Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Eşiniz ya da başkası üstünüze su döndüğünüz icin size vuruyor mu? 18 aylik cocuk bardağı bile tam hakim degil tutamayabilir. Kizsaydiniz,soylenseydiginiz kendi kendinize ama yüze vurmak nedir ya.
Genel olarak konularınızı biliyorum sinir sisteminizi siz kendi kendinize bozmuşsunuz tempo koşturma degil. Herkesin eşinizin yani lafini didikleme altında bisey arama yani boylesiniz tempodan degil sizden kaynakli

F Fatma Aliye Hocam etiketleyince,
konuya dahil oldum.
@Malkero siz yorulup bunalmışsınız,yoksa bir bardak suyun dökülmesi değil sebep.
Öncelikle çoçuğunuz henüz akran etkileşiminin çok gerekli olduğu bir yaş aradığında değil ve
18 aylık bir çocuğun sınıf ortamına,kurallarına adapte olmasını beklemeniz de çok yüksek bir beklenti.
Bir kere bu yavru henüz bebek,24 aya kadar bebek kabul ediyoruz.
Bu dönem kişiliğin oluşma evresi ve kritik bir dönem.
Maddi açıdan çok mecbur değilseniz bu dönemi evde,çocuğunuzla birebir ilgilenerek geçirmeniz onun kişilik gelişimi ve ruh sağlığı için daha uygun olurdu.

Diyelim ki maddi anlamda çalışmak zorundasınız,bebeğinizi kendi sınıfınıza almanız doğru değil.
Siz çoçuğunuzun hem annesi hem öğretmeni olursanız, zihninde farklı ikilem ve kavram karmaşası oluşması muhtemel.
Ayrıca bu sınıftaki diğer yavrular için haksızlık.
Benim uzun yıllar okul öncesi öğretmenliği yaptım,oğlum 4 yıl anaokuluna gitti, ilk üç yıl aynı okula bile almadım,son senesinde aynı okulun farklı sınıflarındaydık.

Diyelim ki aynı sınıfta olmak zorundasınız,
o zaman yükünüzü azaltacak tedbirler almak zorundasınız.
Eve gelince merdivenleri kilitli kapıyla kullanım dışı bırakmak,işe giderken kucak yerine puset kullanmak,üç öğün yemeği yanınızda götürmemek (bunun sebebini anlamadım,
özel bir diyeti mi var bebeğinizin?),
öğünler mecburen gidecekse sabahtan değil akşamdan hazırlamak,bebeğinizi gündüz az uyuyup akşam daha erken yatırmak vb.

Yetişkin olan siz olduğunuza göre, şartları uygun hale getirecek düzenlemeleri yapıp, gerekli tedbirleri almak da sizin sorumluluğunuzda.
Gerekli düzenlemeler yapılamıyorsa, işi bırakmak da bir çözüm yolu.

Açıkcası sizi çoçuğunuza şiddet uygulama noktasına getiren bir çalışma düzeninin, ne size, ne yavrunuza faydası olur.
Bir kar-zarar hesabı yapmak zorundasınız.
Sosyal olsun,arkadaşlarıyla oynasın diye gittiğiniz okuldan dönüşte, yavrunuzu hırpalayacaksanız hiç gitmeyin o okula.

Öfke kontrolü konusunda tedbir almalısınız.
Bu durum çoçuğunuza olduğu kadar kariyerinize de zarar verebilir.
Kendi çoçuğuna vurabilen bir okul öncesi öğretmeninin sınıfındaki çocuklar ciddi risk altındadır,üzgünüm...

Son söz olarak çoçuğunuzun ruhunda açtığınız yarayı, bolca fiziksel temas,tatlı sözler ve yakın ilgi ile tamir etmeye çalışın lütfen.

