Gay alt kat komşumuz...

anladım canım..tabııkı bızım sorumlulugumuzda ama cocuk yanı bu sonucta televızyonlarda bıle gordugu cızgı fılm vaya anımasyonlardakı kahramanları bıle ozenerek merakla onlar gıbı olmak ısteyen cocuklar hıc mı olmadı hatta kac tanesı ucmaya kalkmıstı haberlerde az ızlemedık.. yalnıs hatta cok ters ornek teskıl edıyor boyllelerı.. ozellıkle durdum bu konu uzerınde cunku cok yakın bır zamanda arkadasımın kızının asına da gelmıstı Allah korusun.. Allah yardımcın olsun canım ozaman..umarım bır an once tasınırlar.. cunku ben olsam cok rahatsız olurdum..

Senin gözlerini yaşartan ve sence hoşgörü olarak adlandırdığın durum, bazılarımızın olaya hoşgörü ile bakması durumu değil aslında..
Böyle durumlarda aslında ''tercih meselesi'' demekle, senin de dediğin gibi ''saygı duymam, defolsunlar'' gibi sözler arasında fark göremiyorum ben..Yani ben saygı duysam ne olacak, sen duymasan ne olacak? Sonuç; adamın mülkü ve bilinen kadarı ile kimseye zararı yok.

Burda çoğunluğun ''tercih meselesi'' demesinin anlamı ne biliyor musun?
Fiili olarak yapacak birşey olmadığı için ''tercih meselesi'' ya da ''saygı duymak lazım'' der geçerim..Çünkü kendi mülkü, yapacak birşeyim yok, en azından yasalar önünde..Söylenmek istenen bu aslında..

Etrafı rahatsız edecek şekildeki davranışaları yoksa kimse birşey yapamaz..Bu durumda ''saygı duymuyorum'' ya da ''defolsunlar'' gibi sözler sadece havada kalır.

Yoksa senin gibi ''defolsunlar'' demeyenleri ''brova iyi yapıyorlar, ne var canım erkek erkeğe de olabilir neden olmasın, hoşgörülü olmak lazım'' diyorlar şeklinde algılamak yanlış..

ınsan olarak çarpık bir durumu kimse onaylamaz zaten, ama gerçek anlamda kimseye bir zararları yoksa(varsa ayrı) ve yasalar önünde yapacak birşey yoksa da ''görmezden gel, boşver tercihleri böyle '' demek de, hoşgörülü olmak değil kesinlikle..

Senin komşun olsa , fiili bir rahatsızlıkları olmadığı halde, sen buraya yazdığın şekilde ''defolun bee gidin çadırda yaşayın defouln şeklinde bir davranışla kapılarına dayanıcak mısın yani?

Son düzenleme:
haklısın belki canım benim...insan olarak karaktersiz komşu daha beter tabiki...
ama ben taşralıyım be gülsüm...alışkın değilim işte...öööle mel mel kaldım...napim...

Olabilir canim, ben almanyada daha cok böyle olaylarla karsi karsiya geldigim icin bana tuhaf gelmedi...

Bak sana bir olay anlatayim...bir türk genci var, kiz kardesimle cok iyi kanka...öyle iyi öyle temiz kalbli bir cocuk ki anlatamam...ablacim inanki simdi biri desekki elimde sihirli bir degnek var ve seni hemen heterosexuelll yapabilirim..hic düsünmeden evet derim diyor....yani aslinda inanki cok yanliz ve mutsuz insanlar onlar...dislanmis hor görülmüs!!

Tamam allah kimsenin basina vermesin...mutlakaki cok zor bir durum....ama ben bu tip insanlara dislayarak, hor görerek kinayarak, def olsunlar diyen insanlara anlayamiyorum...tasvip etmek zorunda degiller, saygi duymak zorundada degiller...ama birakin kimseye zararlari yoksa kendi yaginla kavrulsunlar....

Ne malum betisim....Kinadigni yasamadan can vermeyeceksin diye bir ayet yokmu?

Iste bende Allahtan cok korkarim....kinamam ve yargilamam hic bir zaman!

Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,madem böyle bir konu açılmış:
Emlakçıyım ve 9 ay evvel bir müşterime ev verdim,kendisi oldukça lüks bir semtte oturduğunu ve artık oraların kuru gürültüsünden sıkıldığını sakin ve nezih bir sitede oturmak istediğini söyledi.
Bizde ona verebileceğimiz en uygun daireleri gösterdik ve bir dairede karar kılındı.Sonrasında daire sahibi ile konuşup kontrat yapıldı ama nasıl ikna çabaları,nasıl bir konulma tarzı ile ah bir anlatabilsem,yok bu kırıtıkmış adam için söylüyor bunu,yok bu erkek değilmiş falan falan........
Neyse kontrat yapıldı ve dairede oturmaya başladı,yine aynı sitede çok sevdiğimiz ılknur ablamızın tam karşı binası ve adamla hep yüze yüze geldiklerini birgünde çaya davet ettiğini ve çok hoş sohbetleri olduğunu söyleyince bende sevindim açıkçası..Nedeni ise kimsenin özel yaşantısı yada ne olmak istediği beni ilgilenidrmiyordu ancak burada işim söz konusu idi,ona gelebilecek her türlü şikayet bana gelecekti..
Sonrasında bir gün ılknur ablam,bir gece evin balkonundan bakarken,evi verdiğim kişiyi mini etekli,sarı peruklu ve straplez bir blüz giymiş bir halde arabaya binerken görmüş,hemen ertesi gün beni aradı,anlattı,bende
abla sana bir laf attımı-hayır.
.sana kötü gözle baktımı-hayır....
kötü bir laf ettimi-hayır..
.eeee o halde sorun yok demektir dedim..
Sonrasında evde bir batman makyaj ile dolaşmasından dolayı şikayetler yağmaya başlamış,sonrasında çocukların psikolojisi bozuluyor denmiş,,,ve bu şikayetlerin sonu hiç gelmeyince adam oturduğu yerden taşınmak zorunda kalmış..
Bana göre kimseye zararı yok ise,etrafı rahatsız etmeyecekse benim için hiç ama hiç önemli değil..
Ancak toplum olarak sanırım bu tarz olaylara alışık değiliz ve sanırım dışlıyoruz..Herkez ne olmak istiyorsa onu yaşıyorsa,nasıl mutlu olmak istiyorsa o şekilde yaşıyorsa bu kişinin kendi tercihidir.
Bu benim düşüncem,sevgiler.

Son düzenleme:

Sanırım bunun eğitimle,Yaşam biçiminizlede ilgisi var..
Bana göre hoşgörü gösterilecek bir durum..
Ayrıca Betişin oturduğu yerdede Gay,beraber yaşayan çiftler,Aileler herkes birarada
Ve semtde bunu kaldırabilir yapıda..!

İkiside hasta olabilir...Hormonlarla ilgili bunlar ya..
Googleden araştırsanıza biraz Arkadaşlar..
Bunların tüm hayatı cinsellikmi sanıyorsunuz.
Çalışıyolar,kitap okuyolar,Dostları var,Onlarda pazara gidiyor,Alışveriş yapıyor...

Böyle Dışlayınca İş bulamıyorlar,Para olmayınca Bedenlerini Satıyorlar.
İyi bir çadır kursunlar,hepsini oraya sürelim..

Bence Tedavi Yolalrı Aranmalı,Devlet Ücretsiz Olarak Tedavi etmeli
Dönüşü olamayanlarıda Meslek sahibi yapmalı...

yaşadığınız yeri ve mesleğinizi görünce yorumunuz şaşırttı beni,sizden özellikle tarafsız bir yorum bekliyordum sanırım,ama en sert eleştiride sizden gelmiş...
yaşadığımız yer ve ataerkil bi toplumda kadının kadın,erkeğin erkek gibi yetiştirilmesi gerektiğini düşünen insanlarız bizde,elimizde değil öyle yetiştirildik çünki.çevremizde bu düşüncemizi kıracak ve belkide kişiliklerine ve tercihlerine saygı duyacağımız bir ortamda olmadık hiç,gay bile olsalar ki çevremizde onlarca vardır eminim,bizim onlara bakış açımızdan ve peşin hükmümüzden dolayı hep kendilerini gizli tuttular.benki kendimi son derece açık görüşlü biri olarak görürken ,birden aslında o at gözlüğü takmış diye eleştirdiğim insanlardan çokta farkım olmadığını görüyorum,ben ne yapardım acaba diye kendime soruyorum ve utanarak itiraf ediyorum rahatsız olurdum ,ev değiştirmeye kadar gidermiydi bilmiyorum,erkek çocuğum olsaydı belki onuda yapardım.çocuğumu yetiştirme konusunda kendime güvenmediğim ve hemencecik etkilenecek diye onada bi at gözlüğü takıverrdim.
serra yılmaz hülya avşar la bi programında türkiyede erkeklerin %60 gizli gay demişti. herşeyin özgürce yaşandığı ve bu tür evliliklere izin verilen danimarka gibi bir ülkede yetişen çocukların sonu ne olacak merak ediyorum,işin kötüsü kuzenim 20 yıldır danimarkada yaşıyor ve 4 tane erkek çocuğu varkafamçokkarıştı

