Dediğim gibi bu inanç meselesi siz bana kuzenler öz kardeş gibidir deseniz de anlatsanız da olmadıklarını biliyoruz.Düşünce olarak bence de evet kardeş gibiler ama bilimsel olarak ve dinen bu böyle değil.Ben de inancım gereği uygulamak istiyorum dinimin bana verdiği bir rahatlığı.
Bence ahlak, kardeşlik, yetiştirilme tarzı gibi konulardan bahsetmeyelim, şu duruma kimseye bir faydası yok ve anlamı da yok bu bakımdan zaten. Olay şu, islam dininde kadın kendisine nikah düşen birinin yanında örtülü olmak zorundadır, hatta ileri gidersek konuşmamak zorundadır falan ya, bunun önüne geçmek istiyorlar. Süt kardeş olsunlar, nikah düşmesin, böylece örtünmek, konuşmamak zorunda kalmasın diye. Bu da böyle bir hayat, burada konuşmakla gerçekten hiçbir şeyi değiştiremeyiz.
ya maşallah sorulmayan sorulara cevaplarla doldurmuşsunuz yine forumu, size mantıklı mı mantıksız mı diye mi soruldu?
kadın böyle yapmak istiyor çünkü dini yönden kuzenin sana namahrem sayılıyor, keşke benim ailem de yapsaydı, belli bir yaşı geçtikten sonra aramıza mesafe sokmak zorunda kalmazdık.
evlenmekle ahlakla ne alakası var, bariz günah sevap meselesi... onu da kk da tartışmak yasak o yüzden, yapılabiliyorsa doğurmadan emzirmek onun tarifini verirsiniz bilmiyorsanız da ya susun. ya da önce dininizi öğrenip öyle tartışın.
din bir tabudur, mantık veya bilimsellik aranmaz.. inanılır. istenirse uygulanır.
agresif çocukların bakış açısı için yapmıo bunu bence. mesela ilerde yetişkin olduklarında kızları kuzenlerinin yanında da kapalı durması gerekir. aama kardeş olunca böyle olması gerekmez.
siz ister inanın şster inanmayın. bu manevi bişi. ve buna inanan insanlara sapık demek, ne saçma demek yersiz.
konu sahibi evliikten söz etmedi. rahat olması açısından dedi. süt kardeş olurlarsa daha samimi olurlar. kuzen olunca ilerde arada mesafe olacaktır. çoğu kuzen arasında olmayabilir. ama öyle olan ve buna inanan insanlar var ve bu sapıklık değil. kuzenle evlenmeyi onaylamıyorum ama buda sapıklık değil.
Eğer ki kardeşimin çocuğunu ben emzirebilirsem benim doğacak bütün çocuklarımla kardeş olacak yiğenim.Sanırım karışık anlattım .Bende 2.çocuk doğunca gelen süt 2. çocuğun oluyor, emzirince 2. çocuk ile süt kardeşi olmaycak mı? Onu takıldım. Yada ben cidden anlamadım
sadece süt kardeş olsun diye değil ya. iyi okuyun. 2. çocuk planımı öne çekebilirim dio. zaten düşünüor yani. öne çekmek demek sadece süt kardeşliği için çocuk doğrmak dmek değil.
Ben de kek,kurabiye falan yapacaksınız sandım.Kaıdnlar artık ikramlarını öyle yapıyormuş da.
Din sadece sizin tekelinizdemidir arkadaşım ?
Yorum istemiyorsanız konu açmayacaksınız, insanlar tuhaf bulduklarını elbette dile getirecekler.
konu sahibinin ruhsal problemleri olabilir.onu incitmeden rencide edin :):)):))::
Ayy hiç gülceğim yoktu Allah sizi güldürsün.Bundan sonra evine gittiğim emziren annelerin kekini kurabiyesini yiyemicem.:)
Ööf sende..Düşüncene terstir yanlıs geliyordur olabilir ama haddini aşma saygılı ol.!
İnsanlar üstüne düşmeyen sapıklık derecesinde fetva veriyor diye bunu dine hakaret buyutuna getiremezsin..
Evet süt kardeş olunduğun da bu gibi sıkıntı olmaz.İlerde çocuklarımız bizim gibi inançlı bireyler olurlarsa ve bizim gibi yaşamak isterlerse bu onlar için rahatlık olur.Şu yazdıklarıma devam edeyim. Ben ne müslümanım, ne de islam dininin uygulamalarıı tasvip ederim. Ancak burada konu sahibinin yaşam tarzına, tercihlerine, inançlarına, kişiliğine hakaret etmek ne kadar mantıklı? Ya da hakaret etseniz ne değişecek? Ayrıca evlenmelerinden bahsetmiyor konu sahibi. Birbirlerinin yanında örtünmek zorunda kalmasınlar falan demek istiyor. Aynı ortamda sıkıntıya girmeden bulunabilsinler istiyor. Süt kardeş olunca bu mümkün mü, bilemem bu mevzuyu. Ancak varsa islamda böyle bir şey, konu sahibine saldırarak ne değiştirebilirsiniz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?