Sizi yargılamayacağım ama söyleyeceklerim var çocuğunuzun kreşteki arkadaşlarına ihtiyacı olduğunu sanmıyorum daha çok küçük arkadaşla oynamayı bilemez. Sabahın köründe gidip akşam dönmesi de çok fazla sanki tam zamanlı çalışıyor.
Ayrıca laf dinlemiyor sınıftan çıkıp gidiyor demişsiniz de 18 aylık bebekten bahsediyorsunuz ne dediğinizi anlasa bile bunu yapmak istemeyebilir. Şimdi tam sendrom zamanları kendi iradesini farkediyor, kuralları esnetebileceğini, sizi kandırabileceğini biliyor. Ve sizin çıkma demenizi anlıyor olsa bile neden çıkamayacağını idrak edemez o yüzden uygulamasını da bekleyemezsiniz.
Şahsi fikrim diğer çocuklardan da bişeyler görüyordur. Bana 3 gün misafir gelmişti onda bile çocuğumun bütün huyları değişti. Bebeğinizin evde daha sakin zamanlara ihtiyacı var diye düşünüyorum. Muhakkak sizin ruh halinizi de hissedip etkileniyordur.
Vurma annesi böyle zamanlarda onun seni anlayamayan bir bebek seninse bir yetişkin olduğunu aklına getir.

Konu sahibi evet yaptığınız çok yanlış, bir daha ki sefere kendinizi kontrol edin üstelik çocuklarla alakalı bir mesleğiniz varken böyle konularda çok dikkatli olmalısınız. İnsanız ve kimse mükemmel değil ama çocukları olan bir kadının sabır denen olayı daha iyi kavraması lazım. Şartlarınız zor olabilir fakat kendi ruh sağlığınız için patlamak yerine bunları iyileştirmeye çalışmanız lazım, eşinizle sıkıntınız varsa halletmeye çalışın gerekirse yardım alın, eviniz dubleksmiş habire temizlik yapacağım diye kendinizi yıpratmayın ve çoğu kişinin de yazdığı gibi kızınızın sınıfını değiştirin emin olun faydası çok olur. Önce kendinizi toparlayın yoksa bu şekilde daha da çok yıpranırsınız, mutlu kadın mutlu toplumdur kendinize ve ailenize faydalı olmak ve bir daha bu hatayı yapmak istemiyorsanız önce kendinizi iyileştirin.

ehehehe saclarda ahenkle horinntepiuosa sorun yok :))
Üfff hem nasil yağ ficisi velhasıl kelam (babannem gibi konuştum ) hepsi geciyo sabır bak lohusa topuzumuz biyiklarimiz yok hic değilse artik çocuklar babalarıyla karistirmio bizi

Masallah

Kadınlar kulübünde ne kadar mükemmel anneler varmış görünce hayret ettim doğrusu.tabiki şiddet çok çok çok kötü bir şey .üstelik c ocugunuzda anlayabilecek bir yaşta değil ama insanız olur bir daha yapmayın.belki zor bi donem gecoriyorsunuz destek alabilirsiniz hic kimse taş degil hayatta pembe degil kaldiramadiginiz durumlar olabilir.kotu bir anne olsaniz bu davranistan oturu uzuntu duymazdiniz zateen .burda yazan mükemmel annelere de aldırmayın görüyoruz sokaklarda okullarda mükemmel annelerin mükemmel çocuklarını .Kimse rol kesmesin burda H arcayacaginiz zamanı çocuklarımızla harcayarak mükemmel anne olunmuyor annecilikler.

Yorgun bitmiş bir anne hiç şaşırmadım ve yargılamadım ama beben baha 18 aylık anlamıştır bile boşa vicdan azabı çektirme kendine işi bırak veya yardımcı olacak birilerini bul ayrıca çocuğunun senin sınıfında olması doğru değil

Dublex ev buyuk degil mi? Daha kucuk bi eve cikin bence.. ayrica kendi sinifinda olmasin kizin .. ben oglumun ogle yemegine gidiyodum o bile dinlemiyodu beni hic bi aktiviteye katilmiyordum nerdeyse cunku simariyodu. Hersey onun icin demissin ama hic oyle gozukmuyo burdan. O tokati hak etmemus.. hadi bagrdim desen anlarimda tokat birde cok kotu.. bur cocugun suratina kafasina sirtina vurmamak gerekir. Kafaya zaten vurulmaz.. sirtinda cocugun imani vardir, yuzundede onuru.. onurunu kirarsin cocugun yapma

Son düzenleme:
18 aylık bir bebegi üzerine su döktü diye tokatlamak. Anladı mı peki hatasını. Bir daha yapmaz artık.
Etrafınızda ki insanlar size çok sabırlısin diyor diye bundan cesaret alip bebeğinizi dovmeyin nolur. Sabretmek bizim görevimiz. Biz anneyiz. Uykusuzluktan, yorgunluk tan bayılma noktasına gelen bir siz değilsiniz. O bebek size Allahin emaneti. Yapmayın.

