Gebeliğinizde eşinizin tavrı nasıl?

Ben normalde 4. aya kadar eşime hiç hamile olduğumu hissettirmeden her şeyi yaptım. Dip köşe temizliği de tek başıma yaptım yemeği de yaptım eşime hiç iş yaptırmadım. Ama sonra ben çok kötü hasta oldum ateşim bir ara 38 buçuğu görünce eşim doktoru arayıp ilaç ismi almış bir tane ve ben onu kullanınca ateşim düştü ama öksürük balgam ve halsizlik aynen devam etti. Hatta sürekli iş yaptığım için ve hasta olduğum dönemde sürekli yediklerimi çıkarttığım için hamile kaldığımdan bu yana 6 kilo vermişim. Son 1 aydır doğru düzgün yemek bile yapamıyorum eşim öğlen de geliyor yemek için eve iyiysem kalkıp bi tost yapıyorum ama akşam eve geldiğinde genelde suratı bi karış oluyor. Bugün uyuyordum kapıyı çalmış duymamışım telefonun sesiyle uyandım gittim kapıyı açtım beş karış bi surat girdi eve ses çıkartmadan evi topladı gitti içeri oturdu ama öyle bir davranıyor ki sanki bilerek yapmıyorum, sanki bilerek yatıyorum. Önceki haftalarda ortalığı topladıktan sonra ben hastayken yanıma gelip bak ben toplayınca daha temiz oldu senden iyi yapıyorum dedi pişkin pişkin. Eşim dağınıklığı sevmeyen titiz biridir ama evlenmeden önce benim ailemin evinde iş yapmadığımı yemek yapmadığımı gayet iyi biliyordu. Ben buna rağmen elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yapmadığımda ya da az yaptığımda o suratındaki ifadeden memnuniyetsiz olduğunu veya beni yargıladığını anlıyorum. Ne yapıcam bilmiyorum.

Benim kocamda bana her türlü işte yardımcı olur. Hamile olduğumu öğrenmeden de bu şekildeydi. Yemek yapmayı benden daha çok sever. Süpürge-vileda olayı ona aittir. Bulaşık makinesini bir kez çalıştırmış değilim. Ütüsünü kendisi yapar. Şimdi böyle yazınca ben ne yapıyorum diye durdum bi düşündüm. Ben sadece çamaşır yıkama kısmını yapıyorum :26:
Bu aralar akşam 8'de yattığım için (yaklaşık 2-3 haftadır) çok uyuyup onla vakit geçirmediğimden biraz üzgün sanırım ama yine de bana hak vermekten geri kalmıyor. Çok seviyorum onu umarım hiç değişmez.:26:

Hamilelikte ilgi ve beklentilerimizde fazla olabilir ama hakkımızBenim hamileliğimin başında dr fazla yorulma demişti.
Eşim normalde de beni çok düşünür ama hamilelikte daha da katlandı..Güneş olunca perdeyi açıyım da d vitamini al ,sofrayı hazırlama kaldırma.canın istiyosa şunu alıyım..Kendini yorma (halbuki bişey yaptığım yokk)..Ev işlerinde de kv yardım ediyor..Ama eşimde destek oluyor sağolsun..Ama baya şımarıyorum doğrusu

kızım olacağını öğrendiği günden beri suratsız geziyor desem yeriydi..neyseki cahil felan değil cinsiyetin kendisinin belirlediğini biliyorda pek üstüme varmıyor..
hala ümidi var ya erkekse diye..

