- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 814
- 448
- 44
yorumlarınıza katılıyorum.ama yaşattıklarını yaşamayanlar da var.o kadar adil değil bu dünya. pamuklar içinde beslenen maddi manevi güçlüklerle büyütülen evlatlar da gayet iyi vefasızlık yapıyor ana babaya.Allah merhamet versin kalplere.Neden beddua ediyorsunuz ki simdi?
Burda yuzlerce anne yaziyor size, biri de benim, degil 7 yasindaki kizima vurmak saçını tararken telini koparsam icim aciyor, degil ki 18 aylik bebege vuracagim.
Ama emin olun siz yasattiginizi yasayacaksiniz, gidin bakin onkoloji bolumdeki hastalara, cocugum arayip sormuyor bile diyenlere, iste ne ekerseniz onu biciyorsunuz.
evet büyümedik bir çoğumuz.. ama büyütebiliriz değil mi?Valla bacım bu soruyu çok yanlış yere sormuşsun. Wowowow nasıl vurursun wowowow diyenlerin hiçbiri bir fiske yemedi herhalde hayatında. İnsansın ve zor şartlar altında çalışıyorsun, bir yerde patlaman normal. Tabi keşke olmasaydı ama Kimse annesinden bir tokat yedi diye ölmez merak etmeyin. Hiçbirimiz prenses gibi büyümedik burda
Ya gerçekten bu konuda “bizde yemedik mı tokat annemizden” “ kimse prenses gibi büyümedi” diyenlere şaşırıyorum. Gerçekten ilginç bu kadınlar.evet büyümedik bir çoğumuz.. ama büyütebiliriz değil mi?
Dün akşam bir duşa girdim odaya girdiğimde çiçeğim yerde sürünüyordu topraklar dökülmüştü yerlere tam işi bitirdim diyorum bir iş dahaben dusa bile giremiyorum :))
burası nasıl bi yer olmuş yaa, millet ahlak bekçisi doğrucu davut. bunun yanlış olduğunu sizin bildiğiniz kadar bu kadıncağız bilmiyor mu? bi siz mi harikasınız, insanlar dert anlatıolar burda, tavsiye istiolar, yada açılıp rahatlamak istiolar. Kendi hayatlarında bi yere gelememiş kim varsa burda vuruyo da vuruyo
gerçekten şurda bir derdimi paylaşmaya korkar oldum.Aglayarak su konuyu acan bir kadina neden dogurdun diye sorgulayacak kadar şuurumuzu kaybetmisiz cidden ve bunu gayet normal karsilayan hemcinsler var bu konuda,bunu destekleyen...Benim aklim almiyor.
28 sayfada akli selim,gercekten konu sahibinin durumunu anlamis olup ne yapmasi gerektigini guzel bir ÜSLUP ile anlatan toplasan 10 yorum var.Bu mecrada üslup diye bir sey kalmamış.
18 aylık bebeğe mi vurdun? Ciddi anlamda dinlenmeye ihtiyacın var. Bir de kıyafetini değiştirmeden doyurma işini yaparsan daha pratik olur. Bir şey döndüğünde sorun olmaz. Ama cidden izin mi alırsın ne yaparsın bilemem ama eğer yorgunluk 18 aylık bebeğe tokat atacak duruma getirdiyse bir durup düşünmen lazım.Kizlar biktim biktim biktim biktim
Tukendimmmmm.
Her sabah 6 da kalkip kizimin 3 ogun yemegini hazirlayip cantalayip.
Sabah 7 bucukta 18 aylik kizimla baya yuruyup duraga ordan da krese gidiyoruz.
Kizim benim bukundugum sinifta ve beni cok yoruyor
Laf dinlemiyor kafasina gore siniftan cikiyor vs vs yani cok yoruyor arkadaslarim bile iyi sabir var diyor neyse..
Yani benim icin gün sabah 6 da basliyip gece 10 bitiyo.
5 bucukta eve geliyoruz.
Ustunu degistir yedir oynat .
Velhasil saati 9 bucuk yapamdan asla yatmaz.
O yattiktan sonra hemen ortaligi topluyup bende uyuyorum cunku pert oluyorum.
Ama cok bunaldim artik cok yoruluyorum.
Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Sabah aksam durağa kadar zaten tasiyorum.
