Garson bizi kovmaktan beter etti.

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).

Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).

Ben sizi hatalı buldum,neden siz şaka yapma gereği duydunuz ki garsonun yerinden bende olsam ben de sinirlebilirdim sanki garsona işini güzel yapamıyor gibi bir izlenim vermişsiniz belkide benimle alay ediyorlar diye düşündü.

Belkide onu çekemeyen bir iş arkadaşi vardır eşinizin o lafını duyup şefine x masalarla güzel ilgilenmiyor vs diyebilir bu açıdan da düşünmeniz gerek ki daha öncede yaptığınız şakalara küsen insanlar olmuş bence biraz oturup düşünün derim neden küsüyorlar diye.

Imalardan mimiklerden dolayi dalga geciliyormus gibi anlasiliyor o zaman
Hani sadece bu garsonda olsaydi garson cinsmis diyecektim ama daha once de olduysa espri yapma tarzinizda bir tezatlik var sanirim
acaba yüz ifadesi ya da söyleme tarzı sert mi?
mesela 11 yıllık eşimin ben hala şaka yaparak söylediği şeyleri ciddi sanıyorum. o kadar "ciddi" şekilde şaka yapıyor ki. evliliğimizin başlarında kız kardeşine bi sürü laf söylemişti (ev işlerindeki başarısızlığı ile ilgili bişeydi) ona söylenenler benim zoruma gitti ağlamaya başladım. kız kardeşiyle kocam kahkahalarla güldüler. abimin takılma tarzı bu hep böyle konuşuruz biz demişti görümcem. acaba sert görünümlü bi adam mı eşin G gul2016 ?

Imalardan mimiklerden dolayi dalga geciliyormus gibi anlasiliyor o zaman
Hani sadece bu garsonda olsaydi garson cinsmis diyecektim ama daha once de olduysa espri yapma tarzinizda bir tezatlik var sanirim
Gülerek yapıyoruz hani şaka olduğu anlaşılsın diye... ama ne bileyim.

Günün sonunda yorulmuş, acısı da sizden çıkmış. Aslında alınacak bir şey yok yaptığınız şeyde, normal zamanda normal psikolojide biri "abi ne içtin sen" diyip sizinle beraber gülerdi ama hayat koşulları herkesi depresif yaptı. İnsanlar çok çalışıp çok yorulup yine de geçinemiyor bu da dışa yansıyor. Yapacak bir şey yok, onemsediginiz biriyse birkaç gün sonra bir gönül alma ziyareti yaparsınız, değilse akışına bırakın.

Gülerek yapıyoruz hani şaka olduğu anlaşılsın diye... ama ne bileyim.
Gulmek var gulmek var
Bi şöyle (kibarca gulmek hani espride bu sekil gulunur)
Bi de şöyle (ama boyle guluyorsaniz dalga geciyorsunuz gibi gorunebilir)
Ay bi gülme geldi

Kolayı silerken dalgınlıkla yeniden kola istedikten sonra garson elinizde oldugunu söylemiş ya, orada "ya kusura bakmayin dalgınlıkla oldu" diyebilirdiniz kendi aranızda gülmek yerine.

Bunu yapmayıp ikinci olarak şakşuka şakası yaparsanız dalga geçiyor gibi görünürsünüz.

anlaşılan garsonun da günü kötü geçiyormuş.
siz yemeden hesap ödeyip kalkıp giderken restoranın müdürü sahibi falan bişeyi yok muydu? olaya müdahale etmedi mi?
Yoktu; ben de böyle bir şey bekledim, hatta hesabı gidip ben kasada ödedim, ve söz konusu garson çıkardı hesabı, bir şey demelerini bekledim ben de özür dileyecektim durumu anlatacaktım, kasadaki durumun farkında mı bilmiyorum (biz dışarıdaydık kasa içeride) ama kimsede çıt yok buz gibi.

garson anladı zannettim dalgınlıkla olduğunu. Sorun şu, yanlış anlaşıldı dedik, kendimizi ifade etmeye çalıştık ve özür diledik buna rağmen garson inatla masuz yaptınız deyip sinirleniyor.

Tanımadığınız insanlarla gereksiz şakalar yapmayın. Daha dün kavga ettim eşimin kardeşiyle yaptigi sacma ŞAKADAN boş yere bütün ortam gerildi, üstüne evde misafir vardı rezillik oldu. Hatta olayla ilgisi olmayan kardeşinin karısına bile laf soyleyip kadının da kalbini kırdım.Kvde de üzüldü.
Hiç gerek yoktu böyle şeylere.

Herkesin şaka anlayışı aynı değil. Bana göre de sacma davranmissiniz.

Is stresı sadece beyaz yaka da yok arkadasım,adam butun gun ayakta,kostur kpstur ıs yapıyo.Komık kocanız yerlı yersız espri yapmasın mıllete.
Aksam 18.00 de bana esprı yapan musterıye kalk gıt dememek ıcın zor tutuyorm kendımı.
Uzerımızden koca gun ezıp gecıyor.
Azcık empatı.

Ama demiyorsunuz işte. O kadar abartı bir tepki doğru mudur müşteriye? En fazla duymazdan gelirsin, gülmezsin. O da anlar zaten hoşuna gitmediğini bir daha yapmaz.

Hizmet sektöründeki insanlara ayrıca saygı duymak zorundayız. İşine başlamadan önce bir sürü iş yapıp masalara geçmiştir.Akşama kadar ayakta duruyorlar. Şaka dediğiniz şeyleri kaldıramamıs olabilir.

Ayrıca siz oraya yemek yemeye, birbirinizle sohbete gitmediniz mi? Garsona şaka yapmak ne alaka?

Ama demiyorsunuz işte. O kadar abartı bir tepki doğru mudur müşteriye? En fazla duymazdan gelirsin, gülmezsin. O da anlar zaten hoşuna gitmediğini bir daha yapmaz.
Tepem atıksa dıyorum.Komıktı dıyıp ters ters bakıyorum.Musterı de cızgısını bılsın.
Musterı velınımet dıye dıye tepemıze cıkardılar,bak yıne sınırlendm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…