Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

bana göre insanların düşüncelerine ve özgürlüklerine saygısızlık en büyük yobazlıktır bu durumda da kimin yobaz olduğu zaten çok belli oldu. moderatörlerin ellerine sağlık objektif bir şekilde haklının yanında oldukları için...

bu arada konu sahibi arkadaşım süt kardeş olmak iyi güzelde seninde sütün olur o sırada emzirirsiniz yani olmayanı oldurtmaya çalışma bence süt gelmesi çok çok düşük bir ihtimal. hem ben bu süt kardeş olayına farklı bakıyorum. yani sadece bir kereye mahsus bir damlacık sütle değilde bebeğin karnını doyuracak şekilde emzirirsen bence o senin evladın gibi olur. bilmiyorum belkide ben yanılıyorumdur. hem hormonlarınla oynamanda sana zarar verebilir. herşeyin doğal hali güzel nasip değilmişki denk gelmemiş demekki bence çok fazla diretme. ayrıca sabrın ve terbiyen için seni tebrik ediyorum bu çizgini hiç bozma.

ki prolaktinin gereksiz yere yani gebelik ve lohusalık yoksa yükselmesi ciddi problemler yaratır.

bacak kadar çocuklar nerden bilcek süt kardeşi olup olmadığını hatırlamaz bile.dersiniz siz süt kardeşsiniz küçükken emzirdim ben seni oldu bitti

Kur'ân-ı Kerim'de çocuğun kendi annesinden veya başka bir kadından süt emmesiyle ilgili çeşitli âyetler vardır: "Sizi emziren analarınız ve süt cihetinden kız kardeşleriniz (size haram kılındı)" (en-Nisâ, 4/23); Emzirmeyi tam yapmak isteyen için anneler çocuklarını tam iki yıl emzirirler" (el-Bakara, 2/233); "Çocuklarınıza süt anne istemenizde, bir sakınca yoktur" (el-Bakara, 2/233); "Boşadığınız karılarınız kendisinden olan çocuklarınızı emzirirlerse, onlara ücretlerini verin. Bu konuda birbirinize danışarak hareket edin. Eğer güçlük meydana gelirse, çocuğu başka bir kadın emzirecektir" (et-Talâk, 65/6); "Kıyametin koptuğunu göreceğiniz gün emzikli her kadın emzirdiğini unutup geçer" (el-Hac, 22/2); "Biz Musa'nın annesine; "Onu emzir, sana ona ait bir tehlike gelince, kendisini denize bırak; korkma, kederlenme. Çünkü biz onu yine sana geri döndüreceğiz. Hem onu peygamberlerden biri de yapacağız"diye vahyettik" (el-Kasas, 28/7); "Biz daha önce ona (Musa 'ya) süt anaların sütünü emmeyi haram kılmıştık" (el-Kasas, 28/12

Benim gözümde iki kuzeni daha bebek yaşta birbirleriyle zina yaparlarsa diye düşünüp şimdiden aklı sıra önlem almaya çalışmak bağnazlıktır.Ben dini görüşünüze laf etmiyorum.Gelip burada oruç tutana,namaz kılana desem o lafı siz haklı olurdunuz.Ama benim bağnaz dediğim şey din değil sizin zihniniz.
Ayrıca söylemeye çalıştığınız şey 'ilim çin de de olsa gidip alınız .' şeklindeki hadistir.Bundan sonra nasıl söylendiğine emin olmadığınız hadisleri bence kullanmayın

konuyu okudukça süt kardeşler filmi geldi aklıma
seni sevmezdim sütoğlan cevap gelir : ya babamı

evet doğru, neresi hatırlamıyorum satışa bile sunuldu

ayet, kuzenlerle evliliği haram kılıyor zaten. erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları demiş???

canım kardeşinin kızı senin yiğenin oluyor kuzenin değil....bu ayette erkeklere ithafen..yani erkek kardeşinizin kızıyla evlenemezsiniz ( çünkü amcası oluosunuz),kız kardeşinizin kızıyla evlenemezsiniz ( çünkü dayısı oluyorsunuz)...

açıklayabildimmi???

İlaç olayı bana pek mantıklı gelmedi zaten zira bebeğe geçebilir süt yoluyla doğal bir yöntem var mıdır diye sormak istedim .Malum kk için de zehir gibi bilgisi olan hanımlar var.

İnançlarına göre yaşamak isteseler de sıkıntı olmaz birbirlerinin yanında terbiyeli olduktan sonra.Evlilikle alakası yok demişsiniz ama bence onla alakalı.Kuzenlere süt kardeş değilseler nikah düşer;sizin sülalede de akraba evliği olmamış bundan sonra olmasın istiyorsunuz bunu inançlarını yaşasınlar diye yapıcam diyorsunuz.Lütfen makul düşünün.