Bunaldim.
Ve az once cok kotu bir sey yaptim
Tam ustunu degistrdm bezini degstirdi uyku tulumu giydirdim.
Corbasini icirio yatircam uzeeie bir bardak hemde duble bardak su doktu ve o an gozum dondu istemeden tokat attim utaniyorum ama dayanamadim.
.
Otur evinde ne isin var diyeceksiniz belki amam hersey onun icin .
Esimin tayini nedeniyle bulundugumuz sehirde kimsemiz yok.
Dolandirildigimiz icinde evi cok ucra 3 sinif bir mahhalleden aldik.
Kafa dengi kimsuda yok.
Ailem de turkiyenin bir ucunda ben bir ucunda hadi cocuk bir anne baba gormesin yasitlariyla vakit gecirsin dedim amam hata ettim galiba.
Tamam kabul kizim icin.
Harika oluyor cok egelniyor ama ben bitiyorum.
Oglen 1 ile 3 uyku saati ben orda bile kizim uyanmasin diye karanlik odada 3 saat ayagimda saaliyorum
Cunku uykusu o kadar hafif ki.
Cit sesini uyaniyor.
Zaten bosanma nin esiginden dondum esimlede sorunlarim var offff bi ic dokis oldu galiba.
Ben kizima niye vurdum.
Cok mu kotuyum.
Ve suan 1 saatir ayagimda saalliyorum kafam patlamak uzere yorgunluktan ve hala uyumadi
Sunuda belirteyim.
Kizima cok iyi bakarim.
Asigim o ayri.
Hatta arkadaslarim kndini bu kadar yiprat ma der.
Kresde cok sabirliyim ama bugun bilmiyorum dayanmadim.
Nefret ediyorum kndimden
Aynen herkes hemen asmaya kesmeye hazır bu da şiddetin ayrı bir türügerçekten şurda bir derdimi paylaşmaya korkar oldum.
Evet bir tokatla kimse ölmez ama çocuk ruhu örselenir.Valla bacım bu soruyu çok yanlış yere sormuşsun. Wowowow nasıl vurursun wowowow diyenlerin hiçbiri bir fiske yemedi herhalde hayatında. İnsansın ve zor şartlar altında çalışıyorsun, bir yerde patlaman normal. Tabi keşke olmasaydı ama Kimse annesinden bir tokat yedi diye ölmez merak etmeyin. Hiçbirimiz prenses gibi büyümedik burda
İnanın bende kesintisiz uyuduğumu bilmiyorum 10 aydır. Kimi zaman 5 saat uykuyla duruyorum en fazla o da bölük pölçük. Çocuğa vurursanız daha da hırçınlaşır. Bağırırsanız zaten öyle. Gergin davranırsanız zaten öyle olur. Lütfen eğer dayanamıyorsanız psikolojik destek alın. Çocuk bu vurarak terbiye edilmez. Tamam haklı olabilirsiniz haklısınız da yorgunluktan dolayı dayanamıyorsunuz bende sinirlenşyorum ama vurmak çare değil gerçekten yapmayın daha kötü olur çünkü.Bizbgece 4 te uyandik hala ayakta oynuyor ve ciglik atıyor devamli şikayet geliyor. En son ne zaman kesintisiz 3 saat uyudum hatırlamıyorum. Bende yanagina hafif tokat attım demin komşu yine şikayete kapıya gelecek korkusu ile ve artık tahammül edemiyorum. Konu açmaya gelmiştim ama varmış zaten aynısı. Devamlı ciglik atıp koltuklara tırmanıyor. Sabaha kadar uyumuyor kesinlikle aylardir. Şimdi bir de kafasını vurma huyu başladı bize kızınca kafasını duvara ve yere vuruyor. Kendini ısıriyor bizi zaten bayadır isiriyor. İse girecektım rota virusunden hastaneye yatınca kaldı başkasını almışlar.
Artık dayanamıyorum bikaç saat uyusam doktora çocuk gelişim takibi için götürüp hiperaktif mi diye gözlemleteceğim ama ayakta duramıyorum
Kizlar biktim biktim biktim biktim
Tukendimmmmm.
Laf dinlemiyor kafasina gore siniftan cikiyor vs vs yani cok yoruyor arkadaslarim bile iyi sabir var diyor neyse..
