Galiba bitecek artık bu iş

bu gibi sıkıntıları yaşamak istemiyorsan evini ayırmaktan başka çaren yok canım.ne yap et iki oada bile olsa ayrı eve çık derim

başka bir şehirde işten haber bekliyor eşim 1 aya kadar falan kesin haber gelecek eşimde istemiyor aynı evde kalmayı ama gideceğimiz için çıkamıyoruz diyo ama benim tahammülüm kalmadı

BAKIN BU SİZİN MESAJINIZ.......................................................................
kaynana oturur gelin çabalar kaynana bağırır gelin susar gelin çocuğuna bile istediği gibi terbiye veremez bumu bizi avrupalılardan ayıran özellik.yada ailesi yüzünden eşinden soğuyan üstüne bide şiddet gören kadınlarmı bizim toplumumuzun kaderi?adet kalıbına o kadar farklı şeyler sokuluyorki benim bahsettiğim toplumsal olarak benimsenmiş adetler değil...adettir töredir bizim geleneğimizdir kadın susar erkek getirirse yer deniliyor bunları yaşadınızmı hiç?üstelik kadın susar diyenler eşlerinin karşısında eşlerinden daha çok bağıran insanlar...ben savunurumki herkesin konuşma herkesin kendini ifade etme hakkı vardır siz maraşı nasıl tanıdınız nasıl bildiniz bilemem ama inanın bana gelenek kültür adet kalıplarına sığınılıp neler yapılıyor neler tabi istisnaları yok saymayacağım.adananın halkına gelince içten pazarlık yada mutasıplık altına SIĞINARAK kendini temize çıkarmaya çalışmaz adana halkı içide dışıda birdir genelinin ve baskıcı değillerdir bu farkı anlamış olmak gerekir ..............................................................................................................................................................BAŞKA KONUDAKİ MESAJINIZA DAYANARAK YAZIYORUM.türkiyede ki kadınların toplumda ne kadar ezildiğini,kadınların kaderini anlatmışsınız.DOĞU daki kadınların cahilliğinden bahsetmiştiniz.MARAŞ taki görücü usulü evliliklerin çağdışı olduğunu ima etmiştiniz.SİZ SEVEREK EVLENMİŞSİNİZ HEM DE ADANALI VE KÜLTÜRLÜSÜNÜZ.!!!!!!!!!!!!!!!NEDEN AYNI EVDE YAŞAMAYI KABUL ETTİNİZ?HERKESİ ÇOK İYİ TANIRKEN!!!!!!!!!HERŞEYİ BİLİRKEN !!!!!!!!!AYNI EVDE YAŞAYINCA BAŞINIZA BUNLARIN GELECEĞİNİ KESTİREMEDİNİZ Mİ??????????????

herşeyi çok güzel yazmışsın gerçekten....
son cümlen dışındakilere tamamen katılıyorum...
ama bilmekle yaşamak aynı şey değil...
olsaydı kimse kendine böyle bi eziyeti yapmazdı eminim....

galiba kızımızısilah zoruyla evlendirip aynı eve koydular

madem bir süre sonra başka yerden iş cevabı gelecekti,bir süre bekleyip eşi işe girdikten sonra evlenseydi

Eşinizin size vurmasının ya da hakaret etmesinin affedilir yanı yok.
Ama eğer sabrederim diyorsunuz ayrı eve çıkana kadar bekleyin derim.
Bu arada da vurduğunda ya da hakaret ettiğinde yatakları ayırın bırakın o peşinizden gelsin.

herşeyi çok güzel yazmışsın gerçekten....
son cümlen dışındakilere tamamen katılıyorum...
ama bilmekle yaşamak aynı şey değil...
olsaydı kimse kendine böyle bi eziyeti yapmazdı eminim....

CANIM TABİİ Kİ KİMSE BİLE BİLE KENDİNE BU EZİYETİ YAPMAZ.hayatta herşey herkesin başına gelebilir.arkadaş dün başka bir konuda kültürsüz,görgüsüz vs.diye bazı şehirlerin insanlarını zan altına soktu.ben bu konusunu görünce şaşırdım.

allah yardımcın olsun daha cok yenı evlısın ,
esınle sınırları sımdı cızmezsen bundan sonra hep boyle gıder benden soylemesı,
tamam aılen ıcın ses cıkartmıyorsun ama eger basına bırsey gelırse aılen daha cok uzulur buna emın ol
neler neler okuyoruz göruyoruz tv de lutfen mantıklı dusun ve ayrı ev olana kadar eger yapabılıyorsan aılenın yanına gıt derım

şiddet affedilir yanı olmayan bi durum... bence hemen tavrınızı koyun hatta annenizin evine gidin o koşsun o anlasın diyecem ama bazı hödük erkekler sürünüp tekrar elde ettikten sonrada aynı haltı yiyo bende adanadayım bu arada hemşoymuşuz... ablamı eşi çok şiddetli dövdü ablam gidip darp raporu aldı ve hemen mahkemeye verdi aynı gün dava işlemlerinide yaptı 4 ay sonra geldi ağladı sızladı minik bide bebeği vardı ablam ilk kez olduğu için affetti evlerini ailelerden uzağa taşıdılar tam 1 yıl geçmişti üzerinden pat bu kez aldatıyor ablam yakalayınca öldüresiye dövüyor ve eve kilitliyor yani bi kez saygı çerçevesi genişlediği zaman bi daha daralmıyo tavrını koy ama bazı erkeklerde vardır çok kzıgınken bişi demeyeceksin yoksa kendi kendini dövdürmüş olursun... bekle siniri geçince sok lafını istediğin gibi hiç bişi olmaz... mesela benim eşim kzıgınlığı geçince istediğim gibi eleştiri yapıyorum hatta ailesi hakkında bile inanaın neler sölüyorum tabi gerçekler çıtı çıkmıyo haklısın diyo kavga anında herşeyi dile getirince kızar belkide başka bi yerden patlak veririr... neyse Allah sana sabır versin mantıklı düşün yuva yıkmak kolay değil ama böyle şeylerede katlanmak dahada zor... yardım istersen ben adanadayım

