Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Ay bugünlerde kk'da saçma sapan konular açılmaya başladı
Başlığa bakarak belki normal bir konudur diyip okuyorum
Ama okuduktan sonra gözlerime üzülüyorum valla boşuna yoruldular diye

evet doğru, neresi hatırlamıyorum satışa bile sunuldu

ayet, kuzenlerle evliliği haram kılıyor zaten. erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları demiş???

yanlış anlamışsın tatlım kuzen 3, derecedir . orda bahsi geçen konu erkek kardeş kızı ve kızkardeş kızı yani yeğenleri ile evlenemezler örneğin bir amca yiğeni ile evlenemez erkek kardeşinin kızı olur. yine bir dayı yiğeniyle evlenemez.

şöyle bi şey buldum:

prolaktin süt hormonu düzeyeni yükselten bazı durumlar şunlardır;

gebelikte yükselir,

hipofiz denilen beyin dokusunun tümörlerinde,

tiroid hormon bozukluklarının bazılarında,

bazen östrojenin yüksek doz kullanımlarında,

dopamin denilen hormonun salgısının azalması durumunda. bunlar tümörler, bazı ilaçlar ve hipofiz bezinin harabiyeti gibi durumlardır,

bazı psikiyatri ilaçlarının kullanımında,

aşırı göğüs uyarımında.

bu da prolaktinle ilgili:

stres hormonudur. sinir, stres gibi etkenlerle dengesi bozulan hormon adet düzensizliği ya da adet süresinin kısalması gibi etkiler yaratır. nedeni, vücuttaki prolaktin hormonunun yüksekliğidir. bu da hamile kalmayı engeller. normal seviyeye düşmesi için ilaç tedavisi verilir.

dediğim gibi hormon işlerine falan bulaşmayın bence bulacaksanız da mutlaka bir uzmana gidin.

Son düzenleme:

Hayır tabiki Allah bu konuda ölçüyü belirlemiş. Asla başörtüsünü açamaz.

Nur Suresi-31
"Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.""

ilaç ismi yazmak yasaksa bilmiyordum özür dilerim bana da doktorum vermişti izmirde çok meşhur bir yenidoğan profesörü ben onun dediklerini aynen aktardım yanlış bir şey yaptıysam eğer moderatörler msjımı silebilirler

İkinci çocuğu yapmayı zaten planlıyordum erkene almayı düşündüm sadece.
Verdiğimiz kararları planlarımızı değiştirmez miyiz hiç?
Ayrıca kuzenlerin evlenmesine ben müsade etmem.
Benim izmin olmadan yaparsa kendisinin bileceği bir iş.Benden destek göremez ama bunun için evlatlıktan red edeceğim anlamı da çıkmasın.
Ayrıca siz (genel anlam da diyorum siz dediniz diye değil) diyorsunuz. Kuzenler zaten kardeş gibidirler diye.Süt kardeş olmasalar bile evlenme işi bize uygun olmadığını her zaman bilecekler.
Süt kardeş olup evlenmek isterlese diyorsunuz.Bu mümkün değil malesef.
Burda kendimi aşan büyük cümleler kurmaya başladım .
İlerde başıma gelmeyecekse de bu yüzden gelir diye korkmaya başladım.

Son düzenleme:
Konuyu dine bağlamışsınız peygamberimizin süt annesi var diye doğal karşılamışsınız ama oradaki amaç çocuğun sağlıklı büyümesi, kıtlık vardı o zaman ama sizdeki amaçsa sapkınlık kusura bakmayın. olayı 2 damla sütle kardeş olmaya çevirmişsiniz aşiret kuralları gibi isteseniz de iki damlayla süt annesi olamazsınız, + soruna da cevap vereyim bu mümkün değil.

bir de bazı ilaçlar süte geçebilir... çocuğu etkileyebilir

mesaj düzenle yazıyor mesajının altında, oradan ilaç adını silebilirsin. doktor doktoru tutmuyor ki...benimkine dediğimde aslllaaaaa diye haykırmıştı

Size göre yanlış, saçma olabilir bana göre de saçma ama konu sahibinin doğrusu bu, kim ne karışabilir ki! '' Fikirler kurşun işlemez '' bunu ne zaman ögrenicez. Bilmeyen bir şey yazmak zorunda degil ama taşlamak için herkes bir şey yazmış. Bilen yardım eder bu kadar basit. Tamam yine bu düşüncenin yanlış oldugunu, kaynaklarla açıklayanlar var onlara da amenna ama şu taşlama işinden ne zaman vazgeçeceğiz ? Konu sahibi, maviye kırmızı diyorsa kim ne diyebilir. Bu onun özgün fikirleri.

.

Hadi konunun sacmaligini gectim (bana gore sacmaligin daniskasi)

Arkadasim KIMI KANDIRACAKSIN? DINI KITABI MI ALLAH'I MI? SUTUN YOK COCUGUN SUT KARDES OLSUN KUZENIYLE DIYE OLMAYAN SUTU MEMENDEN ILACLA GETIRTMEYE DOGAL OLMAYAN BIR ISLEYISE SOKMAYA CALISACAKSIN KENDINI DE COCUKLARI DA ?

