O dediğinle bunun ne alakası var şekerim..
Konu; ''kimseye fiiili olarak rahatsızlık vermeyen 2 gay''..
Bu gaylerden birisi, Kocam olursa bana rahatsızlık vermiş olur ki konu tamamen değişir.
bence sende biraz fazla hararetli konuşuyorsun..kaydirigubbakcemile5
Bahsedilen gaylar senin komşuların olsa, fiili olarak hiçbir raharsızlıkları olmasa , burda yazdığın gibi, kapılarına dayanıp ''defolun lan tarzında konuşabilir misin?
allah korusun kardeşimde ve evladımda böyle birşey olsa onun sapık olduğunu değil hasta olduğunu düşünürüm,tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünürüm ve dr.a götürürüm.haa eşimde olsaa o zaman zaten eşim olamaz postayı koyarım.bizim uzaktan akraba birinin aile dostları vardı çocuk küçüklüğünden beri böyle davranışlar sergiliyormuş.hatta ailecek tatillere falan gidiyorlardı,bizim bu akrabalarda gelip anlaıyorlardı çocuğun davranışlarını.neyse sonra bir süre çocuk tedavi oldu şimdi gayet normal bir erkekmiş.
Hanımlar,
konu dikkat çekici ve hertürlü düşünceye açık,tabii ister istemez hepimizi cezbetti,bende dahil olmak üzerea.s
Amaaa şu malum uyarılarımızdan birini yapmam lazım:
Lütfen lütfen sizden ricam tartışmalara mahal vermeyerek,gay de olsa önce insan olduğu için saygı duymamız gerektiğini hatırlayarak yorum yazalım olur mu?
Birsey kafama takildi gayri ihtiyari:uhm:
eger bu durumun bir kismi (hepsi demiyorum) hormonlarin oyunuysa ve kisi gay
yada transeksuel olabiliyorsa :uhm:
diger taraftan dini acidan bakacak olursak anal iliski bile gunah iken, erkegin
erkekle olan iliskisi:bbo:
nasil oluyor yani hem bu gay'lik Allah'dan gelen birsey diger yandan da gunah?
Demek istedigim umarim anlasilmistir bakis acilarinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum???
Eşcinseller vb. ile aynı toplulukta yaşamak
Liberal demokratik rejimde, sosyal ve ahlaki çoğulculuğun giderek hakim olduğu, herhangi bir dinin değerlerinin yükselen değerler içinde yerinin azaldığı bir ortamda yaşamak durumunda olan Müslümanlar, başkaca bir zaruret, meşru fayda ve zarar yoksa, kendilerine göre "ayıp ve günah" olanı açıkça yapan, işleyen, uygulayan ve kınanmaları da yasak olan kimselerden uzak yerlerde, onlarla asgari ilişki içinde yaşamaya çalışırlar.
ıslam barış ve müsamaha dini olmakla beraber her ikisinin de sınırları vardır.
Dindaşları tarafından ayıp ve günah açıkça işlendiğinde Müslümanlar öncelikle bunu, (mümkün oluyorsa, daha kötü bir sonuç doğurmuyorsa) bizzat veya (bu olmuyorsa, vakti geçmiyorsa) ilgili mercilere başvurarak fiilen engellemeye çalışırlar. Bu mümkün değilse öğüt vererek, kınayarak, fiilin kötülüğünü açıklayıp karşı tarafı ikna etmeye çalışarak önüne geçme teşebbüsünde bulunurlar, bu da olmuyorsa o kimselerden uzak dururlar, onları cesaretlendirecek, ayıbı ve günahı tabii hale getirecek davranışlarda bulunmazlar.
Farklı inanç sahipleri Müslümanların topraklarına veya dinlerine karşı (bunlara zarar vermek üzere) savaş açmadıkça onlarla "iyilik ve adalet" çerçevesinde ilişki kurarlar.
Peki bu kurallar liberal, çoğulcu demokratik rejimlerde nasıl işleyecek?
Bu rejimlerde de:
1. ıslam'a göre ayıp ve günah olana -şahıslara yönelik olmamak, yalnızca fiil kastedilmek şartıyla- "Bize göre ayıp ve günahtır" demek serbesttir.
2. Kimse kimseyi belli bir yerde (bölge, mahalle, apartman…oturmaya mecbur edemez; muhafazakâr Müslümanlar değerlerini en iyi nerede koruyabilirlerse oralarda oturmayı tercih ederler.
3. Kimse kimseyi dost ve arkadaş olmaya mecbur edemez. Muhafazakâr Müslümanlar dostlarını ve arkadaşlarını "açıkça ayıp ve günah" işlemeyenler arasından seçerler. Diğerleriyle -zaruri olanlar dışındaki- ilişkileri ise onları ıslah etme amacına yönelik olur. Asla günaha ve ayıba taviz vermezler, onların tabiileşmesine katkıda bulunmazlar.
4. Mecbur olmadıkça ayıbın ve günahın hukuki kural olmasına ve meşruiyet kazanmasına oy ve destek vermezler.
5. Sivil toplum dayanışmalarında sıra "ayıp ve günahı işleme" hakkına gelince "Bizi bu konuda mazur görün, sizi desteklememiz mümkün değildir" derler, birlikte hareketi evrensel iyilere ve iyiliğe bırakırlar.
6. ınsan hakları belgelerinde "genel ahlaka aykırılık" bir hürriyeti kısıtlama sebebi olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde eşcinselliğin "ahlaksızlık, genel ahlaka aykırılık" bakımından değerlendirilmesi hukuk adamları arasında ihtilafa sebep olmuş, bazıları "Bu ahlaksızlık değildir" demişler, bazıları ise "Ahlaksızlıktır" hükmünü benimsemişlerdir. Küreselleşmenin, "dini, milli, yerel kültürleri" silip süpürmesine imkan verilmemeli, medeniyetine ve kültürüne bağlı olanlar, kendi kültür değerlerini korumak için tedbir almalı, bu meyanda "Bizim dinimizde ve kültürümüzde ahlaka aykırı olanı, halkımızın genellikle böyle kabul ettiği davranışları" genel ahlaka aykırı olarak değerlendirmeli ve hürriyetlerin kısıtlanmasında bu ilkenin kullanılmasına destek verilmelidir.
hayrettin karaman..
Upsss Uyarı..
http://www.kadinlarkulubu.com/8055426-mesaj165.html
Ayrıca lütfen konuyu dini boyuta taşımayalım,sosyal açıdan tartışalım rica ediyorum,dini konularda yazışmak yasak.
Sebep:Hep tartışma çıktığı için din ve siyaset gibi iki keskin kılıç yasaklanmıştır....
ne alaka şimdi???
fikrimi açık açık yazdım diye subjektif mi oldum??
pehh bakış açısına bak
yaşadıgım yer yada mesleğim ne olursa olsun kafam eski kardeşim!!!
ben mevlana değilim ki "her kim olursan ol gel" diyeyim :umursamaz:
bu sapkınlığa göz yummak yada topluma sevimli görünmek için makul birşeymiş gibi kabul etmek zorunda mıyım?
isteyen istediğini düşünsün, alsın bağrına bassın, pamuklara sarıp sarmalasın bana ne!
ama benim midemi bulandırır böyle şeyler
Upsss Uyarı..
http://www.kadinlarkulubu.com/8055426-mesaj165.html
Ayrıca lütfen konuyu dini boyuta taşımayalım,sosyal açıdan tartışalım rica ediyorum,dini konularda yazışmak yasak.
Sebep:Hep tartışma çıktığı için din ve siyaset gibi iki keskin kılıç yasaklanmıştır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?