Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Rahatlıktan kastınız nedir.Ben kuzenim yanın da örtünmek zorundayım süt kardeşim olsaydı evimin için de dolandığım gibi dolanabilirdim.

rahatlıktan kastım tovbe öpüsmelerı falan degıl tabıı kı. senın demek ıstedıgını dedm bende bundan emın mısın dıyorum ya boyle bır sey yoksa gunaha gırerler örtunmedıklerı ıcın yanlaırında

aynı anayı emen öz kardeşlerin bile birbirine salya akıtarak tecavuz ettıgı bır toplumda siz kardesınızın bebegını sabah aksam emzırsenız nolucak yanı?
siz cocuklarınıza memeyi dayayıp süt vermekten önce şimdiden kardeş gibi olduklarını öğretip bilinçli bi şekilde yetiştirseniz daha faydalı olur bence!!!!!

Bunu elbette biliyoruz da sizin süt kardeşliği olayını
bu şekilde dini alet ederek,
dinimizin rahatlıgı(!) adı altında kullanmanızı anlamıyorum

Al benden de o kadar. Her cümlelerinde de üstü çiziliyor farkındaysanız ''bizim gibi inançlı...''
Bize tuhaf geldi ya onlara göre inancımız zayıf...Hasbinallah ya, ne günlere kaldık

Bir kereye mahsus bir durum bu.Neden ben emzireyim anasının faydalı faydalı sütü varken.

işte bende bunu diyorum annesinin faydalı sütü varken başka süte hiç gerek yok ama tabi sizin tercihiniz bana çok ters bişey hatta şu düşünce hakkında sizinle sabaha kadar tartışabilirim ama ne siz beni ne ben sizi anlamıycığım için gerek duymuyorum ve size kolay gelsin diyorum.

evet bir kereyle olunmadığını söylüyor çoğu alim ve şöyle bişeyde var Peygamber Efendmz Mekkede salgın hastalık olduğundan çok scak olduğundan dolayı başka yerde süt anneyle büyüyor (AMİNE ANNEMİz) annesi görmeden yani oradaki amaç farklı lütfen yanlış bilgilendirmeyelim

İlk defa duydum böyle bir uygulama olduğunu ama bu kadar tepki çekmesi bana garip geldi. Konu sahibi tam açıklamasa da başka biri açıklamış işte süt kardeşlik mekanizmasını, sosyal bilimlerle, toplumun işleyişiyle filan bakıldığında hiç bir mantığı yokmuş gibi gelebilir ama inanç işte çok bilimsel bir dayanağı olması gerekmiyor herzaman, üstelik kimseye herhangi bir zararı olmayan bir inanç, zaten muhtemelen hayatı boyunca karşı cinsle arasına derin bir mesafe sokulacak, çevresindeki insanlara iyi anlaşıp/anlaşamamalarına göre değil mahrem/namahrem mantığıyla yaklaşması tembih edilecek çocuklar için namahrem baskısından uzak bir biçimde tanıyabileceği insanlar sunuyor ki gayet olumlu bana göre bu.

2 damla hanımefendi bebeğin memeden iki damla süt emdiğine emin olduğunuz zaman süt kardeş olurlar.Bunu bir kaşığa sağarak anlamak mümkün.

nereden okudunuz cok merak ettim.bildiginiz cok yanlis.lutfen iyice arasdirin.bu isler o kadar kolay degil.heleki cocuklari kardes yapmak.

İlk defa duydum böyle bir uygulama olduğunu ama bu kadar tepki çekmesi bana garip geldi. Konu sahibi tam açıklamasa da başka biri açıklamış işte süt kardeşlik mekanizmasını, sosyal bilimlerle, toplumun işleyişiyle filan bakıldığında hiç bir mantığı yokmuş gibi gelebilir ama inanç işte çok bilimsel bir dayanağı olması gerekmiyor herzaman, üstelik kimseye herhangi bir zararı olmayan bir inanç, zaten muhtemelen hayatı boyunca karşı cinsle arasına derin bir mesafe sokulacak, çevresindeki insanlara iyi anlaşıp/anlaşamamalarına göre değil mahrem/namahrem mantığıyla yaklaşması tembih edilecek çocuklar için namahrem baskısından uzak bir biçimde tanıyabileceği insanlar sunuyor ki gayet olumlu bana göre bu.

