Galiba tukendim...Kizima vurdum .

çocuk dediğiniz böyle bir şey düşünmeden çocuk yapıyorsunuz sonra sinirlenip sabiden çıkarıyorsunuz hıncınızı. belki de siz sinirli olduğunuz için o da yaramaz?

Mükemmel olmaya çalışmayın
Evi her gün tertemiz yapmanıza gerek yok
Alın bi oyun çiti ya da oyun parkı içinde rahatça bırakın, merdivene de kapı taktırın
Çocuğa da bi düzen kurun.
Uyku için niye saatlerce sallıyorsunuz bi uyku eğitimi verin. Bu işlerin içinde birisiniz daha iyi bilirsiniz aslında.

Yapmayın ama ya.küçük o daha ne anlar yoruluyorsunuz çok iyi anlıyorum ama vurmak doğru değil hatanızı elbette anlamışsınız bir anlık olmuştur ama yine de bu konuda kendinize hakim olmalısınız onun hiçbir suçu yok sizin bu derece yorgun olmanızdan. Bebek bu yoruyor çok çok yoruyor biliyorum bende yaşıyorum. Bazen dayanamayıp sesimi yükselttiğim oluyor elbette insanız ama vurmak apayrı bir olay

Ben evi demizledikten sonra kızım yerlere galeta döküyor üstünü başını günde 7 kez değiştiriyorum ama buna hiçbir zaman sinirlenmedim. Çünkü bu doğal birşey onun gelişimiyle alakalı bir durum. Sizi zorlayan bebeğiniz değil hayatınızın diğer kalan işleri.

Bence psikolojik destek almalısınız bunu kötü olarak algılamayın kesinlikle. Durumunuz ortada yoruluyosunuz ve manevi desteğiniz yok bu da sizi tüketiyor. En güzeli paikolojik destek almanız çünkü öfke kontrolünüz yok.

Esim saglik ci 24 nobetinde zaten evden cok hastanede.
Ama allh var elinden geleni yapar
Malkero benimkiler ikiz yani iki canta iki kat camasir her sey 2 kat..ayni senin gibi okula goturuyorum ikisini de ..Annem yok ve esim uzakta calisiyor hic akraba yok bulundugum sehirde..Bu kadar sikayetci degilim.ben..Annelik boyle bunu kabul etmelisin oncelikle...Suyu bilerek dokmuyorlar ve sen onun ruhunda buyuk yaralar aciyorsun sanirim..Aksam esin ilgilensin biraz baska odada kitap oku..Esyani azalt iş yükün azalsin.. Ayrica kusura bakmayin ama 1 cocuk hiç cocuk tek cocuklular yorulduklarini sanip.abartmasin 3 cocuklular napsin ölsun mu

Bazıları hiç mı annenizden dayak yemediniz demiş de ben anneannemden baya baya dayak yedim. Ve özgüvenimi nasıl kırdığını anlatamam. O yüzden bir çocuğa hele ki bir bebeğe el kaldırmak çok yanlış. Çocuk isteyerek yapmıyor sonuçta. Vurmayı dayağı normalleştirmek doğru değil. İleride o çocuk büyüdüğünde eşinden tokat yediğinde bu normal diye düşünecek.

siz kreş öğretmenisiniz. Kendi 18 aylık bebeğinize bile sabrınız taşıyorsa kreşte yaramazlık yapan çocuklara nasıl sabrediyorsunuz, nasıl davranıyorsunuz merak ettim doğrusu.
Su bu dökülür. benim oğlum 19 aylık yemeğini kendisi yiyor. Neredeyse her akşam o yağlı eller kafaya sürülüyor her akşam banyo yapıyoruz. hiç kızmadım bu yüzden.
eğer sabırsız ve tükenmiş hissediyorsanız ona göre davranmalısınız. Mesela o durumda üzerine dökebileceği duble bir bardak suya o kadar kontrolsüz ulaşamamalıydı gibi.
onlar bebek.. onlar masum. Onların neden sonuç ilişkileri yok henüz.
En önemlisi de onlar bir hamur bizlerin elinde şekilleniyor. şiddet tohumları atmayın. Başedemediğinde gücü yettiğine vurmayı öğrenmesin.
çok pişmansınız bu pişmanlığınızı bebeğinize de anlatın. kucağınıza alın sarın sarmalayın özür dileyin..