5 bucukta eve geliyoruz.
Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Bunaldim.
Corbasini icirio yatircam uzeeie bir bardak hemde duble bardak su doktu ve o an gozum dondu istemeden tokat attim utaniyorum ama dayanamadim.
.
Kafa dengi kimsuda yok.
Ailem de turkiyenin bir ucunda ben bir ucunda hadi cocuk bir anne baba gormesin yasitlariyla vakit gecirsin dedim amam hata ettim galiba.
Tamam kabul kizim icin.
Oglen 1 ile 3 uyku saati ben orda bile kizim uyanmasin diye karanlik odada 3 saat ayagimda saaliyorum
Cit sesini uyaniyor.
Zaten bosanma nin esiginden dondum esimlede sorunlarim var offff bi ic dokis oldu galiba.
Ben kizima niye vurdum.
Cok mu kotuyum.
Ve suan 1 saatir ayagimda saalliyorum kafam patlamak uzere yorgunluktan ve hala uyumadi
Sunuda belirteyim.
Kizima cok iyi bakarim.
Asigim o ayri.
Nefret ediyorum kndimden
İlk dün ve bugün ama anca o zaman duruyor vallahi tahammülüm kalmadı yemin ederim lanet ettim yaşadığıma. Ev müstakil olsa ne yaparsa yapsın ama devamli her sese kapısının kilidini açıp bak geliyoruz mesajı veren komşum var maalesef gelmisligi de varİnanın bende kesintisiz uyuduğumu bilmiyorum 10 aydır. Kimi zaman 5 saat uykuyla duruyorum en fazla o da bölük pölçük. Çocuğa vurursanız daha da hırçınlaşır. Bağırırsanız zaten öyle. Gergin davranırsanız zaten öyle olur. Lütfen eğer dayanamıyorsanız psikolojik destek alın. Çocuk bu vurarak terbiye edilmez. Tamam haklı olabilirsiniz haklısınız da yorgunluktan dolayı dayanamıyorsunuz bende sinirlenşyorum ama vurmak çare değil gerçekten yapmayın daha kötü olur çünkü.
valla seni çok iyi anlıyorum çalışan anne olmak gerçekten yorucu işimiz sadece bununla bitmiyor tabiki vurmak iyideğil ama benimde çok zaman bunaldığım noktalar oldu suan oğlum 5 yaşında 2 yasından beri çalışıyorum evde baba yardımcı olmayınca günün yorgunluğu stresi böyle patlamalara sebeb oluyor ve ailevi sorunlarda işin üstüne binince gerçekten sabır kalmıyor bende oyle bi dönem geçirdim boşanma eiğinden döndüm gerçekten zorKizlar biktim biktim biktim biktim
Tukendimmmmm.
5 bucukta eve geliyoruz.
Bunaldim.
.
Kafa dengi kimsuda yok.
Tamam kabul kizim icin.
Cit sesini uyaniyor.
Ben kizima niye vurdum.
Cok mu kotuyum.
Sunuda belirteyim.
Kizima cok iyi bakarim.
Asigim o ayri.
Nefret ediyorum kndimden
Bu çocuk kendi kendine bu hale gelmiş olamaz çoçuğunuzdan önce,onunla olan iletişiminizi ve çocuğunuza yaklaşımınızı,tavrınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Bizbgece 4 te uyandik hala ayakta oynuyor ve ciglik atıyor devamli şikayet geliyor. En son ne zaman kesintisiz 3 saat uyudum hatırlamıyorum. Bende yanagina hafif tokat attım demin komşu yine şikayete kapıya gelecek korkusu ile ve artık tahammül edemiyorum. Konu açmaya gelmiştim ama varmış zaten aynısı. Devamlı ciglik atıp koltuklara tırmanıyor. Sabaha kadar uyumuyor kesinlikle aylardir. Şimdi bir de kafasını vurma huyu başladı bize kızınca kafasını duvara ve yere vuruyor. Kendini ısıriyor bizi zaten bayadır isiriyor. İse girecektım rota virusunden hastaneye yatınca kaldı başkasını almışlar.
Artık dayanamıyorum bikaç saat uyusam doktora çocuk gelişim takibi için götürüp hiperaktif mi diye gözlemleteceğim ama ayakta duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?