- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
Her sabah 6 da kalkip kizimin 3 ogun yemegini hazirlayip cantalayip.
Sabah 7 bucukta 18 aylik kizimla baya yuruyup duraga ordan da krese gidiyoruz.
Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Sabah aksam durağa kadar zaten tasiyorum.
Aynen bende bu bakış açısını anlayamıyorum. Ya birde herşeyi geçtim tamam 1 tokat diyoruzda daha 18 aylık olan bir çocuktan bahsediyoruz bilinçli olarak zarar verebilecek mantığa sahip olan bir çocuk değil. Evliyim, çalışıyorum, ailemden uzağım,2 çocuğum var ve ciddi anlamda küçük oğlum çok zorluyor ve siroz hastasıyım sabrediyorum sürekli çünkü annesini ve çocukluğunu kötü hatırlasın istemiyorum.Ya gerçekten bu konuda “bizde yemedik mı tokat annemizden” “ kimse prenses gibi büyümedi” diyenlere şaşırıyorum. Gerçekten ilginç bu kadınlar.
İlk dün ve bugün ama anca o zaman duruyor vallahi tahammülüm kalmadı yemin ederim lanet ettim yaşadığıma. Ev müstakil olsa ne yaparsa yapsın ama devamli her sese kapısının kilidini açıp bak geliyoruz mesajı veren komşum var maalesef gelmisligi de var
Katılıyorum.kesinlikle bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Muhakkak altta yatan sevepler vardırBu çocuk kendi kendine bu hale gelmiş olamaz çoçuğunuzdan önce,onunla olan iletişiminizi ve çocuğunuza yaklaşımınızı,tavrınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Hiperaktivite tanısı alan pek çok çocuğun alt yapısında aile içi hatalı etkileşimler bulunduğu düşünülüyor son yıllarda.
Nilüfer Devecigil'in bu konuda yazılmış yazıları ve instagram paylaşımları var.
Dr.Bahar Eriş'in 'Anne Beynim Aç' adlı kitabını da tavsiye ederim size.
Komşu gelse ne olur ki? Ne olacak yani bebek bu? Ağzına bant mı yapıştıracaksınız bağırmasın diye? Belki bir sorunu var. Kimse bundan şikayet edemez etmeye hakkı yok açıkçası. Yani kafası ı yerlere vuruyorsa bir problem var. Pedagog öneriyorum yada siz destek alın çünkü sizin gerginliğiniz de yansıyordur.İlk dün ve bugün ama anca o zaman duruyor vallahi tahammülüm kalmadı yemin ederim lanet ettim yaşadığıma. Ev müstakil olsa ne yaparsa yapsın ama devamli her sese kapısının kilidini açıp bak geliyoruz mesajı veren komşum var maalesef gelmisligi de var
Konu sahibini savunmuyorum ama yahu hangi çalışan anne çocuğuna çalışma saatleri içinde de bakıcılık yapıyor. Elma ile armudu karıştırmayın. Çalışan anne sabah ve akşam görür. Bu kadın bütün gün onunla üstüne bir de çalışıyor.Sizin şu yaşadıklarınizi hatta kat kat fazlasini yasayan milyonlarca calisan anne var, ama onlar 18 aylik bebegine, uzerine su döktü diye vurmuyor.
Hic teselli edemeyecegim sizi, 18 aylik bir bebek ve vurmak kelimelerini ayni cumle icinde duymak bile midemi kaldirdi.
Valla haksızsın güzelim. Teselli arama boşuna. Bahane bulma. Otur neyine değiştirirsem böyle bir şey yaşamam diye sor kendineSuan agliyorum gercekten cok pismanim.
Tesekur ederimmm.
