Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Çok sabırlısın diyenlere itibar etme
Aklında kalır patlarsın böyle
Annelik çok zormuş ya
İkinci çocuktan sonra daha da bir zor
Sinir sistemim alt üst
Gece gündüz uyutamadığım bir bebeğim var
Kıskançlıktan ne yapacağını şaşırmış bir kızım
Yemin ederim tükendim

Bebekler bazen yoruyor, annelerin de sabrı kalmıyor, evet ama, biraz daha dikkat etmek gerekli. Bu çocuklar bilinçli yapmıyorlar ki hiçbirşeyi.

Kimse mükemmel degil tabiki, yalnız ilerde o çocuk büyüdüğünde, anne rahata erdiğinde vicdan Azabı insanı mahveder. Anne olduktan sonra gün geçtikçe daha özen gösterilmesi ve sabredilmesi gerektiğini anladım.

Benim babaannem de ailevi mesele veya eşle ilgili sorun olunca bir defaya mahsus babama bebekken tokat atmış aglıyor diye. Şuan babam 50 yasında ve o tokatı acısı hala içimde hala bebekliğini hatırlarım der ve yarım asır gecmesine ragmen aglar.

İleride üzülmemek için sadece biraz daha özen, her ne kadar zor olsa da.

Siteye henüz yeni üye oldum ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla çoğu kişi yargılamayı çok fazla seviyor. Öncelikle buradaki bazı yorumları okuyup kendinizi daha da fazla yıpratmayın. Belli ki şu an psikolojik bir savaş veriyorsunuz. Yapıcı değil yıkıcı yorumlar sizi daha çok yıpratır.
Bir psikoloji öğrencisi olarak yakınınızdaki bir yerden uzman görüşü almanızı öneririm. Hepimizin kendi içinde çözemediği ve bazen bize dahi çok yanlış gelen sıkıntılar olabiliyor.
Kendi kendinize yapabileceğiniz şey ise bazı şeyleri düşünmek. Örneğin; bu süreçte eşiniz nerede, boşanmanın eşiğinden dönmek gerçekten iyi bir fikir miydi, eşinizin tutumları sizi daha kötü hale getiriyor mu vb.
Çocuğunuzu hesaba katmadım çünkü o denli küçük bir bireyin bilinçli olarak sizi kötü etkileme ihtimali yok.
Kendinizi suçlamayın, yaptığınız çocuk gelişimi açısından doğru değil ancak ne yaptığınızın farkındasınız. Terapi ve tedaviyle sağlıklı bir birey olabilirsiniz. Ayrıca, kendinize vakit ayırmayı deneyin. Siz yalnızca bir anne değilsiniz, aynı zamanda bir bireysiniz :)

Bencede o cocuk büyüyene kadar biraz calismaya ara verin. Cunku sabir eşiginiz yok. Sinirleriniz yipranmis,cocugun her yaptığı sizi rahatsiz etmeye baslamis. Uyumuyor, yaramaz,ustunu kirletti vs.. el kadar bebe ne anlar durdan yapma etmeden. Tamam arada kızıyoruz ellerine vuruyoruz ama o sinirle inen tokadin acisida fenadir yani

+1000000

Kardeşimle beni üst üste doğurup büyüten ve bir tokatsız büyüten annem şu an çocuğuna şiddet uygulayan insanlara ben bir tokatsız büyüttüm çocuklarımı diyor siz bunu diyemeyeceksiniz bile düşünsenize ne acı ... Üstelik annem yokluğun dibine vururken büyüttü, okuttu, evlendirdi, her zaman kahrımızı çekti bırak tokat atmayı üzecek laf bile söylemez.Bilmiyorum bazen sizin gibi anneleri anlamıyorum ama biraz sabır diyorum size

