıkki daha önceden bukadar zorluk yaşayacağımı tahmin bile etmedim işin içindede aşk vardıevlendik yanımda o zamanlar en büyük sorun özlemdi ama şimdide daha büyük sorunların içine düştüm.düşünebilseydim eğer bukadar zor olacak ne ona işini bıraktırır nede okulumu bırakırdım
birde okulumu bıraktınyazık değil mi geleceğinize.işte böyle sorunlarla uğraşır durursunuz.üstelik ne cesaretle işsiz biriyle evlenilir.açıktanda olsa lütfen okuluna devam et
işsiz değildi doğuda uzman çavuştu evlenince bıraktı
niye izin verdin bırakmasınakeşke karşı çıksaydın.en güzel günleriniz zehir oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?