Arkadaşlar inanç farklı bir durumdur.Öz kardeşlerin bile sapıklıklarına şahit olduğumuz bir Dünya da diyorsunuz.
Yani böyle bir şey olacaksa süt kardeş yapsam da yapmasam da olan olacaktır.Ha kuzen olmuşlar ha süt kardeş.
Ama diyelim ki düzgün çocuklar yetiştirdik,onlarda süt kardeş olmanın keyfini sürsünler.

Son düzenleme:

sana katılıyorum''esrasofo'' bu işler sütle olmaz,eğitim,terbiye ve ahlakla olur.gecenin bu saatinde hamile olmadığın halde memenden nasıl süt getireceğini değil nasıl ahlaklı bir çocuk yetiştirebilirim onu düşün''forum sahibi''

Eğer anladıklarım doğruysa konu sahibi aşırı derecede bağnaz bir zihne sahip.Ben böyle bir şey duymadım 21 yaşındayım ya 1 yaşıma daha girdim töbe töbe.

Neyse şunu söyliyeyim insanın fikri neyse zikri odur derler.Ben sağlıklı bir insanın daha küçücük çocuklarına fol yok yumurta yokken önlem almak için süt kardeş olmasını isticeğini sanmıyorum.Ayrıca sakınan göze çöp batar demiş atalarımız.Gayet de mantıklı demişler çocuklardan biri henüz doğmadan bile bu denli önlemlere kalkışıyorsanız yasakların cezbedişi oluşundan dolayı iki kuzen belki de olcağı yoksa da birbirini kardeşten öte görürler.Dikkatinize.

Kesinlikle katılıyorum.

Hmm ben simdi anladım olayı...O belli bir yastan sonra zaten cok samımı olacaklarını sanmam cunku aralarında 2,5 yas var. Acıkcası kendimden 2 neredeyse 3 yas kucuk bırı ıle arkadaslık kuramam olgunluk meselesi Oğlunuzun da kardesınızıın kızı ıle bu kadar samımı olacagını sanmam. Kardesınız kızını oyle yetıstırır bellı bı yastan sonra da oyle davranırlar ama oyle sut getirmekle olmaz sonucta benım bıldıgım sut kardeslık , bebegın annesı hastalandıgında sütü kesildiğinde falan veriliyo.. Sırf bunun ıcın yaparsanz kabul olur mu hıcbır fıkrım yok. Hadi kabul oluyo dıyelım ... Yapay sütle de olacagını sanmıyorum oyle ılacla falan. Dogal olması en ıyısı ama sırf bunun ıcın de 2. cocuk ıstemenız bıraz sacma geldı ve ıstesenız yapsanız bıle kız kardesınız yakında doguracakmıs zaten Hemen süt gelir mi pek bilmiyorum o konuları

cocugunuz emmedigi olamaz......................................

Konu uçmuş :)
Merak edenlere bu konuyla ilgili Kuran ayetini ekliyorum

Nisa-23
"Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikâh altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

Mezheplere göre değişiyor kaç defa emzirdikten sonra kardeş oldukları. Ama iki yaşından küçük olmaları lazım çocukların aynı anda emzirilmesi de gerekiyor diye biliyorum.

Süt kardeş olmasalarda birbirlerini kardeş gibi görürler zaten bence içiniz rahat olsun. İlla istiyorsanız emzirdiğinizi söylersiniz olur biter.

Rahatlıktan kastınız nedir.Ben kuzenim yanın da örtünmek zorundayım süt kardeşim olsaydı evimin için de dolandığım gibi dolanabilirdim.

O kadarcık rahatsız olsa ne olur ?
Her dakika birarada olacak değiller.
Sırf kızın kapanmadan yanyana gelsin diye neden bu kadar dayatıyorsun ?
Herkesin yanında nasıl kapanıyorsa,kuzeninin yanında da kapansın.
Kapanmayı rahatsızlık olarak görmemek lazım diye düşünüyorum.

Süt kardeşlik vardır ama olmayanı zorla oldurtmak bana mantıksız geliyor.
Kendinizi kandırmaktan öteye gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…