• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmak istiyorum

zekakupum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
82
20
98
Merhaba kizlar..

Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?

Merhaba kizlar..

Evliyim ve mutluyum. Cocugum olsun istiyorum ama henüz rayina oturmamis bir kac seyimiz var.. Okulum var henüz bitmedi, maddi olarakta pekte iyi durumumuz var diyemem, ama buna ragmen cocuk istemem yanlis mi?
okul derken ne okuyorsun kaçıncı sınıftasın

Merhaba kizlar..

Niye cnm istiyosan yap bence.evlat bu baska seye benzermi hem insallah bereketiyle gelir.

Merhaba kizlar..

Bana göre yanlış... Sırf istiyorum diye düşünülmeden yapılacak birşey değil.

Merhaba kizlar..

değil canım,hayırlısı için dua et en iyi zamanı ayarlayan ayarlamıştır onun gününüde,hakkında hayırlısını dile senin içinde doğacak çocuğun içinde

Bosanmak mi? Bizde bosanmak yok, aklimin ucundan dahi gecmez. Sirf olsun diye degil istedigim icin olsun istiyorum. 7 ay niye erken?

okul olmasa ertelemeyin derdim ama çocuk olunca zor okumak.
birinden vazgeçmek zorunda kalmamak için bence okulu bitirin

evliligin oturduysa, esinle sorunlarin yoksa, ikili hayatin tadina doyduysaniz neden dusunulmesin.. kararini net olarak verip Allah tan dile..

Esinle aranizda problem yoksa dusunulur tabi neden olmasin. Ama bir de soyle bak, hem okul hemn bebek, ev isleri, bebegin bakimi, maddi durum... Birazcik daha beklesen olmaz mi? Okulun biter, ise girersin, maddi sıkıntılar hafifler. Gonlunce ilgilenirsin bebeginle. Kafan rahat olur.

Bence beklemelisiniz. Bunun kolay olacağını kimse söyleyemez.
Çocuk başlı başına bir iş zaten. Okulun olmasa sadece işin olsa neden olmasın denirdi ama okulunu odaklanıp önce onu bitirlemelisin. Zaten kısa süreymiş.

Maddi konuda güvencen yoksa bazı şeyleri yoluna koymadan masraflar belinizi büker.

Daha 7 aylik evlisiniz, okula gidiyorsunuz, yurtdisindasiniz ve bebek istiyorsunuz. Üstelik nickiniz zekakupum.

Ironi buna derler heralde :KK14:
Hadi 7 aylik evlilik erken, okudugu icin de sorun olabilir...

ben bu yurtsidi kismini anliyamadim. Yurtdisinda yasiyanlar bebek istiyemez mi.:KK14:

Merhaba kizlar..

Bence yanlış.
Maddiyat çok önemli bence dunyaya bi çocuk getirirken.

Hadi 7 aylik evlilik erken, okudugu icin de sorun olabilir...

ben bu yurtsidi kismini anliyamadim. Yurtdisinda yasiyanlar bebek istiyemez mi.:KK14:

Elbette bebek istiyebilirler fakat daha okulun bitmemis, o ülkenin dilini bilmiyorsun, kültürünü tam kavrayamadin,.. bunlar çok sorunlara yol açiyor. Annelik sadece bebegin af edersin yemesi, içmesi, siçmasini saglamak degildir. Egitim vermektir, emek vermektir, zamanini ona harcamaktir,...

Yani bu kosullar altinda bi bebek dogurmak gerçekten bencellik oluyor. Daha öncede bu sitede yazmistim, önemli olan bebegi istemek degil, önemli olan o bebegin dogmasi, büyümesi için dogru sartlar, kosullar yaratmaktir.

Elbette bebek istiyebilirler fakat daha okulun bitmemis, o ülkenin dilini bilmiyorsun, kültürünü tam kavrayamadin,.. bunlar çok sorunlara yol açiyor. Annelik sadece bebegin af edersin yemesi, içmesi, siçmasini saglamak degildir. Egitim vermektir, emek vermektir, zamanini ona harcamaktir,...

Yani bu kosullar altinda bi bebek dogurmak gerçekten bencellik oluyor. Daha öncede bu sitede yazmistim, önemli olan bebegi istemek degil, önemli olan o bebegin dogmasi, büyümesi için dogru sartlar, kosullar yaratmaktir.
Yav belli ki kiz gurbetci orda dogmus ne dili ne kulturu kavrayamamasi ya :)

Yav belli ki kiz gurbetci orda dogmus ne dili ne kulturu kavrayamamasi ya :)

Buralarda dogup büyüyen gürbetçilerin bile dili felan yerinde degil ama neyse geçelim onu. Yinede maddi durumun iyi degilse, yeni evliysen, okula basliyacaksan bebek dogurmak gerçekten mantikli degil.

Millet artik "aah bebek bak ne kadar tatli, ayse ile fatmada dogurdu, bende dogurim" diye bebek yapiyorlar. Sanki oyuncak bebek aliyorlar, yani kararlari alma o kadar kolay oluyor. Ilk basta bir kadin okulunu bitirip, ise baslamasi gerekiyor ki bagimsiz olsun. Bir bebekte maddi anlamda çok zorluklar getiriyor, ilk aylarda mesela bebek çok rahatsiz olabilir, sik sik doktora gidilmesi lazim, mamasi var, oyuncagi var, çabuk büyüdügünden dolayi kiyafet derdi var,... bu yazdklarimda daha %10'u bile degil. Yani varda var anlayacagin. ¨

Yani bunlarin hepsi çoook iyi düsünülmesi gereken seyler. Bir bebek dogurmak demek, ömür boyu o çoçugun sorumlulugunu almak demek. Bunlar öyle kolay seyler degil yani.

Back
X