çocugunuzu başka bir okula verseniz. Sizinle olduğu için şımarıyor bence. Tüm gün onunla zor geçiyordur. Kendinizi iyi hissetmek isterseniz olmadı bir profesyonel yardım alın derim.

Konu sahibine destek vereceğim derken, 'mükemmel anne' vurgusu yapan bazı üyelere ve onları eleştiren diğer üyelere;
ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum.
Çocuklarımıza sözel,fiziksel ve/veya psikolojik şiddet uygulamamak 'mükemmel annelik' değil ebeveyn olmanın gerek ve öncelikli şartıdır.
Yani kimsenin, 'ben çocuğuma vurmuyorum'
diye övünmesine gerek yok,bu zaten yapılmaması gereken bir davranış.
Öfkesine yenilen ve bu hatayı yapıp,pişman olan anneleri de linç etmeye gerek yok,
çünkü bu da bir yetişkine sözel şiddet uygulamak oluyor,ayrıca yaraya merhem olmuyor.
Çözüm odaklı olup, doğru ebeveynlik nasıl olur'u,uygun bir dil ve üslupla konuşmamızın hepimiz için daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Peki ceza sistemi doğru bir yöntem mi? (vurmak seçenek bile değil zaten)
Bahsettiğim ceza tek ayak üstünde duvarda değil elbette ama, yaşın gerektirdiği ve işkence boyutunda (psikolojik olarak) olmayan cezalar.

Annemler hala anlatır: Kardeşimle ben yaramazlık yaptığımızda (ki kendisi erkek olmasına rağmen gayet saman altından su yürütür ben kabak gibi suçla ortada kalırdım) odamıza gönderirmiş. Bir zaman sonra biz yaramazlık yaptığımızda "siz göndermeyin biz gidiyoruz odaya" demeye başlamışız

"Sen beni kovamazsın ben istifa ederim" mantığı

Kızımıza da toplasanız 16 senede 6 kere ceza vermişizdir.

Ben biraz eski kafalıyım. Biraz daha kuralcı bir anneyim. Babamız daha mülayim. Evin kötü polisi hep benim. Genelde hep çığlık çığlığa bağırırım. Doğru veya değil bilmiyorum ama şiddetten daha az zararlı olduğunu düşünüyorum.

Lütfen biraz sakin ol, bizler insanız robot değiliz. Bu kadar koşturmacanın içinde ruhen, ve bedenen yoruldun tabi ama lütfen, lütfen bi daha aynı hatayı yapma, normalleşir sonra bu davranışın. Sarıl ona.. işle ilgili çözüm yolu bulmaya çalışın.

bir daha yapmazsin artk olur biter. ama sunu unutma annelik kolay degil oyle hic kolay degil. bikmamizi gerektirecek bisey yok tatlim. ne demis atalarimiz buyuk basin buyuk derdi olurdu. bugunler gececek unutma bikma sabir iste allahtan

Kızınız nıye sızın sınıfta, sız ne zaman karsılıklı olarak ferahlayacaksınız?
Vurmanız su doktu dıye tokat atmanız ve ardına yazdıgınız bahaneler, sızı rahatlatıyorsa ben bısey demeyecegım. Guzel bır evım var sanıyorum 9 yasında kı oglum once sımdıde 14 aylık kucuk oglum o kadar cok esyama zarar verdı kı anlatamam. Bu yuzden cocuklarıma vuramam, uyarırım kızarım ama gun sonunda benim kafam rahat yastıga koymam lazım...sabırlı demısler sıze bana derler cok sabırlısın dıye, sabırlı degılım onların cocuk oldugunun farkındayım dıyebılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…