hiç gay komşum olmadı ama onun kendi tercihi,
sevgilisini kızmış gibi görmeyi dene istersen:)

benim abimde gay,maalesef bigün ailem evde yoktu bende evden bişey alıcaktım unuttuğm abimin odasının kapısında gölgeler gördüm korktum hırsız sandım kafamçokkarıştı:1shok:açtım kapıyı ve onları uygunsuz vaziyette abimi eğilmiş pozisyonda en yakın erkek arkadaşıyla gördüm:bbo:.sonra abim bana ağladı yalvardı annemlere söleme intaar ederim yoksa dedi.bende sölemedim
napalım onlarda öyle yapçak bişey yok dışlamayalım

kınamıyorum canım...en başta o hadisten korkumu zaten yazdım...
sadece kendimi sorguladım...ne kadar yanlışım diye...okadar....

devlet memuru yaaa...
bedenini felan satmıyor...ya da ben öyle biliyorum yani...
daha yeni laf çıktı...devlet memuru nerden buldu o lüks jipe binecek parayı diye...belki babası varlıklı dedim...günah almak kimin haddine...

gercek mi bu ? :bbo::uhm:

nasıl yani:1shok::1shok::1shok:
gerçek mi bu?
eğer öyleyse senin için de,abin için de büyük bir travma olsa gerek...benneyaptımki

sana katılıyorum canım,
bir zamanlarlar yakın bi arkadaşım sırf hayat kadını diye evden atılmak isteyen bir kadın için imza toplamıştı,
atılmasın diye o geldi aklıma,
kaç kişimi imza vermişti
'' hiç kimse''
kadın işini evdemi yapıyordu
'' hayır ''
sahilde iş beklerken görülmüştü,
bu arada arkadaşım işçi bulma kurumunda çalışıyodu ve kadına iş bulmuştu, normal iş yani,
sonrasında ne oldu bilmiyorumm
konuyla alakasız oldu ama yazim dedimm:lepi:

kesinlikle hormonlarla alakalı bir durum yoksa kim isterki gay olmak,dışlanmak,hor görülmek...o yüzden hoşgörüyle karşılıyoruz zaten,kendi evinde, bize topluma zarar vermedikçe ne yaşıyorsa yaşasın ama toplumun ahlakını bozacak,kötü örnek olacak davranışlar sergiliyorsa tabiki karşı çıkarım.

Zaten yapılan yorumlar Betty nin ''kimseye zararları yok'' şeklindeki açıklamasına göre yapılıyor..

Yoksa Betyy konuyu '' merdivenlerde kocalarımıza asılıyorlar'' şeklinde açsaydı burda kimse Betyy'e ''boşver görmezden gel '' demezdi herhalde..Olay tamamen farklı olurdu ..

Arada çok fark var..Ben tamamen topic konusuna ve gerçekten yapılabileceklere göre yorum yapıyorum..

Sokak ortasında birbirine dolanıp öpüşenler gibi davranmadıkları takdirde benim için gay çiftler hiç sorun değil.
Bizim de bir komşumuz vardı,tanıdığım en iyi insanlardan biriydi.Gayet ölçülü davranırdı.
Bizde onu öyle kabul etmiştik çünkü hiçbir zararı yoktu kimseye.
Belki zorunlu belki zorunlu olmayan bir tercih bu ama onların kararı.
Çoğunluğu homofobik olan bir toplumda bu kadar özgürlük bile yetiyor onlara aslında.

ne alaka şimdi???
fikrimi açık açık yazdım diye subjektif mi oldum??
pehh bakış açısına bak
yaşadıgım yer yada mesleğim ne olursa olsun kafam eski kardeşim!!!

bu sapkınlığa göz yummak yada topluma sevimli görünmek için makul birşeymiş gibi kabul etmek zorunda mıyım?
isteyen istediğini düşünsün, alsın bağrına bassın, pamuklara sarıp sarmalasın bana ne!
ama benim midemi bulandırır böyle şeyler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…