Son düzenleme:
Bu forumda her konuda soru sorulabiliyor ama din konusunda bir soru sorulduğunda herkes "din bilgisiyle"göre atup tutuyor.

Konu sahibi eminim sorunun cevabı hariç herşeyi öğrenmişsindir.Yazık çok yazık...

En sevdiğim söz biliyorsan konuş örnek alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar...

Ben bu konudaki bilgim yok.benimde süt kardeşim yok ama ben kuzenlerimin yanında etekle örtüyle düzgün bi şekilde otururum.Onlarla tokalaşmamaya çalışırım.Yani yabancı erkek nasılsa onlarda öyledir.Yani siz nasıl yetiştirirseniz onlarda ileride o kadar dikkatli olurlar.

Arkadaşım babamın yanın da eşofmanımla oturamaz mıyım ? Örtüsüz gezemez miyim ?Bunun neresi tesettüre aykırı.

baba ile süt kardeş bir midir lütfen hanımefendi kendinizle çelişmeyin bende babamın yanında dediğiniz gibi geziyorum ama süt kardeşlerimin yanında değil lütfen bir ayet gösterin olmadı bi hadis bunca insanı dine düşman gibi göstermeyn yada yanlış bilgilendirmeyn vebali büyük şakası olmaz bu tür konularn

Yıllardır bu forumdayım kımseyle kavga etmedım, munakasaya gırmedım, bastan belırteyım de kımseyle tartısmayalım...
Yaptıgınız sey bana gore cok sacma...
Bu cocuklarda olmazsa ıkıncıyı dusunuyorum dıyorsunuz yanı o zaman ılk cocugunuz sut kardes olma trenını kacıracak...

Kendı yetısme tarzıma gore kuzenle evlenmeyı benım mantıgım almıyor, en azından kendımı oyle asla dusunemem, dusunmedım, kaldı kı hıc bır kuzenımle kardes gıbı de buyumedım hepsı farklı ulkede sehırde, 3 yılda bır gorduysem anca... Yıllar once kendı oz teyzem benı kuzenıme ıstedıgınde anamdan babamdan once de ben karsı cıktım, o benım abim hep de oyle kalacak dıye... Cunku ben oyle hıssedıyordum... FAKAT bız kendı dusuncelerımıze gore dınımızı sekıllendıremeyız, ben akraba evlılıgı yapmadım dıye buna tü ka ka dıyemem... Evlenemeyecegımız kısıler bellı ve bunlar arasında kuzen yok. Dolayısı ıle kuzenı ıle evlenenlere sapık gozuyle bakmak da bır nevı Rabbımın koydugu kurallara karsı gelmekle esdeger... Dedıgım gıbı ben de ıstemem kendı adıma asla ama sana gore bana gore bır mesele degıl kı bu... Yuzlerce ınsan var kuzenıyle evlenen, bu kadar ınsan sapık mı? Bu bana gore cok yanlıs bır dusunce...

Sıze gelınce ılla kı cocuklarınızın kardes gıbı olmasını ıstıyorsanız bebeklıklerınden ıtıbaren oyle yetıstırırsınız, aıle ıcı evlılık olmayacagının bılıncınde olarak buyurlerse bu yetecektır dıye dusunuyorum. Gelmeyen sutu getırmeye calısmaktan daha mantıklı...

Inanclari evlenmelerini gerektirmiyor iste benim anlayamadigim nokta bu. Cok sabit bir noktadan, eger sut kardes olmazlarsa sanki kesin evlenebilirler gozuyle bakiyorsunuz. Sizinde bildiginiz gibi Allah'in isine karisilmaz. Allah ne isterse o olur ister sut kardes yapin ister yapmayin, suan sizin yapmaya calistiginiz zorlamayla sutunuzun gelmesi ve olacaklara basindan karsi cikmak degil midir.

ayet, kuzenlerle evliliği haram kılıyor zaten. erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları demiş???

orda söylenmek istenen, bir erkeğin yeğenleriyle evlenmesi haram. yani kuzenlerin birbiriyle evlenmesi haram yazmıyor. ben böyle anladım yanlış mıyım ?

Hayır, kuzenlerle evlilik dinen de hukuken de yasak değildir. Erkek kardeş kızları dediği, yeğeninle evlilik oluyor.. Hukuken de 2. dereceye kadar evlilikler yasaktır. Kuzen ise 3. derecedir. Bu nedenle hukuk açısından emin bir şekilde ama din açısından sadece ayetlerde geçenlerle cevap verebilirim..

Kuzenler değil, amca ve dayı anlamına geliyor.

Zina yaparlar diye değil ki.Yapacak olan dışardan biriyle de yapar herkezi süt kardeş yapamam ya.
Benim neden süt kardeş olmalarını istemem sanırım tam anlaşılmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…