Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Her sabah 6 da kalkip kizimin 3 ogun yemegini hazirlayip cantalayip.
Sabah 7 bucukta 18 aylik kizimla baya yuruyup duraga ordan da krese gidiyoruz.

niye her sabah 3 ögün yemegini hazirliyorsunuz?
kahvaltida bir yumurta yaninda azcik peynir vs. yetmiyormu? bunu aksamdan hazirlasan?
hergün degisik degisik yemek niye yapiyorsun. haftanin bir günü yap 3 veya 4 cesit

Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Sabah aksam durağa kadar zaten tasiyorum.

bu cocuk niye kucakda? baston cocuk arabasi alsan? 18 aylik cocuk kucakda niye tasiniyor yani--- ne alaka?
evde merdivenlere takilan kapilardan alsan (her cocul magzasinda vardir ) ne bilim--- siz galiba cözüm odakli degilsiniz.
cocuga altkatda oyun alani (top havuzu vs. ) kurabilirsiniz. icinde kendi kendine baya oynar (benim tanidigim cocuklar oynuyor )
hergün üst kati temizlemeye ne gerek var? yatak odalarini hergün temizlemek gerekmez. cocugun oyuncaklarini oturma odasina getirin- poy poy evde gezinmeyin. zaten cocuk 8 saat kresde oynuyor- eve gelince birakin dinlensin- hafif bir musikle dans edin vs. beynini yormaya gerek yok- sonrada cocuk uyumuyor diyorsunuz. uzmanlar yatmadan en az 2 saat önce aktif oyunlari önermiyor.

not- cocugunuzu baska bir gruba verin. ögretmen ve anne arasindaki farki bilsin ve ögrensin.

Ya gerçekten bu konuda “bizde yemedik mı tokat annemizden” “ kimse prenses gibi büyümedi” diyenlere şaşırıyorum. Gerçekten ilginç bu kadınlar.
Aynen bende bu bakış açısını anlayamıyorum. Ya birde herşeyi geçtim tamam 1 tokat diyoruzda daha 18 aylık olan bir çocuktan bahsediyoruz bilinçli olarak zarar verebilecek mantığa sahip olan bir çocuk değil. Evliyim, çalışıyorum, ailemden uzağım,2 çocuğum var ve ciddi anlamda küçük oğlum çok zorluyor ve siroz hastasıyım sabrediyorum sürekli çünkü annesini ve çocukluğunu kötü hatırlasın istemiyorum.

gelince ne oluyor? evi basinizami yikiyor?
cocugunuzun davranislari bence yardim gerektiriyor. sinirden kafasini yere vuran bir minicik insan var karsinizda- lütfen yardim alin. komsu geliyor diye cocugu catcun delisi yapmaya gerek yok.

Ya konu sahibini savunacağım diye dayağı aşırı normalleştiren yorumlar okudum

Ülkede suçun şiddetin niye bu kadar çok olduğunu daha iyi kavradım

Burada tokatı yiyen kim
- 18 aylık bir bebek suçu ne üzerine su dökmek
Konu sahibi 16 yaşındaki oğlum sürekli kafama bir şeyler fırlatıyor bende artık fıttırdım bir tokat attım demiyor
Yahu tokat attığı kişi bir bebek el insaf

Şu yaşanan kreşte öğretmeni yapmış olsaydı yıkardınız değil mi ortalığı
Hiç aman canım ne var hangimiz öğretmenin sıra dayağından geçmedik
Hani ne oldu bize sapasağlamız demezsiniz değil mi
Demek ki şiddeti normal görmüyorsunuz çocuk sizin olunca kendi malımız gibi gördüğünüz için mi sorun çıkmıyor

Katılıyorum.kesinlikle bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Muhakkak altta yatan sevepler vardır

Komşu gelse ne olur ki? Ne olacak yani bebek bu? Ağzına bant mı yapıştıracaksınız bağırmasın diye? Belki bir sorunu var. Kimse bundan şikayet edemez etmeye hakkı yok açıkçası. Yani kafası ı yerlere vuruyorsa bir problem var. Pedagog öneriyorum yada siz destek alın çünkü sizin gerginliğiniz de yansıyordur.

Konu sahibini savunmuyorum ama yahu hangi çalışan anne çocuğuna çalışma saatleri içinde de bakıcılık yapıyor. Elma ile armudu karıştırmayın. Çalışan anne sabah ve akşam görür. Bu kadın bütün gün onunla üstüne bir de çalışıyor.

Konu sahibi çocuğunu kreşe veriyorsan senin sınıfına değil başka sınıfa vermen lazım. Uyku eğitimi almaniz lazım. Bunları yaparsan sorunun düzelir bence

Oglusumubekliyorum bekliyorum çocuğunuz kaç yaşında ? Konuşma ve yürüme de sıkıntısı var mı ? Sormamın nedeni şu benim oğlum neredeyse 3 yaşına kadar konuşmadı , anne bile demedi 3 bilemedin 4 kelimesi vardı ve çok geç yürüdü neredeyse 2 yaşına geliyordu ve o dönem o da kafasını duvarlara vururdu ki beni otizm düşüncesi bir hayli korkutmuştu... Ne zaman yürümeye ve konuşmaya başladı sakinleşti... Lütfen vurmayın , bağırmayın , sakin kalın....

Konuyu ve yorumları hayretler içinde okudum, şiddeti bu kadar normalleştirmek... Aman biz de tokat yedik, terlik yiyerek büyüdük ehe ehe diye yorumlar... 18 aylık bir bebekten bahsediyoruz, daha 2 yaşını doldurmamış bir bebek! İnsanın tokattan önce başvuracağı şeyler var kendini tutmak adına; gezeler yürür gidersin dayanamıyorsan, belki hiç dayanamaz bağırırsın sonra oturur sarılır özür dilersin bunu tamir için erken davranır şartları düzenlersin, ama yüze vurmak nedir Allah aşkına, bebeğin yüzüne vurulur mu?

