Allahım burdakı kadınlar ne kadar mükemmel. Hayat boyu hiç hata, yanlış yapmazlar. Dünyanın en mükemmel kadını, eşi, annesi sizlersiniz anladık.
Carmiha germeye toplasmislar gene. Evet 18 aylik cok kucuk evet keske olmasaydi ama annesiniz diye de melaike degilsiniz ya da tastan hic degilsiniz bunu kabul edin bi oncelikle. Cocugum yok ama kendi cocuklugumdan biliyorum ve su an diyorum ki annem beni iyi camdan atmamis. Cunku babamdan ayri cekti kadin benden ayri. O da insan. Hatanizin farkindasiniz belki cocugunuzu baska bir sinifa verseniz daha iyi olur. Bence siz ogretmeni oldugunuz icin ayrimi yapamiyor anne misiniz ogretmen mi onun farkinda degil. Bu aylar cocuklarda sinirlari test etme zamanlari. Ne kadar zorlarim diye bakiyor. Sinirlenmek yerine sinirlarnizi daha iyi belirlemelisiniz. 8 bucukta koyun odasina. Besigine uc gun aglasin 4. Gun uyur herhalde. Herkes mukemmel anne evet ama bbebeginize kotu muamele etmek aliskanliginiz yoksa kendinizi cok yipratmayin.Kizlar biktim biktim biktim biktim
Tukendimmmmm.
Her sabah 6 da kalkip kizimin 3 ogun yemegini hazirlayip cantalayip.
Sabah 7 bucukta 18 aylik kizimla baya yuruyup duraga ordan da krese gidiyoruz.
Kizim benim bukundugum sinifta ve beni cok yoruyor
Laf dinlemiyor kafasina gore siniftan cikiyor vs vs yani cok yoruyor arkadaslarim bile iyi sabir var diyor neyse..
Yani benim icin gün sabah 6 da basliyip gece 10 bitiyo.
5 bucukta eve geliyoruz.
Ustunu degistir yedir oynat .
Velhasil saati 9 bucuk yapamdan asla yatmaz.
O yattiktan sonra hemen ortaligi topluyup bende uyuyorum cunku pert oluyorum.
Ama cok bunaldim artik cok yoruluyorum.
Evimde dublex eve yorgun argin gelio o kosusturmayka kah asagi kah yukari kucagimda bir odaya birakayim da isimi halledeyim luksu yok cunku merdivende duser diye korkuyorum..sirtim ahaklarim agriyor artik.
Sabah aksam durağa kadar zaten tasiyorum.
Bunaldim.
Ve az once cok kotu bir sey yaptim
Tam ustunu degistrdm bezini degstirdi uyku tulumu giydirdim.
Corbasini icirio yatircam uzeeie bir bardak hemde duble bardak su doktu ve o an gozum dondu yapistirdim tokadi.utaniyorum ama dayanamadim.
.
Otur evinde ne isin var diyeceksiniz belki amam hersey onun icin .
Esimin tayini nedeniyle bulundugumuz sehirde kimsemiz yok.
Dolandirildigimiz icinde evi cok ucra 3 sinif bir mahhalleden aldik.
Kafa dengi kimsuda yok.
Ailem de turkiyenin bir ucunda ben bir ucunda hadi cocuk bir anne baba gormesin yasitlariyla vakit gecirsin dedim amam hata ettim galiba.
Tamam kabul kizim icin.
Harika oluyor cok egelniyor ama ben bitiyorum.
Oglen 1 ile 3 uyku saati ben orda bile kizim uyanmasin diye karanlik odada 3 saat ayagimda saaliyorum
Cunku uykusu o kadar hafif ki.
Cit sesini uyaniyor.
Zaten bosanma nin esiginden dondum esimlede sorunlarim var offff bi ic dokis oldu galiba.
Ben kizima niye vurdum.
Cok mu kotuyum.
Ve suan 1 saatir ayagimda saalliyorum kafam patlamak uzere yorgunluktan ve hala uyumadi
Sunuda belirteyim.
Kizima cok iyi bakarim.
Asigim o ayri.
Hatta arkadaslarim kndini bu kadar yiprat ma der.
Kresde cok sabirliyim ama bugun bilmiyorum dayanmadim.
Nefret ediyorum kndimden
Bebeğe vurulmaz bukadar net yani şiddette normalleştirilemez tamammı .Allahım burdakı kadınlar ne kadar mükemmel. Hayat boyu hiç hata, yanlış yapmazlar. Dünyanın en mükemmel kadını, eşi, annesi sizlersiniz anladık.
