Gaziantepte deprem

Cocuk gercekten kacırılmıs mı? Bundan eminler mi? Görmüşler mi? Yoksa biri mi aldı buldu su an bakıyor cocuga ailesini arıyor olamaz mı? Düsünmekten kafam kalmadı. Şöyle bir felaketin ortasında cocuk kacırmak nasıl olabilir şaka gibi.

Canım THY seferleri var bilet almasına bile gerekmiyor afad üyelerini taşırken İstanbul’a ve Ankara’ya ücretsiz taşıyorlar telefon numaraları var arıyorsun onlar götürüyor
Hiç haberimiz olmadı canım, biz çok bilet baktık 11 Şubata kadar doluydu. Arabalarıyla da gelemediler. Hemen bakacağım şimdi

Thy fiyatları sabitledi 13 Şubata kadar İstanbul’a olan uçuşlar 100 TL. Bu şehirler Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa Eğer gitmek isteyen ve ulaşma imkanı olan varsa bilgisi olsun.

Bankadan arkadaşlarım orda bağ evlerine sığınmışlar tek başınamısınız evlere girmek yasak nüfus cüzdanlarını almak istiyor arkadaşım ama izin vermiyorlar yollar kapalı Ankaraya gideceklerdi biz burdan yardım gönderdik bankadan ama tırda yolda kalmış nereye tam olarak gelicek bilmiyorum arkadaşlarım orda haber alırsam size yazarım

Hiç haberimiz olmadı canım, biz çok bilet baktık 11 Şubata kadar doluydu. Arabalarıyla da gelemediler. Hemen bakacağım şimdi
Dolu telefonları açmıyorlarmış 48 saat giriş çıkış yasaklanmış şuan arkadaşımla konuştum devlet çalışanları haricinde kimseye benzin de verilmiyormuş

Evet konuştum, evi sağlam
Şu an ekiple Antep'e gidiyorum. Mesaj yazdım, inşallah gittiğimde onunla da görüşeceğim
Nerden gidiyorsunuz Antepe arkadaşım ordan Ankaraya geçmek istiyor yollar kapalı benim bankadan gidenler de niğde de kalmışlar tırda kaldı gidebilirseniz hangi yoldan gitiğinizi yazabilirmisiniz

Maalesef arama kurtarma, sağlık ve yardım ekiplerinde arkadaşlarım var. Bebek sebebiyle ben gidemedim. Ancak böyle bir felaket görmedik diyorlar. Dün sabah çıkan ekipler 4x4ler ile bile geçemediler. Yollar neredeyse katlanmış. Ta akşam varabildiler 4,5-5 saatte vardığımız yol 12 saat belki daha da fazla sürmüş.
Gidince de can pazarı.
Özellikle Hatay'ı ulaşımı çok çok olmuş. Çoğunluğu Hatay'a gitti benim tanıdıklarımın.
O kadar çok ihtiyaç var ki ne insan, ne ekipman yeterli gelmemiş ilk etapta.
Gece tekrar çıktı enkazlar için araçların sayılarını arttırdılar.
Bölgede 6000'e yakın bina yıkılmış o da tesbit edilip yansıtılan rakam.
Her biri için 20-30 kişi çalışsa...
Bilmeyen insanlarda yapamaz.
Ya arama kurtarma bilecek ya inşaat ustası olacak açık ve net. Sağlık görevlisi, aşçısı vs...
İnanılmaz bir insan gücü lazım.
Sistemsiz de gidilmiyor işte.
İzmir depreminde enkazın kaldırılma sürecini göz önüne alınca bir günde bitmesi mümkün değil. Maalesef. Keşke mümkün olsa.
Ki nüfusun çok yoğun olduğu bir bölge.
Allah yardımcımız olsun.
Açlık, susuzluk bir yana da dediğin gibi soğuktan ölmesin insanlar en çok korktuğum.
Eşim şehrimizdeki yardım koordinasyonunda, inanılmaz ayni bağış var. Ulaştırılabilirler umarım hepsini bir an önce.
Yollar bu tarafta kar, buz. Bir taraftan belediyeler onu açıyor bir taraftan tırların ardı arkası kesilmeden çıkarıyorlar.
Antep, Maraş bugün bir miktar daha düzene gidip insanlara yiyecek, içecek, kıyafet dağıtımı ulaşmaya başlamış. Tedavileri ile ilgili aksiyon almaya başlamışlar.
Şu süreçte kendi adıma sadece dua edip, yardımlar noktasında yönlendirme yapabilmek oldu.

yikilan binalarin ustune kar yagmis ozellikle hatayda yokmus afad ekipleri. daha dogrusu yetisemiyorlarmis o kadar ccok yikilmia bina varmis ki.. icim aciyor o dondurucu sogukta ozellikle kucuk bebekler aklima geldikce aklimi oynatacak gibi oluyorum

çok çok üzgünüm. Elimden geldiğince yardım toplamaya bağış yapmaya çalışıyorum. Fiziki olarak da gelip çalışabilirim, fiziki olarak çalışacak insan isteyen bana özel mesaj atabilir

çok çok üzgünüm. Elimden geldiğince yardım toplamaya bağış yapmaya çalışıyorum. Fiziki olarak da gelip çalışabilirim, fiziki olarak çalışacak insan isteyen bana özel mesaj atabilir
Merhaba,afad gönüllüsü olarak onların araçlarıyla gidebilirsiniz sadece,sivil araç geçişine izin verilmiyor yollar çok kalabalık herkes gitmeye çalışıyor Aksaraydan itibaren tipi ve buzlanma var,ekip olarak gitmek gerekiyor bilginiz olsun

şimdi e devletten afad gönüllüsü başvurusu yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…