Adam milleti eğlendirmek istese palyaço olurdu ödeme yapıyor olmanız orada calisanlara istediginiz gibi.Ben olsam bir daha gitmezdim. Tamam yemek için de ödeme yapıyorsunuz ama asıl para ödediğiniz şey hizmet. Bi küfür etmediği kalmış.
Tanımadığınız birine şaka yapmışsınız, onun da eşref saatine denk gelmiş. Ben garsonu da çok suçlayamadım.
Ben de garsonu suçlayamam ama özür diledik gönlünü almaya çalıştık, yok...Is stresı sadece beyaz yaka da yok arkadasım,adam butun gun ayakta,kostur kpstur ıs yapıyo.Komık kocanız yerlı yersız espri yapmasın mıllete.
Aksam 18.00 de bana esprı yapan musterıye kalk gıt dememek ıcın zor tutuyorm kendımı.
Uzerımızden koca gun ezıp gecıyor.
Azcık empatı.
Ilk andan dediğimi yapsaydınız anlardi sizi. Sürdürmesi hatalı olmuş. Ama sizden önce nasıl biriyle muhatap oldu bilemezsiniz. Sizin stresli günleriniz gibi onun da olabilir. Garsona emir eri gibi davranan bir kitle var bu ülkede.garson anladı zannettim dalgınlıkla olduğunu. Sorun şu, yanlış anlaşıldı dedik, kendimizi ifade etmeye çalıştık ve özür diledik buna rağmen garson inatla masuz yaptınız deyip sinirleniyor.
Bağırıp çağırıp rencide etmemiş ki canım. Istedigi gibi davranmak biraz aşırı kaçtı. Elbette şakaya gülmek zorunda falan değil ama kavga etmesi, arkalardan bağırmaya devam etmesi hiç hoş değil bence.Adam milleti eğlendirmek istese palyaço olurdu ödeme yapıyor olmanız orada calisanlara istediginiz gibi.
davranacaginiz anlamina gelmiyor.
Orasi yemek hizmeti veriyor, gider yemegini yer kalkarsin. Yemegin lezzeti, temizligi, sunumuna bakarsın.
Garson milletin gereksiz şakalarini cekmek zorunda degil orada, işi bu değil.
Eşim de esprili biridir özellikle çalışanların yüzünü güldürmeyi sever ve mutlu da olurlar. Şimdiye kadar kimseden tepki görmedik. Konu sahibinin eşiyle yaşadığı ilk sorun değilmiş. Demek ki var bir sorun.
ben de garsona kızamadımBu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Bağırıp çağırıp rencide etmemiş ki canım. Istedigi gibi davranmak biraz aşırı kaçtı. Elbette şakaya gülmek zorunda falan değil ama kavga etmesi, arkalardan bağırmaya devam etmesi hiç hoş değil bence.
Ben şahsen aldığım hizmete para veriyorum. Benim için güler yüz, ihtimam daha önemli yemekten.
Konu sahibinin üslubunda bir problem olabilir. Belki farkında değillerdir. Ilk olayları değilmiş zaten. Yani dikkat edilebilir tabii ki
Iki uç nokta düşünmek yanlış aslında. Tabii ki saygısını koruması gerekiyor müşterinin de ama şaka yaptı diye uzun uzun kavga edilmesi de yanlış.Guler yuz ve davranış tabi ki önemli ama hem sacma davranayim hem para veriyorum diye özenli davransinlar anlayisi bana ters.
Ha ama oyle yerler de var tabi. İnsanlar geçinmek için mecbur milletin şımarmasini çekiyor.
Ben olsam bir daha gitmezdim. Tamam yemek için de ödeme yapıyorsunuz ama asıl para ödediğiniz şey hizmet. Bi küfür etmediği kalmış.
Şaklabanlık tabirinize katılmıyorum. Masaya çıksın dans etsin dememişler. Şaka yapmışlar. Anlamadıysa diye de açıklamışlar, özür dilemişler. Yine de kavga etmeye devam etmiş.Garsondan göreceğiniz hizmet, masanızın temiz olması, siparişinizin eksiksiz ve vaktinde gelmesi olur. Şaklaban değil ki garsonlar.
Güleryüzle hoş geldiniz, afiyet olsun, güle güle. Tamam bitti, garsonun görevi bu kadardır
Iki uç nokta düşünmek yanlış aslında. Tabii ki saygısını koruması gerekiyor müşterinin de ama şaka yaptı diye uzun uzun kavga edilmesi de yanlış.
Hadi anlamadı şaka olduğunu, rencide oldu. Konu sahibi özür diledik, anlattık diyor. Devam etmiş kavga etmeye. Bence onun da kavga edesi varmış. Onlardan çıkarmış.
Evet dalga geçiyor gibi olmuşsunuzBu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Yani zaten onların da dikkat etmesi gerekiyor belli ki. Bi yerde bi aşırılık olmasa ters tepmezBence iyi olmuş. Eşiyle daha önceki şakalarinin da insanları küstürdügünü ve sorun yaşadıklarıni bildikleri halde şaka yapma sevdalarindan vazgecmemişler.
Kibar davranışla olmuyor demek ki. Buradaki garson kibar davransa başkalarına da şaka yaparlardı er geç biri delirirdi zaten.
En azından şimdi daha net anlamış olabilir. Şakalarina dikkat edebilirler belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?