- 3 Ocak 2012
- 2.138
- 66
- 363
Konu uçmuş :)
Merak edenlere bu konuyla ilgili Kuran ayetini ekliyorum
Nisa-23
"Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikâh altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."
Mezheplere göre değişiyor kaç defa emzirdikten sonra kardeş oldukları. Ama iki yaşından küçük olmaları lazım çocukların aynı anda emzirilmesi de gerekiyor diye biliyorum.
Süt kardeş olmasalarda birbirlerini kardeş gibi görürler zaten bence içiniz rahat olsun. İlla istiyorsanız emzirdiğinizi söylersiniz olur biter.
senin oğlunu kardeşin emzirsin 1 defa
o zamanda olurlar...
senden süt gelemeyeceğine göre bu daha mantıklı olur...
Süt kardeş olmalarını istiyorum çünkü inancım gereği öz kardeş olmayacaklar ama o şekilde yetiştireceğimiz için bunun için hesap vermek istemiyorum. Süt kardeş olurlarsa kuzenden de ayrı birde süt kardeş olacaklar .Bu bildiğimiz öz ve öz kardeş demektir.
Hanımefendi bağnaz kelimesinin anlamını iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.Sanırım siz beni elime hiç kitap almamış okumamış etmemiş bir hanım sandınız.Ateist misiniz? deist misiniz ?Eğer anladıklarım doğruysa konu sahibi aşırı derecede bağnaz bir zihne sahip.Ben böyle bir şey duymadım 21 yaşındayım ya1 yaşıma daha girdim töbe töbe.
Neyse şunu söyliyeyim insanın fikri neyse zikri odur derler.Ben sağlıklı bir insanın daha küçücük çocuklarına fol yok yumurta yokken önlem almak için süt kardeş olmasını isticeğini sanmıyorum.Ayrıca sakınan göze çöp batar demiş atalarımız.Gayet de mantıklı demişler çocuklardan biri henüz doğmadan bile bu denli önlemlere kalkışıyorsanız yasakların cezbedişi oluşundan dolayı iki kuzen belki de olcağı yoksa da birbirini kardeşten öte görürler.Dikkatinize.
Hayı istemezdim yiğenimKonu sahibi iki tane kiziniz olsa, onlarinda cocuklarina ayni seyi yapmasini ister miydiniz?
Ben de kek,kurabiye falan yapacaksınız sandım.Kaıdnlar artık ikramlarını öyle yapıyormuş da.
Hımm olabilir deneyebilirim aslın da:)ilk defa duyuyorum böyle birseyi
süt yapan caylar var birde pompayla pompalarsan insallah masallah insallah gelir insallah oh oh
Hayı istemezdim yiğenim
erkek olsa gerek duymazdım buna.Yalan söyleyecek değilim neyse o.İstemezdim derken eğer sütüm gelse yapardım ama gelip araştırmazdım.Yanlış anlaşılmasın lütfen.
Allah forum sahibine akıl fikir versin.
Ben sürekli yazdığım için tam anlayamadım sanırım.Torunları derken tam anlamadım ama torunlarım yapsa .İsteyen istediğini yapsın ilgilendirmez ki beni.Hayir ben torunlarina boyle birsey dusunulse diye sormustum . Karsi cikar miydin, yoksa senin gibi yapmalarina izin verir miydin.
Biim düşüncemiz ilerde bizim gibi inançlarını yaşamak isterlerse sıkıntı çekmesinler diye.Bizde akraba evliliği yoktur.Bu gelmedi aklımıza hiç.Şuraya yazana kadar.ben ayet-i serifi gordukten sonra dusuncene bır sey dıyemıcem konu sahıbı. ama tek merak ettıgım zaten kısının evlenecegı ınsan bellıdır degıl mı? evlenmemelerınden mıı yoksa sırf rahatlık ıcın mı ıstıyorsun bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?