BIRAZ AKIL FIKIR YAHU... NEYLE KIMI KANDIRICAKSIN OLMAYANI OLUR MU KILDIRABILECEKSIN?

SENIN YAPMAK ISTEDIGIN KOCAMAN BIR KANDIRMACA. AMANKIMI BI TEKRAR DUSUN ISTERSEN.

canım ben de fatih camisi baş imamıydı bi ara hatta tv de din dersleri verdi cevat akşitti sanırım...ondan sütün emi,lmesi gerektiğin,i duydum..evli kadından gebe olmadan doğum yapmadan süt gelmez gelseydi evlendiğimde benden de gelirdi..o gelen başka bi sıvı ya da hormanal bişi olabilir.......

Ortada mecburi bir durum olsa ve sut kardes olsalar ayri mesele. Yapmaya calistigin sey onlari zorla sut kardes yapmak. Iste bu yuzden evet korktugun sey basina gelebilir.

katilyorum yazdigin soze bayildim......
bu arada bazilari bebeklerin gogusunde sut biriktigini dusunup sagiyorlarmis doktorda diyorki eger bebeklerin,yetistinlerin(erkekler dahil) gogusuyle oynandiginda meme uyariliyor ve sut salgilamaya basliyormus zaten bebek biriktigi dusunulen sut aslinda cok oynanmasiyla geliyormus....(hormonlar bozuluyormus)

Gerçekten çok sabırlıymış konu sahibi, tebrik ediyorum doğrusu.

Gelelim meseleye, dinimize göre bir bayan erkek kardeşine ya da abisine sarılabilir, yanında örtüsüz, hani edep dışına çıkmadan tabiki rahatça giyinip dolaşabilir, çünkü erkek kardeşi kendisine haram değildir . Tabi bu demek değildir ki şort giyip orası burası açık da gezebilir, edep sınırları içerisinde yani..

Konu sahibi arkadaşımız da elbette kuzenleri kardeş algısı içinde yetiştirecektir, ki zaten onlar o algıyı vermese bile kardeşmiş gibi büyüyeceklerdir ama asıl mesele şu ki onlar birbirlerini ne kadar kardeş olarak görseler de , kardeş bilinciyle yetiştirilseler de dinimizce birbirlerine sarılmaları, tokalaşmaları, bayanın erkek kuzeni yanında başörtüsüz, pijamayla, kısa kollu vs dolaşması haramdır, ancak kuzen olduklarından ve yakın büyüyeceklerinden bu durumlardan kaçınmak zordur ve çok büyük titizlik ister. Dolayısıyla konu sahibinin de çocuklarının dinen sıkıntı içinde olmamaları için böyle bi yöntem düşünmesi normal. Nihayetinde kendi çocuklarının rahatlıklarını düşüyor.

Ha olayı çok mu zorlamaya çalışmış evet, süt geldiği takdirde dinen olayın tüm boyutları caiz ve geçerli midir bilemem, diyanetin sitesine girip arzunuzu danışırsanız (ya da telefonla arayarak da danışabilirsiniz) o zaman çok daha doğru bir yol izlemiş olursunuz. siz bence öncelikle konunun boyutlarını araştırıp öğrenin, tabi sağlam kaynaklardan, eğer durumunuz uygunsa süt getirme yöntemlerini deneyin.

evet daha öncede yazdığım gibi esas mesela 2,5 yaşında olurmu olmazmı orda net bir şekilde 2 yaş deniliyor

belirttiğim şey babanın erkek kardeşin yanında elbette rahat oturabilirsinz hanımefendi ama süt kardşin yanında değildir bu ona nikah düşmez elbette ama bu rahat olması gerektiğini göstermez yani açık oturamaz eğer varssa açıkça belirten ayet hadis paylaşın hanımefendi? süt kardeş olsunlar isterseniz ama yanlış bildiklerinizi bir araştırın bence. İslâmın bize tavsiye ettiği ölçüyü aşmamaya dikkat etmelidir

ben şimdiye kadar size hak veriyordum ama bu yoruma asla.tamam akraba evliliği istemiyor olabilirsiniz ama nerden biliyorsunuz sizin ve oğlunuz için en hayırlısı bu.bence büyük konuşmayın.ayrıca islam dininde akraba evliliği var vede haram değil elhamdürillah müslümansak ne demek bizde yok siiz kimlerdensiniz derler o zaman en azından akraba evliliği bizde yok diyip Allah'ın helal kıldığına yorum yapmayın

yok yok korma kuzum sen hiç Allahın izniyle olmaz bişey büyüyünce uygun dille anlatırsın olur biter hayır dualarını çocuğunun üzerinden eksik etmezsen çocuğun kötü yada dinen günah olan bişeyi yapmaz Allahın izniyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…