Yuksek lisans tamamlama suresi max 3 yil yani 6 semestra denk geliyor senin kac tane oldu ? ayri son doneme gelmissin nasil hala hocan yaptigin tezin yeterliligini tartisabilir onuda aklim almiyor. Benim bildigim son doneminde olan ogrenci deneyini calismasini yapmis sonuclarinin tartismasini falan yapiyor olmasi lazim. bu durumdanda danisman hocanin haberinin olmamasi imkansiz calimsa bitmis tek is tezi yazmaya kalmistir cunku o noktadan sonra yapilan calismanin kalitesine icerigine degil yazilan tezin formatina yazim ve anlatim sekline anca kusur bulunur yani.
Yok adam yaptigin ise kusur eksik bluyorsa 5 donemdir akli nerdeymis yaptigin isleri hic mi gostermiyorsun sen hocana ? 2.5 sene kendi kosende takildinda son donem mi gosterdin al bu tezim diye ? Bu imkansiz dolayisiyla hocan yuksek ihtimalle tezin yaz sekline formatina takilmistir o dedinde 1 ayda halledilecek bir is. Bana kalirsa sen juri karsisina cik savunmadan sonra juri biz tezde bazi duzeltmeler istiyoruz diye savunma raporuna yazip sana ek sure verebilirler. Boylece tezini savunmus duzeltmeleri yapiyor statusune gececegin icin doktora basvurusunu yapabilirsin.
Ha yok oda olmazsa subat basvurularina kalirsin ben bugune kadar donem uzatti diye ars gor lukten atilan hic duymadim , aksina enstitu kadrosunda olanlar daha uzun sure maas almak icin yasal sinirlari zorlayarak yuksek lisans doktora toplamda 9 sene arastirma gorevlisi olarak kaliyorlar.
2 Senede bitecek master i 3 senede, 3 senede bitecek doktorayi 6 senede yapiyiorlar.
Kisaca git enstitu ile konus bakalim yasal siniri asmis misin durumun nedir. Sonrada jurilerinle konusun , tabi ilk once tezindeki asil sorun neymis onu bir ogren bakalim.