Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Nedir bu bazı şeylere karşı çıkma çabası, mantığı?
Evet Dinen, vardır süt kardeşliği...
Ama sizin şuan ki düşünceleriniz bunu kendi çıkarlarınıza göre yönlendirmektir.
Ne demek, ileride kotla filan oturabilsin diye?
Dini açıdan çok düşünüyorsunuz ya hani, öz kardeşler bile birbirlerinin yanında edepli giyinmeli, oturmalıdır.
Geçmiş kuzenler arası rahatlık diyorsunuz.
Diyelim ki süt kardeş yaptınız.
Bu çocuklar ileride birbirlerini severse?
Belki Rabbim onları birbirlerinin kaderine yazdı?
Sizin yaptığınız aman öyle bir şey olamaz bir de olur mazallah önlemimizi alalım demektir.
Yani Yüce mevlanın işine karışmaktır.
2. çocuğu yapacak kadar gözünüz döndü ya ileride dua edin korktuklarınıza uğramayın...

arkadaş bi soru sormuş.cevap vermek yerine eleştiriyosunuz.sadece eleştirmeyip ağır ithamlarda bulunuyosunuz buda yakışmıyor kimseye... arkadaşım ben düşüncene saygı duyuyorum.ama böyle birşeyin hamile olmadan olması biraz zor ancak prolaktin yükseklğinde hamile olmadan göğüslerden süt gelir.süt geldi diyelim fakat bunun hükmünüde bilmek lazım hamile olmadan gelen süt bu uygulama için caizmidir bence sen birde bu konuda diyanete danış derim.

arkadaşım eczaneden birkaç gün sonra sütün gelir eğer gelmezse günde 8e çıkarabilirisin sınır günde 8 daha fazla içemezsin yan etkileri de var ona göre ama kesin sütün gelir merak etme

Son düzenleme:

arkadaşlar din sizin istediğiniz gibi ben yorumladım oldu değildir. hiçmi bişi bilmiyorsunuz din adamları kafanızımı karıştırdı. peygamber efendimiz ne yapıyormuş ne diyormuş ona bakın varmı daha ötesi ama lütfen bence böyle demeyin farketmeden yorum katarsınızki olmaz. bir damlacık sütmü yoksa komplemi emdirmek gerekiyor yazıyor zaten. 2 yaşına kadar diye verilmiş bilgi bu durumda kardeşimizin çocuğu 2,5 yaşında olurmu olmazmı onu tartışmak lazım esas sorun bu ..

İSİM VERİP DE RENCİDE ETMEK İSTEMEM AMA Bİ KONUDA BU KADAR DA HAKARET EDİLMEZ!!!!SİNİRDEN DAYANAMADIM YA...LÜTFEN SEVGİLİ YÖNETİCİLER NEREDSİNİZ ??????? Bİ İNSANA BU KADAR DA HAKARET EDİLMEZ Kİ..NE YOBAZLIĞI KALMIŞ NE ÖRÜMCEK KAFALILIĞI KALMIŞ....ELİNDEN ÇOCUĞU ALINSIN ÇOCUĞUN KAFASINI BULANDIRIYOR DEMEKLE KALINMAMIŞ BİR DE ÜLKEDEN SÜRÜLSÜN DENİLMİŞ YA....!!!!HİÇ YAKIŞTIRAMADIM KK GİBİ GÜZEL Bİ SİTEDE BU DERECE PANTER GİBİ SALDIRGAN İNSANLARIN OLMASINI......
ALLAH AŞKINA SEVGİLİ KONU SAHİBİ ARKADAŞIM ;
emzi,rmeyi keseli 1 sne içinde bile benim sütüm vardı zorla sağ bakalım elinle bol su içerek belki az da olsa gelir..ama sen de bilirsin ki süt kardeşlik yaşı 2 yaşına kadardır die duydum bir hocamızdan ..fakat derinlemesine araştır..ikisinin ileride evlenmmesini istemen normal...süt kardeşi olmalarını istemen de normal..bak arada arkadaşlar sağolsun süt getirici ilaçdan bahsetmişler onu da araştır derim....ve Allah sana sabır versin dilerim....

Son düzenleme:

tamam çok güzel düşünmüşsünüzde bunun gereklerini biliyormusunuz öncelikle eşlerinizin rızası olmak zorunda ayrıcada bunu herkeze duyurup onların süt kardeş olduklarını ilan etmelisiniz.ayrıca şahsi fikrim şuki bence gereksiz kuzen demek kardeş demek zaten anlayamadığım "onları kardeş gibi yetiştircez" ne demek bebeklerinizi yetiştirirken farklı ne yapacaksınızki benim kardeşim neyse kuzenlerimde öyle zaten .........anlayamadımda bu kısmı kusura bakmayın.

Arkadaşım süt kardeşin yanın da babanın ,erkek kardeşinin yanın da evin için de nasıl durabiliyorsan o şekil de durabilirsin.Lütfen hangi noktada anlaşamdığımızı belirt.Sana göre nasıl.

Çocuğun 2 yaşından büyük.

Ve sen emziren bir anne değilsin.

İlaçla milaçla gelecek süt,anne sütü değildir.

Kendini kandırmış olursun diyorum,diğer türlü kimi kandırdığına dilim varmıyor.