Son düzenleyen: Moderatör:
Vurmanizi asla elestirmiyorum demekki ruh haliniz iyi d3gil herkes hata yapabilir.herkesin dayanma gucu farklidir.ben de cok zor zamanlar yasadim ve bana birilerinin de boyle dertleri oldugunu duymak iyi geliyordu n3dense .mesela benim de kizim 4 yasindayken oglum dogdu.ve oyle zor bir cocuktu ki.ilk zamanlar hergun sabah 7-8 de ancak uykuya dalardi.ki gece de surekli agkardi.sonra bu boyle hep devam etti .3 yasina kadar bir cocuk her gece uyumayip surekli aglar mi.inan aglayip kendini yerden yere atmasa ben sadece uyumamaya da raziydim .gunduz de asla durmayan hep aglayan her tur yaramazligi yapan bir cocuk.bir yandan kizimin 1. Sinif durumlari falan.simdi oglum 5 yasinda allah a sukur en azindan gece boyu aglamiyor .aksam 11 gibi uyuyor.bu bana buyuk nimet.ben de gunlerce okulda uyuya kaldim.yine azaldi sikintilar rahatim.senin cocugun en azindan uyuyan bir cocuk sanirim bir kac yila cok daha rahat edeceksin.en azindan okulda ayri olsaydin biraz ferahlardin belki.ne olur vurdugun icin kendini kotu hissetme .onu op saril yapma bir daha.

Oyle zaten annesi degil mi mecbur yapacak gibi bir kani var cunku ne var bi el atsan cocuk seninde cocgun

18 aylık bı BEBEK (kazayla) üstüne su döktü diye tokat yiyor!Suç islese bile tokat atmanizi asla onaylamıyorum ama kazayla dokmus yavrucak özellikle vurguluyorum kazayla fevri davranmayın kızıniza zira üstü kurur ama kalbindeki kirginligin telafisi zor

Ezmeyin kadını iki mesaj okudum o bile yetti,iyi anne ki vurduğund bile üzülüyor

Bulunduğunuz şehirde kimsenizin olmaması, dolandırılmanız, sürekli yoruluyor olmanız vs. Bunların hiçbiri çocuğunuzun suçu değil !
Hepsiyle baş edemiyorsanız, çıkın işten zor geçinirsiniz belki ama tüm stresinizi çocuğunuza karşı anlık patlamalarla belirtmezsiniz.
En hassas olduğum nokta sırf çocuk yapmaya karar verdiğim için zor geçineceğimizi bildiğim halde çalışmıcam. Sadece ona yetebilmek için.
Sizi de anlamaya çalışıyorum hata yaptığınızı farketmişsiniz ve büyük bir erdemle burada belirtmişsiniz ama lütfen çocuğunuz için önemli olan şeyin ne olduğunu düşünüyorsanız ona göre hareket edin.

Kendine atsaydın bi tokat!!! bu kadar sinirlenecektin madem çocuğun elinde yakınında suyun ne isiii varrr!!

İki tane de bende var büyüğü 2 yaşında diğeri henüz yaşına girmedi, sıkıntını bunalmanı anlıyorum. Geceleri uyumuyorlar asla, yemek konuları sıkıntı , uykuları sıkıntı, dışarı çıkmak isterim sıkıntı. 1 yıla yakın olacak eşim olmadan dışarı çıkmayı unuttum. Bir yıl içinde saçlarım beyazladı inan ki göz altlarımda mor halkalar oluştu.
Ama ben öfkemi çocuklardan değil de ya kendimden yada eşimden çıkarıyorum . Çünkü onların suçu yok, çünkü biz hayatın getireceği şartları bilerek doğurduk onları.

Vurmayın şuan senin piskolojini tatmin edecek bir cümle yada ocini soğutacak bir sohbet olmayacak burada yapistirinca anladimi tokadı peki o öyle ağlarken sen ne yaptın üstünü çıkarıp yeniden giydirmek o kadarmi eziyet büyük kızını dusunuyosan onada vakit ayır hemen tükendim bebeğim suyu döktü cat yapıştırm olmaz öyle ben 23 yasindayim 3bucuk 1bucuk yasinda oğlan kız çocuklarım var inanın sizden daha fazla koşuyorum peslerinden ve 29 haftalık hamileyim düşünün beni ama tükendim artık deyip dövmedim hıc bir zaman ve başımda daha neler neler varken