Doğrudur, ben de anaokulunda çalışıyorum tek gördüğüm anaokulu ortamı da şu an çalıştığım. Benim çalıştığım yerde böyle bir şey yapamazsın yahu bırak ayakta sallamayı falan hiçbir öğretmen kendi çocuğunu kendi sınıfına almaz (denk gelmedi gerçi ama sanmıyorum), çünkü ister istemez ayrımcılık yaparsın bu pozitif ayrımcılık da olabilir negatif de ama objektif, nötr kalamazsın yani imkansız insanın doğası gereği.
Eeee ben vurulur mu yazmışım) yardimci olmak yerine surekli kendilerini övmelerinden bahsediyordum. Sadece bu konuda değil her konuda tavsiye vermek yerine kınamak, kendilerini övmekle meşguller. Siz üzerinize alınmayın)Bir bebeğin yüzüne vurmamak, vurmayı eleştirmek ve doğru bulmamak mükemmellik değil "normallik" tir. Hiperaktif, sosyal iletişim sorunu yaşamış ve hayatım boyunca gördüğüm en zor çocuğa (oğluma) vurmadım, vurmuyorum. Öğretmenim yüzlerce öğrencim oldu ve evet oğlum gördüğüm en zor çocuktu. Vurmadığım ve vurmayı doğru bulmadığım için mükemmel bir anne olduğumu iddia etmiyorum. Hatta vasat bir anneyim bence.
Bir bebeğe vurulmaz. Bunu söyleyen kişiler de ben dahil mükemmel olduğumuz, ego kastığımız için bunu söylüyor değiliz. Sütün beyaz olduğu bilgisi kadar nettir bu durum. Bebeğe vurulmaz! Süt beyazdır dediğimde "şuna bak bilgisini ispat etmeye çalışıyor. Kendini mükemmel sanıyor" diyecek misiniz? Tekrar ediyorum bir bebeğin yüzüne tokat atılmaz.
Nerde vurulur yazmışım?Bebeğe vurulmaz bukadar net yani şiddette normalleştirilemez tamammı .
çocuk sahibi olamamakla ne alaka ayrı konular bunlarBen de şimdi size sitem edicem
Nasıl vurursunuz çocuğa yazık günah dicem
Ama siz üstüme yürüyeceksiniz
Diğer insanlara yaptığınız gibi
Yazık çocuğa yazık , yavrucak
İsteyip de çocuk sahibi olamayan, gözüyaşlı kadınlar şuan kimbilir ne kadar üzgünler
Sessizce okuyup gidiyorlar
Eeee ben vurulur mu yazmışım) yardimci olmak yerine surekli kendilerini övmelerinden bahsediyordum. Sadece bu konuda değil her konuda tavsiye vermek yerine kınamak, kendilerini övmekle meşguller. Siz üzerinize alınmayın)
Evet buraya konu açarak yanlış yapmış çünkü çocuğa vurduğu için açmış konuyu. Silkinsin kendine gelsin toplum çürümüş vaziyette ufacık bebeğe vurulmaz ilaç mi kullaniyo napiyosa yapsın aklıni başına toplasin bi daha yapmasın herkesin hayatı zor karnımi zor doyuruyorum geçim derdi es derdi bi yandan işsizlik bi yandan gelecek kaygısı cocugumungüvenliği bi yandan geleceği öbür yandan nefes alamıyorum daha gecmisimi karistirmadim. Ama tutup çocuk dovmuyorum. Disimi sıkıp oturuyorum. Mükemmel anneyim evet. Ego da kasarim bilmem ne de yaparım ama çocuk dovmem çocuğa bağırmam bağıranı da linç ederimBuraya konu açarak yanlış yapmışsınız şimdi uzman pedagoglar mükemmel anneler ben çocuğuma hiç vurmadım diyerek ego kasıp linç ederler seni
Bebeğe vurulmaz kıymetini bilin anlamındaçocuk sahibi olamamakla ne alaka ayrı konular bunlar
1,5 yaşındaki bebeğe otorite kurduğu zaman birdaha yanlışlıkla üzerine su dökmeyecek mi?Çocuklara ara sıra vurmayı bukadar abartmasakmı acaba? İstismar su bu hayret ediyorum yorumlara. Her anne çocuğuna kıyamaz ama ara sıra sabır taşabilir. Bence sizin kızınıza otorite kurmanız lazım birde eşinizden yardım almanız. Yazık size bende bebek büyütüyorum sabahtan akşama kadar öldürüyor beni yorgunluktan. Akşam eşim gelince yardım eder bakar ilgilenir bende dinlenirim çok fazla iş yapmam. Ayda iki kere yarım gün temizlikçi gelsin yeter. Sizde basit şeylere kosturun.
Yedik yedik ondan toplumca çigirindan çıktık adam karısını döver kardes küçüğünu döver kim kime gücü yeterse. İyi bişey mi bizim dayak yememiz bakın sağlıklı toplum olsaydık dayak mayak olmazdı sanki iyibiseymis gibi aktarmayınBir de hic annesinden dayak yememis gibi davraniyor burdaki cogu kadin ona sasiyorum hakkaten. 18 aylik cok ufak evet zaten anlamaz da ondan bisey. Ama 80ler ve 90lar cocuklari durust olun hic mi anne tokadi yemediniz?
