Gebe kalmak istiyorum

Konu sahibi yurtdisina yeni mi yerlesmis ? Öyleyse haklisiniz. Ben sandim ki dogma büyüme orasi .

Evet cocuk konusunda yazdiklarina katiliyorum. Ama sen olgun bi kadinsin belli. Konu sahibi mantikli dusunemiyor. "BIZDE BOSANMA YOK" vs gibi seyler soyluyo bu kizcagiz yani, henuz hayata dair kendi dusunceleri yok, ona acilan pencereden bakiyor hayata daha ve cok duygusal

Evet o'da dogru. Bazen insan baska düsünce tarzlarina o kadar sasiriyor ki. Hele ki kk'de. Insan herkesin farkli bir aile ortamindan geldigini, farkli bir egitimi aldigini unutuyor. Yani çok dogru bir noktayi vurgulamassin.

Bunlari düsünerek yinede insan üzülüyor. Bu sitede birçok kadin o kadar kolay bir sekilde "dogur bacim dogur, rizkiyle gelir ve sen çok seversin" diyor. Velev ki evlilik kötü gidiyor, çoçuk çok hastalikli ve masrafli yani maddi güç dayanmiyor. O zaman ne denilecek? Kim bu vebalin altina girecek? O zamanda olan çoçuga oluyor iste, ve bu sitede o kadar konu okudum ki, erken bebek yapanlar sonrada bosanip ailenin dagilmasi.. Yani sadece konu sahibine degil, herkese diyorum, bebek yapmakta sakin acele etmeyin. Kendi isteginizden önce o minicik yavrulari düsünün

Tabii ki düsünebilirsiniz, ama cocuk bir anlik degil bir ömürlüktür, yani sIkIsinca, sIkIlinca karar degistirip dogru zaman degilmis ben istemiyorum bunu deme sansiniz yok... Artik devir zor devir bu yüzden mantigi kullanmak lazim, tabii ki yaradan ne zaman isterse o zaman olur ama bizede beyin vermis bazi seyleri kendimiz yapalim diye... Yeni evlisiniz tadini cikartin, okuyorsunuz bi mesleginizi bitirin ki altin bileziginiz olsun, bu arada maddi olarak kendinizi toparlamaya bakin... Cocuk sahibi olmak tek agucuk gugucuk yapmak degil, maddi ve manevi cok yipratici, bilinenin aksinede mesela kötü giden bi evliligi kurtarmaz ama iyi giden bi evliligi yiprata bilir... Acele etmeyin derim...

Merhaba kizlar..

Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?
Bu tamamen sizinle alakalı bir durum. Yani kendinizi ne kadar olgun görüyorsunuz ya da ne kadar atılgansınız hayatta. Misal ben genç yaşta hem okulu hem evliliği hem de bebeği yürütemezdim ama ben yapabilirim, enerjim hepsine yeter diyorsanız neden olmasın. Bir taraftan da eşinizle ilişkiniz nasıl, birbirinize doydunuz mu? Çünkü bebekten sonra baya bir yıl o ilk evlendiğiniz zamanlardaki kadar birbirinize ilgi gösteremeyebiliyorsunuz.

Kizlar sakin olun. Yurtdisinda dogudum elbette kendimi garantiye de aldim, burada cocuk yapmak masraf olabilir ama devlet sana bir sürü yardim ediyor kaldi ki ben sendikami da doldurdum yani 2 seneye yakin sendikamdan maas alabilecegim. Böyle imkanlarim var.
Bosanmama konusuna gelince, bana kizcagiz demenize hic gerek yok - siz necisiniz diye de soranlar olmus, ben kadin haklarini savunan, siddete karsi tahammülsüz olan bir insanim aldatma konusuna gelince bizde olmaz - garantisi mi var diye soracak olursaniz da, aldatan adamin ailesi (annesi babasi didisinin didisi) pesini birakmaz ona mesafe alir ve bizim aile degerlerimiz kuvvetli yani insan buna cesaret edemez ailesini kaybetmemek icin ayrica tek eslilik de var yani bunun ihtimali bile yok.
Kendini bilmeyip ukalaca yazanlarda var aranizda sizden ricam biraz konuya adapte olun.