Duygularima tercuman oldunuz
Konuyu ve yorumları hayretler içinde okudum, şiddeti bu kadar normalleştirmek... Aman biz de tokat yedik, terlik yiyerek büyüdük ehe ehe diye yorumlar... 18 aylık bir bebekten bahsediyoruz, daha 2 yaşını doldurmamış bir bebek! İnsanın tokattan önce başvuracağı şeyler var kendini tutmak adına; gezeler yürür gidersin dayanamıyorsan, belki hiç dayanamaz bağırırsın sonra oturur sarılır özür dilersin bunu tamir için erken davranır şartları düzenlersin, ama yüze vurmak nedir Allah aşkına, bebeğin yüzüne vurulur mu?
Tek sefer olmuş pişmanmış tamam. Zaten pişmanlıktan yanması gerek bu kadının, bu ekstra bir şey değil. Pişman değilim, yine vururum demez ki kimse; bu mu kıstasınız? Tek seferlik olan ve içinde pişmanlık barındıran şeyleri kişi anne-baba diye -tamam pişmanmış işte bişi olmaz- diye yorumlayabilen kafalar; kızına, oğluna tek sefer tecavüz eden babaların pişmanlığını da samimi bulsun da affetsin o zaman. Tokat bu ya tokat, kocana, kardeşine bile atamazsın; karşındaki bebek diye atarsın ama! Sığınacak senden başka yeri yok, vursan da dövsen de sövsen de yine "Anne" der sana gelir tabi!
Ayıp be ayıp.
Madem öfke kontrolünüz yok, gidin destek alın bi profesyonelden; biz de geçtik bu yollardan, pişman ola ola bebek dövmedik ama! Çocuğuma sesimi yükselttiğimi fark edince buraya konu açmak ve millete "Kidin kidinin dişmini, siz di yişimidin ilmiyin" demek yerine gittim psikiyatr kapısı aşındırdım "Çocuğuma bağıran bir anne olmak istemiyorum" diye. Değil ki yüze vurmak. Pes!
17 aylik kizim var .Her aksam 9 bubucukta uyurdu .
Dun gece 9:17 de uykuya hectik 11 bucuga kadar uyumadi .
Ayakta salliyarak uyutuyorum.
Regl olmustum zaten agrim vardi (bu asla bahane değil) uyumadigini gorunce sinirlendim ve bagirdim uyu artik diye ve biraz sarstim çok korktu uawrum ic ceke ceke ağladi .
Sonra 1 saat kadar sonra uyudu nefret ediyorum kndimden sonra bende oturdum onunla birlikte agladim.
Kotu bir anneyim dimi minicik bebek o ne anlar ki.
Offfff gceden bberi kotuyum
Hayret mi ediyorsunuz??? İstismarın ne olduğunu bilmediğiniz açık, çoçuğa ilgi göstermemek bile istismarken üzgünüm ama yetişkin bir insana vurmak basit yaralamaktır o yaştaki çoçuk içinse istismardır. İlle bir şeye şaşıracaksanız kendini savunmayan bir bebeğe vurulmasını hoş görmenize şaşırın. Otorite dediğiniz şeyin tamamen şiddet kültürü olduğunu bilin, bu kültürle yetişen çocuğunuz büyüyüp de karşılık verebildiğinde kendini koruyabildiğinde yaptıklarına şaşırmak zorunda kalmazsınız..Çocuklara ara sıra vurmayı bukadar abartmasakmı acaba? İstismar su bu hayret ediyorum yorumlara. Her anne çocuğuna kıyamaz ama ara sıra sabır taşabilir. Bence sizin kızınıza otorite kurmanız lazım birde eşinizden yardım almanız. Yazık size bende bebek büyütüyorum sabahtan akşama kadar öldürüyor beni yorgunluktan. Akşam eşim gelince yardım eder bakar ilgilenir bende dinlenirim çok fazla iş yapmam. Ayda iki kere yarım gün temizlikçi gelsin yeter. Sizde basit şeylere kosturun.
Konu sahibinin bilgilenine ulaşabilirsek ben suç duyurusunda bulunmak istiyorumAlın buyurun buradan yakın! Çok pişman ve bi daha yapmayacak konu sahibi eminsiniz değil mi?