canım eşlerimiz aynı kafadan onu belirteyim...
seninkisi en azından surat sallıyomuş..benim eşim surat sallardı üstüne laf söylerdi bide.. bazen de yapamazdım ya çok yoruldum yada sancım olurdu o zamanda hırpalardı beni ilk haftalara göre çok daha iyiyim elbet.. mutfakta hiçbişey kokmuyor eskisi gibi..halsizliğim filanda kalmadı.. sanki hamile değilmişim gibi işimide yemeğimide yapıyorum o yüzden şimdi eşimden mutlusu yok diyebilirim !!
bişey yapamayız canım bu böyle gider.. bu dünyanın bide öte tarafı var ben öyle teselli ediyorum kendimi sinirlenince

vallahi kızlar allah raz olsun eşimden çamaşrları bile asar herşei yapar zaten çok bekledk şuan bebeğimize çok dkkat edioruz bakalım gerisi allaha kalmış sağlıkla doğurmamızı nasipetsin .. allah büyüktür herşein hayrlısı . amaaaa şuda bir gerçekki eşinin desteği hiç bişye benzemez eş desteği çok önmli. eşi destek olmayan arkadaşlar sizin allahınız var boşverin takmayın eşinizi ona babalığı siz öğretemezsinz sonuçta bu vcdan meselesi. allah yardımcınz olsun ..:26:

eşim normalde sevgisini pek belli etmeyen (hangi sevgiyse artık) ve o lanet sinirinin arkasına sığınıp her kavgada beni dövmeyi adet edinen bunu hamileliğimde de değiştirmeden devam ettiren bi adam malesef kavga edildiğinde hep o sinirlenecek hep o söylenecek hep o sövecek ama ben ağzımı açıp tek bişey sölesem hemen fiziksel olarak hırpalayacak hakkım yok yani konuşmaya...abarttığımı düşünmeyin nolur 3 düşükten sonra 6 aylık hamileyim ondan tek istediğim evin içinde sigara içmemesiydi dün içmiş die haliyle üzüntümü bildirdim ( dikkatinizi çekerim kavga çıkarmadm neden die sordum) demez olaydım önce içmedm die yalan söledi sora kültablasını ve izmaritleri gösterdm nolcak içtm dedi tek istedğm çocuğumu izmarit kokulu bi evde büyütmemek ki en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum bebeğim için sigarayı bıraktım ben kokusundan da tiksindim...ama akşam neden yaptn dedim die yine hırpaladı beni...2,5 yıllık evliliğim boyunca hep dayak yedm hamileym hala yiyorum...üstüne bi de bi hamile benmiymişim amma abartıyomuşum...yemin ederm en ufak naz bile yapmadm ona hiç ne yemeğimi eksik ettm ne temzliğimi üstelik riskli bi gebeliğim var ve hergün iğne oluorum ama gördgm muamele aynen bu...aman eşim şöle ilgisiz şunu yapmadı yok bunu sölemedi die ne kendinizi üzün ne bebeklerinizi...sizden daha kötü durumda olanlar var ve Allah'tan başka sığınacağım kimsem de yok yemn ederm anlattıklarım harfiyen doğru bunu da belirtmek isterim...herkese sabırlar...

sükrolsun kocam normalde de herşeyi yapardı şimdi suyumu bile o dolduruyor hıc ayaga bıle kalkamıyorum çok heveslı zaten elınden gelenı yapıyor ben hasta olmayayım dıye bır güleyim diye.ama çokta kızıyor oda yemek yemedıgımden yavrumuzu aç bırakıyorsun dıye:)

ama ne olur eşleri böyle olanlar üzülmesin Allah öbür dünyada karşılığını verir insallah sizlere de kardeşlerim keşke elimizden bişeyler gelebilse de yardım edebilsek sizlere

Benim hamileliğimin ilk ayı çok sorunlu geçti. Hastalandım, hastanelere kaldırıldım, 2 şişe antibiyotik içtim, serum yedim 1 ayda 1 yıl yaşlandım çöktüm. Daha hamileliğimin 2. ayındayım ama çok perişan günler yaşadım. Yatağa bağlı yaşıyorum 1 aydır. Tüm yük eşimde. 4-5 aya kadar normal hamılelık yasayanlara öyle hayranlıkla bakıp okudum ki anlatamam.. Eşim anlayışlı sağolsun dert etmiyor. Fakat ben istifra ederken odadan çıkıyor, iğreniyormuş. Normalde bende başkasını öyle görsem iğrenirim ama eşimin öyle hissetmesi beni üzüyor, sonuçta hastalık gibi elimde değil beni öyle görünce yan odalara kaçmasın istiyorum, belkide çok şey istiyorum; istifra ederken bile dibimde dursun diye. Emin değilim sizce?