Tek sefer olmuş pişmanmış tamam. Zaten pişmanlıktan yanması gerek bu kadının, bu ekstra bir şey değil. Pişman değilim, yine vururum demez ki kimse; bu mu kıstasınız? Tek seferlik olan ve içinde pişmanlık barındıran şeyleri kişi anne-baba diye -tamam pişmanmış işte bişi olmaz- diye yorumlayabilen kafalar; kızına, oğluna tek sefer tecavüz eden babaların pişmanlığını da samimi bulsun da affetsin o zaman. Tokat bu ya tokat, kocana, kardeşine bile atamazsın; karşındaki bebek diye atarsın ama! Sığınacak senden başka yeri yok, vursan da dövsen de sövsen de yine "Anne" der sana gelir tabi!

Ayıp be ayıp.
Madem öfke kontrolünüz yok, gidin destek alın bi profesyonelden; biz de geçtik bu yollardan, pişman ola ola bebek dövmedik ama! Çocuğuma sesimi yükselttiğimi fark edince buraya konu açmak ve millete "Kidin kidinin dişmini, siz di yişimidin ilmiyin" demek yerine gittim psikiyatr kapısı aşındırdım "Çocuğuma bağıran bir anne olmak istemiyorum" diye. Değil ki yüze vurmak. Pes!

+10000000000000

Ayrıca konu sahibi öğretmenliğe özellikle kreş öğretmenliğine uygun bir insan değil

Yarın öbür gün kreşine kendi kızından daha yaramaz ortalığı yıkan hiperaktif bir çocuk geldi ne yapacak
Ayrıca kreşteki diğer çocukların velisi konu sahibinin karanlık odada 3 saat kendi çocuğunu uyutmaya çalışmasına ne der

Bu kadar gaddarca yorumlara gerek yok konu sahibi zaten oldukça pişman ve vicdan azabı çekiyor. Yargılamamız için değil bir yol göstermemiz için yazmış paylaşmış bizimle

Alın buyurun buradan yakın! Çok pişman ve bi daha yapmayacak konu sahibi eminsiniz değil mi?
Bu çocuğuna uyguladığı ilk şiddet mi?
Okuyun geçmiş konusunu:

Napıyorsunuz siz? Git gide dozu arttırıyorsunuz farkında mısınız?!!
Neyi değiştirdiniz çocuğunuzu daha fazla yaralamamak için şu süreçte? Kuru kuruya on yüz bin bahane sıralayıp pişmanım deyip buradan beş on kişiye günah çıkarıp aynı tas aynı hamam devam ettiğiniz sürece daha çok şiddet görür o sabi sizden. Bir ay öncesi bu, daha neler yaşandı kim bilir. Doktora gidin doktora, çocuğunuz için gidin! İşi mi bırakırsınız dinlenir misiniz ne yaparsanız yapın. Eve para girmeyiversin ama bebeğiniz de sizden dayak yemesin artık!

Bebek ya, 17, 18 aylık bebek be!

Hayret mi ediyorsunuz??? İstismarın ne olduğunu bilmediğiniz açık, çoçuğa ilgi göstermemek bile istismarken üzgünüm ama yetişkin bir insana vurmak basit yaralamaktır o yaştaki çoçuk içinse istismardır. İlle bir şeye şaşıracaksanız kendini savunmayan bir bebeğe vurulmasını hoş görmenize şaşırın. Otorite dediğiniz şeyin tamamen şiddet kültürü olduğunu bilin, bu kültürle yetişen çocuğunuz büyüyüp de karşılık verebildiğinde kendini koruyabildiğinde yaptıklarına şaşırmak zorunda kalmazsınız..

Konu sahibinin bilgilenine ulaşabilirsek ben suç duyurusunda bulunmak istiyorum
Anneler elinde heba olsun diye doğmuyor çocuklar

Akşam bu konudan dolayı uyuyamadım stres oldum midem ağrıdı falan filan akşamdan beri yazıyorum ama e vurmayan mükemmel annelersiniz siz diyorlar bide yani vuramayanlar mükemmel değil vurmamak normal olan davranış değilmidir zaten, 18 aylık bebek su döktüğü için tokat yiyorsa 28 aylıkken odanın ortasına kaka yaptı diye neler olacak acaba merak ediyorum acil yardım şart

Oglen birden üçe kadar ayaginda sallama madem erken uyusun istiyosan. 9 bucukta o kadar çıldıracak kadar geç bi saat degil. Pisman olman.. ne biliyim bagirip pisman olursun da nasıl vurdun yüzüne

18 aylık bebeğe nasıl otorite kurmaktan bahsediyordunuz ya... en fazla o çocuğu sevgimiz ile sakinleştirebiliriz. Her çocuk inat eder her çocuk şu döker ama anne sabırlı olmak zorundadır ki çocuk daha sözleşmeye inatlaşmaya başlamasın. Ayrıca bir kez vurmayı abartmasak diyorsunuz da birde ılaya çocuk açısından baksaniz. Bilmediğiniz bir dünyada en güvendiğiniz kişi canınızı bile isteye acıtıyor hemde hata yaptığınızı bile anlamamışken... böyle yorumlara çok şaşırıyorum şiddetin biri ikisi olmaz. Tmm artık olan olmuş kadını yerin dibine sokup asalım demiyoruz ama bir kere olmuş abartmayın da demeyin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…