Tövbe tövbe...

insanlar 3 seyi tam bılmezler ama bu 3 sey hakkında hep konusurlar. din siyaset ve spor

Konu başlığına bakınca şöyle düşündüm;
ortada annesi olmayan,emzirilmesi gereken minik bir bebek var,
siz de O'nu emzirmek istiyorsunuz...
Ama açınca bambaşka bir konu çıktı.
Neyse çok bilgim olmasa da şöyle düşünüyorum,bu süt hormonu prolaktin,
doğal olmayan yollarla arttırıldığında,ikinci çocuğu düşünen siz bu hormonla oynamış olacaksınız.
Ve prolaktin düzensizliği hamileliğe engel oluyor bunu biliyorsunuzdur herhalde.
O vakit yaşayacağınız sıkıntı,ardı arkası kesilmeyen testler,
kullanacağınız düşük tehlikesi olan korunmadan içilmesi gereken ilaçlar vs vs...
Bu süt kardeş durumundan daha mı önemsiz.
Bu kısmı anlamadım ben...
Bir diğer kısım da,anladığım kadarıyla kapalı bir bayansınız ve evlatlarınızın da öyle olacağını diliyorsunuz.
Süt kardeş olduklarında birbirlerinin yanında rahat olacaklarını savunuyorsunuz.
Gerçekten bilmediğim için soruyorum,dinen süt kardeş olan iki karşı cinsten bayan olan erkek olanın yanında,
başı açık kalabiliyor mu?Yani süt kardeş olunca bu mümkün mü?
Bahsettiğiniz rahatlık sadece kot pantolonla oturmak değil sanırım?

Zina yaparlar diye değil ki.Yapacak olan dışardan biriyle de yapar herkezi süt kardeş yapamam ya.
Benim neden süt kardeş olmalarını istemem sanırım tam anlaşılmadı.

tatlım herşeyi es geç sen o çocuklar beraber kardeş gibi büyüsünler rahat bırak büyüyünce olacağı varsa olur olmadı yaşları erince oturur adam akıllı siz kardeş gibi büyüdünüz der anlatırsınız durumu bunda bişey yok önemli olan güzellikle anlatmak büyüyünce gerisi Allah kerim

Konu sahibesinin istediği şey çoğu kişiye mantıksız ve anlamsız gelse de bu durum konu sahibesi için "mantıklı ve anlamlı"
Neden kimse bunu anlamak istemiyor bence anlamsız olan şey de bu.
Ayrıca yobaz diye tabir edilen bir insan olsaydı "ileride bizim inandığımız dini yaşamak isterlerse" diye her mesajında eklemez,benim inandığım dine inanacak! derdi.
Ayrıca üslubu çoğu bilimsel,mantıksal,ahlaki değerlendirmelerde bulunanlardan daha iyi.
Saldırmıyor,empoze etmeye çalışmıyor,farkında mısınız?

Aynen katılyorum arkadaşım ama tam süt gelmesede oluyor bu konuyu cok araştırmıştım bebeğin memyi tutması yeter cunku sıvı gelir süt gemesede evli olan her kadından bebk emince gelirmiş ama kendı cocugununda 2 yaşında yada küçük olması gerekir.

Tabi ki eşlerimizin rızası olmadan böyle bir şey yapmayız.İki kardeşiz zaten.Bu yüzden sürekli iç içe olucaz.Benim inancıma göre yiğenim oğlumun yanında belli bir zaman sonra kendini sakınması gerekecek.Tabi bu kendisinin isteğine bağlı bunu yapmak istemeyebilirde.Bunun için zorlama olacağını düşündü sanırım bazı hanımlar.

ben ilk mesajımda bir mide ilacı demiştim, ilaç ismi vermek yasak diye. yan etki bu. ama süte geçiyor, emzikli olup da sütüm artsın diye kullanmak isteyenler olabilir diye uyarmak istedim. ben doktoruma danıştığımda asla demşti çünkü. ama içerse de ilacı azaltarak kesmek zorunda.

Arkadaşım süt kardeşin yanın da babanın ,erkek kardeşinin yanın da evin için de nasıl durabiliyorsan o şekil de durabilirsin.Lütfen hangi noktada anlaşamdığımızı belirt.Sana göre nasıl.

nee sırf baba kardeş yanında durduğu gibimi süt getirmeye uğraşıyosun yahu allah cidden akıl fikir versin ayrıca babamın erkek kardeşimin yanındada diğer erkeklerin yanında olması gerekti gibi davranmak gerekmezmi

işte ben de bu kısma takıldım..bu kadar önemli mi şu süt kardeşliği? hala inanamıyorum.

emzirirken sütkardeş yapamadığınız için, şimdi sütünüz yokken doğal olmayan yollardan süt getirmeye çalışıp sağlığınızı bozmayın... üstte bir üyenin de dediği gibi hormonal bozukluklar nedeniyle bazı kadınlardan emzikli olmadığı halde süt gelebiliyor. ve siz de bu amaçla sağlığınızı bozacaksınız.... bana pek doğru gelmiyor bu hem sağlık açısından, hem de din açısından...

arkadaslardan biri süt kardeşin yanında o şekilde gezilemeyeceğini yanılmıyorsam bir hadisle açıklamıştı. hadiste sadece 1. derece akrabalar yazıyordu. süt kardeş ibaresi yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…