Arkadaşlar ilerde evlenmek isterlerse evlenemesinler diye değil.Konu neden saptı böyle.Ben kuzenlerimin yanın da kotumla oturmak istiyorum ama oturamıyorum yiğenim ,böyle bir sıkıntı çekmesin.
çok güzel canım harikasınız,az önceki teklifimi yineliyorum iran haktır size iranda yaşamak haktır.güzel ülkemizden gidin ya.yaşanılacak tarafı kalmadı bu yobazlık yüzünden.
Ben her türlü fikire açığım.Ama beni incitecek sıfatlar kullanıyor arkadaşlar.Yakıştırdıkları insan olmadığım için üzülmüyorum ama ülkem de dinini doğru düzgün bilmeyen insanların olması beni daha çok üzdü.
Konu sahibi arkadaşım Rabbim o konuda da yüce kitabında bizlere buyurmuş ki
Nur-31
"Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.""
Bakınız diğer ayette süt kardeşi açıkca vurgulanırken burada süt kardeşi geçmiyor. Demekki süt kardeş bile olsalar yeğeniniz süsünü yani örtüsünü kuzeninin yanında asla ama asla açamaz. Allah buna izin vermiyor.
Müslümanız diyoruz ama Allahın bize indirdiği kitabı elimize alıp okumuyoruz, kendimizi tanımıyoruz.
@reptomim, karmaşık bir konuya değinmişsin belki başka bir konuda evet ama burada yazmam doğru değil.
tatlım beraber büyüyünce kardeş gibi olucaklar zaten süt kardeş olmaları bişey ifade etmez kiBenim ki sadece örnekti.Anlaşılmak için.
kendi kendimi yedim oturduğum yerde,yeminediyorum var ya kimi kadınların çocuklarını alıp çocuk esirgemeye verilmesi gerekiyor, nasıl bir kafayla büyütülüyor o çocuklar,çok günah ya,kafalarına ağ gibi işliyorlar saçma düşünceleri minicik sabilerin.
Neden kapatayım konuyu.Bu konu meğer bilinmeyen bir konuymuş bilmeyen varsa okusun aydınlansın.Bana yakıştırılan sıfatlar benim o insan olduğum anlamına gelmez.
Çok yorum geldi cevap yazmaya çalışıyorum.Size istinaden yazmadım zaten.Genel yazdım.Şu var kı bende sızın düşüncenızı onaylamıyorum
ama onaylamak zorunda da değılım, saygı duyarım
sadece aklıma gelen ılk şeyı paylaştım
çünkü sızın gebe olmadığınız takdırde emzırmenız ımkansız
Neden alıntı yaptınız anlamadım, ben sızı ıncıtecek bırşey söylemedım farkındaysanız
kesınlıkle gunah her zaman gunahtır. rahatlık olmaz sırf bu yuzden
kendi kendimi yedim oturduğum yerde,yeminediyorum var ya kimi kadınların çocuklarını alıp çocuk esirgemeye verilmesi gerekiyor, nasıl bir kafayla büyütülüyor o çocuklar,çok günah ya,kafalarına ağ gibi işliyorlar saçma düşünceleri minicik sabilerin.
yok artık gece gece kadın zina yapıcam demedi ki konu abarttıldı alt tarafı kardeş gibi olsunlar bişeyden sakınmasınlar istemiş masumane bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?