- 1 Mart 2014
- 490
- 1.040
- 313
Iste asil gulerek yaptiginiz icin alay etme gibi algilaniyor olabilir. Bana da tanimadigim insanlarin saka yapmasi biraz laubali gelir acikcasi. Tanimiyo ki sizi sonucta, iyi niyetli oldugunuzu bilmesini beklemeyin.Gülerek yapıyoruz hani şaka olduğu anlaşılsın diye... ama ne bileyim.
Şaklabanlık tabirinize katılmıyorum. Masaya çıksın dans etsin dememişler. Şaka yapmışlar. Anlamadıysa diye de açıklamışlar, özür dilemişler. Yine de kavga etmeye devam etmiş.
Koptum hsjsjdndkdkGulmek var gulmek var
Bi şöyle(kibarca gulmek hani espride bu sekil gulunur)
Bi de şöyle(ama boyle guluyorsaniz dalga geciyorsunuz gibi gorunebilir)
Ay bi gülme geldi
Canım domestosumCicim bebem, konu sahibi kötü dönemden geçiyormuş, garson da o gün belki mola yapamadığı, belki hakettiği ücreti alamadığı, belki bir önceki müşteri kendisini aşağıladığı için yahut belki de kişisel, ailesel sebeplerden kötü bir gün geçiriyor olabilir. Kendisi kötü bir gün geçiren insan bunun empatisini yapabilmeli.
Sinirliyken bende istemem mesela uzatılıp açıklama yapılmasını. Yemeğini yer, içeceğini içersin, kalkarken karşındakine göre açıklama yapacaksan yaparsın.
Pide istenmiş, mümkün olmadığı söyleyince beyefendi bozulmuş. Onun üstüne sipariş değiştirmiş.
Bu hareket insani bir davranış olsa da esasen kendini beğenmiş, kompleksli, garsona gıcıklık yapmak isteyen müşterilerin yaptığı harekettir.
Bu sebeple garson konu sahibi ve eşini de böyle zannetmiş olabilir.
Robot değiliz, garsonlar da sabır eğitiminden geçmiyor, olabilir yani dert edecek bir şey yok ki bunda.
Hizmet beklerim dediğin için şaklabanlık yazdım. Bana göre mesela modum yokken espriye “haha hihi” yapmak zorunda kalmak da şaklabanlık
Canım domestosum
Zaten yaptıkları iş inanılmaz zor ve sabır isteyen bir iş. Kesinlikle bu konuda hemfikiriz. Hem de üstte saydığın o hakettiği ücreti alamamak, aşağılanmak gibi olayların olması %90 bir ihtimal. Kesin zor geçmiştir günü. Haklısın.
Ben nefret ederim boş konuşmaktan. Garsonlarla maksimum diyalogum "Şundan alabilir miyim? Teşekkür ederim. Kolay gelsin." Bazen bir hatam olduysa kusura bakmayın derim. Bence de dogru olan bu ama onlar da kötü niyetle yapmamış ya o yüzden üzüldüm ben.
Biraz ayıp olmamış mı öyle bağır çağır rezil etmesi. Gülmese, abi benimle dalga mı geçiyorsun dese, adam açıklayınca da görmezden gelse, masayla başkası ilgilense falan daha şık olurdu gibi.
Yine de haklısın. Çalışma şartları tahammüllerini bitirmiş olabilir. Isleri çok zor.
Kimse kimsenin gönlünü hoş etmek için hissetmediği şekilde davranmamalı. O konuda zaten seninle aynı fikirdeyim. O dediğimiz şaklabanlık oluyor.
Evet onlarda da problem var belli ki. Ilk ters tepişi değilmiş. Dikkat etmeleri gerekir.Hemfikiriz
Yani böyle anlatılınca evet ayıp ama o an ki yüz ifadelerini bilmiyoruz. Mesela bana şaka yaptığını düşünüp birbirine gülen çift, muhtemelen benimle dalga geçiyordur diye düşünürüm.
Üstte arkadaşlar daha öncede şaka konusunda sorun yaşadıklarını söylemiş. Demek ki beyefendi şaka yapamıyor, karşısındaki alay olarak algılıyor. Alay edildiğimi düşünsem bende açıkçası öfkelenip tepki verirdim
Evet onlarda da problem var belli ki. Ilk ters tepişi değilmiş. Dikkat etmeleri gerekir.
Keşke kimsecikler bu kadar ağır şartlarda hak ettikleri ücretin altında çalışmasa da canımız ülkemiz bu kadar gergin olmasa.
Alış-veriş için çalışmak harika fikir ama. Hiç aklıma gelmemişti. Keşke gelseydi tühKeşke.. ben alışveriş yapmak için çalışıyordum, kredi alıyordum, ailemde para gönderiyordu. Ona rağmen bazen kendimi o kadar kötü hissettiriyordu ki müşteriler. Para için çalışsaydım büyük depresyona girerdim kesin.
Bi defasında 55lik 2 adam yanında 18lik kızla geldiler. Sarma sigara içtikleri için sürekli masaya külleri dökülüyordu, 5 dk da bir masa silmeye çağırıyordu. En son “silemiyorsun, git başkası gelsin” diye bozdu beni. O müşteriden sonra biri konudaki şakayı yapsaydı bana bende öyle davranırdım sanki
Alış-veriş için çalışmak harika fikir ama. Hiç aklıma gelmemişti. Keşke gelseydi tüh
Garsonluk çok zor bir iş gerçekten. Hayvanlık mesela git başkası gelsin demek. Hadsizlik. Zaten o yaşlarına kadar azıcık insanlık öğrenseler yanlarında kızları kadar çocukla gezmezler. Öylelerine iyi bi çemkirmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?