hamile olduğumu duyunca ben aglamıştım
eşimde duygulandı ama o hemenceceik kacıverir duygusal ortamlardan :) öylede yaptı
şimdi 21. haftada bebemizin ilk cicilerini zıbınlarını aldık
ama hepside o kadar tatlı ki minik minik
kargoyla eve geldiklerinde o zıbınlar paketleri açtıkça içim içime sığmadı
eşimde bakıyor aldıklarımıza ama sesi çıkmıyo ilkin
ben o minik minik kıyafetleri gördükçe bebegimle konusur gibi sevdim hepsini
baktım eşimde iştaha geldi daha bi heveslendi heyecanlandı :)
hatta beyaz bi tane tulum almıştık onu paketinden acında
suna bak oyyy cok tatlı diye bi cümle cıktı agzından, yüzündede sevgi dolu bi gülümseme...

önceleri bebek hareket edince ben eşimin alini zorla karnıma koyduruyordum oda hereketleri hissetsin diye
şimdi geceleri ben müdehale etmeden karnıma koyuyor elini :)
belli ki hareketleri hissetmek onuda heyecanlandırıyor :)

biz anneler bebe karnımızda oldugu için birebir annelik duygusunu yaşıyoruz
ama babalar sanırım bunu yaşayamadıklarından daha somut olaylara tepki veriyorlar
minik bi kaç tane kıyafet ve bebegin bi kaç küçük hareketini hissetmek gibi....

gerçekten çok güzel açıklamışsın bende böyle olduğunu düşünüyorum :) allah bize de nasip eder inşallah o günleri

eşim olduğundan çok daha ilgili davranmaya başladı. Sinirendiğim an beni güzel bir şekilde yatıştırmayı başarıyor onun sayesinde kendimi kötü hissetmeme gerek kalmıyor

erkekler genelde annelerini göz önünde bulundurarak bizim de öyle olmamızı beklerler kızlar. yani anneleri ne kadar zorluklar içinde çocuk doğurmuşlar, evin işi falan filan.... eee annesi yapmışsa bizim de yapmamız gerekir değilmi. asla farklı görmezler, istisnalar olabilir tabiikide fakat genel olarak çocuk doğurmak çok normal bir şey ve tüm dünyada milyonlarca kadın çocuk doğuruyor. bizim kendimizi ayrıcalıklı hissetmememiz için bu örneği verirler yani. sen dünyada tek değilsin ki herkes çocuk doğuruyor...

Ben hamilelilte paranoyak oldum sanırım. Sürekli devam eden bulantılarım ve kusmalarım yuzumden eşim elinden bişey gelmediği için baya üzülüyor, midem bulanınca onunda yuzu dusuyor, gecenlerde ben hamıleligi böyle dusunmemıstım herkes ne guzel gunler gecırırken sen nıye boylesın ya dedi. Ogunden beri ona ve evime yetemiyomuşum gibi bi hisse kapılmaya başladım ve sanki gun gectıkce benden uzaklaşıyomus hıssıne kapıldım ve tabıı buda en ufak bıseyden tartısma cıkarmama sebep oldu. Tartısma cıktıgı gun neyseki butun eteklerimizdeki taşları döktük, o elinden bişey gelmediği için üzülüyo ben hiç bişey yapamadıgım ıcın uzuluyorum ama cok sukur yemek yapmadıgım ıcın falan tek kelime etmedi bugune kdr. Bugunlerde gecicek inşallah kazasız belasız :)

Eşim oldukça duyarsız ilk hamileliğim de de öyleydi. Ben çok duygusal oluyorum o tam tersi .ne yememe dikkat eder nede hareketlerime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…