Garson bizi kovmaktan beter etti.

Ben olsam bir daha gitmezdim. Tamam yemek için de ödeme yapıyorsunuz ama asıl para ödediğiniz şey hizmet. Bi küfür etmediği kalmış.
Adam milleti eğlendirmek istese palyaço olurdu ödeme yapıyor olmanız orada calisanlara istediginiz gibi.
davranacaginiz anlamina gelmiyor.
Orasi yemek hizmeti veriyor, gider yemegini yer kalkarsin. Yemegin lezzeti, temizligi, sunumuna bakarsın.
Garson milletin gereksiz şakalarini cekmek zorunda degil orada, işi bu değil.

Eşim de esprili biridir özellikle çalışanların yüzünü güldürmeyi sever ve mutlu da olurlar. Şimdiye kadar kimseden tepki görmedik. Konu sahibinin eşiyle yaşadığı ilk sorun değilmiş. Demek ki var bir sorun.

Tanımadığınız birine şaka yapmışsınız, onun da eşref saatine denk gelmiş. Ben garsonu da çok suçlayamadım.

Ben de garsonu suçlayamam ama özür diledik gönlünü almaya çalıştık, yok...

herkes şaka sevmeyebilir, zaten kola konusunda gülmemiş, kolanın elinde olduğunu göstermiş.

Üniversite boyunca kafede çalıştım, ne manyak müşteriler gördüm anlatamam. Genelde 2 çay içen insanlar garsonu küçümseye çalışır, 50 liralık hesabı vardır ama 10 dk da masasını sildirir. Sizi de o tarz biri sanmış olabilir. Densiz densiz espri yapmaya çalışanlar oluyor mesela, komik olmuyor. Siz öylesiniz diye demiyorum ama bi yerden sonra genel olarak esprilere samimiyetsizce gülüp geçiyordum.

garson anladı zannettim dalgınlıkla olduğunu. Sorun şu, yanlış anlaşıldı dedik, kendimizi ifade etmeye çalıştık ve özür diledik buna rağmen garson inatla masuz yaptınız deyip sinirleniyor.
Ilk andan dediğimi yapsaydınız anlardi sizi. Sürdürmesi hatalı olmuş. Ama sizden önce nasıl biriyle muhatap oldu bilemezsiniz. Sizin stresli günleriniz gibi onun da olabilir. Garsona emir eri gibi davranan bir kitle var bu ülkede.

Bağırıp çağırıp rencide etmemiş ki canım. Istedigi gibi davranmak biraz aşırı kaçtı. Elbette şakaya gülmek zorunda falan değil ama kavga etmesi, arkalardan bağırmaya devam etmesi hiç hoş değil bence.

Ben şahsen aldığım hizmete para veriyorum. Benim için güler yüz, ihtimam daha önemli yemekten.

Konu sahibinin üslubunda bir problem olabilir. Belki farkında değillerdir. Ilk olayları değilmiş zaten. Yani dikkat edilebilir tabii ki

Hayır hiçbir hatanız yok eşinin yapmak istediği şakayı anladım bence gayet de komik çok ağır tepki vermiş bence bir daha da gitmeyin derim o restoranta çok tatsız bir anı olmuş ama kendinizi suçlayacağınız hiçbir şey yok galiba garson o gün çok stresliydi ama gene de müşteriye böyle davranması çok yanlış

ben de garsona kızamadım arkadaşlarım da dediği gibi ilk olayda da şaka yaptığınızı düşünmüş, diğerinde de bunu sürdürmüşsünz gibi gelmiş. Pide olayında da yüz ifadeniz falan değiştyse.. ya aslında hani düşünce herkesten önce gülen insanlar vardır, bozulmak yerine bunu tercih ederler, siz de öylesiz sanırım. Bu amaçla bi gülme karşı taraftan yanlış anlaşılmış, şartlar da uygunmuş hani. Ne diyim ben kinlenmeyi değil de anlamayı tercih ederdim, olayın üstünden birkaç gün geçince nir daha değerlendirin bakalım. Tekrar gidiüm diye değiş de; garson da daha sakin iFade edebilirmiş kendini çünkü. İki tarafı da hatalı buldum ben

Guler yuz ve davranış tabi ki önemli ama hem sacma davranayim hem para veriyorum diye özenli davransinlar anlayisi bana ters.
Ha ama oyle yerler de var tabi. İnsanlar geçinmek için mecbur milletin şımarmasini çekiyor.

