Merhaba hanımlar sorumu nereye yazacağımı bilemediğimden buraya yazdım.
Kız kardeşim yakın da doğum yapacak kızı olucak benim de bir oğlum var.Süt kardeş olmalarını istiyorum.Süt salgılanması için uygulayabileceğim bildiğiniz bir yöntem varmı?
hayır ama dedelerim ilerde kurtardıkları ülkede siz gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu görselerdi kurtarmazlardı eminim.
Bu isteğe bağlı bir durum illa ki süt kardeş olmak zorun da değiller.Kuran da geçtiği yeri bilmiyorum,okuduğumu da hatırlamıyorum ama isterseniz sizin için araştırabilirim.Ben tekrar sormak istiyorum.
Dinimizde kuzenlerin öz kardeş olması için, aynı anne emzirsin diye nerede yazıyor?
Peygamber efendimizi örnek gösteriyorsunuz ama süt kardeşliği mecburiyetten oluşan bir durumdur.
İnsanların bilerek , yani ilerde evlenmesinler diye süt kardeşi yapılmasının dinimizde yeri var mıdır?
Ben tekrar sormak istiyorum.
Dinimizde kuzenlerin öz kardeş olması için, aynı anne emzirsin diye nerede yazıyor?
Peygamber efendimizi örnek gösteriyorsunuz ama süt kardeşliği mecburiyetten oluşan bir durumdur.
İnsanların bilerek , yani ilerde evlenmesinler diye süt kardeşi yapılmasının dinimizde yeri var mıdır?
kendi kendimi yedim oturduğum yerde,yeminediyorum var ya kimi kadınların çocuklarını alıp çocuk esirgemeye verilmesi gerekiyor, nasıl bir kafayla büyütülüyor o çocuklar,çok günah ya,kafalarına ağ gibi işliyorlar saçma düşünceleri minicik sabilerin.
evet doğru, neresi hatırlamıyorum satışa bile sunulduAy,niye uydurayım durduk yerde,deli miyim ben ? :) Doğruymuş,ama ...
Konu uçmuş :)
Merak edenlere bu konuyla ilgili Kuran ayetini ekliyorum
Nisa-23
"Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikâh altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."
Mezheplere göre değişiyor kaç defa emzirdikten sonra kardeş oldukları. Ama iki yaşından küçük olmaları lazım çocukların aynı anda emzirilmesi de gerekiyor diye biliyorum.
Süt kardeş olmasalarda birbirlerini kardeş gibi görürler zaten bence içiniz rahat olsun. İlla istiyorsanız emzirdiğinizi söylersiniz olur biter.
kendi kendimi yedim oturduğum yerde,yeminediyorum var ya kimi kadınların çocuklarını alıp çocuk esirgemeye verilmesi gerekiyor, nasıl bir kafayla büyütülüyor o çocuklar,çok günah ya,kafalarına ağ gibi işliyorlar saçma düşünceleri minicik sabilerin.
Ben tekrar sormak istiyorum.
Arkadaşım babamın yanın da eşofmanımla oturamaz mıyım ? Örtüsüz gezemez miyim ?Bunun neresi tesettüre aykırı.anladığım kadarıyla polemik çıkartmak hanımefendinin istediği ayetler örnek gösterildi Peygamber Efendimiz denildi fikri değişmedi hanımefendinin aslında söylediği gibi bişey yok yani rahat oturamazlar ama anlayamadım tamam süt kardeş olmalarını istiyorsa illa olsunlar elbette bu onların bileceği iş bazı arkadaşlar gibi hakarete kovmaya hayata müdaheleye gerek yok ama yanlış bişeyi savunduğuunun farkında değil arkadaş gösterilen ayetleri örnekleri es geçiyor yani kuzen yanında rahat oturulmaz dine göre bu böyledir..
yahu ne dıyorsun ben zaten onu savundum son yorumlarımda anlamadan yorum yapma ıstersen fesuphanallahhhhhhhhh
Süt kardeş olmalarını istiyorum çünkü inancım gereği öz kardeş olmayacaklar ama o şekilde yetiştireceğimiz için bunun için hesap vermek istemiyorum. Süt kardeş olurlarsa kuzenden de ayrı birde süt kardeş olacaklar .Bu bildiğimiz öz ve öz kardeş demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?