Gebelik düşünülmedi ne anlama gelir

Theasliii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2020
7
1
36
26
Ben boşandım şehir dışına gideceğim gitmeden iddet süresini kaldırmak istedim raporda gebelik düşünülmedi yazıyor gebe değilim… mahkeme böyle bir örnek daha önce görmediklerini söyledi iddet süresi kaldırma davası açan var mı raporunuzda ne yazıyordu ?

Bilmediğim için soruyorum iddet süresi dolmadan şehir dışına çıkmak yasak mı oluyormuş

Önümüzdeki 10 ay içinde evlenmeyi mi planlıyorsunuz?

Şehir dışına gitmenizle iddet müddeti ne alaka?

Boşanmalarda mahkemeler iddet e dikkat ediyor mu çok şaşırdım. Etmiyorlar diye biliyorum. Zira iddet adet olana kadar evden cikmamaniz
İddet müddeti boşanmadan sonra belli bir süre tekrar evlenme yasağı. Olası bir gebelik durumunda soy bağının karışmaması için bir önlem. İsteyen gebe olmadığını kanıtlayıp evlilik yapabilir. Evden çıkmamakla alakası yok yani.

Regl ile ne alakası var? O nerden çıktı?
Fıkıh dersi yapıyorum da islam dininde iddet kadının boşanma veya eşinin ölmesi durumunda gebelik vesaire varmı diye bir adet süresi beklemesi . Ben bu kastedildi sandım o yüzden yazdım. Hukuki boyutuymus

Teşekkür ederim açıklama için. Dini olarak da iddet bekleme konusu var ben o sandım o yüzden şaşırdım sordum çok sağolun

Fıkıh dersi yapıyorum da islam dininde iddet kadının boşanma veya eşinin ölmesi durumunda gebelik vesaire varmı diye bir adet süresi beklemesi . Ben bu kastedildi sandım o yüzden yazdım. Hukuki boyutuymus
Ben de bunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum

Fıkıhta yeniden evlenmek için o süre bir adet değil 4 ay beklenmesi diye biliyorum

Biraz açar mısınız yani bu süre yeni bir evlilik için mi

Evet. Boşandıktan sonra kadının yeniden evlenebilmek için beklemesi gereken süreye "iddet müddeti" denir.

İddet müddetinin amacı, boşanan kadının olası bir hamileliğinde; doğacak olan çocuğun soybağının belirlenmesidir.

300 günlük iddet müddetini beklemek istemeyen kadın , hamile olmadığını belgeleyerek mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasını talep edebilir.

Konu sahibi azıcık konuyu karıştırdık sanırım kusura bakma

Ben iddet müddeti için dava açmıştım. Muayeneler ve tetkiklerden sonra gebe değildir yazıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…