Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

ilerde süt kardeşsiniz siz diyin olup bitsin.onu mu hatırlayacaklar..kaldı ki ben bi gram inanmıyorum böle şeylere..

agresif çocukların bakış açısı için yapmıo bunu bence. mesela ilerde yetişkin olduklarında kızları kuzenlerinin yanında da kapalı durması gerekir. aama kardeş olunca böyle olması gerekmez.

siz ister inanın şster inanmayın. bu manevi bişi. ve buna inanan insanlara sapık demek, ne saçma demek yersiz.

Neden açıklamayayım açıklarım .Ama anlattım sanıyorum bu tamamen istekle ve inançla alakalı çocuklarımızın kuzenden de öte kardeş olmalarını istiyoruz.Ve bu bir önlem sayılabilir.

Burayı atlamışım sanırım okurken, mesele şimdi anlaşıldı. Bu nasıl bir fıtrattır ki öz kuzenlerin (kardeş gibi yetiştireceğinizide belirtmişsiniz) süt kardeş olmazsa farklı durumlara kayacağından şüphelenirsiniz? Bunu kendi çocuklarınıza nasıl yakıştırırsınız ? Benimde 9 ay büyük erkek kuzenim var, annemin kuzeninin oğlu hemde. Kardeşim derim, öyle benimsedim yıllarca...Ailemiz de önlem almadı bizim için çünkü biz böyle yetiştirildik. Neyse sinirlenmeyeceğim ben...

nasıl yani?? ne gerek var ki bu süt olayına? madem inanclı ınsansın Allah'n herkesın kısmetını kaderıne yazdıgını da bılıyorsundur. sen engellemek ıstesende onların nasıbı bırbırıyse hıc bır sey yapamazsın farkında mısın? dini bılen bırı evlenmenın kader isi oldugunu nasıl bılmez :44:

Hadi diyelim 2. çocuğu doğurdunuz, o da erkek oldu. Yiğeninizi emzirince 2. çocuğunuz ile süt kardeşi olmaycak mı? Büyük oğlunuz ile değil yani
Ayy yoksa ben mi anlamadım yada anlatamadım :44::44::44::44::44:

aslında ortada anlamayacak bişey yok. dinen kardeş çocuklarına nikah düşüyor. konu sahibi ve kardeşi de çocuklarını öz kardes gibi birarada büyütmek istiyorlar. ama dinen öz kardeş sayılmadıkları için onları öz kardeş gibi birarada bulundurmanın günah sayılacağına inanıyor. buraya kadar mantıklı ama dinimizde aynı sütü emdiniz hadi bakalım kardeş sayılırsınız artık koyun koyuna bile yatabilirsiniz gibi bişey olduğunu ben de bilmiyodum.

Siz cocuklari kardes gibi yetistirirsiniz, süt kardeş olmalari icin tekrar hamile kalmayı
düşünmeniz bile akla mantığa sığacak birşey değil.

2. Çocugunuzu sırf süt gelsin diye yapmak istemeniz inanılır gibi değil ya.

Buna ragmen evdeki hesap çarşıya uymazsa ne yapacaksınız?
Sakınan göze çöp batar derler.
Sizde bu anlayış olduktan sonra merak etmeyin,
ilerde korktugunuz başınıza gelir

Son düzenleme:
ya maşallah sorulmayan sorulara cevaplarla doldurmuşsunuz yine forumu, size mantıklı mı mantıksız mı diye mi soruldu?

kadın böyle yapmak istiyor çünkü dini yönden kuzenin sana namahrem sayılıyor, keşke benim ailem de yapsaydı, belli bir yaşı geçtikten sonra aramıza mesafe sokmak zorunda kalmazdık.

evlenmekle ahlakla ne alakası var, bariz günah sevap meselesi... onu da kk da tartışmak yasak o yüzden, yapılabiliyorsa doğurmadan emzirmek onun tarifini verirsiniz bilmiyorsanız da ya susun. ya da önce dininizi öğrenip öyle tartışın.

din bir tabudur, mantık veya bilimsellik aranmaz.. inanılır. istenirse uygulanır.

İnsan kuzenine bile o gözle bakacaksa sapıklıktır bu o alaka

konu sahibi evliikten söz etmedi. rahat olması açısından dedi. süt kardeş olurlarsa daha samimi olurlar. kuzen olunca ilerde arada mesafe olacaktır. çoğu kuzen arasında olmayabilir. ama öyle olan ve buna inanan insanlar var ve bu sapıklık değil. kuzenle evlenmeyi onaylamıyorum ama buda sapıklık değil.

Eğer çocuklarınızın ilerde evlenmemelerini istiyorsanız onlara bebeklikten daha 'kardeşlik' duygusunu aşılarsınız.
Bunlar aile de başlar öncelikle.
Ayrıca kuzenler de bildiğin öz kardeştir ve öyle evlilik muhabbetleri de çok saçma bana göre.
Sanki dünya da insan kıtlığı var da ver akrabaya,al akrabadan.....
Neyse böyle bir konuda daha fazla durmayacağım, iyi akşamlar.

Son düzenleme:
bir de aklıma şu geldi: senin oğlunun başka bir sütannesi varsa ve hala sütü geliyorsa kardeşinin kızını da emzirsin!

Hersey dusunceyle baslar. Ne alaka evlilik falan tuhaf dusunceler

Ayrica evlenecek kisileri sut mut engellemez.

Ahlaki terbiyemizdir bizi sapkinliklardan koruyan

Süt kardeşi olurlarsa,süt kardeşi olurlar.Öz kardeş olmazlar.

Hayretler içinde,anlam vermeye çalışarak okudum.

Ablanın çocuğunu evlat edineceğini bile düşündüm.

Kuzenleri kardeş gibi büyütürseniz kardeş olurlar.

Süt kardeş asla öz kardeş yerine geçmez.

Bence ahlak, kardeşlik, yetiştirilme tarzı gibi konulardan bahsetmeyelim, şu duruma kimseye bir faydası yok ve anlamı da yok bu bakımdan zaten. Olay şu, islam dininde kadın kendisine nikah düşen birinin yanında örtülü olmak zorundadır, hatta ileri gidersek konuşmamak zorundadır falan ya, bunun önüne geçmek istiyorlar. Süt kardeş olsunlar, nikah düşmesin, böylece örtünmek, konuşmamak zorunda kalmasın diye. Bu da böyle bir hayat, burada konuşmakla gerçekten hiçbir şeyi değiştiremeyiz.

Son düzenleme:
aman konu saptı gene. konu sahibi sen bu konuyu kapattır bence. herşeyde saygı arayan çoğu kişi böyle konularda saygı göstermez. süt kardeş mevzusunu diyanete falan sor bence. süt gelmesinin yolunuda aile hekimine yada bi kadın doğumcuya sor bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…