aslında ortada anlamayacak bişey yok. dinen kardeş çocuklarına nikah düşüyor. konu sahibi ve kardeşi de çocuklarını öz kardes gibi birarada büyütmek istiyorlar. ama dinen öz kardeş sayılmadıkları için onları öz kardeş gibi birarada bulundurmanın günah sayılacağına inanıyor. buraya kadar mantıklı ama dinimizde aynı sütü emdiniz hadi bakalım kardeş sayılırsınız artık koyun koyuna bile yatabilirsiniz gibi bişey olduğunu ben de bilmiyodum.
Bunun neden bu kadar sorun olduğunu anlayamadım.Süt kardeş demek misal veriyorum.
Bir birini isteyen kuzenler evlenebilir .Süt kardeş isen bu mümkün değildir nikah düşmez.
Bizde akraba evliliği var mı peki hayır 7 kuşak kadar alınmaz verilmez.
Dinen bir günahı varmı peki evet kuzenlerin belli bir yaştan sonra birbirlerine dikkatli davranması gerekiyor.Bizde ilerde bunun için hesap vermek istemiyoruz. Bu yüzden süt kardeş olmalarını istedik.
ben o ikinci çocuk olayına takıldım..sadece süt kardeş olsunlar diye dünyaya getirilmek isteniyor..aklım almadı bu düşüceyi.
Büyük konuşmak asla istemiyorum.Bizde kuzenler hep kardeş gibi büyütülür öyle görülür.Ayrıca aşık olsalar bile bunu içlerin de yaşamak zorun da kalırlar .Böyle bir şeye müsade edemem.süt kardeşliğin dinde yeri nedir bilmiyorum ama siz bu kadar çaba gösterip ilerde gençliktirya birbirlerine aşık olurlarsa siz o zman ne yapacaksınız??
ben çok gördüm teyze çocuklarının evlendiğini bunda kötü olan nedir yoksa kardeşinizle dünür olmakmı istemiyorsunuz??
Hadi diyelim 2. çocuğu doğurdunuz, o da erkek oldu. Yiğeninizi emzirince 2. çocuğunuz ile süt kardeşi olmaycak mı? Büyük oğlunuz ile değil yani
Ayy yoksa ben mi anlamadım yada anlatamadım :44::44::44::44::44:
Büyük konuşmak asla istemiyorum.Bizde kuzenler hep kardeş gibi büyütülür öyle görülür.Ayrıca aşık olsalar bile bunu içlerin de yaşamak zorun da kalırlar .Böyle bir şeye müsade edemem.
Ama tut ki oldu diyelim süt kardeşlerin evlenmesi aynı öz kardeşle evlenmeye denk gelir.Bunu da göze alıcaklarını sanmam ama hayat bu olmaz umarım böyle bir şey.
Koyun koyuna yatmak mı o nerden çıktı:S
ben o ikinci çocuk olayına takıldım..sadece süt kardeş olsunlar diye dünyaya getirilmek isteniyor..aklım almadı bu düşüceyi.
Arkadaşım fikirlerinize saygı duyuyor fakat onaylamıyorum ben biyolog olarak söyliyim ki süt kadınlarda prolaktin hormonu sayesinde salgılanır bununda doğal olmayan yani hamilelik dışında vücuttan salgılanmasını sağlamak hem mümkün değil hemde dinende vücuda işkence olacağından uygun değil yani çok hassas düşündüğünüzü zannederken aslında hata yapmış olursunuz ayrıca Allah'ın helal kıldığı ve dinen evlenmesinde engel görmediği insanları töreleriniz yüzünden engellemeye çalışmanızı anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?