Peki ceza sistemi doğru bir yöntem mi? (vurmak seçenek bile değil zaten)Ne ben ne kardeşim ne de kuzenlerim anne-babalarımızdan tek bir fiske yemedik.
Benim kızım da ne benden ne babasından tek fiske yemedi.
Ceza sistemi ile büyütüldük, ceza sistemi ile büyütüyorum.
Üstelik diyelim ki yedik? Hak ediyorduk ne demek?
Nasıl olur da şiddeti normalleştirebilirsiniz?
"Kocamdır, döver de sever de" mottosundan ne farkı kaldı bu yazdığınızın?
Ya da dövüyor ama seviyor, aldatıyor ama seviyordan?
Şiddeti normalleştirmeyelim, lütfen, rica ediyorum...
Bu olaya verilen tepkiler kisiden kisiye degisiyor bence. Ben cok dayak yedim. Hak ediyordum anneme gore. ( objektif bakan gozler de seytan tohumu gibiydin diyorlar:) ama kimseye bir fiske vurmadim. İhtiyac da duymadim. Siddet benim icin asiri normallesmedi.Çok haklısınız gerçekten. Kardeşlerimle annemi çok delirtirdik ve dayak da yerdik. Bu yüzden şiddet bizim için normalleşti. Hem birbirimize hiç acımadan vuruyorduk hem okuldaki çocukları acımadan dövüyorduk. Evde yaptığı yaramazlığa karşılık oklavayla, kabloyla dayak yiyen çocuk kendine yanlış yapıldığını düşündüğünde arkadaşını, kardeşini şiddetle cezalandırıyor ve bu çok normal geliyor. Bizim bu şiddet olayını atlatmamız çok uzun sürdü. Bunun normal olmadığını fark etmek gerçekten çok zor oluyor.
Hala bazen “ama hak ediyorduk” gibisinden düşünceler düşüyor aklıma. İleride eşimden şiddet görürsem eğer belki o zaman da hak ettiğimi düşüneceğim bu çocukluk yüzünden.
Şimdi konu sahibi bir tokat attı diye teselli edeceğiz ama bununla sınırlı kalmayacak bu. Tokat, terlik, oklava, kablo, elle boğma... Bunun sınırı yok. Şiddet başladı mı anne pişmanlık duyduğunda “arada olur canım” diye kendini teselli etmemeli çünkü sınırı olmuyor. Bu vicdan azabını atlatıp ileride daha kötüsünü yapıyor.
Mesajda konu sahibine sana yol göstermek yerine senin üzerinden ben mükemmelim diyenler olur demişim.Evet şaşırtmamışsınız.Mükemmel falan olduğunuzu da sanmıyorum ayrıcaEvet buraya konu açarak yanlış yapmış çünkü çocuğa vurduğu için açmış konuyu. Silkinsin kendine gelsin toplum çürümüş vaziyette ufacık bebeğe vurulmaz ilaç mi kullaniyo napiyosa yapsın aklıni başına toplasin bi daha yapmasın herkesin hayatı zor karnımi zor doyuruyorum geçim derdi es derdi bi yandan işsizlik bi yandan gelecek kaygısı cocugumungüvenliği bi yandan geleceği öbür yandan nefes alamıyorum daha gecmisimi karistirmadim. Ama tutup çocuk dovmuyorum. Disimi sıkıp oturuyorum. Mükemmel anneyim evet. Ego da kasarim bilmem ne de yaparım ama çocuk dovmem çocuğa bağırmam bağıranı da linç ederim
ayni durumdayiz inan ki milena seni o kadar hissediyorum o kadar anliyorum ki ben 32 esim 37 yasinda ama bittik tukendik ciddi manada bizde vurmak çözüm olmuyor hele 18 aylik daha 2 yaş krizleri baslicak ha o zaman tekme tokat dovmek gerekiyor demek bende sabir sinir kalmadi yardim aliyorum o cok cok iyi geliyor konu sahibininde yapmasi gereken acilen yardim almakKotu olmalisiniz gercekten hemde cok kotu
Benim kizim 25 aylik , sabir sinayan cinsten , surekli aglar , kendini yerlere atar , her yedigini doker , her ictigini doker hemde en olmadik zamanlarda
Esimle cildirmanin esigindeyiz ve bizim yaslarimiz 40 ve 47 , yani cidden kafa kaldirmiyor bu kadar aglamayi , ama vurmak bambaska birsey
Sadece siz degilsiniz boyle bir cocukla ugrasan , hepimiz dovelim o zaman cocuklarimizi , birde ogretmensiniz
Gercekten vicdan azabi cekin , perisan olun mumkunse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?