Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Ben tekrar sormak istiyorum.

Dinimizde kuzenlerin öz kardeş olması için, aynı
anne emzirsin diye nerede yazıyor?

Peygamber efendimizi örnek gösteriyorsunuz ama süt kardeşliği mecburiyetten oluşan bir durumdur.
İnsanların bilerek , yani ilerde evlenmesinler diye süt kardeşi yapılmasının dinimizde yeri var mıdır?

Son düzenleme:

okuyunca şok oldum :))

hayır ama dedelerim ilerde kurtardıkları ülkede siz gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu görselerdi kurtarmazlardı eminim.

arkadaş neyin kafası bu yaa senin dedende benim dedemde konu sahibinin dedeside eminim abdestinde namazında dininin gerektirdiklerini bilen adamdı. ne alakası var ya böyle konuşanlarada fit oluyorum sanki şehit olan dedelerimiz hepsi sosyal demokrattı. bu vatan meselesiyle bu kadıncağızın süt kardeş meselesini nasıl bağdaştırdın tebrik ederim.

Bu isteğe bağlı bir durum illa ki süt kardeş olmak zorun da değiller.Kuran da geçtiği yeri bilmiyorum,okuduğumu da hatırlamıyorum ama isterseniz sizin için araştırabilirim.

evlatlık yok ama süt kardeş var..mecburiyetten oluşmasına gerek yok

biyerde okumustum, zayiflamak icin hamilelik hormonu (hcg idi galiba) hapi kullaniyorlarmis, belki o hap sütde yapabilir :26: bir arastir istersen :44:
ben emzirdigim sürece zayiflamistim , budami hormonla ilgili acaba aman kafam allak bullak oldu gece gece

pea bu yorumun karşısında şok oldum..kimsenin anneliğini yargılayanmazsın..zaten çocuk esirgeme kurumlarımız mükkemmel işliyor ya haklısın.milletçe herşeyi abartıyoruz zaten,tepkilerimizi kontrol edemiyoruz .

ilginç bir konu dünyada insanlar açlıktan ölüyor , mememden süt nasıl gelir diye soruluyor

Benimde sut kardesim var ama ben bir e er kegin yaninda nasil durmam gerekiyirsa oyle dururum....insanin icinde olsun ben oz abimin yaninda bile rahat giyinemezsem bunu sut kardesimin yaninda hic yapamam....kimse sana demiyor sut kardes olamaz diye ama emzurmeyi kesmissin durduk yere sutmu akitacan benim bildigim sut kardesligi yasitlari yakin ama ayni zamanda emzirebilen sutten kesilmemis cocuklar emzirilir...hem sende sut yok hemde oglunu kesmissin....zorla yapilan birsey kabul olurmu onuda bilemiyorum.....

Bu kadar umumi bir siteye böyle bir konu açılıp işin içine bir da ayetler,kuran girince insan yorum yapmadan
kızmadan duramıyor.Ceza alma pahası söylüyorum ki uzun zamandır güzelim ülkemizi ufacık şeylerden galeyana getirmeye çalışanlar
işte bu kafalardır.Bu nedir canım artık kullanmayın benim dinimi.Benim oğlum kız kuzeninin DE kardeşidir zaten.Yanında da yatar,uyur,bikinisiyle de
görür,sarılır da öper de.Naıl yetiştiriseniz öyle olur.Bu işin dinle değil AHLAKLA alakası vardır.Rica edicem çekin ellerinizi dinimden.

Ay,niye uydurayım durduk yerde,deli miyim ben ? :) Doğruymuş,ama ...
evet doğru, neresi hatırlamıyorum satışa bile sunuldu

ayet, kuzenlerle evliliği haram kılıyor zaten. erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları demiş???

Son düzenleme:
arkadaşlar iki sure örneği verdi. ilki evlilikle ilgiliydi ki süt kardeşler evlenemez yazıyordu. ikincisi adının kıyafeti ve süsüyle ilgilitdi orada süt kardeş ibaresi yer almıyordu. yani demek ki tamamen kardeş değiller. o sadece evlilik için geçerli.

bu arada konu sahibi yazdığı bi yorumda ileride yiğenimin oğlumun yanında kotuyla çekinmeden oturmasını istiyorum demişsiniz. belki yiğeniniz zaten çekinmeden oturacak. belki hiç örtünmeyek... bunu hiç düşündünüz mü

ee pes artık ben çocuk sahibi değilim henüz o yüzden çocuk yetiiştirme hakkında hiç bir fikrim yok ama bir anneye çocuğunu nasıl yetiştirmesi gerektiğini söyleme hakkı kimsede yoktur bence kırıcı bir itham

anladığım kadarıyla polemik çıkartmak hanımefendinin istediği ayetler örnek gösterildi Peygamber Efendimiz denildi fikri değişmedi hanımefendinin aslında söylediği gibi bişey yok yani rahat oturamazlar ama anlayamadım tamam süt kardeş olmalarını istiyorsa illa olsunlar elbette bu onların bileceği iş bazı arkadaşlar gibi hakarete kovmaya hayata müdaheleye gerek yok ama yanlış bişeyi savunduğuunun farkında değil arkadaş gösterilen ayetleri örnekleri es geçiyor yani kuzen yanında rahat oturulmaz dine göre bu böyledir..

Arkadaşlar sorun şu ki bu isteğe bağlı ve inanç meselesi.Peki diyelim süt kardeş olamadılar .
Biz yine kardeş gibi büyüteceğiz onları ama inançlarını yaşamak isterlerse bunun sınırlarını belirlemek zorunda kalacaklar.Biz de sıkıntı olmasın diye düşündük.
Hangi kısım da anlaşılmadığımı bana net bir şekil de yazarsanız belki daha iyi ifade edebilirim kendimi.

yuh bu saatte bu kadar insan ben dahil maşallah

arkadaşım inancın tartışacak değilim ama süt hormonlar ile salgılanır. böyle bir şey var mıdır bilmiyorum da zaten -yani eczanede prolaktin satılır mı- bence bunu burda soracağına endokrinoloji bölümleri var hastanelerin orda bir uzmana sor. sonuçta eğer bu bir ilaçla mümkünse bile bizim sana git şu ilacı al iç dememiz doğru olmaz.
bilinçsizce sakın hormon ya da herhangi bir ilaç kullanma dediğim gibi en iyi bunu endokrinciler bilir.

Arkadaşım babamın yanın da eşofmanımla oturamaz mıyım ? Örtüsüz gezemez miyim ?Bunun neresi tesettüre aykırı.

2,5 yildir suren bir lohusa depresyonunuz var sanirim. Nasil bir mantiktir bu? Allah akil fikir versin demekten kendimi alikoyamiyorum.

Ben iki evlat buyuttum en yakinimin cocuguda olsa ne emziririm ne emzirtirim....onumuzde ne var bilemeyiz..bir kisiyi tanidim sut kardesine asik...kiz siz evlenemezsiniz kardes gibisiniz dedim oda banane annem emzirince banami sordu dedi ne pahasina olursa evlenecem dedi...simdi ne oldu bilmiyorum....bu zananda kardes kardese guvenilmezken sut kardesemi guvenilecek..insan icinde allah korkusu helal sut emmis olsun....inan sut kardes olnalari hic onemli degil....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…