Gece elli kere kalkar küçük oğlan gündüz erken kalkar sabah karnlariini doyur üstlerini giydir oyun oyna öğlen yedir içir yatır akşama kadar tekrar ayni tek başıma gezmeye çok nadir çıkarım misafirliğe gidemem ama ben bunları göze alarak doğurdun istedim pismanlgm yok acısını onlardan çıkarmak bencillik olur

çalışma zorunluluğunu yoksa en azından uç yaşına kadar gelene kadar çalışmayın sabriniz daha çok olabilir. İki çocuk büyüttüm en sinirli anlarimda en delirdigim zamanlarda kendimi tutmak için çok kasiyorum, duvara yumruk atmisligim olmuştur sinirden ama çocuğa vurmak bambaşka. 18 aylık bir bebek daha, daha dün gece ben iki yaşındaki oğlum sürekli üstüne su döktü uç kere uyumadan üst değiştirdik sabretmek ne kadar zor olsa da vurdugunuzda sonraki pismanliginizi düşünün başından bu size engel olur.

Ben hep haksiz yere dayak yedim arada ya arkadasim ya kuzenim yuzunden oysa oldukca uslu bir yavrucaktim zaten sessiz bir cocuk oldugumdan kendimi de ifade edemiyordum oyle dayak yiyip oturuyordum. :)
Aslinda ben de normallestirmedim degil bu dayagi...
Ama eşimden yesem normal görmem o ayri.

Ergenlik zamanlarimda bu dayaklarin geri dönüşü çok fena oldu yalniz annemin, babamin burnundan getirmistim benimle cok ugrasmak zorunda kaldilar.
Ara sirada olsa dayak atilmamali aslinda, cocuklar devamli cocuk kalmayacak ve her kizdiginizda dayak atamayacaksiniz, bunun acısı biyerden cikacak.

Siz 3 saat çocuğunuzu sallarken diğer çocuklarla kim ilgileniyor?

Okul öncesi eğitmeni olarak henüz 18 aylık bebeğinize sabredemezken diğer çocuklara karşı nasıl sabır gösteriyorsunuz?
Yalnız arkadaş meslek lisesi mezunu sanırım. Sınıf ablası olarak öğretmene yardımcı oluyormuş. Eski konusunda öyle diyor. Rahat ilgilenme sebebi o galiba.

Bence her annenim yaptigi seydir o an cok sinirlenirsin hakim olamazsin kendine benim.kizimda 18 aylik bugun su doktu bende vurdum hafiften bazen delirdigim gunlerde oluyo bide ogluk var kedi kopek gibiler bagirmaktan sesim kisiliyo her cocyk anne dayagi veya terligi yemistir burda sizi yargilayanlar once kendilerine baksinlar ne demek 18 aylik bebek cocuk anlamiyo oyle bi anliyolarki islerine geldigi zaman vallah simdikiler bizden kurnaz daha cok kafalari calisiyo bosuna vicdan azabi cekmeyin ben hergun kackere bagirip vurdugumu hatirlamiyorum kafayi yiyorum insaninda bi patlama noktasi var bosuna dert etme

Su psikolojisi bozulunca cocugunu doven kadinlari, ara sira psikolojim bozuldu bahanesiyle doven kocalari olsa ne tepki verirler acaba?
Ustelik bir yetiskinin bir yetiskine uyguladığı siddetle, bir yetiskinin bir cocuga -hem de soybagi olan ve bakimindan sorumlu oldugu bir cocuga- siddet uygulamasi kiyaslanamaz bile, kanunen daha agir cezalari da var.
İste, dog, büyü, evlen ve simdi cocuk yapma zamani döngüsünü sorgulamadan yasayan insanlarin sonucu bu, psikolojisi bozuk, sevgisiz bir anne ve magdur bebekler.
Bir kereden bir sey olmaz diyenler de 18 aylik bebekle, 18 yasinda cocugu karistiriyorlar herhalde, 18 aylik bir bebege bir yetiskinin vurmasi geri donusu olmayan fiziksel ve ruhsal yaralar acabilir.
Ozetle size kisasa kisas diliyorum, bir gun boyu ve agirligi sizin 3 katiniz olan bir sey, ustunuze su doktunuz diye saldirsin size, guzel empati.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…