- 6 Kasım 2013
- 31
- 0
- 16
- 35
Ben normalde 4. aya kadar eşime hiç hamile olduğumu hissettirmeden her şeyi yaptım. Dip köşe temizliği de tek başıma yaptım yemeği de yaptım eşime hiç iş yaptırmadım. Ama sonra ben çok kötü hasta oldum ateşim bir ara 38 buçuğu görünce eşim doktoru arayıp ilaç ismi almış bir tane ve ben onu kullanınca ateşim düştü ama öksürük balgam ve halsizlik aynen devam etti. Hatta sürekli iş yaptığım için ve hasta olduğum dönemde sürekli yediklerimi çıkarttığım için hamile kaldığımdan bu yana 6 kilo vermişim. Son 1 aydır doğru düzgün yemek bile yapamıyorum eşim öğlen de geliyor yemek için eve iyiysem kalkıp bi tost yapıyorum ama akşam eve geldiğinde genelde suratı bi karış oluyor. Bugün uyuyordum kapıyı çalmış duymamışım telefonun sesiyle uyandım gittim kapıyı açtım beş karış bi surat girdi eve ses çıkartmadan evi topladı gitti içeri oturdu ama öyle bir davranıyor ki sanki bilerek yapmıyorum, sanki bilerek yatıyorum. Önceki haftalarda ortalığı topladıktan sonra ben hastayken yanıma gelip bak ben toplayınca daha temiz oldu senden iyi yapıyorum dedi pişkin pişkin. Eşim dağınıklığı sevmeyen titiz biridir ama evlenmeden önce benim ailemin evinde iş yapmadığımı yemek yapmadığımı gayet iyi biliyordu. Ben buna rağmen elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yapmadığımda ya da az yaptığımda o suratındaki ifadeden memnuniyetsiz olduğunu veya beni yargıladığını anlıyorum. Ne yapıcam bilmiyorum.
gerçekten çok güzel açıklamışsın bende böyle olduğunu düşünüyorum :) allah bize de nasip eder inşallah o günlerihamile olduğumu duyunca ben aglamıştım
eşimde duygulandı ama o hemenceceik kacıverir duygusal ortamlardan :) öylede yaptı
şimdi 21. haftada bebemizin ilk cicilerini zıbınlarını aldık
ama hepside o kadar tatlı ki minik minik
kargoyla eve geldiklerinde o zıbınlar paketleri açtıkça içim içime sığmadı
eşimde bakıyor aldıklarımıza ama sesi çıkmıyo ilkin
ben o minik minik kıyafetleri gördükçe bebegimle konusur gibi sevdim hepsini
baktım eşimde iştaha geldi daha bi heveslendi heyecanlandı :)
hatta beyaz bi tane tulum almıştık onu paketinden acında
suna bak oyyy cok tatlı diye bi cümle cıktı agzından, yüzündede sevgi dolu bi gülümseme...
önceleri bebek hareket edince ben eşimin alini zorla karnıma koyduruyordum oda hereketleri hissetsin diye
şimdi geceleri ben müdehale etmeden karnıma koyuyor elini :)
belli ki hareketleri hissetmek onuda heyecanlandırıyor :)
biz anneler bebe karnımızda oldugu için birebir annelik duygusunu yaşıyoruz
ama babalar sanırım bunu yaşayamadıklarından daha somut olaylara tepki veriyorlar
minik bi kaç tane kıyafet ve bebegin bi kaç küçük hareketini hissetmek gibi....
eşim olduğundan çok daha ilgili davranmaya başladı. Sinirendiğim an beni güzel bir şekilde yatıştırmayı başarıyor onun sayesinde kendimi kötü hissetmeme gerek kalmıyorarkadaşlar hamile kaldığınızı öğrendikten sonra eşinizin tavırları, huyları nasıl değişti? size olan davranışları nasıl ? hamile kaldığımızda hep nazlanmak, pohpohlanmak isteriz sizce öyle oluyor mu??? :CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?