Galiba tukendim...Kizima vurdum .

16 aylik bebegim, inan cok cok zor sartlarda yasiyorum bende disarida calisiyorun eve gelip ev isleri cocuk, onu uyutup bir de disariya siparis yetistiriyorum, gardrobumu, mutfak dolaplarini, kendi dolaplrini, kitapligi gunde kac defa dagitiyor kac defa topluyorum saymadim. Ustelik benim evim de dubleks

Blw usulu yiyor, genellikler her ogunden sonra dusa giriyoruz, gunde en az 5-6 defa ust bas degistiriyoruz, saci basi kulahina kadar yemek oluyor. Duvardan corba sildimi hatirliyorum.

Bazen cidden cok bunalip aaaaa yeter ama diye sesimi yukselttigim oluyor, sonra pismanliktan geberiyorum, kucucuk bebe nasil yukselttin sesini o nerden anlsin ki senin isini zorlastirdigini diye yiyorum kendimi. Kaldiki vurmak.... Tokat ustelik, affi yok yani...

Cok ayip etmissin, annelik bu degil mi? Sabir, ozveri, kendini adamayi istiyor.

Ben hamileligimde 280 gun boyunca gobekten kan sulandirici igne yaptim. Tum igneleri saklayip bir cerceve yaptim kocaman ve duvarima astim. Cok bunaldigimda, dayanamayacak gibi oldugumda gozume ilisiyor. Diyorum ki “kizim kirmizi, sen bu cocugu kolay bulmadin, karnin delik desik oldu dogurana kadar, simdi neyin ofkesi bu? Otur sukret haline”

Biraz sabir... yazik kucucuk kizcagiz

ayni sinifta olmaniz cok yanlis hem kiziniz icin iyi degil hemde diger ogrenciler icin.vurmak konusuna gelince emin olun kizim kucukken kolikti ve beni deli ederdi bazen cildiracak gibi olurdum tam vuracakken tutardim kendimi.sizinkide kucuk ve dovmekle hic bi yere varamazsiniz

Allahım burdakı kadınlar ne kadar mükemmel. Hayat boyu hiç hata, yanlış yapmazlar. Dünyanın en mükemmel kadını, eşi, annesi sizlersiniz anladık.

Bir bebeğin yüzüne vurmamak, vurmayı eleştirmek ve doğru bulmamak mükemmellik değil "normallik" tir. Hiperaktif, sosyal iletişim sorunu yaşamış ve hayatım boyunca gördüğüm en zor çocuğa (oğluma) vurmadım, vurmuyorum. Öğretmenim yüzlerce öğrencim oldu ve evet oğlum gördüğüm en zor çocuktu. Vurmadığım ve vurmayı doğru bulmadığım için mükemmel bir anne olduğumu iddia etmiyorum. Hatta vasat bir anneyim bence.

Bir bebeğe vurulmaz. Bunu söyleyen kişiler de ben dahil mükemmel olduğumuz, ego kastığımız için bunu söylüyor değiliz. Sütün beyaz olduğu bilgisi kadar nettir bu durum. Bebeğe vurulmaz! Süt beyazdır dediğimde "şuna bak bilgisini ispat etmeye çalışıyor. Kendini mükemmel sanıyor" diyecek misiniz? Tekrar ediyorum bir bebeğin yüzüne tokat atılmaz.

Carmiha germeye toplasmislar gene. Evet 18 aylik cok kucuk evet keske olmasaydi ama annesiniz diye de melaike degilsiniz ya da tastan hic degilsiniz bunu kabul edin bi oncelikle. Cocugum yok ama kendi cocuklugumdan biliyorum ve su an diyorum ki annem beni iyi camdan atmamis. Cunku babamdan ayri cekti kadin benden ayri. O da insan. Hatanizin farkindasiniz belki cocugunuzu baska bir sinifa verseniz daha iyi olur. Bence siz ogretmeni oldugunuz icin ayrimi yapamiyor anne misiniz ogretmen mi onun farkinda degil. Bu aylar cocuklarda sinirlari test etme zamanlari. Ne kadar zorlarim diye bakiyor. Sinirlenmek yerine sinirlarnizi daha iyi belirlemelisiniz. 8 bucukta koyun odasina. Besigine uc gun aglasin 4. Gun uyur herhalde. Herkes mukemmel anne evet ama bbebeginize kotu muamele etmek aliskanliginiz yoksa kendinizi cok yipratmayin.