Bu çocuğuna uyguladığı ilk şiddet mi?
Okuyun geçmiş konusunu:
Napıyorsunuz siz? Git gide dozu arttırıyorsunuz farkında mısınız?!!
Neyi değiştirdiniz şu süreçte çocuğunuzu daha fazla yaralamamak için şu süreçte? Kuru kuruya on yüz bin bahane sıralayıp pişmanım deyip buradan beş on kişiye günah çıkarıp aynı tas aynı hamam devam ettiğiniz sürece daha çok şiddet görür o sabi sizden. Bir ay öncesi bu, daha neler yaşandı kim bilir. Doktora gidin doktora, çocuğunuz için gidin! İşi mi bırakırsınız dinlenir misiniz ne yaparsanız yapın. Eve para girmeyiversin ama çocuğunuz da sizden dayak yemesin artık!
Akşam bu konudan dolayı uyuyamadım stres oldum midem ağrıdı falan filan akşamdan beri yazıyorum ama e vurmayan mükemmel annelersiniz siz diyorlar bide yani vuramayanlar mükemmel değil vurmamak normal olan davranış değilmidir zaten, 18 aylık bebek su döktüğü için tokat yiyorsa 28 aylıkken odanın ortasına kaka yaptı diye neler olacak acaba merak ediyorum acil yardım şartKonuyu ve yorumları hayretler içinde okudum, şiddeti bu kadar normalleştirmek... Aman biz de tokat yedik, terlik yiyerek büyüdük ehe ehe diye yorumlar... 18 aylık bir bebekten bahsediyoruz, daha 2 yaşını doldurmamış bir bebek! İnsanın tokattan önce başvuracağı şeyler var kendini tutmak adına; gezeler yürür gidersin dayanamıyorsan, belki hiç dayanamaz bağırırsın sonra oturur sarılır özür dilersin bunu tamir için erken davranır şartları düzenlersin, ama yüze vurmak nedir Allah aşkına, bebeğin yüzüne vurulur mu?
Tek sefer olmuş pişmanmış tamam. Zaten pişmanlıktan yanması gerek bu kadının, bu ekstra bir şey değil. Pişman değilim, yine vururum demez ki kimse; bu mu kıstasınız? Tek seferlik olan ve içinde pişmanlık barındıran şeyleri kişi anne-baba diye -tamam pişmanmış işte bişi olmaz- diye yorumlayabilen kafalar; kızına, oğluna tek sefer tecavüz eden babaların pişmanlığını da samimi bulsun da affetsin o zaman. Tokat bu ya tokat, kocana, kardeşine bile atamazsın; karşındaki bebek diye atarsın ama! Sığınacak senden başka yeri yok, vursan da dövsen de sövsen de yine "Anne" der sana gelir tabi!
Ayıp be ayıp.
Madem öfke kontrolünüz yok, gidin destek alın bi profesyonelden; biz de geçtik bu yollardan, pişman ola ola bebek dövmedik ama! Çocuğuma sesimi yükselttiğimi fark edince buraya konu açmak ve millete "Kidin kidinin dişmini, siz di yişimidin ilmiyin" demek yerine gittim psikiyatr kapısı aşındırdım "Çocuğuma bağıran bir anne olmak istemiyorum" diye. Değil ki yüze vurmak. Pes!
Çocuklara ara sıra vurmayı bukadar abartmasakmı acaba? İstismar su bu hayret ediyorum yorumlara. Her anne çocuğuna kıyamaz ama ara sıra sabır taşabilir. Bence sizin kızınıza otorite kurmanız lazım birde eşinizden yardım almanız. Yazık size bende bebek büyütüyorum sabahtan akşama kadar öldürüyor beni yorgunluktan. Akşam eşim gelince yardım eder bakar ilgilenir bende dinlenirim çok fazla iş yapmam. Ayda iki kere yarım gün temizlikçi gelsin yeter. Sizde basit şeylere kosturun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?