5 yaşında canavar gibi bile isteye yaramazlık yapar, gözünüz döner vurursunuz. yine eleştirilebilir ama insan bi empati yapar. 18 aylık çocuk su döktü diye tokatlanmaz. su dökmüş ya yetişkinler bile dökebilir.

bence biraz büyüyünce başka kreşe verin.

Neden beddua ediyorsunuz ki simdi?
Burda yuzlerce anne yaziyor size, biri de benim, degil 7 yasindaki kizima vurmak saçını tararken telini koparsam icim aciyor, degil ki 18 aylik bebege vuracagim.
Ama emin olun siz yasattiginizi yasayacaksiniz, gidin bakin onkoloji bolumdeki hastalara, cocugum arayip sormuyor bile diyenlere, iste ne ekerseniz onu biciyorsunuz.

Bir kitap okudum da ödül ceza sisteminin koşullu ebeveynlik olduğunu sağlıklı olanın koşulsuz ebeveynlik olduğunu anlatıyordu. Bu sebepten sordum

Reactions: csi
Benim psikolojim kaya gibi sanirim. Cok zor olaylar da atlattim, anne babadan dayak da yedim ama pamuk gibi insanim:) tartismadan kavgadan hoslanmayan pasifist biriyim ve ‘savasma sevis’ mottosuyla yasiyorum:)
Aferin size bu güzel kisiliginizle dayak ovuculugu yapmayın buralarda öyleyse. Sizde etki birakmamistir başkasında derin yaralar açar ne diyim yani az dayak yemissin ondan böylesin falan mı?

bence ev temizliği ve yemek için yardımcı tutun. Yaptığınız hatanın zaten kendiniz de farkındasınız. Hem çalış hem çocukla 4 4lük ilgilen hem evin temiz olsun hem yemeğin olsun. Yok öyle bir dünya, hepsine yetemeyiz en az 2 kişilik işi tek başınıza yapmaya çalışmayın. Yardım alın üzerinizdeki yük hafifleyince kızınıza karşı da daha toleranslı olacaksınız.

yaptığınız yanlış olmuş ama olan olmuş bundan sonra yapmamak için destek alabilirsiniz ya da kendiniz için de aktiviteler yapabilirsiniz.24 saat çocuğunuzla olmayın. tek başınıza ve eşinizle birlikte geçirebileceğiniz zamanlarınız da olsun.şimdi bazı arkadaşlar vay efendim sen anne misin şu musun bu musun yazacak sizi iyice çökertecek ama siz bir annesiniz.yanlış da olsa hata da olsa bu ülkede çocuğuna öyle ya da böyle vuran terlik fırlatan bir dünya anne var.yakın çevremde en az 5 tane gördüm poposuna orasına burasına vuran. dün bir arkadaşım anlattı. 7 yaşındaki oğlu durduk yere bir tahta parçasını fırlatmış annesine(arkadaşım) alnına denk gelip kolunun üstüne düşmüş parça o sırada elinde de çay bardağı varmış bardak duvara fırlayıp çay dökülmüş.arkadaş diyor ki: oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım sakinleşemedim bir de oğluma terlik attım dedi. Diyeceğim o ki: çocuk bakmak, yetiştirmek dünyanın en zor işi gerçekten herkes çocuk sahibi olmamalı.

Valla bacım bu soruyu çok yanlış yere sormuşsun. Wowowow nasıl vurursun wowowow diyenlerin hiçbiri bir fiske yemedi herhalde hayatında. İnsansın ve zor şartlar altında çalışıyorsun, bir yerde patlaman normal. Tabi keşke olmasaydı ama Kimse annesinden bir tokat yedi diye ölmez merak etmeyin. Hiçbirimiz prenses gibi büyümedik burda

burası nasıl bi yer olmuş yaa, millet ahlak bekçisi doğrucu davut. bunun yanlış olduğunu sizin bildiğiniz kadar bu kadıncağız bilmiyor mu? bi siz mi harikasınız, insanlar dert anlatıolar burda, tavsiye istiolar, yada açılıp rahatlamak istiolar. Kendi hayatlarında bi yere gelememiş kim varsa burda vuruyo da vuruyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…