oy yesinler , yanlış olurmu yahu evli adamdan çocuk isteyen manyaklar varken seninki niye yanlış olsun , ama beklemede kal bir süre daha kuzucum :)

aynen katiliyorum daha yedi aylik evlisin yasinda kucuktur bu acele niye. kolay degil ben uc aylik hamileyim ve iki aydir kusmaktan mide bulantisindan perisan yatak dosek yatiyorum.kaldiki okula gitmek cok zor tabi ben alti yillik evliyim ve 32 yasinda ancak nasip oldu. karar senin ama gercekten zor iyi dusun cok iyi dusun bir bebek cok buyuk sorumluluk ...

ben de 7 aylık evliyken karar vermiştim. yüksek lisans yapıyorum derslerim bitti tezimin de son aşmasına geldim olsun artık dedim ama 2 ay tezle alakam kesildi, yeniden toparlamaya çalışıyorum
1 seneymiş zaten önce okulunu bitirmeye çalış bence

Rabbim Nasip etmişse Sen istemesende olur.. Vakti,saati var herşeyin.. Ben 3,5 senelik evliyim 4 Giricem 2 Seneden beri.Doktor Kapısındayım..

bence önce okulunuzu bitirin.. hamilelik dönemi çok rahat geçebileceği gibi, zor da geçebilir.. mide bulantıları, uyku isteği vs.. okulunuzu aksatabilirsiniz..
1 seneymiş madem çok değil.. bitmesine yakın çalışmalara başlarsınız :)

Merhaba kizlar..

Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?

yanlış

Merhaba kizlar..

Bana göre de yanlış, sebebi de üni.de okurken evlenen arkadaşlar oldu, hamile kalıp okulu bitiremeyenler de oldu. En güzeli okulu bitirmek çünkü ilerde çok zor hele ki çocukla beraber... 1-2 sene uzun bir zaman değil ki, okulun son döneminde düşünün bence en erken... Nihai olarak herkesin kendi kararı ama fikir sorduğunuz için belirtmek istedim.
Ayrıca maddi olarak da biraz toparlamak iyidir. Durumunuzu bilemem ama genel olarak borçlar bitse ya da azalsa, biraz toparlanılsa iyidir.

Çocuk çok güzel ama zor iş öyle lay lay lom olmuyorlar hep..mesela kızım 10aylık 10gündür hasta, gecemiz gündüzümüze karıştı inan..Ama ben şikayetçi değilim çünkü birşeyleri erteleyerek olmadı bebeğimiz tamamen isteyerek oldu, hiç bir soru işaretim yoktu ve hayatımızı zaten ona göre planlamıştık. Ama kafada sorular olsa eminim bu kadar basit olmazdı, birçok şey yük gelebilirdi o yüzden birşeyleri iyice netleştir derim..

Bence bu senin hayatına bakar, eğer kendini hazır hissediyosan, eşinde istiyosa neden olmasın? Okulum önceliklik bebek olursa halledemem dersen ozaman başka. Ama bebeğime bakıcak birini bulurum diyorsan, o zamanda başka. Burdan kimse senin hayatını bilemez. Evlenmiş barklanmışsın istersen ilk ay yap kim ne karışır ne diyebilir. Genel bir kaide mi var? Yok. Eşinle çok iyi bir beş sene geçirirsin her şey tamam dersin çocuk yaparsın aranız bozulur olur. Olmaz diye bir şey yok, böyle kılı kırk yararak yaşayanlarında hep korktukları başına gelir. Sen seni bil, gerisini boşver.

İstemek başka bir şey yapmak başka bir şey.
Yaşın kaç bilmiyorum ama daha 7 aylık evliymişsin.
Erken diye düşünüyorum.

siz maşallah herşeyden çok eminsiniz...%100 emin oalcak kadar hem de..
o zaman bize neden soruyorsunuz erken mi diye? herşeyi çok bilip emin olduğunuz gibi,bebek içn erken olup olmadığını da çok biliyorsunuz demektir..

ps:aldatılan kadınlar da zaten hep;aile değerleri sağlam olmadığı için aladtılmışlardır,kocaları uçkurlarına sahip olamadıkları için değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…