Gereksiz şakaları hiç sevmem, bide akşama kadar ayakta çalışıp kazancım el kadarsa hiç çekilmez. İlk başta tamam hadi şakaydı hepiniz güldünüz geçtiniz ikinci hoş olmamış. Bide zaten bu 'alınganlık' ilk değilmiş, demek ki şaka yapamıyor eşiniz

Guler yuz ve davranış tabi ki önemli ama hem sacma davranayim hem para veriyorum diye özenli davransinlar anlayisi bana ters.
Ha ama oyle yerler de var tabi. İnsanlar geçinmek için mecbur milletin şımarmasini çekiyor.
Iki uç nokta düşünmek yanlış aslında. Tabii ki saygısını koruması gerekiyor müşterinin de ama şaka yaptı diye uzun uzun kavga edilmesi de yanlış.

Hadi anlamadı şaka olduğunu, rencide oldu. Konu sahibi özür diledik, anlattık diyor. Devam etmiş kavga etmeye. Bence onun da kavga edesi varmış. Onlardan çıkarmış.

Ben olsam bir daha gitmezdim. Tamam yemek için de ödeme yapıyorsunuz ama asıl para ödediğiniz şey hizmet. Bi küfür etmediği kalmış.

Garsondan göreceğiniz hizmet, masanızın temiz olması, siparişinizin eksiksiz ve vaktinde gelmesi olur. Şaklaban değil ki garsonlar.
Güleryüzle hoş geldiniz, afiyet olsun, güle güle. Tamam bitti, garsonun görevi bu kadardır

Şaklabanlık tabirinize katılmıyorum. Masaya çıksın dans etsin dememişler. Şaka yapmışlar. Anlamadıysa diye de açıklamışlar, özür dilemişler. Yine de kavga etmeye devam etmiş.

Eşinizin cem yilmaz kariyeri baslamadan bitti. Oluyor oyle seyler bende kaldirmazdim tanimam etmem 2 kere espri karsilikli iki insanin gulmesi olmamis esiniz tek olsa yine kaldırıldı belki ama iki kisi olunca tii ye aldiginizi düşünmüş adam hakli

Bence iyi olmuş. Eşiyle daha önceki şakalarinin da insanları küstürdügünü ve sorun yaşadıklarıni bildikleri halde şaka yapma sevdalarindan vazgecmemişler.
Kibar davranışla olmuyor demek ki. Buradaki garson kibar davransa başkalarına da şaka yaparlardı er geç biri delirirdi zaten.
En azından şimdi daha net anlamış olabilir. Şakalarina dikkat edebilirler belki.

Evet dalga geçiyor gibi olmuşsunuz

Yani zaten onların da dikkat etmesi gerekiyor belli ki. Bi yerde bi aşırılık olmasa ters tepmez

Zaten insanlarla muhatap olmak yeterince yorucu. Garson, tezgahtar vs bu işler gerçekten çok zor, aldıkları ücretler de onca yorgunluğun karşısında hiçbir şey değil.
Niyetiniz kotu degilmis ama garson bunu bilemez. Kimbilir kimlerle karşılaşıyor akşama kadar. Ha işi yorucu diye gelen gidene edepsizlik yapacak değil elbette ama sizin dalga geçtiğinizi düşününce sinirlenip tepki koyması normal.
Pide olayının üstüne kola esprisi olunca dalga geçtiğinizi düşünmüştür, ikinizi de tanımıyor sonuçta, üstüne bi de şakşuka muhabbeti gelince de patlamıştır, ben garipsemedim şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…