Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

:44::44::44::44::44::44:dusundurucu

Dini bir konuyu diyaneti arayıp sormadığına göre her türlü yoruma hazır olmalı değil mi

konu sahibi arkadaşım inan sabrına hayran kaldım.bunca çirkin mesaj karşısında gösterdiğin olgunluğu takdir ediyorum.

Benim ki sadece örnekti.Anlaşılmak için.

süt kardeş olmaları için illaki iki tarafın emzirmesi gerekmez. kardeşin senin bebeğini emzirsin . bu arada bu çocuklara süt kardeşliğin ne demek olduğunu çok iyi aşılamalısınız allah esirgesin aralarınde bişi olmasın süt kardeş dinimizce direkt olarak normal kardeş demektir ve nikah düşmez. bu anlamda çok dikkatli olmalısınız

Arkadaşlar ilerde evlenmek isterlerse evlenemesinler diye değil.Konu neden saptı böyle.Ben kuzenlerimin yanın da kotumla oturmak istiyorum ama oturamıyorum yiğenim ,böyle bir sıkıntı çekmesin.

konuya son sayfadan dalayım dedim ve ilk gördüğüm mesaj bu oldu ben de böyle oldum..
Yani herkesin kafa yapısını değiştirme gibi bir şansımız yok elbette üstümüze de vazife değil ama
gelecek nesilleri yetiştirecek Türk annelerinden böyle çağ dışı fikirlerin çıkması iyice endişelendirdi beni..
Görüştürmeyin kuzeniyle olsun bitsin bari hanımefendi..Ama süper bir yöntem bulmuşsunuz.Pompa kiralalayın siz ve şimdiden
başlayın sağmaya memelerinizi.çıkar o çıkmaz ayın son perşembesine..

hayır ama dedelerim ilerde kurtardıkları ülkede siz gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu görselerdi kurtarmazlardı eminim.

Biraz abartmıyor musunuz İnsan herkes yanlışı da var doğrusu da hakaret mi edeceğiz bize ters gelince

Arkadaşlar ilerde evlenmek isterlerse evlenemesinler diye değil.Konu neden saptı böyle.Ben kuzenlerimin yanın da kotumla oturmak istiyorum ama oturamıyorum yiğenim ,böyle bir sıkıntı çekmesin.

Siz sirf kotla oturamiyorsunuz kuzenlerinizin yaninda diysmi kendinize bukadar iskence cektiriyorsunuz...

birisiyle aynı düşünmek zorunda değiliz,aynı inanca sahip olmak zorunda da değiliz ama sırf kendimize duyduğumuz saygıdan ötürü karşımızdaki insana da saygı duymalıyız...o öyle innıyorsa bu bize dalga geçmek,yargılamak hatta suçlamak hakkını vermez.bazı yorumlar çok üzücü...

çok ayıp eden insanlar var gerçekten şu an çok üzülüyorum islamiyet evrenseldir bilmeyenlere ayşe fatma merveye özel indirilmeli inanmıyosanızda hakaret etmeden saygı çerçevesi içinde tartışacaksınız Allah ın verdiği hakkı kimse kimseden alamaz inanları aşağılamak kovmak gibi çok merak ediyorum sizi yaşatan size nefes veren rızk veren kim birden nerden türediniz ki acaba bunlar bir çelişki midir ki dinde var olan bişey elbette ama yanlış düşündüğü şeyler var böyle hakarete ne geerek var siz herşeyi çok mu doğru biliyorsunuz !!

Kardesler bile bir noktadan sonra ayri odalarda yatarlar ki yegenlerinizin ayri evi olacak. Kuzen olsun, abi kiz kardes olsun arada her zaman bir sinir vardir. O siniri siz anneleri olarak koyamazsiniz o zaman sut kardes olmalari da bir ise yaramayacaktir. Cocuklarinizi hem dini, hem ahlaki acidan vicdanli, onurlu ve dogru yetistirdiginizde zaten boyle bir sorun cikmayacaktir. Cok istiyorsaniz kardes gibi yetistirirsiniz olur biter.

hayır ama dedelerim ilerde kurtardıkları ülkede siz gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu görselerdi kurtarmazlardı eminim.

pea güzel kardeşim dedelerimiz dinimiz elden gitmesin diye şehit oldular.Sen dinimi yaşadığım için beni iran'a göndermek iste diye değil.

Son düzenleme:

kendi kendimi yedim oturduğum yerde,yeminediyorum var ya kimi kadınların çocuklarını alıp çocuk esirgemeye verilmesi gerekiyor, nasıl bir kafayla büyütülüyor o çocuklar,çok günah ya,kafalarına ağ gibi işliyorlar saçma düşünceleri minicik sabilerin.

canım senin bebişin içsin demiştim ama bi yerde 2,5 yaşında demişsin memeyi bırakmış oalbilir ama önemli değil kıskanabilir ve bir kere emmse ağzına bi damla düşse yeter.

konu sahibi konunu kapattır bence yoksa daha cok uzuleceksın. ayette varsa dogrudur arkadaslar nisa suresını yazmıs bı arkadas oradan okuyun bı

ilerde evlenmesinler diyede inancınız gereği böyle birşey istemiş olabilirsiniz,bana bu isteğiniz garip gelmedi,neden kuzenler evlensinki zaten,öyle bir düşünceniz varsada haklısınız.ancak sizden süt geleceğini sanmam,o nedenle bir arkadaşın yazdığı gibi kardeşiniz sütünü pompayla sağsın,çocuğunuza öyle içirin,oda aynı şeye denk gelir sanırım.

birde herzamanki gibi konu sahibinin sorusu saptırılmış.

Siz evlatlarınızı kardeş gibi yetiştirir, onlara bunu aşılarsanız zaten birbirlerini kardeş gibi görürler.
Gebe olmayan kadının süt gelmesi için uğraşması da neymiş ? Hay Allah'ım..

Konu sahibi arkadaşım Rabbim o konuda da yüce kitabında bizlere buyurmuş ki

Nur-31
"Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.""

Bakınız diğer ayette süt kardeşi açıkca vurgulanırken burada süt kardeşi geçmiyor. Demekki süt kardeş bile olsalar yeğeniniz süsünü yani örtüsünü kuzeninin yanında asla ama asla açamaz. Allah buna izin vermiyor.

Müslümanız diyoruz ama Allahın bize indirdiği kitabı elimize alıp okumuyoruz, kendimizi tanımıyoruz.

@reptomim, karmaşık bir konuya değinmişsin belki başka bir konuda evet ama burada yazmam doğru değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…