Ben de şimdi size sitem edicem
Nasıl vurursunuz çocuğa yazık günah dicem
Ama siz üstüme yürüyeceksiniz
Diğer insanlara yaptığınız gibi
Yazık çocuğa yazık , yavrucak
İsteyip de çocuk sahibi olamayan, gözüyaşlı kadınlar şuan kimbilir ne kadar üzgünler
Sessizce okuyup gidiyorlar

Tabi ki ayrımcılık olur yahu. Otorite kurabilmek için ki bu mümkün olmaz. Negatif ayrımcılık yaparsın. Çocuğun bir öğrenciyle sorun yaşadığında pozitif ayrımcılık yaparsın. Aksi mümkün değil.

Eeee ben vurulur mu yazmışım) yardimci olmak yerine surekli kendilerini övmelerinden bahsediyordum. Sadece bu konuda değil her konuda tavsiye vermek yerine kınamak, kendilerini övmekle meşguller. Siz üzerinize alınmayın)

Bir de hic annesinden dayak yememis gibi davraniyor burdaki cogu kadin ona sasiyorum hakkaten. 18 aylik cok ufak evet zaten anlamaz da ondan bisey. Ama 80ler ve 90lar cocuklari durust olun hic mi anne tokadi yemediniz?

çocuk sahibi olamamakla ne alaka ayrı konular bunlar

Üzerime alınmadım zaten konu sahibine yazdığım mesajda da kendi anneliğimden bahsetmedim. Ancak böyle hassas konularda mevzuyu normalleştirmeye yönelik hiçbir cümle sarf edilmemeli. Edilmemeli ki artık şiddet son bulsun bu ülkede. Kendilerini övenler, anneliğini kutsallaştırmaya çalışanlar bile olsa, içinde şiddet olan bir konuda "sanki herkes mükemmel anne" ve benzeri cümleler şiddet gösteren güruhta bir rahatlamaya sebep olabilir. O rahatlama olmasın ki, bir daha tekrar etmesinler. Saygılar efem.

Buraya konu açarak yanlış yapmışsınız şimdi uzman pedagoglar mükemmel anneler ben çocuğuma hiç vurmadım diyerek ego kasıp linç ederler seni
Evet buraya konu açarak yanlış yapmış çünkü çocuğa vurduğu için açmış konuyu. Silkinsin kendine gelsin toplum çürümüş vaziyette ufacık bebeğe vurulmaz ilaç mi kullaniyo napiyosa yapsın aklıni başına toplasin bi daha yapmasın herkesin hayatı zor karnımi zor doyuruyorum geçim derdi es derdi bi yandan işsizlik bi yandan gelecek kaygısı cocugumungüvenliği bi yandan geleceği öbür yandan nefes alamıyorum daha gecmisimi karistirmadim. Ama tutup çocuk dovmuyorum. Disimi sıkıp oturuyorum. Mükemmel anneyim evet. Ego da kasarim bilmem ne de yaparım ama çocuk dovmem çocuğa bağırmam bağıranı da linç ederim

1,5 yaşındaki bebeğe otorite kurduğu zaman birdaha yanlışlıkla üzerine su dökmeyecek mi?

Bir de hic annesinden dayak yememis gibi davraniyor burdaki cogu kadin ona sasiyorum hakkaten. 18 aylik cok ufak evet zaten anlamaz da ondan bisey. Ama 80ler ve 90lar cocuklari durust olun hic mi anne tokadi yemediniz?
Yedik yedik ondan toplumca çigirindan çıktık adam karısını döver kardes küçüğünu döver kim kime gücü yeterse. İyi bişey mi bizim dayak yememiz bakın sağlıklı toplum olsaydık dayak mayak olmazdı sanki iyibiseymis gibi aktarmayın

Peki ceza sistemi doğru bir yöntem mi? (vurmak seçenek bile değil zaten)

Bu olaya verilen tepkiler kisiden kisiye degisiyor bence. Ben cok dayak yedim. Hak ediyordum anneme gore. ( objektif bakan gozler de seytan tohumu gibiydin diyorlar:) ama kimseye bir fiske vurmadim. İhtiyac da duymadim. Siddet benim icin asiri normallesmedi.

Mesajda konu sahibine sana yol göstermek yerine senin üzerinden ben mükemmelim diyenler olur demişim.Evet şaşırtmamışsınız.Mükemmel falan olduğunuzu da sanmıyorum ayrıca

ayni durumdayiz inan ki milena seni o kadar hissediyorum o kadar anliyorum ki ben 32 esim 37 yasinda ama bittik tukendik ciddi manada bizde vurmak çözüm olmuyor hele 18 aylik daha 2 yaş krizleri baslicak ha o zaman tekme tokat dovmek gerekiyor demek bende sabir sinir kalmadi yardim aliyorum o cok cok iyi geliyor konu sahibininde yapmasi gereken acilen yardim almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…