sen yaşlarda bende değmeyecek bi adam için aynı fedakarlığı yaptım ama ben başıma gelecekleri tahmin ettim çok sevmeme rağmen attım nişan yüzüğünü.. ama okulumu bırakmıştım onun yüzünden başka hata yapmamak için evlenmedim... evlensem bende maraşa gelin gidecektim ailesi ile yaşacaktım hatta ailesinini eline bakacaktım yok dedim bana kimse bunları yaşatamaz sonra eşimle tanıştık zaman geçti o destek oldu okulumla ilgili okumama yardım etti ehliyet aldırdı bana destek oldu ve evlendik..... eski nişanlımsa hala bekarmış..... sanırım sende maraştasın çok zor orada yaşamak kaynana faktörü çok büyük bi yere gidecekse gelinler kaynana yada büyük görümceyle gidiyolar kıyafete giyime herşeye karışıyolar bi halt yiyeceğinde kaynanadan izin almadan yapamıyolar eşi evet desede değişen bişi olmuyo babam yalvardı resmen kızım yapma etme sevgi bunlara katlanmana yardımcı olmaz dedi sonra aklım başıma geldi tabii... bunların hepsini gördüm ondan vazgeçtim... rabbim sanada yardımcı olsun inş eşinle yuvanda mutlu olursun herşeyi geride bırakıp...

canım öncelikle geçmiş olsun. yaşın çok ufak öyle fevri kararlar sakın sakın alma.

benim anlayamadığım bir husus var. ama tüm samimiyetimle soruyorum. lütfen yanlış anlama. kayınvalinden le oturmayı neden kabul ettim. bunun için özel bir sebebin yada acelen mi vardı. azıcık bekleseydin.

Kaldı ki kayınvaldeyle aynı evin içinde oturupta yüz göz olmayan varmıdır. mecbursun aynı alanı paylaşıp, aynı havayı soluyorsun. sen diyorsun buranın hatunu benim, o diyor buranın hatunu benim. e hadi gelde çık bu işin içinden.

yanlış anlamadıysam kendi annene gitmeyi düşünmüşsün. büyük hata edersin.
kol kırılır yen içinde kalır. kötüde olsa sen o eve telli duvaklı gelin gitmişssin. en son çare yani ' olmuya artık, nokta koymak istiyoruz, yürümüyor artık' demek için annenin evine gitmelisin.

insanların kayınvalideyle sürtüşmelerini görünce Allahım her günüme şükür ediyorum. benim karşıma iyi insanlar, iyi eltiler, iyi görümce çıkardı diye.

NEYMİŞ BU MARAŞ YA.arkadaş adana veya başka şehire gelin gitmiş.yaşadıkları bunlar.2 sene maraşta okumuş sadece.eğer maraşa gelin gitmediyseniz.insanlara yalan bilgiler vermeyin.benim kızkardeşim maraşa gelin gitti el üstünde tutuluyor.kayınvalidesiyle ne aynı evde yaşıyor.nede kayınvalidesinden izin alıyor.yukarda anlattıklarınızı türkiyenin heryerinde yaşayan var.

cok üzüldüm adina insallah bir an önce esin kendine gelir ve ailesini sizin iliskinize karistirtmaz bende az daha böyle bir evlilige dogru yürüyordum ama verilmis sadakamiz varmis ki ucurumdan döndüm

Aynı evde yaşamayı neden kabul ettim buna cvp vereyim benim eşim doğuda uzman çavuştu işi bıraktı geldi biz çabuk bi şekilde belediyede işe başlayacağını umuyorduk ama yanılmışızacele etme konusunda aşk acele ettiriyormuş insana mantıkla hareket etmek lazımmışki bunu şimdi anlayabiliyorum.nişanlıyken biz eşimin annesi çok farklıydı evlendikten sonra 180 derece döndü bunuda belirteyim

galiba kızımızısilah zoruyla evlendirip aynı eve koydular

Madem bir süre sonra başka yerden iş cevabı gelecekti,bir süre bekleyip eşi işe girdikten sonra evlenseydi

beklemediğime pişmanım ama ne yazıkki daha önceden bukadar zorluk yaşayacağımı tahmin bile etmedim işin içindede aşk vardıevlendik yanımda o zamanlar en büyük sorun özlemdi ama şimdide daha büyük sorunların içine düştüm.düşünebilseydim eğer bukadar zor olacak ne ona işini bıraktırır nede okulumu bırakırdım

birde okulumu bıraktınyazık değil mi geleceğinize.işte böyle sorunlarla uğraşır durursunuz.üstelik ne cesaretle işsiz biriyle evlenilir.açıktanda olsa lütfen okuluna devam et

birde okulumu bıraktınyazık değil mi geleceğinize.işte böyle sorunlarla uğraşır durursunuz.üstelik ne cesaretle işsiz biriyle evlenilir.açıktanda olsa lütfen okuluna devam et

işsiz değildi doğuda uzman çavuştu evlenince bıraktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…