- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
süpermiş valla salata yapmak sıkıntı olmaktan çıkmış desene
kervizi nasıl yaptımı sormuşun,hemen yazım.
3 baş kereviz
1patates
1havuç
sogan
tuz
arzuya göre kımızı,kara biber
ben etli yaptıgım için eti önceden pişirdim.üstüne 1 bütün sogan doğrayıp tencerede pembeleştiriyorum.salçasınıda ekleyip iyice kavuruyorum salçayı.sogan ve salça kavrulurmasını beklerkende,
limonlu bi su yapıp kerevizleri içine küp küp doğruyoru,m(yoksa kerevizler kararır.)
patatesi ve havuçuda küp küp dogruyorum.salça kavrulduktan sonra kerevizleri sudan çıkar. patates ve havuçlarla birlikte tencereye at.5 dk da böyle kavur.suyunu tuzunu ekle.bide kerevizin yeşil yaprak kısımları varya onlarıda maydonoz gibi kıyıp içine atıyorum.tabi ben diyette oldugum için 3 yemekk. sıvıyağ,1 tatlı k.tere yağ kullandım...bide istersen yerken üstüne limon sıkablirsin,öylede lezzetli oluyo.
umarım açıklayıcı bi şekilde anlatmışımdır
ay bu süper bende yapıyım hem kemdime hem kızıma
süpermiş valla salata yapmak sıkıntı olmaktan çıkmış desene
kervizi nasıl yaptımı sormuşun,hemen yazım.
3 baş kereviz
1patates
1havuç
sogan
tuz
arzuya göre kımızı,kara biber
ben etli yaptıgım için eti önceden pişirdim.üstüne 1 bütün sogan doğrayıp tencerede pembeleştiriyorum.salçasınıda ekleyip iyice kavuruyorum salçayı.sogan ve salça kavrulurmasını beklerkende,
limonlu bi su yapıp kerevizleri içine küp küp doğruyoru,m(yoksa kerevizler kararır.)
patatesi ve havuçuda küp küp dogruyorum.salça kavrulduktan sonra kerevizleri sudan çıkar. patates ve havuçlarla birlikte tencereye at.5 dk da böyle kavur.suyunu tuzunu ekle.bide kerevizin yeşil yaprak kısımları varya onlarıda maydonoz gibi kıyıp içine atıyorum.tabi ben diyette oldugum için 3 yemekk. sıvıyağ,1 tatlı k.tere yağ kullandım...bide istersen yerken üstüne limon sıkablirsin,öylede lezzetli oluyo.
umarım açıklayıcı bi şekilde anlatmışımdır
afiyet olsun canım...
ben oğluma zar zor yedirdim,
her çocuk kereviz sevmiyo,inş. seninki severde yer..
çok faydalı bi yemek..
benim kızım zor yemek yer makarnacı daha çok
ama içinde patates olduğu için ve kerevizde pişince patates gibi olduğu için yedrebilirim diye düşünüyorum
yanında makarnayla yoğurtl afilan anlamaz
beyazbulut annem babama hala kerevizi patates diye yutturuyoo geldi birden aklıma haha:) portakalla pişiriyor annem hem ekşili gibi oluyor hem de kokusu lezzeti bi başka oluyor öyle de deneyebilirsiniz:)))
gamzeeee canım çekti o güzel tariften sonra elimden gelse de ben de pişirsem:)
alllh allah neden acaba ? kerviz kışın mevsiminde olur,yazın göememiş olabilirsirsn...merhaba canım kilo vermene sevindim çok iyi 1kilo 100 gram gitmiş süperr
ben hayatımda hiç kereviz yemedim hatta görmedim bileçünkü burda pazarda felan satılmıyor hiçgörmedim ama çok merak ediyorum tadını bulursam bu tarifi deniycem
beyazbulut annem babama hala kerevizi patates diye yutturuyoo geldi birden aklıma haha:) portakalla pişiriyor annem hem ekşili gibi oluyor hem de kokusu lezzeti bi başka oluyor öyle de deneyebilirsiniz:)))
gamzeeee canım çekti o güzel tariften sonra elimden gelse de ben de pişirsem:)
Günaydın kızlaaaaarrr herkese hafif günleeeeeeeeerrrr
Menünü bekliyorum yazarken oruç tuttuğun aklıma geldi:)
ayyy menüme karar vermeedim....
ya dünkü gibi çorba ,kereviz,yogurt yiycem.
canım bi patates salata,yada et kavurması var yumurtaya kırınca çok güzel oluyo...
yada tost falan mı yesem kafam çok karışık her şeyi yiyebilirim....
oruç olunca insanın canı herşeyi istiyo ama iftardan sonra hiçbişe yiyemiyor
allah izin verirse bende p.tesi orucumu tutmaya başlamayı düşünüyorm
karar verdim....
1 kase çorba
tost ekmeği ile kaşarlı sucuklu(yağsız ) tost
çay
hehehhh
belki biraz yeşillikde olabilir tok tutarr
bencede salatada ekle canım
sizin böyle sölicenizi bildiim için.menümü tekrar düzenledim....
gece yediklerimi yazmayı unutmuşum....
1 kk peynir ve yumurta ile omlet.1 çayk. z.yağ ile
1.5 dilim ekmek
akşam
1 kase çorba
1 tabak yeşillik(limonlu,az tuzlu)
1 kaşık yogurt.
veee 1 tost:18:
çay
aslında gayet iyi doydum ama gözüm aç
mutfaga gitmiyorum,bişe yerim die:18:
bende öyleyim yaaa tok evin aç kedisiyim bitürlü doymuorm aklıma hep dolapta dün işyerine verdiğim siparişte sütlaçta geldi ablama götürdüm yesin die bitürlü yemedi hadi diorm sütlacı getiriyim ye yok ya taktın ama dio:) takarım ben o dolapta durdukça bana bişiyler oluooo:)
buarada tokken ve açken kilonda ne kadar fark oluo canım
bende öyleyim yaaa tok evin aç kedisiyim bitürlü doymuorm aklıma hep dolapta dün işyerine verdiğim siparişte sütlaçta geldi ablama götürdüm yesin die bitürlü yemedi hadi diorm sütlacı getiriyim ye yok ya taktın ama dio:) takarım ben o dolapta durdukça bana bişiyler oluooo:)
buarada tokken ve açken kilonda ne kadar fark oluo canım
sizin böyle sölicenizi bildiim için.menümü tekrar düzenledim....
gece yediklerimi yazmayı unutmuşum....
1 kk peynir ve yumurta ile omlet.1 çayk. z.yağ ile
1.5 dilim ekmek
akşam
1 kase çorba
1 tabak yeşillik(limonlu,az tuzlu)
1 kaşık yogurt.
veee 1 tost:18:
çay
aslında gayet iyi doydum ama gözüm aç
mutfaga gitmiyorum,bişe yerim die:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?