Elbette bebek istiyebilirler fakat daha okulun bitmemis, o ülkenin dilini bilmiyorsun, kültürünü tam kavrayamadin,.. bunlar çok sorunlara yol açiyor. Annelik sadece bebegin af edersin yemesi, içmesi, siçmasini saglamak degildir. Egitim vermektir, emek vermektir, zamanini ona harcamaktir,...
Yani bu kosullar altinda bi bebek dogurmak gerçekten bencellik oluyor. Daha öncede bu sitede yazmistim, önemli olan bebegi istemek degil, önemli olan o bebegin dogmasi, büyümesi için dogru sartlar, kosullar yaratmaktir.
Evet cocuk konusunda yazdiklarina katiliyorum. Ama sen olgun bi kadinsin belli. Konu sahibi mantikli dusunemiyor. "BIZDE BOSANMA YOK" vs gibi seyler soyluyo bu kizcagiz yani, henuz hayata dair kendi dusunceleri yok, ona acilan pencereden bakiyor hayata daha ve cok duygusalBuralarda dogup büyüyen gürbetçilerin bile dili felan yerinde degil ama neyse geçelim onu. Yinede maddi durumun iyi degilse, yeni evliysen, okula basliyacaksan bebek dogurmak gerçekten mantikli degil.
Millet artik "aah bebek bak ne kadar tatli, ayse ile fatmada dogurdu, bende dogurim" diye bebek yapiyorlar. Sanki oyuncak bebek aliyorlar, yani kararlari alma o kadar kolay oluyor. Ilk basta bir kadin okulunu bitirip, ise baslamasi gerekiyor ki bagimsiz olsun. Bir bebekte maddi anlamda çok zorluklar getiriyor, ilk aylarda mesela bebek çok rahatsiz olabilir, sik sik doktora gidilmesi lazim, mamasi var, oyuncagi var, çabuk büyüdügünden dolayi kiyafet derdi var,... bu yazdklarimda daha %10'u bile degil. Yani varda var anlayacagin. ¨
Yani bunlarin hepsi çoook iyi düsünülmesi gereken seyler. Bir bebek dogurmak demek, ömür boyu o çoçugun sorumlulugunu almak demek. Bunlar öyle kolay seyler degil yani.
Evet cocuk konusunda yazdiklarina katiliyorum. Ama sen olgun bi kadinsin belli. Konu sahibi mantikli dusunemiyor. "BIZDE BOSANMA YOK" vs gibi seyler soyluyo bu kizcagiz yani, henuz hayata dair kendi dusunceleri yok, ona acilan pencereden bakiyor hayata daha ve cok duygusal
Bu tamamen sizinle alakalı bir durum. Yani kendinizi ne kadar olgun görüyorsunuz ya da ne kadar atılgansınız hayatta. Misal ben genç yaşta hem okulu hem evliliği hem de bebeği yürütemezdim ama ben yapabilirim, enerjim hepsine yeter diyorsanız neden olmasın. Bir taraftan da eşinizle ilişkiniz nasıl, birbirinize doydunuz mu? Çünkü bebekten sonra baya bir yıl o ilk evlendiğiniz zamanlardaki kadar birbirinize ilgi gösteremeyebiliyorsunuz.Merhaba kizlar..
Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?
Daha 7 aylik evlisiniz, okula gidiyorsunuz, yurtdisindasiniz ve bebek istiyorsunuz. Üstelik nickiniz zekakupum.
Ironi buna derler heralde
yorumun icin tsk ederim :)oy yesinler , yanlış olurmu yahu evli adamdan çocuk isteyen manyaklar varken seninki niye yanlış olsun , ama beklemede kal bir süre daha kuzucum :)
Niye cnm istiyosan yap bence.evlat bu baska seye benzermi hem insallah bereketiyle gelir.
Merhaba kizlar..
Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?
Bana göre de yanlış, sebebi de üni.de okurken evlenen arkadaşlar oldu, hamile kalıp okulu bitiremeyenler de oldu. En güzeli okulu bitirmek çünkü ilerde çok zor hele ki çocukla beraber... 1-2 sene uzun bir zaman değil ki, okulun son döneminde düşünün bence en erken... Nihai olarak herkesin kendi kararı ama fikir sorduğunuz için belirtmek istedim.Merhaba kizlar..
siz maşallah herşeyden çok eminsiniz...%100 emin oalcak kadar hem de..Kizlar sakin olun. Yurtdisinda dogudum elbette kendimi garantiye de aldim, burada cocuk yapmak masraf olabilir ama devlet sana bir sürü yardim ediyor kaldi ki ben sendikami da doldurdum yani 2 seneye yakin sendikamdan maas alabilecegim. Böyle imkanlarim var.
Bosanmama konusuna gelince, bana kizcagiz demenize hic gerek yok - siz necisiniz diye de soranlar olmus, ben kadin haklarini savunan, siddete karsi tahammülsüz olan bir insanim aldatma konusuna gelince bizde olmaz - garantisi mi var diye soracak olursaniz da, aldatan adamin ailesi (annesi babasi didisinin didisi) pesini birakmaz ona mesafe alir ve bizim aile degerlerimiz kuvvetli yani insan buna cesaret edemez ailesini kaybetmemek icin ayrica tek eslilik de var yani bunun ihtimali bile yok.
Kendini bilmeyip ukalaca yazanlarda var aranizda sizden ricam biraz konuya adapte olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?